Pokaż pełną wersje : Szukam dobrej gry mmorpg
Kropaofc
18-04-2010, 22:17
Witam!
Znudzony wieloma mmorpg szukam dalej, gry która mnie wciągnie na 2 dni czy tydzień ale na parę miesięcy. Szukam czegoś nowego bo w grach, które dotychczas grałem często spotykałem to samo tylko inna oprawa graficzna.
To lista cech, których mniejwięcej oczekuję
- dynamiczne pvp i pve
- eventy, wojny gildi, raidy, instancje, bossy
- rozbudowane quest
- grafika byle nie cukierkowa
- W miare szybkie lvl'owanie
- gra ma nie polegać na ciągłym laniu mobów
- sterowanie w,s,a,d ( ale nie koniecznie)
- urozmaicony styl walki a nie np 1 skill + 2skill i tak w kółko
- upgrade itemów, mounty,
- dobrze by było gdyby była darmowa
- polska strona z info o grze ( nie koniecznie )
- pk system cos w rodzaju tibi lub podzial na frakcje
a o to lista gier, w które grałem:
- Archlord
- Mu online
- Dungeons & Dragons
- WoW - priv'
- Knight online
- Kal online
- Battle of immortals
- Talisman Online
- Last Chaos
- Tibia
- Rohan Online
- Silkroad
- Regnum online
Mój skromny sprzęt
P4 3ghz 1gb ddr ram radeon 9800pro 128mb
Wiem wymagania wysokie ale może jednak coś znacie godnego polecenia :)
RUNES OF MAGIC. Wpisz w yt, google. Gra ktora moim zdaniem przebila Wow'a i jak narazie jest najlepsza darmową.
(wszystkie wymagania spelnione)
Cygan Slejter
18-04-2010, 23:25
Guild Wars albo World of Warcraft :)
reszta sobie glowy nie zawracaj
Allods Online
http://en.allods.gpotato.eu/
http://www.allods-online.pl/
Chociaż to jeszcze beta i nie wiem, jak Ci będzie działać na tym kompie.
Cabal Online, masz temat w tym dziale :>
Tak jak wyżej, cabal online.
Jest craft dzięki czemu istnieje masa rodzai itemków, można podnosic poziomy itemów dzięki specjalnym kamykom, b.dobre efekty skilli, wojna nacji codziennie co 4 h(nację wybiera się bodajże na 52 lvl), maksymalny lvl to 170, ale żeby to wbic trzeba bardzo dużo czasu. Od niedawna zostały wprowadzone dungeony dla mniejszych lvli dzięki czemu od 0 do 100 lvla można wbic w jakieś 2 tygodnie.
wojny gildii są, bossy są, jest raczej wszystko co wypisałeś ;p
tu masz filmik gdzie 160 wizard bije ludzi z przeciwnej nacji na specjalnym wojennym channelu http://www.youtube.com/watch?v=P5Vh-ucq1mM
jest 6 klas :
-wizard
-warrior
-force archer
-force blader
-blader
-force shielder
zapraszam do tematu o cabalu, tam się dowiesz innych rzeczy o tej grze :P
- WoW - priv'
Pirat?
To ty człowieku w WoWa nie grałeś w ogóle.
Ale widze, że grafika ci się nie podoba i grać nie będziesz. Twój wybór.
Kropaofc
19-04-2010, 15:24
WoW mi się poprostu znudził i mysle, ze gra na globie by tego nie zmienila, wracam do niego czasami ale trwa to max 2tygodnie. A co do cabala to jakie sterowanie ?
Tak ogladam tego cabala i jakos ten interface mi sie nie podoba. Qrde z opisow spodobala mi sie gra Mortal Online ale jest platna ;/ Moze zna ktos cos w tym stylu. Widok fpp brak automatycznego namierzania :> ?
Sterowanie w,s,a,d bądź mysz, na ogół poręczniej jest sterowac myszą, ale co jak kto woli ;p
WoW mi się poprostu znudził i mysle, ze gra na globie by tego nie zmienila, wracam do niego czasami ale trwa to max 2tygodnie. Skoro tak mówisz, to znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy rajd lub prawdziwe PvP.
