Pokaż pełną wersje : Runes of Magic
Marchewki
14-02-2010, 08:43
Latając po stronkach przypadkiem wpadłem na stronę o mmorpg patrzę na pierwszego newsa i widzę :> coś dziwnego Look xD
http://www.runesofmagic.com/pl/beta/index.html
cały materiał pochodzi ze strony : http://mmorpg24.net/
Runes of Magic: Otwarte Beta Testy w Polsce !
Tym zaskakującą informacją rozpoczynamy długo oczekiwany weekend, bowiem już 16 lutego 2010 roku startują otwarte beta testy jednej z najlepszych darmowych gier MMORPG ! Runes of Magic została wielokrotnie nagradzana licznymi nagrodami, zaś wśród graczy nawiązała się prawdziwa społeczność, która bazuje na wzajemnej pomocy. Już teraz każdy zainteresowany może założyć konto do gry na oficjalnej stronie: runesofmagic.com/pl, jednak klient gry będzie można pobrać w momencie uruchomienia testów.
http://mmorpg24.net/images/mmo/ROM_001.jpg
Runes of Magic z pewnością szybko podbije serca polskich graczy, gdyż nawet mi - poszukiwaczowi wartościowych produkcji rynku MMO, tytuł wywarł ogromne wrażenie. Osobiście to z niecierpliwością czekam na uruchomienie testów i mam nadzieję, że produkt szybko zapełni się graczami, którzy będą przeciwieństwem społeczności np. gry Metin 2.
http://mmorpg24.net/images/mmo/ROM_003.jpg
Cechy gry Runes of Magic:
* System dwuklasowy z ośmioma klasami oraz wyjątkowymi umiejętnościami elitarnymi
* Indywidualne urządzanie domów i zamków gildii
* Bogata fabuła oferująca ponad 2.300 misji, w tym cykl opowieści epickich
* Trzymające w napięciu pojedynki Gracz na Gracza (PvP) na arenach i polach bitwy
* Ułatwiony transport dzięki portalom i szerokiej gamie wierzchowców
* Wymagające walki z Bossami w rozbudowanych, pełnych niebezpieczeństw instancjach do 36 graczy naraz
* Ciekawe minigry będące urozmaiceniem dla rutynowych bohaterów
* Dynamiczny system rzemiosła i dostosowane do preferencji użytkownika przedmioty
* Systematyczne, kompleksowe, darmowe aktualizacje z nowymi wątkami gry
* Free-to-Play: bez miesięcznego abonamentu, darmowe pobranie gry
http://mmorpg24.net/images/mmo/ROM_004.jpg
Genialny system dwuklasowości oraz gigantyczne obszary i ogromna liczba Questów sprawiły, że produkt szybko zyskał ponad 2,5 miliona graczy, którzy blisko zapoznali się z produkcją. Warto zaznaczyć, że otwarte beta testy potrwają dwa tygodnie, a finalna wersja zostanie uruchomiona 2 marca. Ponadto wszelkie postacie jakie zostały założone w trakcie OBT zostaną nie usunięte, dlatego każdy z graczy może już wkrótce rozpocząć kreację swojego super-herosa. O grze Runes of Magic możecie przeczytać w naszym artykule, który z pewnością przedstawi Wam podstawowe funkcje oraz elementy tytułu.
http://mmorpg24.net/images/mmo/ROM_002.jpg
co o tym sądzicie :) czy to będzie Hit :> czy kolejny nie wypadł tak jak Metin2 :) hehehe pod względem tym IŻ to będzie Polska wersja :) a jak każdy wie Polskie tłumaczenia są beznadziejne :)
ale pod względem technicznym i mechanicznym :) ta gra przebija o 100 głów Metina zasranego :)
Nie bardzo rozumiem, co jest w tym nowego. Polska stronka gry?
Zapisy na betę startowały w lecie 2008, do tej pory myślałem, że gierka już dawno wyciągnęła kopyta, a nie że pojawi się nowa beta....
Marchewki
14-02-2010, 13:04
ulala co jest nowego :> Polska wersja gry :> cała przetłumaczona na język Polski i ty jesteś moderatorem :> i nic nie rozumiesz :) ulala Stary :) po to podałem stronkę żeby wejść i zobaczyć :)
Pepeszka.
14-02-2010, 14:04
Sądze że ludzie pokroju metina bardzo szybko wyczają tą grę i odrazu zalegnie się tam że tak powiem "robactwo"
Ale cóż,może być fajne.
