Pokaż pełną wersje : Przebłysk jutra.
Kilka miesięcy temu rzeczy zostały wprawione w ruch...
http://images.tibia.pl/upimgs/12681446561325761940.jpg
...a na horyzoncie gęsta mgła opadła na pierwsze promienie nowego dnia.
Małe wyjaśnienia od CipSoftu: zdjęcie to jest okazją zobaczenia czegoś przed premierą w fazie rozwoju.
Whoopero
09-03-2010, 16:07
Mgła dodana do terenów ? Ciekawe co jeszcze Cip Soft Wymyślił aby "poprawić" tę grę...
Pestka602
09-03-2010, 16:08
Już widze moje biedne fpsy..
Żyjący świat w Tibii? Tego jeszcze nie było...
LarvaExotech
09-03-2010, 16:31
pewnie bedzie mozna wylaczyc to.
Albertus
09-03-2010, 16:44
urozmaicenie fajne , ale jeżeli od tego maja być lagi/kicki to ja dziękuje.
ciekawe jak mgla będzie to jeszcze śnieg w czasie świątecznym oczywiście tez deszcz w niepogodę i może frytki do tego ?
Pomysł ciekawy. Taka poranna mgła na bagnach koło venore...
Zwlaszcza, ze dzien w Tibii to 1h. Wiec mgla bedzie pojawiac sie i znikac, taka rola magika, przytym trwam jestem.. (oops sie zapedzilem ;p ).
Pan i Wladca
09-03-2010, 17:30
Fajna sprawa, doda klimatu :>
NO to chyba są zarty !!! co to ma byc najpierw mgła potem co? śnieg? deszcz? bd musial kupić łopate żeby odgarnąć snieg żeby dojść do dp? Czy po pg mi się armor w rusty zamieni?
ZAAAAAL
Nie chce żadnych pogud!
Eqecutter
09-03-2010, 18:07
A ja Chce i więcej powiem podoba mi się ten pomysł wkońcu jakaś mała rewolucja
No nie mogę się doczekać...... ciekawe jak im to wyjdzie :p
NO to chyba są zarty !!! co to ma byc najpierw mgła potem co? śnieg? deszcz? bd musial kupić łopate żeby odgarnąć snieg żeby dojść do dp? Czy po pg mi się armor w rusty zamieni?
ZAAAAAL
Nie chce żadnych pogud!
to s*******aj na ots 7.6
ZAAAAAL
Nie chce żadnych pogud!
Co oni se myślo z to pogodo -.- niech dadzo free pacc, nowe potiony i nowe czary na facca i idziemy expic -.-
podoba mi sie
hmm... a moze za jakis czas tam smrod wprowadza? heh... tego sie nie spodziewalem zeby mgla w Tibi byla xD potem pewnie bedzie deszcz itp
ale to juz sa nowosci... uwazam, ze najlepsza Tibia byla na 7.6 a potem dochodzily nowosci ktore nudzily gre
ile dzis gra osob? 40 tys? 50 tys? mialem fote mojego bana zeby sie pochwalic (na starym kompie) ale nie przegralem jej na nowy komputer, fotka sie cieszylem, smialem sie z tego ze mialem bana ale patrzac na lewo, na liczbe graczy byla on o 30 tysiecy wieksza, dokladnie bylo 70 tysiecy cos
ale coz... czasy sie zmieniaja, ludzie sa innni...
a prawdziwa Tibia juz nigdy nie pozostanie prawdziwa Tibia
sorka ze nie uzywam polskich znakow ale alt mi sie troche popsul :/
Kin_Yuki
09-03-2010, 19:44
Mgła na bagnach
Burze piaskowe na pustyni
Śnieżyce na lodowych wyspach
Ulewne deszcze w dżungli
Upalne słońce na wyspach tropikalnych ;d
yeye... Jestem za ;d Tibia mus się zmieniać, bo nudą zacznie wiać.
Macko121
09-03-2010, 19:57
ZAAAAAL
Nie chce żadnych pogud!
Chcesz się wypowiadać? To najpierw naucz się pisać poprawnie po polsku.
Pomysł całkiem fajny. Zawsze to jakieś urozmaicenie.
Krótko i treściwie mogę stwierdzić, iż ten element zaprezentowany jako news jest zdecydowany godny polecenia. Nigdy nie uważałem tej gry jako "masówki" fanów wysokich poziomów i innych jak dla mnie śmiesznych rzeczy (EQ).
