Pokaż pełną wersje : Zmiany w systemie przeciwko oszustom.
Kilka dni temu społeczność community managerów została wezwana przez członków zespołu od zarządzania produktem oraz kierowników CipSoftu na specjalne spotkanie poświęcone środkom przeciw oszustom. Temat ten jest kontrowersyjny od czasu ukazania się w styczniu zeszłego roku artykułu dotyczącego oszustów (http://www.tibia.com/news/?subtopic=newsarchive&id=910). Sporo się wydarzyło od tamtej pory, a jak CipSoft zapowiada wydarzy się jeszcze więcej.
Przez cały ten czas aż do dzisiaj zgromadzono ogromne ilości informacji o oszustach, które zostały poddane wnikliwej analizie. Ostatnio cały proces przyniósł prawdziwe wnioski, dzięki którym zaplanowano następne kroki. Pierwszym krokiem będzie:
Poprawa wykrywania
Dz ięki szczegółowym analizom przeprowadzonym w ciągu ostatnich miesięcy efektywność i moc automatycznego systemu wykrywania oszustów znacząco wzrosła. Zmiana ta przyniosła natychmiastowe rezultaty: dzisiaj 16 598 kont zostało wykluczonych z gry za używanie nielegalnego oprogramowania podczas gry przez ostatnie kilka tygodni.
Stałe ostrzeżenie ostateczne
Od teraz stałe ostrzeżenie będzie przyznawane graczom którzy używali nielegalnego oprogramowania, dzielili bądź kupili/sprzedali konto. CipSoft przychylił się do opinii wielu graczy i postanowił wprowadzić na stałe ostrzeżenie ostateczne tj. nie zniknie ono po zwykłym, sześciomiesięcznym okresie. Ponadto konta, które mają już takie ostrzeżenia nie stracą ich. Jakiekolwiek złamanie zasad w przyszłości będzie prowadzić to zbanowania gracza, a ci, którzy będą mieli stałe ostrzeżenie ostateczne utracą swoje konta bez wcześniejszego uprzedzenia.
Te dwie modyfikacje oznaczają drugą rundę w walce z oszustami. W tym momencie CipSoft chciałby podziękować wszystkim graczom, którzy przez cały ten czas grali według zasad, za ich anielską cierpliwość, poświęcenie na rzecz Tibii oraz wsparcie przez ostatnie miesiące.
Powinni od razu delete dawać a nie się cackają :baby:
Bardzo dobrze :D
Tylko z tego co wiem, to jesli gracz ma ostateczne ostrzeżenie, nie może przenieść postaci na inny server.
Jak będzie teraz? Ktoś kto używał bota już nigdy nie przeniesie chara?
MatyDevil
21-01-2010, 23:54
Wkoncu czekalem na ten temat;P bardzo dobrze niech kasuja ile wlezie nie nawidze boterow:)
Dziwne, niby wszytko ladnie...
moj ghoulmaker - zbanowany
main char - stoi jak gdyby nigdy nic..
Marecki666
22-01-2010, 07:22
dobrze, ze koncze z tym gownem :d
Fajnie - szkoda tylko, że nadal cała masa botów łazi i na żywca szczycą się boceniem. Jestem za tym, żeby botom od razu delete, może to by było skuteczniejsze w odstraszeniu.
ChomikHamtaro
22-01-2010, 09:19
Zacznijmy od tego ze najwyższy czas żeby coś z tym zrobili
Ale jedno mnie dziwi hmm teraz się zabrali a nie idzie sobie poradzić
z takim botem no co report mało co skuteczny stropać nie idzie bo
zazwyczaj 50lvl+ na rotach i bot na całą noc no to chyba kpiny
z moich obliczeń to 12% ludzi przestało grać w tibie przez takich
bociarzy nie dało się nigdzie poexpić sam bym przestał ale całe
szczęście ze wykupiłem sobie premium ale też dużo bociarzy
wątpię ze uda się opanować teraz z 30-40% to boty a mi nikt nie
wkeci ze jak on jest na kompie i gada z ludem a mu bot expi albo
skilluje to jest do wykrycia jak ktoś napiszę to od razu go bot
informuje.
I w Dalszym ciągu uważam ze nic z tym nie zrobią...:confused:
Niech udowodnią a nie piszą ile ludzi zbanowali... B)
Pozdrawiam
Pirate Cutthroats
22-01-2010, 11:05
Tak, tak jakby było zbanowane 17k kont (a kilka tysięcy usuniętych) to bym zauważył chociaż jednego zbanowanego z mojej listy największych boterów mojego serwa. Tak się składa, że na prawie 10 z nich ŻADEN nie dostał bana. Więc kto go dostaje? 5 lvle na rooku?
Moim Zdaniem to bez sensu warring powinien znikac ale po np dluzyszym czasie 1 roku albo cos takiego Cipsoft wydal sam na siebie wyrok i straci tibia na grywalnosci
czyli jak np. dostalem bana za bota (hackli mnie i hacker sie bawil botem, powaga :(() to juz mi po 6 miesiacach to nie zniknie, nawet jesli ten ban byl 2 miechy temu ??
Sprawdź sobie postać na Tibia.com.