Ja przynajmniej spróboje, ściągne co mi szkodzi.
sphinx123
14-02-2010, 15:17
Nie polecam gry i tak, przetłumaczenie na polski nie zmieni tego, że każda profesja ma kilka skilli na krzyż a expi się tak wolno że gra nudzi się po kilku dniach ;>
Marchewki
14-02-2010, 15:28
w Metinie mozna powiedzieć że ma kilka skilli tam jest w miare dużo :) własny domek :) dom gildi itp kupe urozmaicenia , nie tylko się siedzi i expi wyprawy na dungeony zbieranie ziół itp
hehe kilka skilli :)
http://runesofmagic-online.pl/skills.php?id=warrior
proszę jak to jest kilka skilli to ja nie potrafię liczyć...
Tibijczyk222
15-02-2010, 09:35
Gralem w ta gre kiedys przez kilka dni ale nie spodobala mi sie , grafika strasznie bijaca po oczach. Moze tylko mi sie wydaje ale niektore rzeczy wygladaja na zerzniete z wowa. Oczywiscie tak jak to bylo z metinem ,ktory moze nie.bylby taki zly ,gre zaleje fala polaczkuff.
Nie ma sie czym podniecac. To tylko polskie tlumaczenie a sama gra wyszlo dosc dawno. Osobiscie pozostane przy zagranicznym jezyku.
sphinx123
15-02-2010, 15:11
http://runesofmagic-online.pl/skills.php?id=warrior
proszę jak to jest kilka skilli to ja nie potrafię liczyć...
RoM - 24 skille dla Warriora
WoW - 40 skilli dla Warriora
Buy bp of hmm, k, thx.
Gra mocno zżynała od WoW'a. Sam grałem i raczej nie wrócę. :) No, chyba że mi się kompletnie będzie nudzić, bądź tylko żeby zobaczyć to polskie tłumaczenie, jeżeli kiedykolwiek się pojawi. I szczególnie wkurzał mnie tam crafting.
Wież kolego to pierwsza gra w którą nie miałem okaz zagrać... :D
Beh0lder
15-02-2010, 16:37
Gra mocno zżynała od WoW'a. Sam grałem i raczej nie wrócę. :) No, chyba że mi się kompletnie będzie nudzić, bądź tylko żeby zobaczyć to polskie tłumaczenie, jeżeli kiedykolwiek się pojawi. I szczególnie wkurzał mnie tam crafting.
Juz jest i to od jakiegoś czasu...
RoM - 24 skille dla Warriora
WoW - 40 skilli dla Warriora
Buy bp of hmm, k, thx.
+czesc skilli od drugiej profy no i elitki ;).A wow ile to ma lat ? 5... i tylko 40 skilli buu normalnie powalaaaa
Zeby nie bylo grałem , znudziła mi się ale nie jest taka zła ale to tłumaczenie miejscami jest głupio-śmieszne ;>
a autor tematu w jakimś innym swiecie zyje (albo na*******a tylko wowa/tibie/cokolwiek) bo ta gra wyszła juz dawno temu.
Wież kolego to pierwsza gra w którą nie miałem okaz zagrać... :D
Orzeszku włoski!! Pierwsze MMO w które nie grał Luker's! Ale nie graj. Nie będziesz żałował że sobie odpuściłeś tą grę. :)
Marchewki
15-02-2010, 20:31
ulala ja wiem że ta gra wyszła bardzo dawno :) ja tylko dowaliłem nowinkę że będzie przetłumaczona dla Polaków :) co mnie zawsze bawi w grach :D
gz dla autora... właśnie przyczyniłeś się do zniszczenia klimatu kolejnej gry MMO przez nawał dzieci Ne0 made in Tibia...
@TOPIC:
RoM wymiata jak sie go wyczuje (53 warden / 23 scout i 33 mage /30 druid atm :>) ale po 53 raczej tylko dla hardkorów... bez party ani rusz w ostatniej strefie, chyba że sie ma w pieron kasy na eq...
poleciłbym ale nie chce nawału dzieci ne0... ale jeśli będzie osobna wersja dla Polaków to polecam ^^
co o tym sądzicie :) czy to będzie Hit :> czy kolejny nie wypadł tak jak Metin2 :) hehehe pod względem tym IŻ to będzie Polska wersja :) a jak każdy wie Polskie tłumaczenia są beznadziejne :)
ale pod względem technicznym i mechanicznym :) ta gra przebija o 100 głów Metina zasranego :)
Od razu mówię że będzie lepsze, i to o dużo. Grałem na angielskim kliencie i gra jest jak najbardziej porządna, fajny system dwuklasowości, masa questów. Teraz idę na polski serwer, wiadomo lepiej z rodakami =D
Pozdro
Oni rzeczywiscie zrobili polski server =o!!!!!!!!!!!
