Pokaż pełną wersje : Windows 7 i Tibia
tequila51
09-04-2010, 15:21
Witam, mam windows 7 i mam strasznie wysoki ping w tibi. Internet śmiga raczej ok, ping wp.pl to średnio 16ms... a na Tibi mam nawet do 500.
Internet - Neostrada TP 1mb
Macie jakieś pomysły?
sprobuj ping na google.pl
serwery wp.pl sa w polsce, a google w stanach. zobacz jaki tam masz ping. bo moze neo ma akurat w tym momencie problemy z wyjsciem na swiat.
tequila51
09-04-2010, 16:18
sprobuj ping na google.pl
serwery wp.pl sa w polsce, a google w stanach. zobacz jaki tam masz ping. bo moze neo ma akurat w tym momencie problemy z wyjsciem na swiat.
Sprawdziłem google.com i mam średni ping 52ms. Czyli trochę dużo.
Teraz dałem znowu google.com i ping średni 500..
A jak wpisuje ping tibia.com to w ogóle się nie łączy i wyskakuje "upłynął limit czasu na żądanie"
System nie ma znaczenia dla opóźnień na łączu.
Możliwe powody występowania problemu są 2:
- tragiczny routing do i od serwerów Cipsoftu (co akurat nowością nie jest)
- serwery nie wyrabiają się z natłokiem pakietów i twoje zapytanie ICMP dociera do serwera, ale nie reaguje on odpowiedzią (pakiet ICMP nie wraca do Ciebie, stąd "upłynął limit czasu ..")
Sprawdź ustawienia firewalla/ antywirusa, jeśli to nie to, to któreś z powyższych = nie masz na to żadnego wpływu.
W twoim przypadku jest to 1.
Co do 2 (uplynal limit czasu zadania). Serwery tibii sa zabezpieczone przed pingowaniem.
Neo czasem tak ma. Poczekaj kilka dni sytuacja powinna sie poprawic.
tequila51
10-04-2010, 14:11
System nie ma znaczenia dla opóźnień na łączu.
Możliwe powody występowania problemu są 2:
- tragiczny routing do i od serwerów Cipsoftu (co akurat nowością nie jest)
- serwery nie wyrabiają się z natłokiem pakietów i twoje zapytanie ICMP dociera do serwera, ale nie reaguje on odpowiedzią (pakiet ICMP nie wraca do Ciebie, stąd "upłynął limit czasu ..")
Sprawdź ustawienia firewalla/ antywirusa, jeśli to nie to, to któreś z powyższych = nie masz na to żadnego wpływu.
Nie zgodzę się z tobą nie system operacyjny nie ma znaczenia.
http://www.sevenforums.com/gaming/11064-windows-7-high-ping-fix.html
Długo szukałem w internecie, znalazłem kilka rozwiązań niestety żadne nie pomogło.
Powiem szczerze, że takich kwiatków się nie spodziewałem.
Kolejny argument za tym, żeby dać sobie spokój z systemami Microsoftu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.