Pokaż pełną wersje : Róbcie miejsce!
Jesteś zmęczony pakowaniem run i mikstur godzinami przed polowaniem? CipSoft ma pomysł na rozwiązanie tego problemu, dzięki czemu wasz cenny czas może zostać przeznaczony na prawdziwe polowania!
Wraz z letnią aktualizacją mikstury i runy będzie można układać w stosy po 100 sztuk. Dzięki temu w plecaku będzie więcej miejsca na inne przedmioty. Oczywiście waga run i mikstur wzrośnie nieco tak, aby jeden stos 100 sztuk równał się 100 zwykłym przedmiotom. Ponadto runy nie będą już ładowane, gdyż będzie można je starannie łączyć.
Aby dowiedzieć się więcej na ten temat wystarczy przeczytać najnowszą developer note na forum dyskusyjnym bądź krótkie podsumowanie (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=27378600#post27378600). Można tam także wyrazić swoją opinię na temat wprowadzenia stosów dla run i mikstur.
zielony-lp
07-05-2010, 14:39
hahahah zal xD niech zrobią od razu wbudowany bp i co 10 lvl niech ma 1 miejsce więcej , a capa w pizdu zlikwidują haha żenada :D:D:D:D:D:D
jak ci sie nie podoba to mozesz wyp*****lac
a ogolnie fajnie bo te adowanie run i mikstur bylo meczace ;)
zielony-lp
07-05-2010, 14:46
jak ci sie nie podoba to mozesz wyp*****lac
a ogolnie fajnie bo te adowanie run i mikstur bylo meczace ;)
Sam możesz gówniarzu wypie**alać , troche szacunku , a męczące... dla kogo? kliknąć prawym "Buy with backpack"? takie to męczące? To na ch*j ja tyle key ringów nakupywałem?
Jest opcja kupuj w bp który kosztuje 20 gp wielki majątek X(
zielony-lp
07-05-2010, 15:08
Jest opcja kupuj w bp który kosztuje 20 gp wielki majątek X(
Ta , chyba ze jesteś ED albo MS , dla którego kazdy 1 cap sie liczy , i majac 10 key ringow zaoszczędzam 180 capa co daje mi 3 bp manasow lub 4 bp runek wiecej -.- X(
To na ch*j ja tyle key ringów nakupywałem?
nakupowałem....
Lol, ktoś z CipSoftu odpalił jakieś normalne MMO i zobaczył, że inni takie coś mają? (od 10 lat?) : D
Myster_Migdal
07-05-2010, 15:53
Super pomysł - ja już się podpisałem na tibia.com pozytywnie!
pomysł nawet dobry, ale kurva 100 w jednym slocie to za duzo, moze po 10? 20?
Tibia... prawie jak Metin...
Metin - Prawie jak Tibia ;)
@Topic
Jestem na tak !
( ale i tak wszystko wyjdzie w praniu ) ;p
pomysl napewno udany tylko ze otsy juz to mialy od 2005/06 roku? : P Jak na taka firme to wolne maja myslenie.
CesarzRoxy
07-05-2010, 20:00
Fajny ots się robi. Uuu. gp na allegro spadnie. Heh dobrze ze już w to niegram
Beh0lder
07-05-2010, 21:17
Hurra!Wreszcie będę wiedzieć co nosze w bp :D.
dobrze robią teraz będzie można dłużej expic bo więcej będzie sie dało napchać run\manasow
/edit
wszyscy narzekajacy na pomysl to sa osoby ktore kupily itd key ringi wydajac na to spora kase w sumie w tym miejscu sie zgodze bo jak ktos wczesniej kupil z 50 KR przykladowo 25k za each a teraz większość chce kupować po 10k lub mniej. Ale teraz zamiast pakowac XXX key ringow czy bp run/manasow to mozna zabrac wiecej loota do tych wlasnie pojemnikow
Imo to jest nie logiczny pomysł. Ale dzieci neo spamujące na tibia.com widać robią swoje... Wole już mieć mniej capa niż wrzucać 100 manasów na jeden slot.
Krwiopalczasty
07-05-2010, 22:18
@up
A kto ci nakazuje z tego korzystać ?? przecież nadal możesz pakować w bp te potiony
daniell0s
07-05-2010, 23:23
I tak 100x potionów bedzie mialo wiecej capa niż 1x pot w tym slocie. Po prostu tylko mniej miejsca to zajmie.