Beh0lder
16-02-2010, 00:13
Polski server to dopiero spekulacje ;>. To ze wprowadzili plską wersje jezykową nie oznacza ze zrobią od razu oddzielny zlobek dla polaczkuff (choć w sumie by się przydało)
gz dla autora... właśnie przyczyniłeś się do zniszczenia klimatu kolejnej gry MMO przez nawał dzieci Ne0 made in Tibia...Hmm w sumie , gra trochę zajmuje nie wiem czy by sie chcialo im sciagac , zresztą metin (konkretnie polskie servery - bagno takie ze ja pier...) to zbiorowisko dzieci neo ;d
Grałem w to jakiś rok temu, całkiem przyjemne było. Świetne community i brak grindu, jeśli nie liczyć questów "Przynieś 40 wilczych języków". Było jeszcze trochę rzeczy do poprawy (AGGRO!), ale mimo wszystko, całkiem przyjemne.
Tibijczyk222
16-02-2010, 17:38
W związku z tym ,że miałem u nich konto doszedł do mnie mail i tu cytat
"otrzymasz od nas wierzchowca Berhu Morza Śniegu" , tłumaczenie to tłumaczenie ale dla mnie brzmi to conajmniej głupio.
Marchewki
17-02-2010, 08:29
no to co :D zapraszam do gry :D Wooohoooo
http://www.runesofmagic.com/pl
Minimum system requirements
Operating System: Windows XP, Vista, Windows 7
CPU: Intel Pentium 4 2.0 GHz or equivalent
RAM: 512MB
Required Harddisk space: 5.2GB
Graphics card: DirectX 9.0c compatible with 128MB RAM, Pixel Shader 2.0 (or better)
Broadband Internet connection
Keyboard and Mouse
Rozmiar: 5,2 GB
nieźle :)
w sumie nie ma co się dziwić niedługo będą tylko takie mmorpg które ważą powyżej 5GB :)
W związku z tym ,że miałem u nich konto doszedł do mnie mail i tu cytat
"otrzymasz od nas wierzchowca Berhu Morza Śniegu" , tłumaczenie to tłumaczenie ale dla mnie brzmi to conajmniej głupio.
to znaczy że jeszcze nie widziałeś 'Baloniaków"... :F
a to przynajmniej jakoś przetłumaczyli bo w orginale jest Sea of Snow Berhu... mogli by coś orginalniejszego dać bo to jest w gift bagu na 40lvl też na 7 dni...
no i oczywiście "do wykorzystania tylko na Catchu (polski serwer)
@Beh0lder:
ty weź tu komplementów na temat M2 nie praw ("bagno"?! ja bym tu palnął wiązankę na pół strony tematu...), jak widzę komunikat rekrutacyjny BIMBROWNI na moim serwie to mi się chce płakać...
@TOPIC:
dobra niech n00bki na polski serwer idą, przynajmniej spokój będzie na unijnych... do szczęścia ino patcha naprawiającego NPC'ów brakuje...
Na moim serwie spoko ludzie, zawsze ekipa do questów się znajdzie, bluzgi raptem raz widziałem, i to w wykonaniu naszego to...
nie polecam ogarom padającym na dwarfach (a głównie tacy się załapią...) bo będziecie jak muchy padać... już widzię n00bki próbujące instancje solo robić... :D
Więc apel do wszystkich zamierzających grać:
JAK CHCECIE GRAĆ TO POSZLI NA POLSKI SERWER, DAJCIE INNYM GRAĆ N-O-R-M-A-L-N-I-E.
Bo nie mam zamiaru czytać non-stop "Fre akount pl0x"&"Fre itemz pl0x" na zone i world... zresztą IS jest drogi jak pieron na nasze to wam się bardziej PACC opłąci...
--- RedFOg dodał 13 minut i 19 sekund później ---
Nie bardzo rozumiem, co jest w tym nowego. Polska stronka gry?
Zapisy na betę startowały w lecie 2008, do tej pory myślałem, że gierka już dawno wyciągnęła kopyta, a nie że pojawi się nowa beta....
Beta oficjalnie kończy się drugiego marca, zresztą to jest tylko hasełko bo Chapter III w drodze... 3 nowe obszary, lvl cap podniesiony do 60, nowe instancje, jeszcze więcej złomu...
