zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dziwne pytanie od noobka

DawajSoloKozaq
25-01-2010, 23:25
Witam po raz kolejny.Mam bardzo "noobkowskie" pytanie mianowicie: czy kontynent Tibii to jedna zbita kupa i najzwyczajnej mogę sobie przejść z miasta do miasta?Nie potrzeba do tego żadnych teleportów ani statków.Ogólnie chodzi mi oto jak wygląda podróżowanie między miastami darmowym kontem (FACC).

Bardzo proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.:)

Beh0lder
25-01-2010, 23:54
Jest mainland i tu możesz sie poruszać o własnych nogach i czasami statkiem na niektóre wyspy np. folda i sa wyspy dla pacc czyli zdecydowana większośc tibijskiej mapki :p i żeby tam dotrzeć trzeba poruszać się regularnymi statkami dostępnymi dla pacc (te w miastach);P

No i poza chodzeniem pieszo jest jeszcze bug pozwalający przenieść się do miasta w którym jesteśmy "zarejestrowani".

DawajSoloKozaq
26-01-2010, 06:49
Jest mainland i tu możesz sie poruszać o własnych nogach i czasami statkiem na niektóre wyspy np. folda i sa wyspy dla pacc czyli zdecydowana większośc tibijskiej mapki :p i żeby tam dotrzeć trzeba poruszać się regularnymi statkami dostępnymi dla pacc (te w miastach);P

No i poza chodzeniem pieszo jest jeszcze bug pozwalający przenieść się do miasta w którym jesteśmy "zarejestrowani".

ok thx a teraz przedstawie jak to rozumiem:
1.moge łazić pieszo po całym kontynęcie
2.na niektóre wyspy moge statkiem
3. reszte wysp mogą odwiedzać tylko pacc
4. napisałeś że żeby dotrzeć na wyspy z podpunktu 3 trzeba plynąć REGULARNYMI statkami
I tutaj pojawia się kolejne pytanie: istnieją statki NIELEGULARNE ???!!!;(

Beh0lder
26-01-2010, 13:11
ok thx a teraz przedstawie jak to rozumiem:
1.moge łazić pieszo po całym kontynęcie
2.na niektóre wyspy moge statkiem
3. reszte wysp mogą odwiedzać tylko pacc
4. napisałeś że żeby dotrzeć na wyspy z podpunktu 3 trzeba plynąć REGULARNYMI statkami
I tutaj pojawia się kolejne pytanie: istnieją statki NIELEGULARNE ???!!!;(
Mając na myśli regularne statki mam na myśli te w miastach , a mając na myśli nieregularne chodzi mi o te bedące sobie gdzieś tam na poboczu (np. na folde ..)

maken
26-01-2010, 13:17
do każdego miasta należące do FACC dojdziesz pieszo. jeśli jakieś miasto facc ma wyspę( Carlin-folda, vega, senja) dopłyniesz tratwą. CHYBA do każdego miasta PACC trzeba płynąć statkiem.

DawajSoloKozaq
26-01-2010, 15:23
ok dzieki all ale jeszcze jedno: czy main to jedna zbite mapa czy jeśli będę chciał przejść z mapy na mapę będę musiał użyć np. jakiegoś teleportu???

Beh0lder
26-01-2010, 18:09
Nie , conajwyżej statków , i czasami tp z jednego miejsca na drugie np. przy questach ;o choć często da się dojśc i pieszo (np. mino pod senją). Doładowywań map żadnych w czasie gry nie ma.

POLAKPIOTR
01-02-2010, 18:36
CHYBA do każdego miasta PACC trzeba płynąć statkiem.
CHYBA? NA PEWNO! Jak by można było z buta walić do każdego miasta dla PACC to... nie były by to już miasta dla PACC!

lukin56
07-02-2010, 19:38
Forumowicz dostał odpowiedź, nie trzeba już tu pisać. Jestem za zamnknięciem tego tematu.

Rater
07-02-2010, 21:29
Forumowicz dostał odpowiedź, nie trzeba już tu pisać.

To po co napisałeś o.O?

Jestem za zamnknięciem tego tematu.

To leży w gestii moderatorów.

Vincyl
15-04-2010, 17:12
A ja dzis zrobilem se spacer z ank do dara i co?

Ha ja jestem lepszy z dara do port hope :P a i jeszcze tunelem z edron na cormaye ^^

@Topic

http://images.tibia.pl/static/mapa%20%C5%9Bwiata.png

To takie duze na srodku to tereny FACC po ktorych mozesz spokojnie zapierniczac z buta :D reszta czyli to dookola to tereny PACC na ktore mozna sie dostac jedynie plynac statkiem lub lecac latajacym dywanem.

Grumpy
28-04-2010, 18:38
[...] lecac latajacym dywanem...., który znajduję się na Femor Hills.