zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co oznacza twój nick?

Afiks
13-01-2005, 10:00
zauwazylem,ze niektozy uzytkownicy maja bardzo ciekawe nicki, i tak sie zastanawiam,co one oznaczaja?
rozszyfrowalem jeden

dr.omader - to jest wielblad jednogarbny ;P
a wy macie jakies sugestie?

Instrumentum Diaboli
13-01-2005, 10:18
Instrument (ofc. nie muzyczny :] )diabła, ni mniej ni wiecej >.<

Gesundheit
13-01-2005, 10:57
W języku niemieckim Gesundheit znaczy hmm nie pameitam :P ale na lekcji J.NIEMIECKIEGO spiewalismy to Imine Geganke fouier un de ziee imine Gesundheit ;p

hide
13-01-2005, 12:00
Gesundheit to chyba znaczy cos jak 'na zdrowie' :>
Ale C-arma nie dam ^^

szopenfeldziarz
13-01-2005, 14:07
@wyżej Gesundheit to po prostu zdrowie :p
szopenfeldziarz - patrz film "Vabank", poza tym szopen to moja ksywa z racji czupryny. :) :p

she_devil
13-01-2005, 14:17
Ona diablica (początkowo mialo być poprsotu Ona)

Thero
13-01-2005, 14:38
Ta, niektóre nicki coś oznaczają, mój wymyśliłem i nie wiem co może znaczyć...

Bohus
13-01-2005, 14:50
Bohus - nazwa mojej pierwszej postaci, którą zacząłem grać w tibię wymyślona przez 'suggest name' :D

Pacek
13-01-2005, 14:56
Najpierw co do zdjęc reprezentujących nick Widze że komiks o svenie i tom'ashu wymiata bo coraz wiecej ludzi a taki obrazeczek. Mój nick to przydomek jakim obdarzyła mnie pani od polskiego.Połączenie imienia kumpla z którym gadałem orac mojego nazwiska.Pani sie poprostu pomieszało i wyszło Pacek

Magus
13-01-2005, 15:24
Moj powstal z racji sympatii do jednej postaci z gry 'Chrono Trigger' ale oddaje takze moje zamilowanie do okultyzmu i magii, tej czarnej - szamanistycznej :evul:.

Emil1
13-01-2005, 15:33
Opis imienia: EMIL

Imieniny obchodzi: 01.05 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,1,5), 05.23 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,5,23), 06.24 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,6,24), 06.30 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,6,30), 07.18 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,7,18), 07.31 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,7,31), 08.08 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,8,8), 08.19 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,8,19), 08.21 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,8,21), 08.24 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,8,24), 10.11 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,10,11), 11.14 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,11,14), 11.20 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,11,20), 11.24 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,11,24), 12.06 (http://www.imiennik.pl/index.php?ids=32,12,6),