Beh0lder
19-02-2010, 22:53
@Beh0lder:
ty weź tu komplementów na temat M2 nie praw ("bagno"?! ja bym tu palnął wiązankę na pół strony tematu...)Też bym palnął ale bym bana załapał :|
już widzię n00bki próbujące instancje solo robić... :D
Można i tak ale to raczej wersja dla prawdziwych masochistów.
Więc apel do wszystkich zamierzających grać:
JAK CHCECIE GRAĆ TO POSZLI NA POLSKI SERWER, DAJCIE INNYM GRAĆ N-O-R-M-A-L-N-I-E.
Polaczki i tak tam pójdą do "Swoich" nie będą przecież przesiadywać z "bydłem" z całej unii nje.
Beta oficjalnie kończy się drugiego marca, zresztą to jest tylko hasełko bo Chapter III w drodze... 3 nowe obszary, lvl cap podniesiony do 60, nowe instancje, jeszcze więcej złomu...
Wow no normalnie zachęcające są te "apdejty" aż chyba sobie wejde i zasadze roslinke w romie >.>.
@UP
no to zapraszam na serwa Macantacht, mili ludzie, fajna atmosfera, pomóc levelować mogę... :D
Cytuj:
już widzię n00bki próbujące instancje solo robić...
Można i tak ale to raczej wersja dla prawdziwych masochistów.
Hmmm nie był bym taki pewien bo jak się z M2 na RoMa przesiadłem (do dziś chwalę Imperatora za to... ) to na początku samemu chciałem instancje robić bo myślałem że to jak DT w M2... tera 53/23lv na jednym charze i 39/33 na drugim to człowiek troche doświadczenia ma :P
@TOPIC:
Trochę o grze;
Mamy kontynent Candarę, podzielony na 12 obszarów, w tym 3 początkowe.
Mamy 8 klas postaci, Warriora, Knighta, Wardena, Rouge'a, Scouta, Maga, Priesta, Druida.
2 rasy (elfy i ludzie), każda ma 2 specyficzne klasy (ludzie Knajta i kleryka, elfy Wardena i Druida).
Rozbudowany crafting (przynajmniej w porówananiu z M2 bo nie jestem aż taki głupi żeby ~40-50 zeta/miesiąc na WoWa sypać i sprawdzać co tam jest... :D), przyjemne questy, instancje grupowe i rajdowe.
Regularna rozbudowa contentu, dodawanie nowych instancji i questów (w ostatnim patchu dodali czwartą epicką linię questów...)
Można tworzyć dowolne kombinacje klas w obrębie swojej rasy (czyli potworek w postaci Pirsta/Druida nie ma prawa istnieć...), każda kombinacja ma swoje specyficzne elitarne skille, do odblokowania na 15/15, 20/20, 25/25, 30/30. 35/35, 40/40, 45/45, 50/50.
IS dość zrównoważony, jeno drogi pierońsko na nasze... Niektóre itemy z IS dostajemy z gift bagów na konkretny lvl, część da się kupić za tokeny z daily questów, diamenty (waluta) można w domu aukcyjnym kupić za złoto...
PS.
Do tych zastanawiających się why ja to piszę w świetle mojego pierwszego posta:
skoro jest osobny serw dla polaczkuffff to n00by i tak tam pójdą więc klimat się za szybko nie załamie...
Yoh Asakura
16-05-2010, 16:13
Bumb!
Gra jest rewelacyjna - nie chce ci się ściągać 7 GB? Leć do kiosku po CDA! :P
Mój nick Vassago, jestem w gildii CDA, 23 woj/15 łotr.
Beh0lder
16-05-2010, 16:44
Hmm wie ktoś kiedy wróca diamenty do obrotu na ah?
Pacz_knight
18-05-2010, 21:19
Kupiłem CD-Action i zaraz po instalacji zaczął mi się patchowac klient.
Za każdym razem gdy pasek dochodzi mi do 80%, włącza się jakis RomUpdate, który kopiuje pliki do folderu z grą, a pasek aktualizacji cofa się na 30%.
WTF?!
Dzieje się to już kilka razy, a sam klient aktualizuje się chyba ze dwie godziny...
Wy też mieliście ten problem? o.O
Beh0lder
18-05-2010, 22:00
U mnie wszystko ok , no poza crashami.Ale to już inna bajka.
Spróbuje, ale dopiero jak kupie CDA. Chodź teraz wolę pocinać w Test Drivera :D
A byłbym zapomniał, jest tam jakiś ogranicznik lvlowy, czy nabijanie expa jak w tibi?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.