Ale tego na piratach nie uświadczysz, choćby wszyscy piraci nie wiem jak się zaklinali, że jest inaczej ;).
Ale to wsio od max lvlu dopiero.
edit:
ofc nie robie nagonki, tylko mówię ci, jakie są różnice między tym w co grałeś a WoWem, żebyś nie odznaczał WoWa jako "played"
Kropaofc
19-04-2010, 21:43
Ale wiem naczym gra polega i wjaki sposob sie gra :P o to mi chodzi. A wiem, ze duzo rzeczy jeszcze o nim nie wiem ^^
Lord Dreathan
19-04-2010, 21:58
Ale wiem naczym gra polega i wjaki sposob sie gra :P o to mi chodzi. A wiem, ze duzo rzeczy jeszcze o nim nie wiem ^^
Jak nie grales na globie to nie wiesz. A co do mmo, to tak jak ktos pisal, guild wars, albo WoW. Niektorzy zachwalaja warhammera, ale to pewnie fAnBoJe
Jak nie grales na globie to nie wiesz. A co do mmo, to tak jak ktos pisal, guild wars, albo WoW. Niektorzy zachwalaja warhammera, ale to pewnie fAnBoJe
No tak, bo przecież na privie jest wszystko inne. Oto screen z BG na privie :
http://img80.imageshack.us/i/wowkv.jpg/
a to bg na globcu:
http://img13.imageshack.us/i/bgrounds02.jpg/
przestancie już pieprzyc głupoty, że jak grał na privie to nie grał w wowa bo to się śmieszne robi. Że niby co? Na globie są inne profesje, skille, mapa, inny interface? Bullshit, jedyne czym się różni to to, że nigdzie nei występują bugi i jest mnóstwo ludzi, nie to co na privie. Dobija mnie już takie sranie w banie, że priv to nie wow...
nie gral na globie to wcale a wcale nie wie, że w wowie się expi, chodzi na battlegroundy, raidy i takie tam głupoty? bullshit.
Cygan Slejter
20-04-2010, 13:54
A byłes chociaz raz na porzadnym rajdzie albo robiles arene 2vs2 ??
robiles najazdy na miasta, brales udzial w event'ach??
Jezeli przynajmniej tych rzeczy nie robiles to prosze cie nie porownuj priv do globalu;)
A byłes chociaz raz na porzadnym rajdzie albo robiles arene 2vs2 ??
robiles najazdy na miasta, brales udzial w event'ach??
Jezeli przynajmniej tych rzeczy nie robiles to prosze cie nie porownuj priv do globalu;)
Nie, nie robiłem. Ale też nie porównuję. Po prostu dobija mnie to. Kropa mówi, że widział grę, fizykę, ale mu nie do końca się spodobało, a ktoś natomiast mówi - nie, nie grałeś w wowa bo to nie globiec. Powiedział, że widział jak w to się gra etc natomiast mr global mowia, że nie widział. To tak jakby powiedziec komuś kto gra na globalu, że nie grał nigdy w wowa bo jeszcze nie zrobił wszystkich możliwych rzeczy w tej grze.
Kropaofc
20-04-2010, 14:29
Dokładnie erverse nie chodzi mi o zawartość WoW'a tylko w sposób jaki ten świat się poznaje zdobywa doświadczenie itp. Miło wspominam gre w niego tylko poprostu po pewnym czasie robi się to nudne. Właśnie instaluje cabala jak mi się nie spodoba to pogram troche w "pseudo" wowa :)
Ok, jakby co graj na serverze mars, tu gra większosc ludzi z ft.pl. W razie co pisz tu albo na pw to Ci pomogę.