Ja dostałem tego bana wczoraj i konto poszło od razu do kasacji (chociaż 1-wsze przewinienie bo konto ma niecałe 3 tygodnie). Cip Soft powoli sam na siebie wydaje wyrok :evul:
@up
To ty sam wydałeś wyrok na siebie używając bota więc nie płacz, zrób new acc i boć dalej do kolejnego bana :) Po paru takich akcjach znudzi ci się i albo zaczniesz grać normalnie, albo stwierdzisz, że jesteś za cienki do manualnego grania i sobie odpuścisz tibię. Pozdro
Dziwne to. Na all noob kontach mam bana tylko nie na mainie. Już nie botuje. xP
Tylko dlaczego dostałem pierwszego bana i od razu delet? A kolesie co mają większe lvl to tylko bana dostali?
Tylko dlaczego dostałem pierwszego bana i od razu delet? A kolesie co mają większe lvl to tylko bana dostali?
Ponieważ chca wykończyc noob money makerów na facu
Ponadto konta, które mają już takie ostrzeżenia nie stracą ich. Jakiekolwiek złamanie zasad w przyszłości będzie prowadzić to zbanowania gracza, a ci, którzy będą mieli stałe ostrzeżenie ostateczne utracą swoje konta bez wcześniejszego uprzedzenia.
i w tym momencie koncze moja karierze tibiarz 5 letnia zycze powodzenia wam ludziska ;) mialem równy miech do znikniecia warninga teraz nawet swiata nie zmienie wiec eloszka X( :( :confused: :p B) ;) Bye
--Cienius--
22-01-2010, 15:07
bye bye $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Kurcze no moze teraz bedzie cc stal wiecej na allegro xd
I co ja teraz zrobie z czego wyzywie rodzine ;(
Prawie 17 tysięcy banów. Cipsoft ostro daje botterom po paluchach. Popieram ich działania i mam nadzieje, że dalej będą rozwijać swój system. ;)
moonsterr
22-01-2010, 16:30
hmm a jak mam tibiacast to też wykrywa jako bota? bo to coś modyfikuje tibie??:P
W takim razie co z transferem postaci ?? z tego co wiem jak się ma criminal to wyklucza transfer :(
Nigdy w życiu nie bociłem jakieś pół roku temu miałem hacka i dostałem bana teraz miałem zamiar po zniknięciu criminal zrobić transfer na inny świat ale z tego co widzę to criminal mi nigdy nie zniknie i nie będę mógł nigdy zrobić transferu :( chyba ze tu zrobią jakieś zmiany. Może ktoś się orientuje jak to będzie wyglądać ???
hmm a jak mam tibiacast to też wykrywa jako bota? bo to coś modyfikuje tibie??:P
Raczej nie.
W takim razie co z transferem postaci ?? z tego co wiem jak się ma criminal to wyklucza transfer :(
Nigdy w życiu nie bociłem jakieś pół roku temu miałem hacka i dostałem bana teraz miałem zamiar po zniknięciu criminal zrobić transfer na inny świat ale z tego co widzę to criminal mi nigdy nie zniknie i nie będę mógł nigdy zrobić transferu :( chyba ze tu zrobią jakieś zmiany. Może ktoś się orientuje jak to będzie wyglądać ???
Ty i tylko Ty ponosisz wszelkie konsekwencje za sprawy związane ze swoim kontem. CipSoftu nie obchodzi to, czy ktoś miał hacka, czy sraka. Za wszystko co dzieje się na czyimś koncie odpowiedzialny jest właściciel. Tak zawsze było i będzie. Możesz winić tylko i wyłącznie siebie, że dałeś się haknąć.
Sequenzo
23-01-2010, 10:41
Ale to jest żenada... co z tego, że banują ludzi.. skoro Oni robią nadal to samo.. co Nowa Wersja Klienta Tibii, to od razu Wychodzi Bot.. i lepszy od poprzedniego.. Po prostu chyba już powinni się z tym pogodzić, że ZAWSZE będą ludzie korzystać z tego nielegalnego programu jakim jest ElfBot, TibiaBotNG,TibiaAuto i wiele innych amatorskich Botów :(:(:o:o
Będą botować bo jeszcze się to opłaca. Ale obserwując politykę cipsoftu w tej kwestii jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że kiedyś tibia będzie wolna od botów jak to było na początku.
Xzonixek
24-01-2010, 09:13
Będą botować bo jeszcze się to opłaca. Ale obserwując politykę cipsoftu w tej kwestii jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że kiedyś tibia będzie wolna od botów jak to było na początku.
W tym problem ze jakby chcieli kazdego z nas zbanowac, to by juz to dawno zrobili ;)
Spójrz na to z tej strony, ze wielu boterow nei ma tylk ojednego acca na pacc by nim grac, tylko 2-6. Co najlepsze, kazde z tych 6 co 3 miesiace dostaje premmy, co daje sume okolo 120 eurosow co 3 miesiace. Myslisz ze nas pobanuja wszystkich?;> Daje dysie ze jak zbanuja boty, to bedzie 25~~k osob online wieczorami. Przed wprowadzeniem automatu bylo 50-60k osob online. Teraz mamy... 30-50? Ilu z graczy grajacych manualnie ma chociaz 2 acce z regularnie oplacanym premmy? I ile jest tak naprawde boterow, a manuali? Jesli nawet 30% to boty, a 'Tibia Community' to okolo 200-300k acc grajacych regularnie, to o ile spadnie przychod cipsuxu?;>
Co dalej... 15k+ osob dostalo bany. Prawie 17. Tylko ciekawe jest to, ze liczba graczy online nie spadla tak bardzo. Sama Candia oberwala tylko -100 boterami (bans+deletes), ale watpie by na KAZDYM serverze tyle osob dostalo bany. W dodatku elfy dalej lataja po wyrmach, frostach itd, wiec czym sie tu przejmowaC? I tak nas nie wykryja lub nie zbanuja, bo tu chodzi o cash.