Osobowość: Ten, który się chowa
Charakter: 86 %
Promieniowanie: 83 %
Rezonans: 75000 drgań/sek.
Kolor: Niebieski
Główne cechy: Intuicja - Wola - Aktywność
Totem roślinny: Bez
Totem zwierzęcy: Krab
Znak: Rak
TYP: Aby ich zrozumieć, trzeba pamiętać, że totemem ich jest krab, który atakuje, szczypie, wycofuje się tyłem, ciągnąc za sobą ofiarę, a jeśli walka jest nierówna, zagrzebuje się w piasku.
PSYCHIKA: Są introwertykami, to znaczy, że nieraz uciekają przed raniącą rzeczywistością, chowając się w piaskach swej podświadomości. Mają żywą wyobra*źnię. Często usiłują z góry usprawiedliwić swe postępo*wanie, gdyż są raczej lękliwi i boją się cudzego osądu.
WOLA: Z pozoru bardzo silna, może nawet przero*dzić się w upór, ale w rzeczywistości jest chwiejna.
POBUDLIWOŚĆ: Jej intensywność jest nieco kłopot*liwa, gdyż podkreśla pewną niestałość charakteru. Artystom czy dziennikarzom o tym imieniu pozwala uzyskać poruszający obraz ludzi i rzeczy, ale w innych okolicznościach może prowadzić do nierozsądnego entuzjazmu.
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Często przybiera formę u*cieczki... Mają głęboki zmysł przyjaźni i nieraz namię*tna miłość przeradza się u nich w miłosną przyjaźń, co nie wszystkim kobietom się podoba! Żywią chorobli*wą, najczęściej nieuzasadnioną obawę przed niepowo*dzeniami.
AKTYWNOŚĆ: Nie pasjonuje ich nauka, albo raczej uczą się dla siebie samych. To typ niezależnych samouków, źle znoszących skoszarowanie w szkołach, gdzie wpaja im się wiedzę pod przymusem. Mają duszę artysty. Mogą być doskonałymi aktorami, reżyserami, konferansjerami, ludźmi radia i telewizji. Znajdują się także wśród nich samotni podróżnicy, marynarze, zakonnicy, oddalający się od świata, który odrzucają.
INTUICJA: Typu kobiecego.
INTELIGENCJA: Syntetyczna. Posiadają niezawod*ną pamięć i niebezpieczną wprost ciekawość.
UCZUCIOWOŚĆ: Trudno ich oswoić: są zbyt nieza*leżni, choć jednocześnie pragną schronienia, gdzie znaleźliby czułość i bezpieczeństwo.
MORALNOŚĆ: Odkrywają jej istnienie dopiero po dokonaniu wątpliwego czynu. Wówczas zadają sobie pytanie, czy dobrze postąpili.
ZDROWIE: Średnie, bardzo szybko się męczą. Ma*ją wrażliwy żołądek. Powinni dbać o trawienie i o je*lita.
ZMYSŁOWOŚĆ: Ich seksualność ma głównie psychi*czny charakter. Mają skłonność do pogrążania się w marzeniach o miłości, zamiast przeżywania jej. Ich zmysłowość ma w sobie coś dziecięcego, z podświado*mym poszukiwaniem matczynego ciepła.
DYNAMIZM: Nie jest ich silną stroną. Sprawiają wrażenie, że praca ich nudzi i marzą tylko o jednym: o powrocie do domu, gdzie mogliby robić, co im się podoba... albo nic nie robić!
TOWARZYSKOŚĆ: Nieraz czekają na niemożliwe i przechodzą obok rzeczywistych możliwości. Liczą, że szczęście pomoże im wydobyć się z dołka, w którym sami się zagrzebali.
PODSUMOWANIE: Ci mężczyźni przez całe życie szukają oparcia w silnej partnerce - czy będzie to matka, czy żona.

Pobrane z imiennik.pl :D.

Aureliunkunfun
13-01-2005, 15:44
hehe ja mam taki nick poniewaz :
Aureliukunfun - Aure (gram na serwie Aurea wiec to Aure to od tego) + liunkunfun (to tak se pisalem :D :D :D :D 8o )
:D

Wild Dragon
13-01-2005, 15:44
Wild Dragon...
Oznacza to oczywiście Dziki Smok :P
Wzięło się to
z zamiłowania do smoków . Smok to raczej męski osobnik, lecz Smoczyca trochę dziwnie brzmi
i nie byłam (na początku) p
ewna, czy smoczyca oznacza "dragoness" i czy w ogóle pisownia jest ok... Dałam sobie spokój :P
Jestem wieelką miłośniczką smoków...
Ale czemu dziką ? To wzięło się od nazwy maila.... ;)

Venderer
13-01-2005, 15:56
Mój nick to imie mej 1 postaci:PPP Tak naprawde nic nie oznacza ale sam je wymysliłem (kierowałem sie brzmieniem: tak jak LORD VOLDMORT) poprostu nowu imionko:PP a na avatarze jest moja aktualna posatć której imie powstało w ten sam sposób...:D

DR.UTi
13-01-2005, 16:03
DR.UTi.........hmm..Dr. to przedrostek...często go daje w nickach w CS'a czy ET. a UT to skrót od - Unnamed Territory. Pomyślałem że jak to połacze to wyjdzie mi DRUT :P...ale ja zawsze musze coś walnac...więc dałem małe "i" na końcu i kropke pomiędzy żeby ten Dr. tobył również tytuł..:)