Kropaofc
20-04-2010, 14:50
Ok dzięki :) Aktualnie czytam sobie o klasach itp :D Coś długo ta instalacja idzie ;/
Cygan Slejter
20-04-2010, 15:26
Ja dalej jednak upieram sie przy swoim :)
Miło wspominam gre w niego tylko poprostu po pewnym czasie robi się to nudne
i po tym zdaniu widac ze nie grales naprawde w WoW'a skoro ci sie znudzilo :)
tak btw to zamiast cabal'a polecilbym ci Guild Wars, jak chcesz wiecej info o grze to pisz na pw
Tak w ogóle, to napisał, że woli jak gra jest darmowa, a do tej pory połowa(jak nie większośc) propozycji to płatne mmorpegi ;<
DarkSoldius
20-04-2010, 17:59
Zobacz RYL 2 lub Dekaron(serwery prywatne) - moim zdaniem biją cabale itp. itd.(inne darmowe gry mmorpg) na głowę...:D
Grałem i w ryl2 i w dekarona (na globcu) i znudziło mi się po kilku dniach. Po twojej wypowiedzi sądzę, że nawet cabala na oczy nie widziałeś. Cabal ma to coś czego nie ma w innych mmorpg - jest przedstawiony w czasach przyszłości.
Bronie są zrobione z różnych dziwnych plazmopodobnych tworzyw, są deski i motory do "latania" pare cm od ziemi, ale to coś dla bogaczy. Fabuła dzieje się w czasach nowoczesnej technologii a nie średniowieczu czy coś takiego.
Cygan Slejter
20-04-2010, 19:26
Może Runescape? :)
fajna klimatyczne gierka:)
Kropaofc
20-04-2010, 19:55
Narazie zostane przy cabalu. Jak narazie nie wydaje mi się jakiś wciągający ale wbiłem dopiero 7 lvl więc ciężko powiedzieć cokolwiek :)
Narazie masz masę questów ciągnących się aż do 99 lvla, ale ogólnie polecam czytac opisy a nie tylko klikac next, bo fabula w tej grze jest bradzo dobrze dopracowana i gra staje sie ciekawsza ;p Jak chcesz to mogę zaraz lognąc sypnąc ci trochu grosza itp tylko podaj swoj nick ;p
Runes (Bugz?) of Magic, o ile grafa cię nie odstraszy, bo komiksowa taka troche...
w każdym razie 8 klas, dość rozbudowane PvP z obleganiem zamków włącznie
6 aren/battlegroundów, dojdą kolejne w Chapter III, comming soon :]
2 rasy, skilli ~30-40 na klasę
System 2-klasowy
Zresztą o Bugz of Magic jest osobny temat, poszukaj :]
i warto dodac iz w/w runes jest gra nieporownywalnie lepsza niz wow privy czy cabale pseudo metiny,knight online czy inne nuzace gierki. Jest to gra w top1 jako darmowe mmo.
DarkSoldius
21-04-2010, 00:41
I tu jesteś w błędzie. Grałem w Cabala na priv i znudził mi się po godzinie grania...:P
Mnie takie klimaty nie jarają, już wolę RF Online-chociaż i tak za tym: nie przepadam. Ale jak to się mówi, każdy ma swoje gusta:P
:D:D:D:D
P.S. Jak grałeś na globcu to Ci się nie dziwię xD
Kropaofc
21-04-2010, 08:28
Gram na marsie nick Viridis. Ale nie wiem jak długo pogram :) już mam 5 kumpli z rl chętnych do wowa. Ale narazie pogram w cabala
I tu jesteś w błędzie. Grałem w Cabala na priv i znudził mi się po godzinie grania...:P
Mnie takie klimaty nie jarają, już wolę RF Online-chociaż i tak za tym: nie przepadam. Ale jak to się mówi, każdy ma swoje gusta:P
:D:D:D:D
P.S. Jak grałeś na globcu to Ci się nie dziwię xD
Dla mnie granie ma sens tylko, gdy się gra na oficjalnym kliencie...
Gram na marsie nick Viridis. Ale nie wiem jak długo pogram :) już mam 5 kumpli z rl chętnych do wowa. Ale narazie pogram w cabala
Jeśli zdecydujesz się na Wowa global, serwer Burning Legion ;D Pomoge ci troche, Invitne cię do RAF'a i będziemy mieli exp x 3 w party ;)
Cicho bo ja tez czekam za sianem i wowa od zera zaczynam ;p ale czy rafa przyjme to oj niewiem niewiem ;p
Btw, co teraz trzeba zrobic aby grac na globcu w wowa? Na allegro są aukcje do wow classic, osobno do wotlk i tak się zastanawiam... Jakby trzeba było każdy dodatek który wychodzi kupowac na nowo to z deka głupie by to było.