Mi się wydaje że druga strona medalu jest to, że Tibia tak naprawde nie jest już taka jak kiedyś. Że najlepsi kumple zakładali konta, chodzili na wspólne hunty, razem spędzali po prostu czas w grze. Teraz każdy gra tylko dla lvlu, dla tego żeby sobie popekować. Dużo osób gra na bocie, bo normalna gra im się znudziła, nie jest już to co kiedyś. Więc bocą ile się da, żeby zabić wolny czas i przyzwyczajenia z Tibią związane. Dla większości starszy graczy, Tibia traci z czasem na wartości. Graczy będzie coraz mniej, niewiadomo co by CIPki zrobiły!
A do tego gwarantuje że więcej botterów ma Pacc, niż ludków grających normalnie ;]
Poza tym połowa wypowiadających się w tym temacie, którzy tak się cieszą i piszą "Dobrze, niech zaraz najlepiej usuwają acc", napewno przynajmniej raz używała illegal oprogramowania;]
Nie da się uniknąć końca tej Gry...
@2up
Nie wiem skąd masz takie dane. Mógłbyś podać źródło?
@up
Zgadzam się. Ale jeżeli tibia mi się znudziła to po jakiego grzyba odpalać bota katując kompa i tracić kase? Co nie którzy "zarabiają" na tym ale mnie by się coś zrobiło jakbym musiał selać noobom 10k po 1zł na allegro. To już w byle jakiej robocie będę miał 3x więcej kasy i 2x szybciej.
Chodzi mi tylko o boty full afk.
@up
Po co? Może z sentymentu...
W grze botując zarobi na Pacc, więc wkład w grę jest marny. A lvl leci...
Xzonixek
24-01-2010, 15:21
@2up
Nie wiem skąd masz takie dane. Mógłbyś podać źródło?
@up
Zgadzam się. Ale jeżeli tibia mi się znudziła to po jakiego grzyba odpalać bota katując kompa i tracić kase? Co nie którzy "zarabiają" na tym ale mnie by się coś zrobiło jakbym musiał selać noobom 10k po 1zł na allegro. To już w byle jakiej robocie będę miał 3x więcej kasy i 2x szybciej.
Chodzi mi tylko o boty full afk.
Wejdz sobie na forum elfa i poczytaj co ludzie pisza i ile kto ma charow na bocie. Tam jest spolecznosc wieksza na forum niz tu :P Wejdz na t com forum tez zobaczysz jakie sa statystyki.
zania989
24-01-2010, 19:08
A za mc tez bana mozna dostać ? Bo ja zawsze sorcem expie a knighta stawiam zeby skilował. B)
Zbanowali mnie w tej fali. W sumie podoba mi się, że CIPSoft robi coś w kierunku zwalczania botów. 15k banów to naprawde sproro, zaostrzenie criminal record to też mądre posunięcie. Podoba mi się, że nareszcie zrozumieli, że ludzi, którzy odchodzą przez botterów jest więcej niż botterów.
@2up
Ban za "MC"ka jest dożywotni oczywiście.
Xzonixek
Szkoda mi czasu na takie stronki ale na Tibia.com nie zauważyłem tego. Pewnie masz rację, co pogarsza sytuację ale trudno, jak to kiedyś usłyszałem w kabarecie, "z każdego szamba da się wyjść";D Może kiedyś się uda.
tibijeczka
25-01-2010, 05:37
X(Ponadto konta, które mają już takie ostrzeżenia nie stracą ich. Jakiekolwiek złamanie zasad w przyszłości będzie prowadzić to zbanowania gracza, a ci, którzy będą mieli stałe ostrzeżenie ostateczne utracą swoje konta bez wcześniejszego uprzedzenia.
