Pokaż pełną wersje : Orc Warlord
Nie wydaje mi się, żeby cokolwiek konkretnego było powiedziane, więc pytam: czy ktoś wie, gdzie jest respawn tego stworka? Jak mocno sieka, jak szybko się porusza, czy ciężko jest zabić, jaka najlepsza taktyka - wszystko, co wiecie na ten temat.
TIA
Dr. Omader
13-01-2004, 00:57
Wiem tyle że mój kumpel ze skllami koło 60 na niego poszedl o dostawał bencki po 300+ i zasuwal szybciej od zerka ten orc. Ledwo mu kumpel uciekł.Miał na sobie FS, Drag shield, i albo p-set albo k-set. Co do respa to się spytam i dam odpowiedź.
Ja powiem to co slyszalem bo sam sie trzymam zdala od orclandu (rycerz).
1. Jak juz powiedzialem spawn w orland i jak ktos sie skarzyl podobno miedzyinnymi w bezpiecznych do tej pory podziemiach.
2. Kolega co z nim walczyl porownywal sila do smoka (co kolwiek to oznacza)
3. Potrafi stac sie niewidzialny
Dodam jeszcze ze wedlug nie do konca zrobionej strony matkusa (http://soran.block.punkt.pl/matkus/monsters.php?s=3) loot z niego to:
0-14GP Scimitar, throwing star, orcish axe, brass legs, meat, fish, plate armor, plate legs, stealth ring, crusader helmet (rzadko), dragon hammer (rzadko)
Z tego co slyszalem to uderza jak berserker a jest wytrzymalszy od leadera.
z tego co ja wiem to rzuca gwiazdkami po 100+ i bije z bliska po 200+ i jest nieiwidzialny..
Loozaczek
13-01-2004, 20:04
Oryginalnie dodany przez Marcin?
Dodam jeszcze ze wedlug nie do konca zrobionej strony matkusa (http://soran.block.punkt.pl/matkus/monsters.php?s=3) loot z niego to:
0-14GP Scimitar, throwing star, orcish axe, brass legs, meat, fish, plate armor, plate legs, stealth ring, crusader helmet (rzadko), dragon hammer (rzadko)
Ukhm,dragon hammer z Orca ? me n00b plx
Jest w podziemiach Orc Landu. Najczesciej respy po 2-3. Potrafi sie stac na chwile niewidzialny. Jest o wiele szybszy od zerka i rzuca throwning starami. Mi z throwning stara walnal za 78 (jestem palem wiec bylem bez tarczy) Z bliska wali ok. 200+
No to dla palka ten potwór się nie nadaje :P
Znalazł już w nim ktoś "dragon hammera"
Ta sprawa zdaję mi się absurdalna :)
Moze to pomylka moze nie ze w orc warlord jest dragon hammer. Chociaz pisze ze rzadko wiec pewnie wypada raz na 50 warlordow a watpie czy ktos juz tyle pokonol.
O nowych potworkach jeszcze nie wiadomo zbyt duzo. 3 dni temu kupowalem k-legsy i jak sie zapytalem goscia skad je ma to napisal ze polowal na dwarf geomancera i mu wypadly ?( a w opisie geomancera tez nie widzialem nigdzie zeby ktos o tym napisal. Wiec dokladny spis co wypada z nowych potworkow bedzie pewnie za 3-4 miesiace dopiero.
Oryginalnie dodany przez Marcin?
Tak...wypadaja do tego jeszcze soft boots'y ;p (takie niebieskie...)
Powiem to co slsyzalem...wali t starami...staje sie niewidzalny...wali mocniej od zerka...ma obrone lepsza od lidera...widzi niewidzialnych (podobno ;/)...co tam jeszcze...zmienia cel :D (see Gerlak ? ;p)...no...
Alchemiko
18-01-2004, 22:39
Tak tylko wtrace do tematu:
13.01.2004 16:07:26 CET Killed at Level 111 by an orc warlord
Nie oznacza to, ze 1 go wykonczyl, ale ladnie wyglada :D
Gosc to Royal Palladin :D
Tak tylko biorac pod uwage, to Palladyn z promocja na 111 lvl'u to niezla "maszyna do zabijania" :]
ja z kolesiami mieliśmy po 30,40,50lv byliśmy we 6 razem zobaczyliśmy te coś i nagle każdy miał deatha to było ja trans ledwo co dwuch uciekło z życiem a tu death wrzyscy zgineli więc ostrzegam
Bloody_Izual
23-01-2004, 13:56
Widze że ten warlord to prawdziwy rzeznik bo kolega mówił jak jego kumpli zdioł bez problemu,skoro staje sie niewidzialny to już kompletna rzeznia.Pytanie co do respa to on jest z jakimiś zerkami/liderami w podziemiach czy sam?