LarvaExotech
08-05-2010, 00:24
dobrze robią teraz będzie można dłużej expic bo więcej będzie sie dało napchać run\manasow
/edit
wszyscy narzekajacy na pomysl to sa osoby ktore kupily itd key ringi wydajac na to spora kase w sumie w tym miejscu sie zgodze bo jak ktos wczesniej kupil z 50 KR przykladowo 25k za each a teraz większość chce kupować po 10k lub mniej. Ale teraz zamiast pakowac XXX key ringow czy bp run/manasow to mozna zabrac wiecej loota do tych wlasnie pojemnikow
no faktycznie! totalne oburzenie! jak cipsoft mogl wycofac pomysl pakowania mikstur w breloczki do kluczy, prwada?
Cóż... niby fajny pomysł aczkolwiek i tak już nie mam cierpliwości do tej gry :D i jak widać dobrze że swoją przygodę skończyłem dosyć dawno temu i sprowadziłem tibie do tibiacam ;D zmiany które potrafią nieźle namieszać hehe po prostu życie ;)
zielony-lp
08-05-2010, 09:43
no faktycznie! totalne oburzenie! jak cipsoft mogl wycofac pomysl pakowania mikstur w breloczki do kluczy, prwada?
Ta? a normalnym jest pakowanie do 1 plecaka stu innych? chyba też coś nie halo?
patronusek
08-05-2010, 10:37
Z takimi rzeczami które będą wprowadzone w letniej łatce spotkałem się na 10 OTS.. i powiem że fajnie z tym.. tylko CIp. sam nic nie potrafi to plagiaty robi..
...Dla mnie to coraz gorsze te zmiany... i pomysły mają, zaniedługo tibia zamieni się w jeden gówniany ots . n/c
Jaarienia
08-05-2010, 13:31
Nawet dobry pomysł ale 100 w jedym slocie... chociaż zaoszczędze miejsca w bp :p
DruidLajcik
08-05-2010, 13:32
Gram w tibie od czasow 7.9~ ( tak to byla super gra ) ale trzeba isc do przodu, a nie stac ciagle w miejscu :) moim zdaniem jest to dobre rozwiazanie bo lepiej miec 100 potow na stacku niz kupywac XXX key ringow, a pozatym to kupywanie w bp/keyach zawsze mnie wk*rwialo. Mozecie sie napinac ale Cipy zrobia i tak co beda chcieli
takie jest moje zdanie
btw a co z runami? Bd sie je robilo po jedynm strzale i laczylo czy dajmy na to 10 HMM wejdzie w taka runke 100 strzalowa?
Krwiopalczasty
08-05-2010, 14:39
@do ludzi co mówią ze tibia w ots się zmienia
Czy wy jesteście tak tępi czy po prostu głupi ?? Normalnym chyba jest ze tibia zbliża się do ots ponieważ czym jest ots ?? Ots jest tym czego chcą gracze a czego nie maja w RL tibii więc nie dziwcie sie i nie róbcie wielkich oczu "WOW tibia robi sie ots" Ots są oczekiwaniami graczy a cipsoft w miarę możliwości spełnia te oczekiwania.
Shadowsong
08-05-2010, 15:27
Dobra zmiana, chociaz jak ktos nakupil duzo key ringow, to ma problem, ale nawet dla takich osob to i tak bedzie wygodniejsze.
TaZuNa26
08-05-2010, 15:43
Wg mnie pomysl swietny :D
btw a co z runami? Bd sie je robilo po jedynm strzale i laczylo czy dajmy na to 10 HMM wejdzie w taka runke 100 strzalowa?
pewnie bedzie sie robilo normalne runki tylko ze bedzie mozna laczyc je tak jak gp czyli zrobisz bp runek sd i polaczysz je to masz jedna runke z 60 strzalow ;p
Tibijczyk222
08-05-2010, 19:54
Jak dla mnie pomysł dobry , gdy jeszcze grałem w tibię strasznie mnie wkurzały te plecaki w plecakach , niczego się znaleźć nie dało :S
Macko121
08-05-2010, 20:27
Mam pytanie:
Gdy wypiję pota to gdzie pojawi się buteleczka, pode mną, czy w slocie obok w plecaku? I, czy jak wypiję drugiego pota, to drugi pusty vial połączy się z pierwszym, czy pojawi się obok niego robiąc mi jeszcze większy burdel w plecaku?
ok wszystko fajnie ale co z pustymi violami ?? bedzie osobny slot w ktorych beda sie sortowaly puste viole ??
P.S. OGOLENIE NA TAK ! :]
Pirate Cutthroats
08-05-2010, 22:39
Ja pie_dole ! Nareszcie...szkoda, że inne MMORPGi mają już to od dawna, w zasadzie tylko Tibia i po części Mu Online tego nie ma.