mialem równy miech do znikniecia warninga teraz nawet swiata nie zmienie wiec eloszka X( :( :confused: :p B) ;) Bye
Witam wszystkich na tym forum
Jestem dokladnie w takiej samej sytuacji. Fakt dorwali mnie na botowaniu (5 miesecy temu) ale..... skoro ustalone byly zasady ze criminal record mial byc likwidowany po pol roku wiedzialem co mnie moze czekac, (ZARYZYKOWALEM) zlapali.... odpokutowalem za ten czyn w 90% to niech teraz niezmieniaja zasad gry i nie twierdza ze wpis bedzie dozywotni bo sami lamia swoje zasady ktore cipsoft sam sobie ustalil. Co do pozostalych postanowien zgadzam sie (poprzednie kary malo byly odczuwalne) osobiscie nigdy nie botowalem na afku a jedynie sie wspomagalem. Wiec wydaje mi sie ze cipsoft nie fair postapil zmieniajac kary gdy juz mi sie "ich wyrok" konczyl. Wiec moze za rok sobie wymysla ze wszystkich z dozywotnim wpisem nalezy zdelejtowac - wybaczcie to juz jest jakas paranoja. wg mnie za bota delite acc - ale nie poto sa tibia rules by pozmieniac je w tajemnicy i karac w stecz ponownie drugi raz za ten sam czyn. "Jakiekolwiek złamanie zasad w przyszłości będzie prowadzić to zbanowania gracza" czyli co znowu sobie wymysla jakas zasade w tajemnicy oglosza po fakcie i delite (wstecz)? to ja juz wole chloste :P
druga sprawa dzis sie zarejestrowalem, uczylem sie od 4 lat by nie klikac w zadne linki powiazane z tibia (mozliwosc haka) mozecie wymyslic inna forme rejestracji bo wysylany "chyba z waszego maila" na mojego maila link do akceptacji to podejrzana zabawa ;) pomijam na co komu znajomosc mojego maila (ale chyba sie juz czepiam) xd
@up
Skoro wy łamiecie zasady, to czemu oni sobie nie mogą? Nie ma to jak pluć się za wszystko dookoła, a samemu grać nie fair.
Theatos_Kyth
25-01-2010, 19:42
Jednak my za nasze "lamanie zasad" jestesmy karani, a cip-soft niestety nie. Popieram zdania ludzi twierdzacych ze to niefer, poniewaz jest to karanie 2 razy za to samo przewinienie.
Pozdrawiam.
lycha_ziom
25-01-2010, 22:35
Czy dobrze zrozumiałem , że dana osoba , która została ukarana 5 miesięcy temu dostała bonus do końca? Jak dla mnie lipa ponieważ ,,Lex retro non agit" ,więc jeżeli ,,ustawa" weszła w życie teraz to powinna obowiązywać od dnia jej wejścia.
Jak dla mnie to całe wykrycie botów to jedna wielka propaganda mająca na celu zastraszenie społeczności tibijskiej. Większość h lvlowych botterów dalej robi swoje , a gdyby mieli banować wszystkich to sprzedaż pacców spadłaby o 60%-70% więc nie oszukujmy żyjemy na świecie gdzie każdy jakoś kombinuje i Cipsoft nie wyrzeknie się pieniędzy na rzecz ,,czystej gry".
Tak to widzę z mojej strony,
Pozdrawiam
Marecki666
25-01-2010, 23:45
Podoba mi się, że nareszcie zrozumieli, że ludzi, którzy odchodzą przez botterów jest więcej niż botterów.
gówno prawda, tacy zwykle placza i sami zaczynaja botowac
jakaś ściema Typek bocił przez massem i teraz też boci !!!
jak można zgłaszac do tych co botują oproćz ctr+r i strony? Nie ma jakichś komend?
nie, tylko raport i stronka.
Wojtek19
27-01-2010, 19:42
jak można zgłaszac do tych co botują oproćz ctr+r i strony? Nie ma jakichś komend?
Jest komenda: !banbot "nick gracza" ;P
To jest zenada ze nie mozna zglaszac najbardziej uciazliwych botow- sami wybieraja kogo banuja - a powinni w pierwszej kolejnosci tych "najbardziej uciazliwych" - zglaszanych. No ale wtedy stacili by ladnaa kase za pacc'e jak ktos juz tu obliczal.
Boty (szczegolnie chodzi mi o funkcje Cavebota) zniszczyly ta gre... Kiedys bilo sie ten 20 lvl dluzej i taka wyprawa z kumplami na dragona, czy nawet trenienie w gronie kumpli (teraz - po co ? Bot na expa, co wleci ze skilla to nasze), czy nawet robienie runek z kumplami (runy lecznicze - obecnie potiony kupujesz w sklepie, kiedys zalatwienie se providera, to byla rzecz nadajaca klimacik grze, hmm'y - nikt nie byl bogaty i nie bylo opcji kupienia w sklepie - chcesz expic wypalaj runki; teraz praktycznie kazdy kto gra to desperat - koles ktory gra juz w ta gre x lat i posiada taki majatek w tej grze, ze expienie nowej postaci to wastowanie) w kącie to byla fajna sprawa ;) Nawet takie strzelanie z sd, czy leczenie sie uhami - niezle cisnienie na war'ach - to byla niezla zabawa ;)
Co zostalo zmienione w polityce gry dzieki botom ?
Wiele - stairhopping, mage bomb, stamina, soule, robaki do lowienia, anti-bot monsters.
Czyli co. Dostalem bana za bota na 30 dni i ban mi zejdzie to mam jakis warning lub cos?ze next taki ban to delete?. Moim zdaniem ban powinien byc na ta postac która botuje. Poniewaz gram sobie z bratem na 1 acc ale innymi postaciami. Ja uzylem nielegalnego programu a on gral fair play. I co?Musi cierpiec przezemnie;/. A jak nie ban na 1 postac to chociaz delete.. Bez przesady ze cale konto o.OOO
Jest taka sytuacja.
xxxxx to moja 1 postac
yyyy druga
Jan 21 2010, 16:07:15 CET xxxxxxxx AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days
Bota mialem na postaci yyyy a nie na xxxxx. A pisze ze mam bana na postaci xxxxx;/. Normlanie z postaci xxxx dalem loga wlogowalem na yyyyy expilem se manual ale mialem nielegalny program odpalony. Pisalem z innym typem o bocie, i on mowi ze za takie pisanie o bocie jest ban. No to ja chcialem przelogowac bota i bota wylaczyc. Loguje a tu co?ban. Patrze na strone i ban nie na ta postac z ktorej dalem loga ino na ta co siedzialem 1h przed tym;;/.