I wkońcu nadszedł czas kiedy orki stały się bardzo niebezpieczne.Podsumowując Bije z bliska za ok 200+ rzuca surikenami po 100+ zna czar Utana Vid i mac cholernie dobrą obrone.Wychodzi że jest potężny i coś jest jagby ala Ninja.Nareście jakieś poężne monstry chyba zaczne grać w Tibie żeby zmierzyć się z nim oraz z Banshie zobaczymy czy jej okrzyk pomoże bo słyszałem że ma jakiś atak związany z okrzykiem.
Co do pytania czy Warlordy w podziemiach sa same. Żeby do nich dojsc musisz isc korytarzem w ktorym jest od groma zerkow i liderow. Kiedy je pokonasz kawalek dalej wyskakuja ci 2-3 warlordy.
Bloody_Izual
24-01-2004, 15:27
2-3 Warlordy? Jezu musi być jazda że hej gram w Tibie chce to zobaczyć full respa chce je jechać(a raczej one mnie).Jeszcze siłe banshie chce zobaczyć.
Verhettin
24-01-2004, 20:30
hmmm... som spox
silne itd..
ciekawe jak by jeden przezz przypadek znalazl siew venore :D
Bloody_Izual
25-01-2004, 16:16
Jagby wpadł do miasta to by niezle namieszał troche by sobie "porządził" zanim ktoś by go zabił.
15:20 You lose 51 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:20 You lose 70 hitpoints due to an attack by a dragon.
15:20 You lose 50 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:20 You lose 80 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:20 You lose 89 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:20 You lose 87 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:20 You lose 15 hitpoints due to an attack by a dragon.
15:21 You lose 72 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 83 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 87 hitpoints due to an attack by a dragon.
15:21 You lose 41 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 26 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 65 hitpoints due to an attack by a dragon.
15:21 You lose 56 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 78 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 79 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 64 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 129 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 102 hitpoints due to an attack by a dragon.
15:21 You lose 113 hitpoints due to an attack by an orc warlord.
15:21 You lose 63 hitpoints due to an attack by a dragon.
To było jak blokowałem 3 warlordy i jednego draga
Bloody_Izual
25-01-2004, 18:46
Jakie masz skile i eq bo widze że ten warlord aż tak mocno nie bił czyli jak to mawiają "nie taki fire devil straszny" a jak 3 warl i drag tak biły to możliwe że banshie taka straszna też nie jest.
kotomaniak
25-01-2004, 18:53
@upup A przeżyłeś? :D A jakie skille masz i lev??
@up ehhh Ubiegłeś mnie :D
Sephiroth
25-01-2004, 18:54
Jak chcecie się z bliska przyjrzeć warlordom to powiedzcie "hi" do orc kinga ;p A tak nawiasem mówiąc widziałem jak ryc lvl 6x, skille jak mnie pamięć ni myli 7x blokował cztery warle i trochę śmieci, parę razy mu się czerwono zrobiło.
Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Jak chcecie się z bliska przyjrzeć warlordom to powiedzcie "hi" do orc kinga ;
Najlepiej kilka osob na raz :D (po takim przywitaniu kazdy kto to powiedzial sumonuje 5 warlordow ktore od razu atakuja).
A tak się zastanawiam, jak by tak po orkijskiemu powiedzieć HI (orc language jest na rook)? Czy też by straż zawołał?
Ja robiłem tego bloka to miałem chyba 46lvl skile 72/69...chyba + (c-set + crusade helm, fs + vamp. shield).
Gdyby nie kilku kolesi, którzy stali za mną to pewnie bym padł. Ja się uhowałem tak szybko jak tylko mogłem, a i tak cały czas miałem czerwone życie. Oni ponoć kilka razy mnie uhnęli....i to mi ocaliło życie.
Może ten log nie wygłąda jakoś szczególnie, ale trzeba powiedzieć że wszystkie te uderzenia odebrałem w ciągu 5-10 sekund (strasznie szybko....nawet nie wiem dokładnie ile). Na sekunde dostawałem kombo za 300-400 hp...albo więcej
Dark Czolg
31-01-2004, 18:58
http://aa.1asphost.com/Zeriton/Orcfortress[1].rec
http://aa.1asphost.com/Zeriton/Orcfortress[2].rec
i wszystko na ten temat
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.