Ale i tak już nie gram w Tibię. Szkoda czasu.
I tak 100x potionów bedzie mialo wiecej capa niż 1x pot w tym slocie. Po prostu tylko mniej miejsca to zajmie.
Z tego co przeczytałem, doszedłem do wniosku że:
Teraz http://images.tibia.pl/static/items/fluid/mana_potion.gifMana Potion waży 1.80oz.
Więc jeśli weźmiemy 100 sztuk manasów łącznie 180oz. potrzeba 5 Backpack'ów(18 oz/szt), które łącznie ważą 90oz.
:cup:180oz+90oz=270oz
Czyli jeden Mana Potion będzie ważył 2,70oz a nie 1,80oz.
Podobnie z resztą.
Jak myślicie??;)
@
Aha i jeszcze jedno, na OTS już dawno było takie rozwiązanie :P
namlessone
09-05-2010, 01:55
Mi się cały ten pomysł bardzo podoba, a co do ludzi jęczących na temat spadających cen keyringów: sami podbili ich cenę do niebotycznego poziomu to teraz mają równie wysoki jej spadek :]
Dziękuję, dobranoc
Chyba odpalili jakiegos ots z tego co pamietam to juz pod tibie 7.6 jak powstaly ots to takie cos bylo. Niepodoba mi sie ten pomysl tibia straci na tym do konca swoj urok gry.
Shadowsong
09-05-2010, 09:02
@UP
Juz dawno stracila :P Dlatego teraz wprowadzaja takie ulatwienia / usprawnienia, zeby Tibia (juz bez uroku) byla w miare dobra w porownaniu do innych gier mmo, jesli chodzi o funkcjonalnosc itp.
Niepodoba mi sie ten pomysl tibia straci na tym do konca swoj urok gry.
Urok bycia niecywilizowaną grą z debilną mechaniką ?
zuloslawwielki
09-05-2010, 13:00
panowie moim skromnym zdaniem ta innowacja wplynie korzystnie , obecnie wsrod graczy mozna uslyszec wiele glosow za i przeciw ale jest jedno pewne ze po wprowadzeniu latki niemal kazdy bedzie wykorzystywal to udogodnienie jedynym dobrym rozwiazaniem bylo by wprowadzanie dalszych innowacji oraz zrobienie dla graczy 1 SWIATA POD STAREGO KLIJENTA ale wiadomo ze tak sie nie stanie bo cipy uwazaja ze to bylby krok w stecz i ze gracze nie byli by zadowoleni oni ta gre robia z mysla o nas "graczach" lecz nie zawsze wszystko jest po naszej mysli
dziekuje za uwage
Małymi kroczkami Tibia się kończy. Za niedługo średnia wieku z dwunastu lat spadnie do szesciu, bo z każdą aktualizacją gra jest coraz prostsza. Kiedyś to było wyzwanie, brakowało "udogodnień" (które imo psują... a właściwie psuły by klimat gdyby takowy posiadała) ale nikt nie narzekał bo rozgrywke można było nazwać inną, ciekawą. A teraz polaczki dostajecie wszystko na tacy, więc szybko, do mamusi po pieniążki na paka i pakujcie sobie na plecy tornister z dwoma tysiącami runów. Pozdrawiam.
Kiedyś to było wyzwanie, brakowało "udogodnień" ale nikt nie narzekał bo rozgrywke można było nazwać inną, ciekawą.
Wytłumacz mi dwie rzeczy:
Co w Tibii parę lat temu było ciekawe ? Mechanika jeszcze prostsza niż teraz, brak questów, zerowe możliwości współpracy (sic!)?.
Co w Tibii było wyzwaniem? Spędzanie tysiąca godzin na expowisku naciskając na przemian dwóch klawiszy myszy (opcjonalnie 1 klawisz klawiatury z czarem leczącym)? Spędzanie dwóch tysięcy godzin gapiąc się na chmurki, przetykane ruszeniem się raz na minutę żeby nas nie wylogowało ?
_________
Jedyna realna różnica pomiędzy dawną a obecną Tibią jest taka, że obie gry stanowią co najwyżej pole do popisu dzieciaków z piaskownicy, które mogą się pochwalić kolegom że mają czegoś (levela, skillów, kasy) więcej, ale przynajmniej w nowszej wersji stopniowo usuwane są debilizmy, błędy i wypaczenia obecne w wersji pierwotnej.
Ergo progres jest nieunikniony, niezależnie od tego jakim (uzasadnionym lub nie) sentymentem darzycie starą Tibię.
