Pokaż pełną wersje : Nowe dodatkowe usługi.
W listopadzie CipSoft rozpoczął wprowadzenie nowych, dodatkowych usług. Pierwszą taką usługą był transfer postaci na inny świat (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=224243), który został ciepło przyjęty przez społeczność tibijską. Do tej pory z tej usługi skorzystało ponad 14 000 użytkowników, a liczba ta ciągle rośnie.
W najbliższy wtorek 23 lutego zostaną podjęte kolejne kroki w celu rozszerzenia usług i tym samym usatysfakcjonowanie społeczności. Zostaną dodane następujące usługi:
Zmiana płci postaci: do tej pory usługa ta była dostępna tylko dla kont premiowanych. Od wtorku funkcja ta będzie dostępna, gdyż zamiast dni premium gracz będzie musiał zapłacić 2.95€ za zmianę płci.
Zmiana nicku postaci: jeśli uważasz, że aktualne imię Twojej postaci nie pasuje do Ciebie będziesz miał szansę je zmienić. Po skorzystaniu z usługi zarówno stare jak i nowe imię będzie działało przez 6 miesięcy. Koszt tej usługi będzie wynosił 6.95 €.
Zmiana nazwy konta: gdy tworzysz konto w grze pojawia się informacja, by wybrać wyjątkową i trudną do zgadnięcia nazwę konta, którą będziesz znał tylko Ty. Jeśli będziesz chciał zmienić nazwę swojego konta będziesz miał szansę to zrobić za 4.95 €.
Wszystkie dodatkowe usługi będzie można kupić albo przy pomocy tibijskiego systemu płatności (kartą kredytową), albo za pośrednictwem oficjalnych sprzedawców (http://forum.tibia.com/forum/?action=announcement&announcementid=43). Należy jednak pamiętać, że decyzja w sprawie oferowania danych usług należy do sprzedawców, także nie wszyscy mogą z niej skorzystać.
Więcej informacji dotyczących nowych usług zostanie podanych w najbliższym newsie. Należy także pamiętać, że o 13:30 CET tibijski system płatności oraz strona będzie offline z powodu aktualizacji, która potrwa około godziny.
Pomocny_Duszek
19-02-2010, 20:28
Pojebane jak sama gra.
Banując ludzi za botowanie stracili dużo ludzi więc teraz szukają sposobów na kasę heh.
Kin_Yuki
19-02-2010, 21:20
A ja uważam, że to dobry pomysł. Co wam kur** przeszkadza to? Hmm..? Przecież nic na tym nie tracicie, a inni mogą zyskać. Sam zmienię sobie płeć postaci, bo męskie outfity są brzydki. I taki female jester jest śliczny.
Ale Polacy to zawsze muszą na przekór.
Pirate Cutthroats
19-02-2010, 21:40
Zmiana nicku? POJE_AŁO ICH????
Macko121
19-02-2010, 22:57
Hah. Niedługo będzie: "Chcesz zdjąć rsa albo bana? Zapłać 15euro i już!"
Mnie nie dziwi co robi CipSoft bo robi wszystko dla kasy, mnie dziwi to, że ludzie nadal grają w tą gre ;)
Gimli From Kazz
20-02-2010, 10:57
omg... ludzie ogarnijcie się... dużo ludzi ŻYJE z tej gry, to jest ich praca, więc naturalne jest to że chcą zarobić... nie umiecie tego zrozumieć ??
Inni twórcy gier nie zarabiaja?? odpowiedzcie sobie sami....
jak kin-yuki wcześniej napisał - polska mentalność...
namlessone
20-02-2010, 11:26
Zmiana nicku? POJE_AŁO ICH????
Jeśli byś przeczytał wszystko, to zobaczyłbyś, że stary nick pozostaje ogólnowidoczny jeszcze przez kilka miesięcy, więc nie ma obaw przed uciekaniem hunconych graczy poprzez zmianę nicku... A to wydaje mi się być jedynym przeciwwskazaniem przed wprowadzeniem płatnej zmiany nicku.
Dzieci neo i tak będą pisać, że cipsoft za kase pozwoli na wszystko. Mi to obojętne są te zmiany, bo nie skorzystam ale niektórych na pewno ucieszył ten fakt.
Pirate Cutthroats
20-02-2010, 12:53
Jeśli byś przeczytał wszystko, to zobaczyłbyś, że stary nick pozostaje ogólnowidoczny jeszcze przez kilka miesięcy, więc nie ma obaw przed uciekaniem hunconych graczy poprzez zmianę nicku... A to wydaje mi się być jedynym przeciwwskazaniem przed wprowadzeniem płatnej zmiany nicku.