Czyli co. Dostalem bana za bota na 30 dni i ban mi zejdzie to mam jakis warning lub cos?ze next taki ban to delete?. Moim zdaniem ban powinien byc na ta postac która botuje. Poniewaz gram sobie z bratem na 1 acc ale innymi postaciami. Ja uzylem nielegalnego programu a on gral fair play. I co?Musi cierpiec przezemnie;/. A jak nie ban na 1 postac to chociaz delete.. Bez przesady ze cale konto o.OOO
Jest taka sytuacja.
xxxxx to moja 1 postac
yyyy druga
Jan 21 2010, 16:07:15 CET xxxxxxxx AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days
Bota mialem na postaci yyyy a nie na xxxxx. A pisze ze mam bana na postaci xxxxx;/. Normlanie z postaci xxxx dalem loga wlogowalem na yyyyy expilem se manual ale mialem nielegalny program odpalony. Pisalem z innym typem o bocie, i on mowi ze za takie pisanie o bocie jest ban. No to ja chcialem przelogowac bota i bota wylaczyc. Loguje a tu co?ban. Patrze na strone i ban nie na ta postac z ktorej dalem loga ino na ta co siedzialem 1h przed tym;;/.
Z tego co wiem, to nie można sharować konta. Tak mi się wydaje. Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest. Cipsoft nie dogodzi wszystkim.
Btw. Ja narazie botuje i mam nadzieję, że mnie nie wyłapie. Tego ostatniego mass bana przetrwałem. Mam nadzieję, że uda mi się następnego.
Z tego co wiem, to nie można sharować konta. Tak mi się wydaje. Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest. Cipsoft nie dogodzi wszystkim.
Btw. Ja narazie botuje i mam nadzieję, że mnie nie wyłapie. Tego ostatniego mass bana przetrwałem. Mam nadzieję, że uda mi się następnego.
Czemu nie mozna ?Przeciez ja gram swoja postacia a brat swoja. Poprostu chcemy we 2 pacca i mniej tracic rl kasy;/. No ale cóz jak nie mozna.....;/
Guardian97
31-01-2010, 10:05
ja sie dzisiaj loguje i wyskakuje mi napis jakby server byl zamkniey to ban czy cos innego? na kilka postaci moge sie logowac a na kilka nie oco chodzi?
Synthesised
31-01-2010, 10:45
wszystkie servery niemieckie są wyłączone... ciekawe co cipsoft robi
KomornikST
31-01-2010, 10:48
jak byś był choć trochę kumaty to byś sprawdził na Tibia.com ...
wszystkie niemieckie serwery off powód:
Jan 31 2010 - Due to unexpected technical difficulties in one of our german data centres, players from all german game worlds currently cannot login into the game. We are working on getting this fixed as soon as we can. Please excuse the inconvenience.
Synthesised
31-01-2010, 10:56
patrzyłem na strone dużo wcześniej i nie było tego komunikatu.. wiec teraz tutaj sie zapytalem mule
Ja bym dał jakąś małą nagrode lub nową możliwość w zamian za granie fair.
Uważam też,że bezsensem jest banowanie za mc,bo np na 1 postaci skilluje,a na drugim kliencie Tibii ogladam cos w stylu TibiaCam,TibiaCast etc.
Pomocny_Duszek
31-01-2010, 11:20
@up
Skoro wy łamiecie zasady, to czemu oni sobie nie mogą? Nie ma to jak pluć się za wszystko dookoła, a samemu grać nie fair.
To jest tak jak by jakis koles za jakies przestepstwo trafil do wiezienia na 5 lat odsiedzial wyrok 4 lat i 11 miesiecy i nagle wchodzi ustawa ze za to popelnione przestepstwo zostaja do konca zycia w wiezieniu xD , ciekawe jak by sie czul ^^.
Ja bym dał jakąś małą nagrode lub nową możliwość w zamian za granie fair.
Uważam też,że bezsensem jest banowanie za mc,bo np na 1 postaci skilluje,a na drugim kliencie Tibii ogladam cos w stylu TibiaCam,TibiaCast etc.
Tak czy inaczej ty tej nagrody bys nie dostal za uzywanie MC wiec nie łudz sie ^^ ,
Synthesised
31-01-2010, 11:20
ale w tym momencie oszukujesz bo zamiast ogladania filmiku to mozesz grac druga postacia.. albo nawet trzema charami
To tak:
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać? A z tym pomysłem o trwałej zakładce criminal record to juz kompletna przesada... Komu się tak wogóle chce się skilować ręcznie lub trenić mlvl? No chyba nikomu! Za takie czyny nie powinno dawac sie bana! Lub także za MC! Tibia schodzi na psy i coraz bardziej mi się nie podoba! Jeśli będzie tak dalej to przestane grac i wielu moich kumpli na rożnych servach. Zresztą mam nadzieję, że trochę się uspokoją z tymi "massbanami", z powodu mniejszej ilości zakupów PACC. Z miesiąca na miesiąc mniej lubię CIPSOFT!