Ahaś, ile dokładnie pre paid na miesiąc kosztuje? Na allegro same aukcje na 60 dni.
Btw, co teraz trzeba zrobic aby grac na globcu w wowa? Na allegro są aukcje do wow classic, osobno do wotlk i tak się zastanawiam... Jakby trzeba było każdy dodatek który wychodzi kupowac na nowo to z deka głupie by to było.
Ahaś, ile dokładnie pre paid na miesiąc kosztuje? Na allegro same aukcje na 60 dni.
Pozwól że ci wyjaśnie ; )
Wpisz na allegro World of warcraft, i poszukaj normalnego (bez dodatkowej nazwy, najczęściej napisane 30/40 dni gry [jest +10 dni z triala])
Na tym zwykłym możesz wbić 60 lvl. Potem kupujesz The burning crusade który NIE DODAJE dodatkowych dni gry, ale pozwala wbić 70 lvl (dodane jest jeszcze pareset fajnych bajerów, ale o tym se poczytaj ;) )
I w końcu Wrath of the Lich King, który też NIE DODAJE dni gry, ale możesz wbić 80 lvl.
Proste ? Jeśli kończy ci się 30 dniowy wow classic, MUSISZ kupić pre-paid, nie możesz już znowu tego 30 dniowego. Dziękuje, dobranoc.
Kropaofc
21-04-2010, 20:45
Ja na globa nie ide bo kasy nie mam. Tak to bym chetnie zagral. Moze w wakacje jak zarobie
Pozwól że ci wyjaśnie ; )
Wpisz na allegro World of warcraft, i poszukaj normalnego (bez dodatkowej nazwy, najczęściej napisane 30/40 dni gry [jest +10 dni z triala])
Na tym zwykłym możesz wbić 60 lvl. Potem kupujesz The burning crusade który NIE DODAJE dodatkowych dni gry, ale pozwala wbić 70 lvl (dodane jest jeszcze pareset fajnych bajerów, ale o tym se poczytaj ;) )
I w końcu Wrath of the Lich King, który też NIE DODAJE dni gry, ale możesz wbić 80 lvl.
Proste ? Jeśli kończy ci się 30 dniowy wow classic, MUSISZ kupić pre-paid, nie możesz już znowu tego 30 dniowego. Dziękuje, dobranoc.
Łejezus, czyli na samą grę trzeba wydac grubo ponad stówę nie wliczając pre-paidów... Swoją drogą, bardzo opłaca się kupowac wotlk czy można smigac na tbc?:p
Lord Dreathan
21-04-2010, 21:29
Łejezus, czyli na samą grę trzeba wydac grubo ponad stówę nie wliczając pre-paidów... Swoją drogą, bardzo opłaca się kupowac wotlk czy można smigac na tbc?:p
To jest cos w stylu. Czy mozna grac w Tibie bez pacca. Mozna, ale wszyscy i tak siedza na expowiskach dla paccow i w miastach dla paccow. I rzadko odwiedza sie facc land.
Tzn, że wszyscy graja na wotlk, tak?
Może niedługo kupię classic i wbiję 60 lvl przez te 40 dni, szkoda kupowac dalsze części jak się wie prawie nic o grze ;p
btw. jeśli załóżmy, że ja mam tbc a kumpel wotlk to mogę z nim biegac po mapie? I co jest dodanew wotlk? Miejscówki jakieś?
Lord Dreathan
21-04-2010, 22:47
Tzn, że wszyscy graja na wotlk, tak?
Może niedługo kupię classic i wbiję 60 lvl przez te 40 dni, szkoda kupowac dalsze części jak się wie prawie nic o grze ;p
btw. jeśli załóżmy, że ja mam tbc a kumpel wotlk to mogę z nim biegac po mapie? I co jest dodanew wotlk? Miejscówki jakieś?
