Pokaż pełną wersje : Nie działa mi tibia... kto pomoże?
A więc tak... Od kiedy mam nowego złomka to nie toleruje on Tibi -.- wszystko najnowsze ma zainstalowane od najnowszych bibliotek DX 9.0c po najnowszą bibliotekę DX 11, OpenGL 3.0... A gdy gram w tibie problem wygląda tak że jest jakaś koślawa grafika bardziej niż ta oryginalna Tibi i po chwili grania wyskakują errory ;(. To by było na tyle i liczę na pomoc bo mam fazę na tibie :P Pzdr. :)
A więc tak... Od kiedy mam nowego złomka to nie toleruje on Tibi -.- wszystko najnowsze ma zainstalowane od najnowszych bibliotek DX 9.0c po najnowszą bibliotekę DX 11, OpenGL 3.0... A gdy gram w tibie problem wygląda tak że jest jakaś koślawa grafika bardziej niż ta oryginalna Tibi i po chwili grania wyskakują errory ;(. To by było na tyle i liczę na pomoc bo mam fazę na tibie :P Pzdr. :)
Fazę to po ziole.
ZA LEGALIZACJĄ!
Nooooo więc tak sam to naprawiłem.... Dla tych co mają podobny problem powiem co trza zrobić... Po prostu jak ma się za dobry komp na takie gry to w opcjach trzeba zaznaczyć najlepiej OpenGL i zmniejszyć frame limit do minimum bo silnik graficzny nie ogarnia jak gra się na DX9.0 :P Mój frame na DX9.0 skakał od 550 do 630 a na minimum w OpenGL jest od 100-120 i wszystko ładnie śmiga grafika jest ok i nie ma żadnych errorow. To by było na tyle :]. PoZdRo:p
Szop_pracz
18-03-2010, 10:29
powiedz dokladnie gdzie to pozmieniac bo mam ten sam problem na radeonie nowym
Ok, musisz wbić w Options->Graphic->Advenced-> i tam masz napisane Select graphic engine. Tam zaznaczasz OpenGL i całkiem na dole pisze Adjust framerate limit i przesuwasz wskaźnik do minimum i szpilen :>.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.