Kredi
13-01-2005, 16:13
Kredi? Od nazwiska Kredens na poczatku zaczeli mnie przezywac kredka ale którys z chłopaków raz na mnie powiedział Kredi i mnie się to spodobało i tak zostało :D

zaitsev
13-01-2005, 16:18
Vassili Zaitsev - był snajperem w Armi Czerwonej w czasie II wojny światowej; szczególnie zasłużył się w bitwach pod i o Stalingrad (wiecej szczegolow w filmie pt. "Wróg u bram" / "Enemy at the gates")... pomyslalem sobie ze jego nazwisko moze fajnie wygladac jako nick :]

ulala... ale sie rozpisalem ;) :p

Stomil
13-01-2005, 16:24
Poprostu nazwa klubu z mojeg miasta. Chodze czesto na mecze i go kocham :P

joey
13-01-2005, 16:40
Joey, jest to imię typowo Amerykańskie :D
wzieło się z zamiłowania do Ameryki(samochody, miasta etc.) :D
po Polsku oznacza Joe= Józef Joey= Józek (?)
tak naprawde mam na imię Krzysztof :D

Hegemmon
13-01-2005, 16:46
poprawiłem nazwę tematu
a co do nicka.. cóż. Oświeceni wiedzą; ci, co grali w Hegemonię i myślą, że wiedzą to raczej się mylą; ci, co chcą wiedzieć to się dowiedzą, bo pisałem o tym kilka razy a ci, co oczekują odpowiedzi w tym temacie to sie rozczarują bo jej tu nie będzie.
A od którego Hegemona się u mnie zaczęło? Oczywiście od Petera Wiggina, najstraszniejszego ze wszystkich, choć ja bym wybrał inną drogę- drogę Andrew'a "Endera" Wiggina.
To tyle- i tak za dużo "powiedziałem".

Afiks
13-01-2005, 17:08
up:
dopiero teraz zauwazylem ze nietylko ja czytalem "cien endera", doskonala ksiazka nieprawdaz?

on topic:
moj nick, hmm, po prostu wzialem z generatora imion

oprocz swoich, dawajcie rowniez swoje domysly na temat tego, co znaczy czyis (czyjs?) nick

-=HuRu=-
13-01-2005, 17:21
A moje imie było całkowicie zmyslone co dowodzi też że Orginalne :cup:
A potem dowiedziałem się że Rash w jezyQ English znaczy" nieprzemyślany"
Za to Sidius nie znaczy nic :p Ale głupie :p

Pupilka
13-01-2005, 17:38
moj nick (niestety z malej litery) to imei bogini z pewnej ksiazki. poza tym calkiem podobalo mi skojarzenie z ang. anyone... ale jestem annyonne. swoja droga nei byla to mila osoba :]

Dwimenor
13-01-2005, 17:43
Gdybym wiedział co oznacza mój nick, niektóre rzeczy zmieniłby swoje znaczenie. Jest wzięty z "Wnętrza" i niech jego znaczenie zostanie tam na zawsze.

Jeżeli komuś się chce, niech poszuka w "Władcy pierścieni-dwie wieże"......jest tam nazwa nie co podobna do mojego nica, aczkolwiek nie brałem z tego inspiracii(znalazłem to dopiero wczoraj, gdy po raz 4 czytałem tą ksążke).

Tyriade
14-01-2005, 12:01
Wiekoszsc moich nickow to wymyslone. Tael Althan Tyriade itp. ale np. Ohta - znaczy wojownik w queneyi poprostu Haryan - ten kto posiada (moj rook keeper byly) :) Wszystkie staram sie trzymac w klimacie fantaasy

Krell
14-01-2005, 15:02
Krell - dosłownie oznacza nikt lub nic :D Jest to także tryb walki lightsaberem. Ma jeszcze wiele znaczeń ale ja kierowałem się tym pierwszym.

Lord Sith
14-01-2005, 15:31
Lord Sith - nick ze Star Wars. Lord Sith był przeciwieństwem Jedi.

@Zaitsev
Zabardzo naoglądałeś się filmu. Jeden człowiek nie przyczynił się do tego zwycięstwa tylko cała 4 Brygada Snajperska. Zaitsev do niej nie należał ale z nimi przebywał. Historycy na 95% są pewni że cała historia Vassiliego to propaganda. Ale kolo żył naprawde...

szopenfeldziarz
14-01-2005, 15:33
OFFTOPIC lekki
Zauważyłem, że większość ludzisków, którym zależy na klimacie "fantasy" wymyślają jakieś nicki (w tibii), na których język można połamać. Wg mnie lepiej byłoby wymyślać jakieś rodzime (np. słowiańskie) ksywy, żeby świat tibii odzwierciedlał średniowiecze, gdy np. spotykał się Henry z Pepiczkiem, Sławkiem i Yorgiem i gadali po łacinie. ;)