Nie chodzi o to, że nick zostaje jeszcze na 6 miechów, ale że ktoś może zmienić nick na taki, który niegdyś był uznawany za legendę (a został usunięty). A jest takich sporo.
Wiem ze nie ma co porównywać, ale w wowie jakoś jest zmiana rasy,klasy,nicku,przymierza i NIKT nie marudzi.
Wiem ze nie ma co porównywać, ale w wowie jakoś jest zmiana rasy,klasy,nicku,przymierza i NIKT nie marudzi.
Dlaczego niby nie ma co porównywać? Moim zdaniem doskonałe porównanie i zgadzam się z tym, poza tym to są lekkie zmiany, więc nie wiem co wam przeszkadzają...
CipSoft to firma i jak każda normalna firma liczy na zyski z tej działalności, którą prowadzi, więc nic dziwnego że chcą wprowadzać dodatkowe usługi. To pierwsza sprawa druga to bany, które w końcu zaczęli dawać bo mogli to robić od początku gry. Muszą jakoś wyrównać straty które na pewno się pojawią po banowaniu 5 tys średnio na miesiąc. Wielu z nich ma pacc i może dostać kasacje nie ma konta nie ma pacca nie ma pacca nie ma kasy.
Sequenzo
20-02-2010, 14:27
Mnie nie dziwi co robi CipSoft bo robi wszystko dla kasy, mnie dziwi to, że ludzie nadal grają w tą gre ;)
Za Darmo nic nie zrobią :):).. Pracują tam ludzie :P którzy się męczą żeby nam "dogodzić" przy każdym Updacie :-).. To Co Teraz wprowadzili jest dobre :):).. a co do Tych RS-ów to wątpię żeby do tego doszło.. Cipsoft Musiałby bardzo się stoczyć
Już nie wiedzą jak kase wyciągnąć od graczy, żałosne.
Sam jestes zalosny, przeczytaj moj post wyzej...
Dla nas polaków może kilka euro to dużo ale jak ktoś za granicą zarabia troszkę więcej pieniążków to jest inna sprawa. Wydatek kilka euro to nie problem , za wygodę trzeba płacić
Ciekawe kiedy wprowadza item shop, jak dla mnie to ta gra staje sie coraz bardziej beznadziejna.
Sequenzo
21-02-2010, 11:50
Szczerze mówiąc Najtaniej Mają w Anglii Płacąc Funtami :):).. z Tego co dowiedziałem się płacą za PACC-a na 90dni 20funtów :)..
A Kasę muszą zarobić na czymś :]
Dzieci neo i tak będą pisać, że cipsoft za kase pozwoli na wszystko. Mi to obojętne są te zmiany, bo nie skorzystam ale niektórych na pewno ucieszył ten fakt.
Neo to jestes tutaj ty, bo akceptujesz jak przymilny piesek takie glupie pomysly.
Tu bardziej chodzi o to, ze o ile jeszcze zrozumiem czemu trzeba by placic za dwie pierwsze opcje to ostatniego ani ani. Placic za ochrone konta? No dosz karvy nedzy, przeciez to oni powinni zadbac o to zeby moje konto moglo byc bezpieczne.
A zmiana plci, nowy world i zmiana nicku. Dlaczego mialbym za to placic? Skoro mam focha zeby to zmienic to powinno to byc ogolnodostepne zamiast zdzierac ze mnie marne 3 euro za zmiane plci czy nicku glupie postaci w gierce.
Nie gram w to gowno, ale skomentowac musialem.
Neo to jestes tutaj ty, bo akceptujesz jak przymilny piesek takie glupie pomysly.
Tu bardziej chodzi o to, ze o ile jeszcze zrozumiem czemu trzeba by placic za dwie pierwsze opcje to ostatniego ani ani. Placic za ochrone konta? No dosz karvy nedzy, przeciez to oni powinni zadbac o to zeby moje konto moglo byc bezpieczne.
A zmiana plci, nowy world i zmiana nicku. Dlaczego mialbym za to placic? Skoro mam focha zeby to zmienic to powinno to byc ogolnodostepne zamiast zdzierac ze mnie marne 3 euro za zmiane plci czy nicku glupie postaci w gierce.
Nie gram w to gowno, ale skomentowac musialem.
