PDA

Pokaż pełną wersje : Powrót do gry.

Zakreble
13-02-2010, 11:10
Witam!

Ostatnimi czasy napawa mnie chęć powrotu do gry. Mam zamiar wybrać jakiś dogodny server ale odkąd przestałem grać wiele się zmieniło. I dlatego rodzą się takie pytania na które proszę o odp.

1.Czym się różnią światy
-Extreme Pvp <To zapewne enforce?
-Normal pvp< tego nie wiem
-Optional pvp <To to jakaś nowość
-Non pvp <To to wiem

2.Widziałem że wprowadzili nowość, mianowicie przechodzenie przez postaci blokujące Cię. Czy to jest dostępne na każdym świecie czy tylko na non-pvp <bo tam mam postać i sprawdziłem to tylko tam.

3.Czy tibia dalej laguje.
Z tego co pamiętam to mimo iż miałem dobrego neta jak na tamte czasy to tibia STRASZNIE lagowała, jako jedyna gra mmo tworzyła problem że podczas gwałtownego quita postać zostawała (gdy miała mieczyki) i można było ją ubić. Jak to teraz jest rozwiązane? Czy dalej jest taka kijnia?

4.Skille
Czy skille mają jakąś WIELKĄ różnice teraz względem attaku? Czy jest tak jak kiedyś że się troszke poskillowało ale jakiejś wielkiej różnicy nie było.

5.Nooby
Dalej jest tak tragicznie ? Czy da sie jakoś ukrócić ich egzystencje. Bo w innych grach można składać raporty na graczy kiedy np. chcą innych okraść, wyłudzić coś, itd.

6.Czy jest coś co powinienem wiedzieć przed powrotem teraz do gry? Czy coś się aż tak zmieniło że musze dowiedzieć się o tym by nie walić gaf i grać przyjemnie? Jeżeli tak proszę o odp.

Mam zamiar wybrać Warriora. Ale z tego co pamiętam niesamowicie przyjemnie grało mi się magiem. Co radzicie? Bo chce masowo i dużo mobów wybijać bez zbytniego przejmowania się o HP. i że padnę na hita. O eq się nie martwię bo już 100CC leci do mnie :)

@Edit
I jaki server doradzacie? Nie chce by był jakiś super nowy bo cenowo będzie niedobry. Ale chce mieć też dostęp do wielu polskich graczy i ogólnie wysoko rozwiniętych guild. Też by na allegro były transkację na odpowiednio wysokim poziomie względem świata.

Old_Game
13-02-2010, 11:34
1.
Normal PVP - to zwykłe światy pvp
Optional PVP - to nonpvp
Extreme PVP - to Enfo

2. Tylko na Optional PVP ( nonpvp)

3. Zdarza się

4. Chyba tak

5. Nooby są i będą. Co do składania raportów na nich. Możesz owszem złożyć np. Jak spamuje itp.

6. Teraz są training monki i tp na expy

7. Rób kogo chcesz, a do świata to sam wybierz. Ja już nie gram w tibie.

Czarujaca_Lola
13-02-2010, 11:40
1) Nie Extrema, a Hardcore PvP = dawne enforced
Nie normal tylko Open PVP = dawne zwykłe pvp
Optional = non-pvp
2) Tylko na non-pvp
3) Mi prawie nigdy nie laguje. Net - 3MB
4) Nie gram już kinghten, ale z tego co ludzie mówią, osłabiono znaczenie skillów kosztem lvlva niemniej skillować rycerzykiem trochę się przyda.
5) Niestety tak. Możesz ich zabijać. Nie ma już banów za PKowanie, zamiast tego jest zmodyfikowany system czaszek.
6) Zależy kiedy ostatnio grałeś. Niektóre updaty były małymi rewolucjami, więc musiałbyś sobie o nich poczytać.

Jeśli chcesz zabijać nobów, to najlepszy będzie sorc. Chyba, że masz na myśli noobków 10-20lvl, wtedy trochę podrasowany rycerz też się nada.

Świata nie doradzę, bo gram jedynie na Saphirze, więc nie mam rozeznania w tym temacie. Niemniej na Saphirze na razie gra mi się przyjemnie.

Zakreble
13-02-2010, 13:52
A co to jest ta Stamina? Ten pasek co powoli idzie w dół? Bo coś tu jest napisane o większym expie dla premium acc. Lecz nie wiem oco chodzi.

Slythia
13-02-2010, 13:58
Stamina:
Wskaźnik wytrzymałości pokazuje pozostały czas do całkowitego zmęczenia postaci, uniemożliwiającego jej zdobywanie doświadczenia. Postacie mogą polować przez 56 godzin, zanim stracą możliwość pozyskiwania doświadczenia. Jednakże podczas ostatnich 14 godzin, potwory zabite przez gracza będą dawały jedynie połowę doświadczenia normalnie z nich pozyskiwanego. Wytrzymałość regeneruje się, gdy postać jest wylogowana. Za każde 2 minuty poza grą, postać odzyskuje wytrzymałość na 1 minutę. Warto jednak zauważyć, że wytrzymałość zaczyna się regenerować dopiero po upłynięciu 10 minut od wylogowania. Stamina od 41 do 42 godziny regeneruje się 4 razy wolniej - 1 minuta wytrzymałości na 12 minut bycia wylogowanym, lecz gracze z płatnym kontem w jej trakcie dostają o 50% więcej doświadczenia za każdego zabitego potwora.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=213966