Ale niestety sam nie mogę być przykładem, ani nie krytykuję tych ksywek fantasy'owych.

gorgi
14-01-2005, 18:35
ja wymyśliłem swój sam gdy o nim myśle to przypomina sie taki skrzat hehe

olmk
14-01-2005, 19:07
moj nick to ARCHPOT - czyli archaiczny pot proste nie ????!!!!!! :p

natalek
14-01-2005, 20:56
moja siostra ma na imie Natalia. jej kolega nie wiedzial jak mam na imie wiec zaczol na mnie mowic NATALEK i tak sie przyjelo :D

Evul Tibian
14-01-2005, 21:03
nick na forum: evul tibian- okrutny tibijczyk (avatar mial byc przeciwienstwem nicku dlatego przedstawia mr. Peabody :D )
nick w grze: Evil Stolec- okrutny stolec

Monk of Dark Society
14-01-2005, 21:29
a ja nawet nie wiem co moj oznacza bo mi sie nie chce wziasc slowniczka i sprawdzic wiec jak ktos by z ciekawosci zobaczyl to niech sie pochwali odkryciem

Mitthenither
15-01-2005, 00:10
Mithenither (czyt. tak jak jest napisane) - cóz gdy zmieniałem świat z Aldory na Lunarę to nie miałem pomysłu na imię. Kumpel(pozdro Commander Greaven il-vec) zapytal sie kumpeli(ona wymyśłala tez nick dla niego ale to szczegół) a ona powiedziala:"A moze Mithenither??" .Mnie się spodobało. Imię samo z siebie nic nie oznacza(chyba).

@re up:
Nie chce mi się zaglądać do słownika ale zdaje mi się ze twój nick oznacza coś w stylu: Mich ciemnego stowarzyszenia(w każdym bądź razie coś koło tego).

ALBERT
15-01-2005, 00:23
mój ALBERT - jest od nazwiska (Albercki)

Polinik
15-01-2005, 00:51
up:
dopiero teraz zauwazylem ze nietylko ja czytalem "cien endera", doskonala ksiazka nieprawdaz?

Nie. W mojej opinii to najslabsza ksiazka ze swiata Endera. Przerobka 'Gry Endera' - w duzej mierze ta sama fabula ogladana z innej perspektywy.

Mikae
15-01-2005, 09:14
Mikae - Jeden z członów mojego pierwszego nicka. Jest to imię z języka ang.
Nie nazywają mnie tak w rl.

@Polin: Podbał mi się "Cień Endera" gdy go czytalem, (może dlatego, że nie czytalem innych części) lecz jak na pierwszy raz - Imho dobre.

Btw: Rządzisz ;) Polin = Polka po niemiecku ;d

Qrczaq
15-01-2005, 11:53
Qrczaq - no kurczak :-) heh w Tibii to Qrczaq był moja pierwszą postacia 10 lvl + na azura :p i tak tam dlugo nie pogralem :>

Afiks
15-01-2005, 14:48
@ polin:
niestety nie mialem przyjemnosci czytac gry endera ani cienia heggemona, wg. mnie wszystkie ksiazki sa dobre tylko trzeba umiec czytac

Polinik
15-01-2005, 14:51
@ polin:
niestety nie mialem przyjemnosci czytac gry endera ani cienia heggemona, wg. mnie wszystkie ksiazki sa dobre tylko trzeba umiec czytac
Sugerujesz, ze nie umiem?

Afiks
09-02-2005, 19:34
@ polin
wcale tego nie sugeruje, po prostu nie moglem wziac do lapy innej czesci, thats all

OffTop:
odswierzylem temacik

Gracz Tibii
09-02-2005, 19:52
Mój nick oznacza oczywiście Gracza który gra w Tibie :p , ale ten nick był wpisywany o tak aby tylko się zarejestrować i teraz żałuje ale na początku gdybym nie zapomniał to bym się podpisał Runick Dragon albo Runiczny Smok z powodu że lubie smoki.

Shanhaevel
09-02-2005, 19:54
Patrz: podpis...

Dr.Unknown
09-02-2005, 19:57
Dr->Doktor- Doktor.
Unknown- Niezidentyfikowane, nieznane, niewiadome.