P.S. Jestem ciekaw czy jest ktoś taki, co nie używał nielegalnego oprogramowania!
No ok , mówicie że niechcą banować bo kasy będzie mniej ... Ale pomyślcię ile oni już zarobili do tej pory i napewno starczy im kasy żeby 'przetrwać' ten okres gdy hlvl boty będą odpadac z gry .
A później, jak gracze zobaczą ,że w tej grze liczba botów jest tak mała dzięki dobremu sposobowi na botterów to może zaczną grać , może kiedyś tibie 'zaleje' fala nowych graczy którzy lubią grać utrzciwie...? Według mnie jest to jedyna szansa żeby chociaż w małym stopniu polepszyć jakoś gry .
tibijeczka
01-02-2010, 04:20
To tak:
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać? A z tym pomysłem o trwałej zakładce criminal record to juz kompletna przesada... Komu się tak wogóle chce się skilować ręcznie lub trenić mlvl? No chyba nikomu! Za takie czyny nie powinno dawac sie bana! Lub także za MC! Tibia schodzi na psy i coraz bardziej mi się nie podoba! Jeśli będzie tak dalej to przestane grac i wielu moich kumpli na rożnych servach. Zresztą mam nadzieję, że trochę się uspokoją z tymi "massbanami", z powodu mniejszej ilości zakupów PACC. Z miesiąca na miesiąc mniej lubię CIPSOFT!
P.S. Jestem ciekaw czy jest ktoś taki, co nie używał nielegalnego oprogramowania!
mi to przeszkadzalo np bo po cholere ja musze siedziec i i skilowac manualnie by sie piac w gore jak drugi robi to na bocie, po co mam zbierac gp skoro to bot robi, na cholere grac jak mozna isc spac i samo sie wszystko robi, ludzie pekuja i widza w tym super zabawe bo jak padna to bot sam to odrobi a ja robie to wszystko manualnie 3*wolniej. Padne to mam kolejne 10h przed kompem odrabiajac to. moze niech kazdy sobie bota ustawi i po 10 MC i niech kazdy wyjedzie na wakacje ;) mialem bota na wypadek jak 2 sorki wleca i na raz (przez bota puszczaja kombo) lecz mnie dorwali a sorki nadal wala na botach, spawny pozajmowane kazdy ma po 10 charow na roznych acc. wchodzac na spawna list "dont msg xxx hunting here if msg i kill you" i jak sie z takim dogadac? kiedy zwolni spawna?
inny jak sie obudzi bo mu dzwonek zadzwoni gdy sie pisze na prv o 14 odpowiada ze bedzie expil na spawnie do ss gratulacje zdrowia ;) albo chcecie grac albo tylko bezsensownie zajmowac spawny - dajcie pograc tym ktorzy chca grac. co do lamania zasad przez cipsoft za podwojne karanie tego samego nadal mowie NIE. skilowac na bocie? nie skilujesz nie ma skili proste nie chcesz expic nie masz levela itd.
Brak mi słów na działania Cipsoftu. Co komu przeszkadza, że na rotach parę osób bd więcej biegać?
Użytkownikowi bota nie będzie przeszkadzać. Uczciwemu graczowi, posiadającemu 2-3 godziny dziennie na grę już tak. Zajmujesz expowisko.
wojtek515
01-02-2010, 16:09
no chyba tu kogoś pojebało na rl teraz bedzie gralo po 60 typa bo zauwazcie ze polowa to boterzy tez boce i nikomu tu nie prszeszkadza. polowa harow zdeletowana zobaczycie jak obniży się ilosc osob grajacych na danych serwerch. POZDRO CIPSOFT POCWICZ:p
--- wojtek515 dodał 2 minut i 24 sekund później ---
No ok , mówicie że niechcą banować bo kasy będzie mniej ... Ale pomyślcię ile oni już zarobili do tej pory i napewno starczy im kasy żeby 'przetrwać' ten okres gdy hlvl boty będą odpadac z gry .
A później, jak gracze zobaczą ,że w tej grze liczba botów jest tak mała dzięki dobremu sposobowi na botterów to może zaczną grać , może kiedyś tibie 'zaleje' fala nowych graczy którzy lubią grać utrzciwie...? Według mnie jest to jedyna szansa żeby chociaż w małym stopniu polepszyć jakoś gry .
no i w tym momencie cie pojebalo downie zauwazysz polowa graczy co grala lvl dzieki botowi noobie a co to tych co graja uczciwie niech zalatwia sobie bota i graja
tez boce i nikomu tu nie prszeszkadza.
