Pokaż pełną wersje : Wielki Problem
kruk12312
24-02-2010, 22:23
Mam otóż taki problem.
Wszystko ladnie mam tibie gram sobie ale jak chodze to czasem mi przerywa. albo tak mapa nie idzie ,,gładko" albo chwilowo moja postać stoji w miejscu.
Co mam z tym zrobic? framerate jak juz wejde w ciemnie miejsce i wogule wynosi 127
Pirate Cutthroats
24-02-2010, 23:20
Masz lagi/freezy. Zmień dostawcę neta lub jego prędkość. A lepiej to 1sze.
kruk12312
25-02-2010, 13:04
Moim dostawcą neta jest Vectra.
Predkosc 8mb/s ale dzielone łącze.
Wczoraj mój brat ściągał coś i miał dużo odpalonych stron więc może tu leży problem?
Tak, podczas ściągania mogą być lagi.
Też mam Vectre 8 mb i ogólnie chodzi elegancko. Ale granie online + ściąganie czegoś to nie jest dobry pomysł.
kruk12312
25-02-2010, 16:47
Tzn.Przycinało wtedy kiedy bylem na cockroach na początku.
A tak jak chodze to mi sie wydaje,że mapa nie chodzi super na maksa.Moze poprostu mialem przerwe kilka lat i nie jestem przyzwyczajony ;d zresztą mam niski lvl to tu też może być powód.A zresztą najlepiej jakby ktoś podał skype ja bym napisal wziol wspoldzielny ekran i by zobaczyl czy jest dobrze i jestem przewrazliwiony czy w czymś tkwi problem.
Pozdrawiam
Szybkość netu w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia w przypadku Tibii.
Chyba, że ktoś jest zdesperowany i gra na modemie 56k.
Mawsonites
25-02-2010, 20:20
Jak przeczytałem nazwę tematu to myślałem że chodzi o jakieś życiowe rozterki, a to na szczęście tylko Tibia, ufff.
Czarujaca_Lola
25-02-2010, 21:32
Szybkość netu w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia w przypadku Tibii.
Szybkość netu nie, ale jakość karty sieciowej może mieć. W starym kompie miałem podobne objawy, co autor tematu, myślałem, że to wina sieci. Ale gdy kupiłem lapka, problemy zniknęły. Okazało się, że karta sieciowa była kopnięta.
To jest jednostkowy przypadek.
Aktualnie większość interfejsów sieciowych jest zintegrowanych na płycie i pochodzą od tego samego producenta, co eliminuje jakiekolwiek niezgodności i zmniejsza skalę występowania unikalnych problemów.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.