Mestre
09-02-2005, 20:05
Mestre to z języka portugalskiego oznacza Mistrz.

roofoos
09-02-2005, 20:13
Oto przewspaniała historia mojego nicka ;) :

Kolega zaproponował mi założenie maila na o2.pl i nie wiedziałem jakiego se założyć. Chciałem jakąś ksywkę, co jest po polsku, a można by ją przerobić na taki "english-polish". Gootek mam na interii, to pomyślałem, że wezmę sobie rufusa i go przerobię. Od tej pory jestem RooFooS. W ogóle to imię było używane w starożytnym Rzymie. Nie wiem czemu, ale mi się kojarzy z czymś włochatym...

Przepraszam za taką ilość tekstu, ale chciałem się Wam zwierzyć... :)

Berburio
09-02-2005, 20:26
To się zaczeło na innym forum;) o gothicu miałem ksywe Sługa Innosa:) potem sługa adanosa i chciałem wstąpić do klanu beliara a admin powiedział że nie zmieni mi ksywy i usunął konto ;) więc pomyślałem i coś tam wyszło i wyszło Berburion... :) wam też kojarzy to się z gularzem jakimś? :p

a jeszcze dam opis;P

Opis imienia: DAMIAN

Imieniny obchodzi: 04.12, 09.26, 10.26,

Osobowość: Ten, co niesie płomień
Charakter: 98%
Promieniowanie: 98%
Rezonans: 86 000 drgań/sek.
Kolor: Czerwony
Główne cechy: Wola - Dynamizm - Zmysłowość - Zdro*wie
Totem roślinny: Bukszpan
Totem zwierzęcy: Jeleń
Znak: Baran
TYP: Są to z pewnością ludzie o trudnym charakterze, jak wszyscy ci, którzy mają coś ważnego do zrobienia. Mogą znaleźć się na czele wielkich ruchów społecz*nych, albo też, ulegając swemu cholerycznemu charak*terowi - stracić kontakt z rzeczywistością.
PSYCHIKA: To ekstrawertycy, dla których liczy się tylko świat zewnętrzny. Nie dają się łatwo przekonać, przynajmniej od razu, gdyż po przemyśleniu waszych argumentów nieraz w duchu przyznają wam rację.
WOLA: Kiedy wbiją sobie coś do głowy, trudno ich od tego odwieść. Starannie opracowują plan bitwy, a w o*statniej chwili improwizują fortel, który zbije z tropu przeciwnika.
POBUDLIWOŚĆ: Służy do nadawania ich przemo*wom przekonywającej pasji.
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzeni kontestatorzy. O*pór stanowi część ich systemu filozoficznego. Porażki nie przygnębiają ich, lecz pobudzają do zdwojenia wysiłków.
AKTYWNOŚĆ: Nie jest łatwo wpłynąć na ich wybór zawodu, gdyż mają na ten temat własne zdanie, nie znoszą rad i są przekonani, że zawsze w życiu sobie poradzą. Lubią zawody, w których coś się dzieje: mogą być lotnikami, politykami, piosenkarzami, spor*towcami... Nie znoszą skoszarowania i ogranicze*nia swobody. Posiadają wielki dar przystosowywania się.
INTUICJA: Żywa intuicja, której nieraz nadużywają, grając natchnionych czy wtajemniczonych.
INTELIGENCJA: Szybka, syntetyczna, pozwala im sprowadzać rzeczy i ludzi do właściwego wymiaru i natychmiast podejmować decyzję.
UCZUCIOWOŚĆ: Są zaborczy, nie po to, by posia*dać rzeczy i ludzi, ale by posługiwać się nimi jako pionkami w grze lub jako towarem do wymiany, gdyż są uparci i zdecydowani na wszystko, byle tylko osiągnąć wytyczony cel.
MORALNOŚĆ: Nie lubią cwaniactwa. Mają poczucie przyjaźni. Są gotowi poświęcić się dla idei, ale pod warunkiem, że inni też to zrobią.
ZDROWIE: Ostrożność nie jest ich mocną stroną, stąd możliwość wypadków. Powinni wystrzegać się środków pobudzających - czy to będzie alkohol, kawa czy narkotyki. Czułe punkty: system nerwowy, wątroba i oczy.
ZMYSŁOWOŚĆ: Bardzo silna, prowadzi do nader bezpośrednich - żeby nie powiedzieć "kawaleryjs*kich" metod postępowania typu: "Chcę, to biorę". Potrzebują podbojów, zarówno seksualnych, jak ser*cowych, co przysparza im wielu kłopotów.
DYNAMIZM: Gejzery o nieoczekiwanych wybu*chach, które sieją panikę w otoczeniu rodzinnym czy społeczno-zawodowym. Całkowicie pewni siebie, z diaboliczną zręcznością usiłują wywrzeć wrażenie na partnerze.
TOWARZYSKOŚĆ: Szeroko otwierają drzwi każde*mu, kto w nie zastuka, nawet jeśli szybko dadzą mu do zrozumienia, że wizyta trwa już za długo! Kochają rodzinę, ognisko domowe służy im za odskocznię do nowych przygód.
PODSUMOWANIE: "Synowie burzy". Kłopotliwi, ale interesujący. Despotyczni, ale inteligentni. Uwo*dzicielscy i niebezpieczni

