zaloguj się

Pokaż pełną wersje : War Non-pvp, neostrada - problem (2 pytania)

Whoopero
07-03-2010, 11:33
1. Jeżeli z mojej gildi odejdzie połowa osób i stworzą nową gildie, wypowiemy sobie wara (a wtedy na non pvp jest możliwość walki players vs. player), to czy będzie można pomiędzy sobą trenować (jak na zwyklym pvp player z playerem) ? Ułatwiło by to trening na non pvp....

2. Od 3 lat mam pewne problemy z neostradą (wczesniej mi to nie przeszkadzało ale teraz gdy mam już wyższy poziom to troche sie tego obawiam). W ciągu dnia, od czasu do czasu odłącza mi internet. Poprostu na jakiś czas przestaje mi działać, w Tibii mnie albo kicka albo robi długiego laga, jednak diody w tym czasie świecą się tak, jakby wszystko było ok, jakby łącze ciągle chodziło. Pasek stanu łącza na komputerze również wskazuje że internet działa bez zarzutów. Odłaczy a po krótkim (od 10 sekund do 1-2 minut) wszystko wraca do normy "samo". W czym może być problem ?

Wilczq
07-03-2010, 11:52
Z tego co pamiętam po włączeniu war mode na n-pvp nie rosną skille, ale nie wiem tego na 100%, bo nigdy nie grałem na n-pvp i czytałem takie wypowiedzi innych użytkowników forum.

Co do drugiego problemu dużo zależy od tego, jaki masz system operacyjny. Ale z mojego doświadczenia z neostradą (byłem jej użytkownikiem kilka lat i na kilku klientach windowsa) wywnioskowałem jedną zasadę - nigdy nie instaluj oprogramowania do neostrady, które dostajesz razem z nią. Wejdź po prostu na stronę microsoftu i tam poszukaj oprogramowania do neostrady dla swojej wersji windowsa.

A tak w ogóle polecam nie przedłużać umowy z neostradą tylko zmienić providera ;)

Duch Niespokojny
07-03-2010, 12:16
Wejdź po prostu na stronę microsoftu i tam poszukaj oprogramowania do neostrady dla swojej wersji windowsa.
Nie trzeba żadnego oprogramowania (przynajmniej w XP), wystarczy odpowiednio skonfigurować połączenie. Ale nie pamiętam już jak to zrobić, musiałbyś pogooglować.

Jagred
07-03-2010, 15:25
w polaczeniach sieciowych tworzysz nowe polaczenie modemowe. jako nr wpisujesz <ANY> jako uzytkownik i haslo wpisujesz dane z neostrady. modem wybierasz swoj modem usb i klikasz polacz.

a co do rozlaczania to neostrada musi sie zresetowac po 24 godzinach. wiec jesli nie wylaczasz kompa to codziennie o tej samej godzinie sie bedzie resetowac