zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaki świat wybrac?

jakobxx
31-03-2010, 15:47
Sorry jeśli w niewlaściwym dziale. Mam problem dotyczacy wyboru servera. Mam obecnie 2 chary. Pierwszy na Pandorii 29lvl pall, lecz mam tam pograne z powodu grupy osób, która na mnie poluje. Natomiast moja kolejna postac, jest na serverze Pacera, 10lvl druid. Jednak Pacera odstrasza ilością botów.
Czy drodzy użytkownicy tego forum mi doradzą i powiedzą na jakim serverze mógłbym kontynuowac swoją przygodę z Tibią?
Oto moje "warunki":
-Mało osób na serverze (wolne expowiska)
-Miła atmosfera
-Chciałbym też abym znalazł na tym serverze osobę, która mi doradzi w kilku rzeczach, nie chce żadnych itemów itp. chce tylko kilka dobrych rad w grze,
takie dobre rady są cenniejsze niż niejeden item, osobę do której w razie wątpliwości mógłbym napisac
-Nie chce wielu tzw. noobków (głównie br), mówiących w obcych językach, lub biegających po np. Amazon Campie i grożących huntem bez przyczyny
-Nie chce serveru Hardcore PvP

Dziękuje za wszelkie rady, i tym podobne...
Pytanie poza konkursem:
Opłaca się robic druida nie mając pieniędzy, pacca kupując gdzies w okresie wakacji?

Krajzel
31-03-2010, 17:58
Ja bym grał na iridii. Bez pacc to knight/pal, magiem musisz mieć pacc all time bo inaczej gra nimi jest nudna i nie efektywna.

jakobxx
31-03-2010, 18:18
Ja bym grał na iridii. Bez pacc to knight/pal, magiem musisz mieć pacc all time bo inaczej gra nimi jest nudna i nie efektywna.

rzecz w tym że kupie pacca po uzyskaniu stosownego lvl :)

Adolfik
01-04-2010, 08:31
Silvera - w miarę pusty serw

-Vogax-
18-04-2010, 10:05
Silvera - w miarę pusty serw

Grałem na tym serverze. Jest zawsze pełny od PK.
Polecam Ci server: Harmonia.
Miło się gra i prawie cały server to pl ;)

oporowy
25-04-2010, 23:15
Owszem, polecam też Harmonię ze względu, iż dużo polaków jak i "nawet" pomocnych graczy.

Za ;
-Prawie wszyscy to Polacy
-Pomocni gracze
-Chęć innych graczy do zaprzyjazniania się
-Dużo teamu do questów
-Może i dużo osób gra, ale expy są wolne

Przeciw ;
-Wiek 9-15lat "Wredne"

soulz
26-04-2010, 00:12
-Prawie wszyscy to Polacy

To akurat minus...

Hm.. Lunara? Służę pomocą...

Kisex
26-04-2010, 08:06
Ja gram na Asterze. Serwer nie jest najgorszy. W sumie to tam mniej BR według mnie niż na Candii. Oczywiście, że są ale umieją mówić po angielsku i są znacznie bardziej mili od Polaków. To właśnie polaków pownieneś się wystrzegać. Ostatnio mnie jacyś na cyclopolis na 120 levelu straszyli, że pobawią się ze mną(zabili mi 10 cyklopów, a na dodatek ja zgarnąłem wiecej expa za to niż ten knight i podziękowałem mu za bloczenie to się chyba wkurzyli i się już nie odezwali:) ) A tak poza tym sporo osób z innych krajów - holendrów, amerykańców itd. Ceny itemów są niskie, jednak sporym minusem jest to, że często(w weekendy) expowiska są zapchane. Wczoraj np. przeszedłem 2 razy całe Darashia Dragon Liar i nie spotkałem żadnego draga;)...

Zaryy
05-06-2010, 04:50
Jak nie jesteś noobem i nie lamisz to zapraszamy na Luminere :)

voyant
23-06-2010, 15:41
Jeżeli myślisz o pvp to polecam Selena, świat zaczyna się uspokajać po ostatnich wojnach, i jest szansa na spokojną grę w fajnej ekipie. Mało tam br i w ogóle noobów, bo na świecie długo była wojna i po prostu ludzie odeszli.

Xeardor
23-06-2010, 21:01
Harmonia jest fajna zgadzam się poprzednikami

Lukas_Ekos
01-07-2010, 14:21
Słuchajcie sprawa zapowiada się tak :

Jamera kiedys byla servem na ktorym mozna bylo grac a polakow bylo nie tak duzo jak br ale troche tak.
Server upadl i chciał bym zorganizowac zpowrotem Polish Power na tym oto serverze.

Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Jesli ktoś się waha albo chciał by zagrac to serdecznie zapraszam.

Nick kontaktowy : Lukas Ekos lub Demon Nasty.

Pozdrawiam

Dejwo11
02-07-2010, 01:19
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2769402, polecam serdecznie

Exodusdge
04-07-2010, 10:42
A ja polecam ci Guardie, od czasu gdy było kasowanie botterów jest ich teraz b. mało i prawie ich nie spotykasz, głównie nie znajdziesz osób którzy będą ci na chama zabijać potwory, bo to już nie w modzie, jeśli nie będziesz im bić - oni ci również nie będą i będą omijać twoje potwory, etc. Nie ma tu takich n00bów jak na innych światach, typu - Harmonia, i jak już powiedziałem botterów jest mniej a na expach czasem spotkasz max 3 osoby, ale spokojnie się pomieścicie głównie z rana do godziny 16+ jest mało osób, także są wolne expowiska, jeśli nie jesteś n00bem to napewno sobie poradzisz a i ceny itemków nie są aż takie drogie, napewno dasz radę, zapraszam.

PLUSY:
+ Dużo osób powyżej 16+
+ Przeważają polacy, głównie 75%
+ Pomocni gracze
+ Brak n00bów wybijających potwory
+ Mała ilość botterów, głównie na slime a ich łatwo u***ać, sam wczoraj ubiłem 1
+ Często wolne expowiska
+ Częste quest service (tanie, głównie Poi + DHQ, itp.)

MINUSY:
Mało minusów jest ale nie głównym to:
- Średnio drogie itemki, typu blue legs - 15k, jednak plate set kupisz za 500gp lub taniej.

Niwe92
04-07-2010, 22:46
-Nie chce wielu tzw. noobków (głównie br), mówiących w obcych językach, lub biegających po np. Amazon Campie i grożących huntem bez przyczyny

Faktycznie, jezeli ktos mowi w obcym jezyku to jest on noobem i powinni go zhuncic i wyrzucic z serwera!

Opłaca się robic druida nie mając pieniędzy, pacca kupując gdzies w okresie wakacji?

Nie opłaca sie, ogólnie to nie nic sie nie opłaca w tym kraju.

Tanekaze
07-07-2010, 16:09
proste... http://lmgtfy.com/?q=Tibia+jaki+swiat+wybrac%3F