RastaFariaNinka
09-02-2005, 20:38
RastaFariaNinka
No cóż..interesuje sie kulturą rasta (reggae, jamajka, Bob Marley te klimaty).
Prawidłowo osobę płci żeńskiej interesującą się tym nazywamy Rastafarianka, ale że mam na imię Nina, w zdrobnieniu Ninka, to pomyślałam sobie, że fajnie będzie troche zmienić i zostałam Rastafarianinką ;) Przyjęło sie nie tylko w Tibii, teraz przyjaciele tez tak na mnie mówią... ;p

Kebes
09-02-2005, 20:40
Kebes to po prostu Sebek (moje imię :P) czytane od tyłu :)

emilok
09-02-2005, 22:34
emilok, emilok .... hmmmmm
to sie wzielo napewno z tego ze mnie nazywaja emil a mnie to sie juz po 10 latach znudzilo i wolalem emiloka zamiast emila
a naotmiast emil wziale sie z tad, ze jak gralismy w noge w wieku ~10 lat to kolega do mnie powiedzial "Emil to drewutni" ( to jest z takiego skandynawskiego serialu o takimk jednym emilu ) za kare ze strzelilem gola lub cos takiego, i od tego czasu emil sie do mnie przykleilo, w sumie to wole jak to od swojego imienia

Kajzer
10-02-2005, 01:33
Wszystko zaczęło się od czarodzieja Merlina który w czasie największej chwały Logres nakazał rycerzom Okrągłego Stołu poszukiwanie najcenniejszego przedmiotu w świecie . W legendzie oczywiście wszystko poszło ładnie . Istnieje druga legenda która jest powiązana z w.w. Parsirfalem. Różni się jego historia tylko tym że on sam nie jest postacią wymyśloną. W XI wieku naprawdę żył ktoś taki jak Parsirfal. Jego podróż nie obejmowała tylko WB i Francji. Odwiedził min. Niemcy, Hiszpanie, Portugalie i Włochy. Otóż w jego poszukiwaniach odnalazłem zapis : "Natrafiłem na strażników Graala , są to wielcy mnisi z mieczem przy pasie to Templeiseni " Jak każdy się domyśla ci Templeiseni to Templariusze . Dziwnym zbiegiem okoliczności w zapisach dotyczących Arki Przymierza gdy Persja zaatakowała Izrael, czyli "KSIĘDZE ZOHAR" Arka Przymierza opisywana jest jako dwugłowy stwór z przewodami z głowy do penisa ... Jak ktoś się interesuje Templariuszami to wie że pretekstem do rozwiązania ich zakonu był fakt że uprawiają oni herezje. Patrząc pod wpływem historii ówczesnemu królowi Francji pasowało odwołać templariuszy, ponieważ skarb państwa był pusty a z templariuszami wiązane są wielkie majątki ziemskie, ale nie mógł ich odwołać oskarżając ich tylko o herezje.
czyli w skrócie Parsirfal - jeden z odnalezicieli świetego grala ;]

Hegemmon
10-02-2005, 06:08
mały offtopic zdaje się ^.-
Sugerujesz, ze nie umiem?

Nie stresować siętak proszę ^.-
IMHO cień endera nie jest taki zły. Być mozę dlatego, że musiałem nim wypełnić lukę spowodowaną brakiem "gry endera" ale nie tylko ja tak chyba myślę. Ta książka otrzymała też całkiem niezłe recenzje...

