Pokaż pełną wersje : Propozycja na Update.
Chodzi mi o to,żeby cap spowalniał graczy.
Na przykładzie:
50 lvl
10 cap
>......>......>......>
20 cap
>.....>.....>.....>
30 cap
>....>....>....>
40 cap
>...>...>...>
50 cap
>..>..>..>
60 cap
>.>.>.>
70 cap+
>>>>
Legenda: > - Krok, . - stop
Rozumiecie? Może nie chodziło mi o taki cap dokładnie ale co 10 capa traconego mogło by spowalniać o 0,5 sekundy.
Ani grafiki ci nie wychodzą, ani pomysły. Weź się za książki, albo po prostu idź expic.
Pirate Cutthroats
18-02-2010, 17:11
ha-ha-ha :\
Człeku, to jest tibia. Tutaj nie ma fizyki, bekpak w bekpaku i ch**.
ale co 10 capa traconego mogło by spowalniać o 0,5 sekundy.
30 dekagramów miały by spowalniać mnie o 0,5 sekundy? GRANDA!!
Wpierw pomyśl zanim coś napiszesz!
Kin_Yuki
19-02-2010, 16:59
Idąc tokiem myślenia, człowieka o spowalniania. A czemu by tego nie zastosować w drugą stronę. Gdy przekroczysz limit cap, to każdy dodatkowy p przedmiot ponad maksymalny poziom nośności, by spowalniał postać. Coś na zasadzie paraliżu, tyle że stopniowo. Jak będziemy nosić np. 150% tego co możemy unieść, to wtedy postać mogła by przestać się poruszać, do czasu, aż zmniejszy się ilość tego co nosimy.
Teraz tak łopatologicznie, powiedzmy że 100lvl ma 3000cap. To jeśli przekroczymy ten limit 3k capa. To postać będzie zwalniać*, aż się zatrzyma. czyli przy 4,5k cap.
Cała ta idea ma jeden minus, pomoże to boterom dłużej siedzieć. Z drugiej strony, źle ustawiony bot, może prowadzić do śmierci postaci, w wyniku tego, że przeładuje się... i zatrzyma się.
*Zwalniać - Czyli z każdym dodatkowym przedmiotem, który zwiększa nośność ponad poziom maksymalny, postać by poruszała się wolniej.
I mój drugi pomysł:
1. Zmniejszyć koszt many na takie czary jak Exori i Exori Gran dla Knighta. Lub w drugą stronę, zwiększyć obrażenia.
2. Zwiększyć moc czarów leczących dla postaci Druida i Knighta. Bo druid powinien leczyć lepiej niż inne, a knight znowu leczy się tak tragicznie...
3. Zwiększyć koszty expa dla palladynów (assasinki powinny być droższe).
4. Zmniejszyć koszty potionów.
5. Zwiększyć możliwości blokowania knightem, ponieważ. Dobry pall i dobry knight potrafią blokować tak samo... A nie powinno tak być.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.