Bartek11
10-05-2010, 18:43
Zmiana jak zmiana jednym się podoba innym nie. W sumie nie gram już długi czas i dziwią mnie niektóre zmiany jak na przykład właśnie ta. Kiedyś takie runy były pewnego rodzaju nagrodą, trofeum, które ładnie leżało w domku. W pewnym sensie ułatwi to rozgrywkę, ale czy o to chodzi? Czy Tibia musi się stawać coraz łatwiejsza? Starsi gracze pamiętają jeszcze szokujące przejście z 7.5 na 7.6, gdy wprowadzono różdżki i przyspieszono ładowanie many oraz wprowadzono minimalny lvl (mniej więcej). Z jednej strony był to cios w low lvl graczy (w szczególności sorców bo nie mogli tworzyć m. in. SD), ale z drugiej strony było przyjazne dla nowych graczy bo exp z różdżką był dużo prostszy. Dla mnie to też była zła zmiana, ale co mogłem zrobić? Musiałem się przystosować i przystosowałem, a potem jeszcze trochę pograłem. Z perspektywy czasu Tibia może zaczyna przypominać OTS, ale o to może też chodzić Cipsoftowi by przyciągnąć graczy z OTSów do tradycyjnej Tibii. Zmiany mogą się nam nie podobać jednak trzeba się przystosować lub po prostu skończyć grać. Cóż zrobić, że WSZYSTKIE gry stają się coraz łatwiejsze bo coraz mniej liczy się Hardcorowy gracz, widać taki musi być kierunek rozwoju...
Trzeba isc do przodu, obecny system byl dobry do 8.0, lubilem patrzec jak mi uhy z backpacka uciekaja.
Na dzisiejsze czasy to dobry pomysl.
Tibia... prawie jak Metin...
Pamiętajmy tylko, że Metin nie ma wcale fabuły, a Tibia ma.
Pamiętajmy tylko, że Metin nie ma wcale fabuły, a Tibia ma.
Tibia nie ma fabuły tylko szczątkowe elementy tła fabularnego, w żadnym lub prawie żadnym stopniu nie związane z grą.
galiel91
12-05-2010, 04:16
Mówicie że tibia ma "to" a czegoś innego nie ma...
Przyrównując ją do metina czy innych gier tego typu robicie błąd. To tak jakby porównać szachy do gta i kłócić się dlaczego w szachach nie ma broni, aut i czołgów :P
Tibia urzekała zawsze swoją prostotą, jest łatwa, nie wymaga wielkiego myślenia, nie jest skomplikowana, dlatego przyjemnie się w nią gra. Sam uważam że CIPy wprowadzają trochę za dużo zbędnych i niepotrzebnych zmian, ale tak jak ktoś już powiedział trzeba iść do przodu (kto się będzie pluł do Microsoftu że Windows 7 jest do bani bo już nie trzyma klimatu Windows 98 itp)
Ktoś komu Tibia się nie podoba niech po prostu w nią nie gra, zabawne jest również to że ludzie narzekają na te ciągłe udogodnienia, ale jak przyjdzie co do czego i update jest już wgrany, każdy cieszy się nowymi opcjami i siedzi cicho.
Dla tych którzy tęsknią za czasami gdy od szybkości ruchów myszką zależało twoje "życie" oczywiste info: istnieje masa ots na których każdy może się wyżyć do woli na wybranej przez siebie wersjii Tibii ;)
to chyba tyle, dobranoc
@up
Aż miło czyta się takie wypowiedzi :]
Co do tematu, to myślę pozytywnie o tej zmianie, szczerze mówiąc to jeszcze nigdy nie narzekałem na CIP'ów i ich pomysły ;)
Jackie93
15-05-2010, 01:54
Widzę że jeszcze pozostali normalni ludzie grający w tą grę... W każdej normalnej grze MMO takie rzeczy które CIPy dopiero wprowadzają to podstawa. Ta gra jest jak Afryka bez prądu i internetu a niektórym tutaj każda nawet najdrobniejsza zmiana przeszkadza. Nie wiem pograjcie w Mario bo tam już łatki nie wychodzą...
W tej grze bardziej odstrasza chamstwo graczy niż grafika i fabuła (a raczej jej brak)... Na każdym kroku wyzwiska, blokerzy, scammerzy, hackerzy, boterzy i kij wie co jeszcze. To przez ta gra zniknie a nie przez updaty CIPów...
MatyDevil
15-05-2010, 18:25
Totalny ots ... a moze manaruny jeszcze do tego? -.-
AduFortera
17-05-2010, 14:57
dobry pomysł dobry ;D przynajmiej bedzie wiadomo co gdzie sie ma;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.