Karino Han
10-02-2005, 10:57
Tu mam taki sam nick jak w grze na mojej ulubionej postaci. Karino Han, właściwie to miało być tylko Karino (zawsze sobie tkai nick daje), ale Han mi się spodobało i wpisałam również. Jak może niektórzy wiedzą nazwa Karino pochodzi z pewnego serialu. Ja mam zamiłowanie do koni, a dla mnie to tak fajnie brzmi i jest Karino Han :D.

Vanhelsen
10-02-2005, 13:00
mały offtopic zdaje się ^.-
[...]Aaaa, :topic: :ban:!! 8o8o8o

@topic: Geneza mojeko nicku jest bardzo zagmatwana i skomplikowana, kiedyś hen hen dalego w czasie był ktos o takim nazwisku, ten ktoś miał syna, tamten syn miał syna i tamten kolejny syn (czytaj wnuk "ktośia") miał syna (czytaj "mnie") i pewnego sierpiniowego dnia (coś około 24.08) spytałem qmpla w C@fe: Ey, co to za gra?? a on mi na to Tibia! (zaskoczeni ?! :P) potem miałem 15 minutową zaćme przy tworzeniu nicka i nagle wpadłem na pomysł by nazwać postać po nazwisku i tak jakoś mi to wpadło w "nawyk" i jeżeli ujrzycie nick Wieszok to znaczy, że to ja :)

Kiedyś (gdy wyszedł władca I) miałem nick S@uron i niewiele brakowało, by na forum też było S@uron (dokłądniej brakowało tyle, co to, że Sauron był zajenty w tibii :P)

Majines
10-02-2005, 13:03
Mój oznacz jak wiadomo postać z pewnego anime. Wtedy ta postać była zła, a takie lubię no to dałem se ten przydomek. Mam słabośc do Black charakterów np. może nie jest zła tylko, że taka krwiopijcza Alukard z Helsingu (mam 2 tomy 3 i 5 Ye) 3 to masakra w Ameryce Południowej :D Polecam tą Mange.

lewko knight
10-02-2005, 16:55
LEWKO KNIGHT to nieoznacza nic innego jak ekhem....Wielki kloc spadający z nieba, na piękną, rozłorzystą łąkę, z kilkoma malutkimi kwatamy. :p (chyba)

lewko knight
10-02-2005, 16:57
Mój oznacz jak wiadomo postać z pewnego anime. Wtedy ta postać była zła, a takie lubię no to dałem se ten przydomek. Mam słabośc do Black charakterów np. może nie jest zła tylko, że taka krwiopijcza Alukard z Helsingu (mam 2 tomy 3 i 5 Ye) 3 to masakra w Ameryce Południowej :D Polecam tą Mange.

Ja też lubie DRAGON BALLA :]

rafal12
10-02-2005, 18:21
Ja mam nick Ziom od uchów na Antice :) . Dalem se taki nick ,poniewaz jestem drutem i robie uchy.Przynajmniej ten nick ma jakis sens :evul:

khazad
10-02-2005, 21:57
Dr->Doktor- Doktor.
Unknown- Niezidentyfikowane, nieznane, niewiadome.

hehe powinno byc drunk'nown ;)
a co do mojego nicka... kazdy kto czytal tolkiena i sapkowskiego powinien wiedziec o co chodzi :)

pijopiwnik
10-02-2005, 21:59
moj nick oznacza moje nazwisko ale nie zdradze

Isair of Xel'Rash
12-02-2005, 11:33
Moj nick w grze jest bardzo skomplikowany. Jest to polaczenie dwoch postaci i organizacji.

Isair-ostatni boss (obok madae) w icewind dale 2
Xel-poprawnie (Xel'Naga) Starcraft organizacja zajmujaca sie hodowla zerkow
Rash-poprawnie (Tal'Rasha) Kto gral w Diablo 2 to wie ze poswiecil sie zeby demon mefisto wszedl w jego cialo i walczyl z nim przez wiecznosci

Moj nick na rl to LESZCZ (od nazwiska leszczynski) B)

---------------
LESZCZ tak mnie zwa
B) B) B)

666SATAN666

Magical Trevor
12-02-2005, 11:52
moj nick na tym forum to nazwisko animowanego magika :P mozna go obejrzec, a linki podane w moim opisie :P

nicku w tibi wam nie zdradze

Knight Simon Dark lord
12-02-2005, 14:12
mój nick to nick mojej 1 postaci na tibi która żyje aż do dziś (patrz opis)
a oznacza ona knight simon- rycerz szymon(od mojego imienia)
dark lord-ciemny władca,władca ciemności, ciemny lord