A dlaczego oni muszą ci to dać za darmo ? Dlaczego muszą ci dać ochronę konta, które straciłeś przez swoja głupotę ?
A dlaczego oni muszą ci to dać za darmo ? Dlaczego muszą ci dać ochronę konta, które straciłeś przez swoja głupotę ?
Wiesz co, masz racje. Proponuje 10 eurakow za zmiane hasla, za maila moze byc promocja bo tylko 15 a rec przeciez juz jest odplatny.
Tak samo skoro za zmiane plci placic trzeba 3 euro to na pewno nie mialbys nic przeciwko zeby za zmiane outa placilo sie 5?
Wiesz co, masz racje. Proponuje 10 eurakow za zmiane hasla, za maila moze byc promocja bo tylko 15 a rec przeciez juz jest odplatny.
Tak samo skoro za zmiane plci placic trzeba 3 euro to na pewno nie mialbys nic przeciwko zeby za zmiane outa placilo sie 5?
Myślę, że jesteś w przedziale wiekowym 11-16 lat, czemu? Logniczne jest jest to, że firma CipSoft zrobi wszystko by zarobić bo to jest raczej normalne? Po co twoi rodzice pracują? bo zarabiać kasę. Co z tego, że CipSoft zarabia kase na grze dochód jak każdy inny. Radzę ci przemyśleć czasem zanim coś napiszesz.
Wspominasz, że zmiana płci itp powinno być ogólnodostępne, tylko po co ma to być? Jak można zrobić to od płatnie i inni na tym zarobią.
Zanim napiszesz na mnie jakieś bluzgi albo uznasz, że "liże dupe dla cipsoftu" zastanów się nad tym z 10 razy, bo się tylko skompromitujesz jak 80% dzieci tego forum.
Sequenzo
21-02-2010, 18:42
@up
Pierw Trzeba Wiedzieć co to jest Riposta.. To Po Pierwsze Primo, po drugie Primo Muszą zarobić kasę na czymś.. I tak wolę płacić za to, że zmienię nick czy Świat niż Płacić za to żeby się zalogować !!.. Ludzie Myślcie, jest jeszcze Kryzys.. a Cipsoft Musi się na czymś odkuć.. Czy To tak trudno zrozumieć ????
Gdyby to było ogólnodostępne, to ludzie By światy zmieniali z Prędkością Światła i Nicki żeby nie mieli Hunta..
@up
Pierw Trzeba Wiedzieć co to jest Riposta.. To Po Pierwsze Primo, po drugie Primo Muszą zarobić kasę na czymś.. I tak wolę płacić za to, że zmienię nick czy Świat niż Płacić za to żeby się zalogować !!.. Ludzie Myślcie, jest jeszcze Kryzys.. a Cipsoft Musi się na czymś odkuć.. Czy To tak trudno zrozumieć ????
Gdyby to było ogólnodostępne, to ludzie By światy zmieniali z Prędkością Światła i Nicki żeby nie mieli Hunta..
Dokładnie, a tak to jest zawsze jakaś "gratka". Nie jest to potrzebne, a jeżeli bardzo chcesz to se kupujesz.
Gimli From Kazz
21-02-2010, 20:55
a teraz bez zbędnego tłumaczenia - niepasuje ? szkoda paru zł? nie płać, nie zmieniaj, nikt Cie do tego nie zmusza. Tylko prosze nie troluj :(
ciekawe od kiedy można zmienic klase ;o
to ktoś jeszcze gra w tibie? 8o
Placic za ochrone konta? No dosz karvy nedzy, przeciez to oni powinni zadbac o to zeby moje konto moglo byc bezpieczne.
Dbają. Trzymają bazę danych na oddzielnym serwerze i zatrudniają przynajmniej paru ludzi odpowiedzialnych za to, żeby pierwszy z brzegu nastoletni hacker nie bawił się waszymi hasłami.
Natomiast kwestie numeru konta i hasła po stronie użytkownika są poza strefą jurysdykcji Cipsoftu i ochrona ich jest zadaniem użytkownika.
Sequenzo
22-02-2010, 18:53
Dokładnie.. Nie chcesz, to nie zmieniaj :):).. Nic na siłę.. Tylko później się nie użalać że Cipsoft próbuje na wszystkim zarobić kasę
piternet
22-02-2010, 19:12
Cóż, prawda jest taka, że czegoby Cipsoft nie zrobił to i tak niektórym się to nie podoba, bo 'stara tibia była najlepsza, miała klimat i blablabla...'
adeekk1989
22-02-2010, 19:47
Po pierwsze:
Nie chcesz zmieniać - Nie zmieniaj
Po drugie:
Też bym to wprowadził aby kasę trzepać na ludziach, którzy chcą płacić za takie rzeczy.
