zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Composite Hornbow vs Arbalest

malyjanek
27-01-2010, 19:05
Witam

Zblizam sie do poziomu gdzie bede mogl korzystac z arbalestu ale zastanawiam sie czy warto go kupowac.Caly czas biegam sobie z Composite Hornbowem

Composite Hornbow (zasieg 6,dodatkowe obrazenia +3,szansa trafienia +3%)

Onyx Arrow maja ataku 38 + 3 z Luku daje 41 ataku

Arbalest (zasieg 6,Dodatkowe obrazenia +2,szansa trafienia +2)

Power Bolt maja ataku 40 + 2 z arbalesta co daje 42

wiec wychodzi 42 ataku z Arbalestu vs 41 ataku z Composite Hornbowa

Tyle ze musze jeszcze wydac te 30-40 k (na moim swiecie) na Arbalest

A i power bolty ciezsze jak i sam arbalest (moge wziasc wiecej strzal)

Jak wy uwazacie czy warto?

Archdevil Tarzan
28-01-2010, 01:19
chyba ze by poczekac do 80 i kupic ironworkera ;D tylko ze to juz wiekszy wydatek, sam tez mialem taki dylemat i skonczylo sie na tym ze wole kupic za ta kase assassinki ;D a nie wiem czy oplaca ci sie gdzies biegac z power bolcami

Gustek
28-01-2010, 12:58
Osobiście używam composite hornbow + onyx arrow i nie zamierzam kupować arbalesta. Dodatkowy cap się zawsze przyda a 1 atk to marna różnica.

Khar
31-01-2010, 21:16
Gustek ma całkowita rację. Ja pomimo tego, że mam Arablest ciągle biegam z Composite'em...roznica w ataku niemal niezauwazalna, a amunicja jak i sama bron duzo lzejsza wiec wychodzi, że mozna wziac wiecej ammo/potów... ;)

Isherwood
13-01-2011, 01:54
Popieram przedmówców ja generalnie wolałem na tym lvlu biegać ze spearami jeszcze, ale nieco później kupiłem Warsinger bow'a i naprawdę hunty stały się super przyjemne, dopiero przy 130 lvlu kiedy można używać royal crossbow to warto zmienić. Wcześniej raczej nie ma sensu, ale co kto lubi.

VarianWrynn
14-01-2011, 08:00
Warto dodac, ze sredni dmg z hornbowa i onyxow jest WIEKSZY niz arbalest +pb (Hity minimalnie mniejsze ale wieksza szansa na trafienie , luki bazowo maja wieksza szanse na hita niz kusze, a hornbow dodatkowo ma wiekszy bonus)