Spytaj uczciwie grających, czy nie przeszkadza im bot na expowisku.
no i w tym momencie cie pojebalo downie zauwazysz polowa graczy co grala lvl dzieki botowi noobie a co to tych co graja uczciwie niech zalatwia sobie bota i graja
ogarnij botku...
a chuj Cie obchodzi ze bedzie mniej ludzi gralo w tibie ? wole 10k normalnych graczy niz 50k botów..
sebito2000
02-02-2010, 17:44
to ten ich system jest jakis lipny do wykrywania botów prosty przykład koleś boci praktycznie cały czas i nic mu nie zrobia
2009-12 660h
45m
2009-09 615h
0m
2009-08 587h
15m
2009-07 486h
0m
7 6 5 4 3 2 1
24h 0m 24h 0m 24h 0m 21h 0m 10h 45m 19h 45m 24h
jeśli mi nie wierzycie to sobie sami wejdzie na pskonejott.com nick Garbelyer
i jak tu normalnie grac jak gość ma 133 lvl i expi w kopalniach w kazz przy dp
Boty są i zawsze będą....
Jedno mnie ciekawi...
Why CipSoft produkuje BOTY ????
pozdrawiam wszystkich uczciwie grających, a cheaterów już niedługo spotka kara, po rozmowie z CM już nie mam wątpliwości
pozdro $orcerrer
Juz widac poprawe na niektorch expach.Ale powino powrocic raportowanie jak wczesniej i GMowie sami powinni sprawdzac. Trzeba walczyc z tym na kazdej linii. Teraz mozna grac normalniej. Ale nie ma gwarancji za za kilka tygodniu sytuacja nie wroci do normy :/ A wtedy chyba lepiej podziekowac za gre. Za co mam placic pac?
Cipsoft kara boty jak tylko może i jak na razie nieźle im to wychodzi. Największa kara będzie, jak firma produkująca Elfa i NG wyda w końcu długo oczekiwanego swojego mmorpg'a, konkurenta Tibii i jak Cipy wymyślą boty do ich gry ;d.
Good luck.
@up
Normalni gracze grają kilka h dziennie albo kiedy mają czas. Dla mnie stawianie bota to czysta strata prądu. To tak jakbym zostawił bota na nfsa i zaczął grać manualnie jak mi odblokuje najlepszą furę - cały fun zostaje zniszczony.
A ten morał to sobie możesz w d.. wsadzić bo nie posiadasz ŻADNYCH danych na temat sprzedaży premmium time.
Aha na jednym ots gra 500 osób (połowa boty - wiem bo gram tam) to jest lepszy od real gdzie gra 50k+ osób, bardzo logiczne.
Jak zobaczyłem to info na tibia.pl, postanowiłem wrócić do gry :) Widać, że zajmują się oszustami już na poważnie, może nareszcie będzie się dało normalnie grać? :D (i spadnie ilość knightów xd). Myślę, że nowi gracze chętniej będą grać jak zobaczą, że boty odchodzą w niepamięć, a wolę 100 normalnych graczy, niż 10000 botów. Ale powinni za to jakoś ułatwić trening, bo manualne skillowanie paladynem jest bardzo irytujące, poza tym skillujące boty nie są takie wkurzające :P
gowno i tak skurwysyny takie boca dalej pic na wode fotomontarz.... osobiscie nie mam nic do uzywania bota do trenignu czy tez bicia mlvlu , ale bot na expienie to SZCZYT i chamstwo.X(
I co ci z tego ze pozdrowisz uczciwie grajacych ? Mysle ze wiecej niz 60% graczy w tym momencie to boty i maja racje . Bo trzeba byc niezle uzaleznionym w ta gre zeby siedziec i na*******a$ 24/7 to ludzie wola zaryzykowac i postawic sobie bota na noc co tez tak robie . Warningi ? GlUPOTA JAK SKURWYSY# . Moge sie zalozyc ze taka osoba przecietna ktora bocila a dostala tego warninga zawsze bedzie omijac real tibie wielkimi krokami .
A wiec jaki z tego moral ?
Banowanie botterów = mniejsze zyski
a na to cipy napewno nie pozwola , powoli tez zdazylem zauwazyc ze na otsach jest wiecej osob niz na real tibii . Zobaczcie taka xerona.pl wieczorami online po 500 osob , gdzie na przecietnym serwerze PVP na realu gra 350~ osob . Ta gra umiera i tyle mam do powiedzenia .
Ktoś ma racje, że aktualnie OSZUKUJE?
Nie wiem, czy czasem nie jesteś zdegenerowanym produktem dzisiejszego społeczeństwa które w połączeniu z polska mentalnoscia daje wlasnie takie makabryczne przypadki.
Za moich czasów Tibia miała tysiące wiecęj graczy, pewnie odpowiesz ze to konta MC i tak dalej (kiedy jeszcze stawialo sie farmy i nie bylo cavebotow) ale w kazdym badz razie zarys gry byl taki jaki byc powinien. Wbijaj sobie level za pomoca programu, potem idz na wojne gdzie naciskasz f1 i potem f2, a potem jeszcze jak sie juz wyplacisz to postaw znowu bota i powtorz proces. Moge sobie tak nawiazywac do lepszych czasow, starych czasow, gdzie zapewne jeszcze nie grales w ta gre i na jedzenie mowiles papu, ale co z tego? Cheater to cheater, powinien byc niszczony, kazda gra mmorpg wymaga czasu zeby miec w niej rozwinieta postac, a jak tego czasu nie masz, to graj tyle ile go masz, ciezka 'praca' (w formie rozrywki tak czy inaczej) i tak predzej czy pozniej gdzies dojdziesz, ale ty wolisz postawic bota i tyle. Jakbym mial lvlowac sobie chara w gore na bocie to juz wolalbym nie grac w ogole. Nazwe sie oldschoolowym, mimo ze moja data dolaczenia na forum nie odzwierciedla daty rozpoczecia grania w Tibie, ale z lezka w oczu przypominam sobie czasy wojen na kazdym nowym serwerze, gdzie ludzie tez oszukiwali, w postaci sharowania, ale przynajmniej kurwa ktos musial jednak zarywac te noce jak mial ambicje bycia 'kims' (AHA, i nie pisz mi ze smieszne jest bycie KIMS w grze KOMPUTEROWEJ, bo to jest smieszne, skoro sam w nia grasz)
@ta gra umiera i tyle mam do powiedzenia
ten cytat jest zloty, bo TY! wlasnie TY! mlokosie! doprowadziles do tego.