Po trzecie:
Powtórze pierwsze: Nie chcesz zmieniać - Nie zmieniaj
Narzekacie tak jakby Was zmusili do tego. To taka sama sytuacja jak np. Coca-cola by wypuściła jakąś mini lodówkę by sobie w niej trzymać butelki. Chcesz ją kupić to kupisz, nie chcesz to nie...
Ahh ten zawistny naród.
Sequenzo
23-02-2010, 04:00
Kiedyś Tibia była całkiem Inna :):).. Ulepszenia zaczęły się od 7.8 :P:P... I Przeważnie Tym Starym Graczą Gra się już nie podoba ;]
chęć zarobienia - standart
ale na czym? zdzierać hajs na takim gównie jakim jest Tibia? to tak jakbyś miał płacić za pokręcenie sie na karuzeli w parku tyle samo co za np. jazde na rollercoasterze :o
dziwny przyklad ale, kto ma skminić ten skmini
Chyba jedyna rzecz, która udała się Cipsoftowi od dośc długiego czasu...
Mr.Bloody
23-02-2010, 17:51
Czy ta nowa Tibia jest taka straszna?
adeekk1989
23-02-2010, 19:17
Nie jest taka straszna. Głównie narzekają dzieciaki, które nie mogą już bota używać. Na prawdę jest coraz lepiej. Mimo, że wiekowo to nie to samo co 8 lat temu to jednak przyciągnęła mnie z powrotem.
Miło się gra, gadasz z kumplami na vt/ts i atmosfera wraca :)
flashion
24-02-2010, 11:16
Paranoja. Zrobili grę, która grafikę ma z czasów pegasusa, a pobiera mi 100% procka (na rdzeniu) (ludzie z CipSoftu są pośmiewiskiem wśród programistów) i każą sobie jeszcze płacić za jakieś durne zmiany nicku i płci.
A zmiana nr konta to już w ogóle bezsens. Załóżmy, że wyjeżdżasz gdzieś i nie grasz przez kilka tygodni. W tym czasie ktoś kradnie ci dane do konta, zmienia hasło, e-maila, r-key'a (którego zmiana - oczywiście - też kosztuje) i account name, dzięki nowej wspaniałej metodzie. W jaki sposób odzyskasz konto? Napiszesz do nich?
CipSoft ma to w dupie :baby:
W odpowiedzi napiszą, że dziękują ci za skorzystanie z nowych usług.
Peace
Vasudanin
24-02-2010, 15:20
A zmiana nr konta to już w ogóle bezsens. Załóżmy, że wyjeżdżasz gdzieś i nie grasz przez kilka tygodni. W tym czasie ktoś kradnie ci dane do konta, zmienia hasło, e-maila, r-key'a (którego zmiana - oczywiście - też kosztuje) i account name, dzięki nowej wspaniałej metodzie. W jaki sposób odzyskasz konto? Napiszesz do nich?
CipSoft ma to w dupie :baby:
W odpowiedzi napiszą, że dziękują ci za skorzystanie z nowych usług.
Peace
Było uważać. : )
@down
Miałem hacka parę razy, a jakoś nie miałem pretensji do cipsoftu.
flashion
24-02-2010, 19:39
nie wiem, czy jeszcze grasz, ale zobaczymy, co powiesz, gdy tobie się to przytrafi.
chodzi o sam fakt. niby robią wszystko, by zmniejszyć ilość takich sytuacji (ciekawe co), a z drugiej strony - gdy tylko nadarza się okazja zarobienia paru groszy, ułatwiają życie tym, co te konta kradną.
Zmiana nicku postaci: jeśli uważasz, że aktualne imię Twojej postaci nie pasuje do Ciebie będziesz miał szansę je zmienić. Po skorzystaniu z usługi zarówno stare jak i nowe imię będzie działało przez 6 miesięcy. Koszt tej usługi będzie wynosił 6.95 €.
Mam pytanie odnośnie tego 'punktu',mianowicie czy po 'wykupieniu' nowego nick'u będę go miał przez tylko 6 ms-cy,czy on zostaje 4ever a przez 6 ms-cy inni gracze widzą ten nick przed zmianą?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.