Tibia swoim klimatem bardzo odbiegła od tej, w której to grałem dawno temu. Ten mały jak dla mnie element w zupełności poprawił mi humor. Należę do grupy osób, które wychowały się na prawdziwym rpg'u, nie na tym czym jest teraz większość mrpgów (level & grind) w tym Tibia.
Zdecydowanie takie małe elementy dogadzają urok gry.
Chcesz się pośmiać? Proszę bardzo, jednak spójrz łaskawie na moją datę dołączenia, jeśli naprawdę chcesz rozmawiać o "Tibii" to porozmawiajmy za parę lat.
Tawer Redeye
09-03-2010, 20:13
Oj dawno nie pisałem na tym forum :P.
Pomysł dobry, chociaż wątpię by wpłynął na rozgrywkę jako taką, za to klimacik nadaje - na bagnach w venore czy takim cmentarzu przy mgle czuć byłoby taką miłą, mroczną atmosferę.
Tibia rzeczywiście się mocno klimatycznie zmieniła z średniowiecznego fantasy z dodatkami w coś zupełnie innego - mieszankę różnych stylu - Yalahari, Barbarzyńców, kolonii w postaci Tiquandy oraz Liberty Bay, a także Atlantydy(ihmo Yalahari mogło mieć klimacik, ale zostało to spartolone.) i innych elementów świata rzeczywistego(czepków też). Pogoda może natomiast nadać klimacik(oczywiście inny niż dawniej) w wielu miejscach.
ZAAAAAL
Nie chce żadnych pogud!
Najlepiej to aby w Tibii nic nie było nie ?
Dzięki takim kretynizmom świat by się cofał a nie szedł do przodu..ale cóż takie życie tak ? ...
P.S. Skocz po słownik ;)
A co do ciekawych dodatków.. to zawsze takim posępnym miejscom w Tibii brakowało mgieł...pary uderzającej z bagien itp itd....
Niech CipSoft tylko nie walnie tego jako podpuchy do jakiegoś a la komiksu ;)
Zauważcie że na screenie znajdują się również groby. Wydaję mi się, że mgła będzie tylko w takich miejscach, tj. cmentarze itp. Niemniej jednak, byłoby ciekawie gdyby np. na pustyni szalały burze piaskowe, na bagnach wspomniana mgła itd. Albo zima od grudnia do marca. Byłoby to ciekawe i z pewnością w jakiś sposób urozmaiciłoby rozgrywkę.
K.Jay
Azatar90
09-03-2010, 21:42
Wszystko na plus ostatnio dla cipsoftu ich praca ma coraz wiekszy rozwoj co bedziemy mogli zobaczyc za 5-7 lat napewno grafika wtedy bedzie o niebo lepsza :) od tej na ktorej zaczynalem grac 7.4 :)
Pirate Cutthroats
09-03-2010, 23:03
Dobrze, że CS chce coś dodać oprócz nowych głupich/niepotrzebnych terenów oraz jeszcze bardziej kretyńskich mobów.
najśmieszniejsze w tym wszystkim to, że jeśli się za bardzo rozpędzą i zmęczą robieniem mgły, to na jakiekolwiek sensowne zmiany poczekacie dodatkowe 6 miesięcy.
coraz wiekszy rozwoj co bedziemy mogli zobaczyc za 5-7 lat napewno grafika wtedy bedzie o niebo lepsza
Chyba nie myślisz poważnie, że gra na poziomie merytorycznym i technicznym drugiej połowy lat 90-tych będzie jeszcze dogorywać kolejne 5-7 lat ...
Azatar90
10-03-2010, 00:36
najśmieszniejsze w tym wszystkim to, że jeśli się za bardzo rozpędzą i zmęczą robieniem mgły, to na jakiekolwiek sensowne zmiany poczekacie dodatkowe 6 miesięcy.
Chyba nie myślisz poważnie, że gra na poziomie merytorycznym i technicznym drugiej połowy lat 90-tych będzie jeszcze dogorywać kolejne 5-7 lat ...
Jeszcze nie raz Cipsoft cie zaskoczy i napewno bedzie dogorywac jeszcze dlugo i beda bic na tym kase z "jajem";)
Piatik92
10-03-2010, 01:20
Hmm, zjawiska pogodowe w Tibii. Ciekawe,ciekawe.
Rossoneri90
10-03-2010, 10:37
Moim zdaniem to ciekawy pomysł.