Trol'Trol
09-02-2010, 11:16
boty sa fajne odczepcie sie
Solarze1
12-02-2010, 02:51
Ja też bana dostałem :(:( Na 17 lv paladyna. Jak kumpli się pytałem to powyżej 30 lv nie banują te 16k to pewnie postacie na lv 10-30 i głównie "noob hary"
Trol'Trol
12-02-2010, 04:12
nom napewno nob hary
@ Bastek masz racje.
Czy te 16,5 k banow coś dało? CZy czuje się usatysfakcjonowany?
NIE. Wystarczy wejść na tibiabr.com, top exp. Ja zacząłem grać w tą grę jakoś w 2001 roku, i nikt mi nie wmówi ,że 458 level ktoś wbił normalnie grając. Jak bym był właścicielem to bym zbanował wszystkich powyżej BUBBLE w levelu. Wtedy miałbym gwarancje usuniecia botów. Poza tym, jak ktoś pracuje 8 godzin w Cipsoft, i usiadlby na jednym serwie w nocy, złapał by wszystkie boty. Nie trudno przez tydzien usiąść do gry i ich złapać skoro tyle ludzi tam pracuje. W każdym razie powiem tyle, dobrze, ale za mało.
daniellos123
12-02-2010, 15:16
Ja nie zauważyłem prawie żadnych zmian na furorze. Boty ciągle latają a jak kogoś się zabije to po 3 min. okazuje się, że to jakiś noob char jakiegoś h lvl. Z tego co zauważyłem to boty w stylu elf nie są prawie wogle banowane
Solarze1
12-02-2010, 18:30
Boty typu elf są Banowane (ja mam elfa i bana za niego) Ale na beryli tak patrze na rooku łazi ich tyle (więcej botów niż potworów) i sie expić nie da normalnie.
Sequenzo
13-02-2010, 01:14
Skoro masz Elf Bota to z Banem nie powinieneś mieć problemu, Elf teraz jest "podobno" Najlepszym Botem.. Mój kumpel go używa już od pół roku i ani razu nie dostał Bana... Ale Ja jestem przeciwko Botom !!!!... Powinni to tępić na każdym kroku..
JESTEŚCIE DZIWNI LUDZIE ŻE W TAKĄ BADZIEWNĄ GRĘ GRACIE
[wasze mózgi po wymieszaniu z maślanką dają borowikową]
nie rozumiem tego jak można grać w coś takiego!!!!!:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
--- Kapsko dodał 2 minut i 0 sekund później ---
JESTEŚCIE DZIWNI LUDZIE ŻE W TAKĄ BADZIEWNĄ GRĘ GRACIE
Popieram kapsko na prezydenta!!!!:cup::cup:
Sequenzo
17-02-2010, 15:53
Ale są tacy dla których Tibia, to jest ich drugi dom, dla innych zabicie czasu i rozrywka.. A Dla jeszcze Innych to jest nałóg, nie mogą przeżyć bez zalogowania Się :-)
Ale są tacy dla których Tibia, to jest ich drugi dom, dla innych zabicie czasu i rozrywka.. A Dla jeszcze Innych to jest nałóg, nie mogą przeżyć bez zalogowania Się :-)
tak a dla innych to gówno
Sequenzo
21-02-2010, 11:57
@Kapsko
Skoro dla Ciebie to "Gówno" to Po co się udzielasz ?? Wydaję Mi się, że to Forum jest dla Ludzi którzy w tą grę grają -.-X(X(X(
--- Sequenzo dodał 1 minut i 47 sekund później ---
Ja nie zauważyłem prawie żadnych zmian na furorze. Boty ciągle latają a jak kogoś się zabije to po 3 min. okazuje się, że to jakiś noob char jakiegoś h lvl. Z tego co zauważyłem to boty w stylu elf nie są prawie wogle banowane
Elf podobno OMIJA te Zabezpieczenia w Kliencie, Moi Kumple też Używają tego i do tej pory nie dostali Bana.. Banują tych co Mają Tibia Auto, Tibia Bot NG i jakieś inne bezpłatne Boty
Czlowik3872
26-02-2010, 00:18
[QUOTE=Kapsko;2733086]JESTEŚCIE DZIWNI LUDZIE ŻE W TAKĄ BADZIEWNĄ GRĘ GRACIE
popieram, Kapsko na prezydenta:cup:
To co o was mówi to prawda ha ha
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.