Ogolnei chodzi o to, ze TBC daje Ci mozliwosc wbicia 70 poziomu i biegania po kontynencie outland, wotlk daje mozliwosc wbicia 80 poziomu, i biegania po kontynencie northrend.Tak wiec mozesz biegac z kolega, nie zaleznie ile Ty masz dodatkow i on, ale musza sie one "pokrywac"( majac tbc, nie wejdziesz na northrend, majac podstawke nie wejdziesz na outland i northrend) Ale ogolnie zabawa z wowem zaczyna sie od maksymalnego poziomu. ( jak gralem w tibie, to nie rozumialem tego, ale wierz mi, wow sie dopiero zaczyna na 80 poziomie) A sam proces levelowania nie maw zasadzie nic wspolnego z gra na 80 lv. Levelowanie musisz potraktowac jako swoisty rookgard, zeby moc sie zapoznac z mechanika gry i czarami Twojej klasy.
Czyli ogólnie płacę za podstawkę około 40zł i mogę grać przez miesiąc? I jak to jest liczone te 30 dni, jak w tibii czyli od momentu uruchomienia?
Jest to liczone od momentu wbicia prepa na stronie blizzarda (europejskiej ofc)
Cygan Slejter
22-04-2010, 16:57
Ogolnei chodzi o to, ze TBC daje Ci mozliwosc wbicia 70 poziomu i biegania po kontynencie outland, wotlk daje mozliwosc wbicia 80 poziomu, i biegania po kontynencie northrend.Tak wiec mozesz biegac z kolega, nie zaleznie ile Ty masz dodatkow i on, ale musza sie one "pokrywac"( majac tbc, nie wejdziesz na northrend, majac podstawke nie wejdziesz na outland i northrend) Ale ogolnie zabawa z wowem zaczyna sie od maksymalnego poziomu. ( jak gralem w tibie, to nie rozumialem tego, ale wierz mi, wow sie dopiero zaczyna na 80 poziomie) A sam proces levelowania nie maw zasadzie nic wspolnego z gra na 80 lv. Levelowanie musisz potraktowac jako swoisty rookgard, zeby moc sie zapoznac z mechanika gry i czarami Twojej klasy.
odstraszasz ich :)
proces levelowania w WoWie wedlug mnie jest w miare przyjemny, tym bardziej ze duzo ludzi chodzi na bg i korzysta z random dungeonów ;)
Ghard Lage
22-04-2010, 21:43
A Burning Legion to przypadkiem nie jest zbieraniną Polaczków-cwaniaczków coś ala spammadan-pl1 w guild warsie? Jeśli tak to nie polecam ci tego serwera. Z resztą kiedyś słyszałem, że jest mocno zlagowany. Ale moje poglądy mogą być trochę nieaktualne/przekłamane bo grałem tylko w triala ^^ (polecam!). Jakby co to tu jest 10-dniowy trial ale to chyba wiesz: https://eu.battle.net/account/creation/wow/signup/
Wracając do tematu. Jeśli chcesz poznać prawdziwe pvp zagraj w guild warsa ^^. Moim zdaniem najlepsze pvp z akutualnych mmo. Niestety, najlepiej mieć wszystkie kampanie ale zawsze można kupić pvp-kita.
Kropaofc
23-04-2010, 07:50
A w GW raz kupuje i gram do woli czy abonament jest?
Cygan Slejter
24-04-2010, 09:02
To jest własnie specyfika tej gry ktora odniosla bardzo duzy sukces na swiecie :)
"kup gre, graj za darmo do woli" :)
Swietna gra jest League of Legends. Jest darmowa, naprawde polecam. http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f169eaa73d91255314672
reklamamargonem
18-01-2012, 16:20
Zapraszam
www.margonem.pl/?r=2511419
Niewątpliwie tibia. Wbijasz na bocie 400 lvl potem idziesz pkowac 50 lvle pod carlinem a jak chcesz isc robic questy patrzysz na wiki na spoiler jak go zrobic i zeby nie wywalic sie na poi dl robiac pits of inferno questa. Potem idziesz poexpic na guardach uwazajac zeby nie pasc chyba ze bot cie healuje.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.