Oczywiście wam jak zwykle nic nie pasuje... Lagi czy Kicki? CipSoft to doświadczony zespół i pewne jest to, że nie pozwoli sobie na tego typu niedociągnięcia ;)
I tak jak ktoś już wcześniej napisał: Takie unowocześnienia dodadzą grze więcej klimatu który troche utraciła :)
o zebys sie nie zdziwil, tipja ma wystarczajaca liczbe uzaleznionych zeby sie utrzymac jeszcze wieeele, wiele lat.
Ja apeluję o wprowadzenie nieba!!!
Volontico
10-03-2010, 15:38
Fajnie to wygląda, przydałoby się wprowadzic też inne stany pogodowe np. deszcz.No i może by tak zrobić dzień i noc :) Było by super!
Rossoneri90
10-03-2010, 15:56
Fajnie to wygląda, przydałoby się wprowadzic też inne stany pogodowe np. deszcz.No i może by tak zrobić dzień i noc :) Było by super!
Dzień i noc chyba jest w Tibi? :o
Według mnie to nie jest głupi pomysł. Wprowadzi pewne zmiany stylistyczne i urozmaici grę.
Oby tylko nie powiększyły się lagi.
News ma w tytule "Flash Forward". Czy tu przypadkiem nie chodzi o to , ze klient tibi był przepisywany na flash'a, co umożliwi dodanie właśnie takich efektów jak zaprezentowana tu mgła?
manfred_007
10-03-2010, 18:51
Krótko i treściwie mogę stwierdzić, iż ten element zaprezentowany jako news jest zdecydowany godny polecenia. Nigdy nie uważałem tej gry jako "masówki" fanów wysokich poziomów i innych jak dla mnie śmiesznych rzeczy (EQ).
Tibia swoim klimatem bardzo odbiegła od tej, w której to grałem dawno temu. Ten mały jak dla mnie element w zupełności poprawił mi humor. Należę do grupy osób, które wychowały się na prawdziwym rpg'u, nie na tym czym jest teraz większość mrpgów (level & grind) w tym Tibia.
Zdecydowanie takie małe elementy dogadzają urok gry.
Chcesz się pośmiać? Proszę bardzo, jednak spójrz łaskawie na moją datę dołączenia, jeśli naprawdę chcesz rozmawiać o "Tibii" to porozmawiajmy za parę lat.
W 100% popieram. Takie małe elementy wprowadzają klimat gry. Nie chodzi o to, żebyś zobaczył, zjarał się przez 5 min. Masz poczuć, powąchać zasmakować gre.
Chcesz poczuć klimat? Włącz wyobraźnie! Zobaczysz, że małe elementy sprawiają najwięcej radości.
pacerapid
10-03-2010, 19:42
Ciekawie Sie Zapowiada :d
czekam !!! :D:D
Trang Oul
10-03-2010, 19:43
Dzień i noc chyba jest w Tibi? :o
Były. Były, dopóki nie dodali lighthacka :/ .
Nodivodu
10-03-2010, 19:55
powiem tak jesli chodzi o zmany w grafice jestem za, takie cos mi odpowiada ale niech tez zajma sie zmianem systemu pvp
teraz to na dlair venore strach isc bo stanie kilki 8-lev w przejsciu, ekipa 45 magow i juz kazdy ma pozamiatane. tak samo jak kazde miasto na facc, full pk teamow wszedzie grasuje nawet spokojnie z dp nie mozna glowy wychylic....
powinni isc glownie w strone ulatwienia (a raczej utrudnienia gry pk teamom) a nie tylko na poprawe grafiki
Robert Lublin
10-03-2010, 20:56
słabsze pc'ty potrafia robić takie mgłę bez tego dodatku :P
Rossoneri90
11-03-2010, 10:30
Były. Były, dopóki nie dodali lighthacka :/ .
No tak ale jeszcze coś tam widac :p
Marecki666
11-03-2010, 14:14
pesteq przeciez kupiles laptopa!
michu1298
11-03-2010, 17:24
pomysł ciekawy, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;)
PO co oni dodają efekty 3d...Tibia to gra 2d niech tak zostanie...
Hahahahaa XDDDD Mgła w 3d, no nie mogę XDDD
To nie jest zapowiedz efektow pogodowych tylko pierwsza zapowiedz klienta we Flashu...
Jesli ktos jest zainteresowany szczczegolami to zapraszam -> CLICK (http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?t=3354).
Maciek418
15-03-2010, 20:41
To już niedługo będzie niebo w tibi widać 8o8o8o8o8o8o:cup::cup::cup::cup::cup::baby::baby:: baby::baby::D:D:DB)B)B):p:p;);):):):]:]:] Emotikonki rox XD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.