Kussy
12-02-2005, 14:37
Kusy - Było to gdzieś w 5. klasie podstawówki, gdy wkraczałem w internetowe życie i musiałem wybrać jakiś nick :P Pasowało mi Kosmita od nazwiska, ale było to troche za długie, więc skróciłem do Kos. Żeby to urozmaicić to dorzuciłem kreske przy "O" i było KQS, nie było w tym samogłoski no to dodałem "y" na koniec i powstało KQSy, lecz dużo osób nie wiedziało jak to wymówić więc "Q" zastąpiłem "u" i jest Kusy :P:P

Pozdro

Wichru
12-02-2005, 18:18
Moj nick oznacza moje przezwisko w rl :D

Łolek
12-02-2005, 21:02
a moj nick

w tibia.pl na forum oznacza hmm cos takiego jak polaczenia nazwiska z qsywa ktore sa b.podobne czyli Olko + oLo= Łolek :PPP

na a w tibi Siukasabra to sie wziela od Chupachabry czy jakos tak kiedys w nie do wiary bylo o wlasnie taki stworku który panuje w brazyli i poluje na ludzi i zwirzeta jedni mowia ze to mutant a inni ze kosmita :P no i on jeshcze ponoc an bydlo poluje drazac w nich jakies dlugie dziury czy cos w tym typie

Krzesław
12-02-2005, 22:45
A mnie koleżanka tak nazwała. Jest to mieszanka mojego imienia (Krzysztof) i koncówki kilku staromodnych imion ( sław)

Evul Tibian
13-02-2005, 12:28
Moje name to Renddy-
kolega (Denddy) zaczol grac na nowym swiecie (Elysia) i zaprosil mnie do gry wiec ja podmienilem jedna litere jego name i wyszlo mi Renddy :]

Klimmek
13-02-2005, 12:40
A moj nick w tibii i na forum oznacza poprostu moja ksywke. A 2xM jest dalego ze nick Klimek był zajety :(

lewy/fallen
13-02-2005, 21:41
lewy/fallen
lewy - ksywa in rl
fallen - ksywa on gg

w Tibi
Mikoto Nagasaki - ciche nagasaki (wiadomo)
Nimbral - wyspa w świecie Forgotten Realm (D&D rox B) )

Descartes
30-04-2005, 22:32
Temat stary, ale co niektórzy pytają się mnie, więc wyjaśniam. Moje nazwisko to Kurek a koledzy mówią na mnie Kura. Kiedyś graliśmy na Ruberze i każdy dodawał sobie do przezwiska -aj (Dominiaj, Bulaj itp.). No i tak już zostało... :P

Yoh Asakura
30-04-2005, 23:29
A moj nick (Gohan) pochodzi z Dragon Balla.
Jak ktos ogladal to wie co znaczy.
A i jeszcze mam nick na gg i na rl : Argetlam co w starozytnej mowie znaczy Srebrna Reka (Eragon rlz :D) zastanawialem sie jeszcze nad Shur'Tugal (Smoczy Jezdziec) ale...

Raistlinek
30-04-2005, 23:40
hm....moj nick jest również nazwą mojej pierwszej postaci w tibii :)
a wziął się z tego iż chciałem mieć xywe w tibii Raistlin<od raistlina majere,jeśli ktoś czytał Dragon Lance to wie o kogo chodzi> ale było zajęte...więc wziąłem Raistlinek xD i tak już zostało

Rybzor
01-05-2005, 00:49
Ja mam nick z profesją, ryba to takie cos co plywa w słonej lub słodkiej wodzie, ja wole słodką:P, podobaja mi sie nicki z jezyku elfow i takich tam Tolkiena :)

Repos
01-05-2005, 09:50
Z tego co pamiętam to ''Repos'' zarówno po angielsku jak i francusku to wypoczynek.

Gunir
01-05-2005, 10:33
Mój nick jest bardzo prosty:

Kam - skrót od imienia Kamil
os - skrót od nazwiska ;)

Ashlon
01-05-2005, 11:16
Nekromanta - chyba nie trzeba tlumaczyc? Mag, ktory zajmuje sie magia smierci.

dusiu
01-05-2005, 13:53
eee no dusiu bo tak wszyscy na mnie mowia :) no a na Tibii Hormor toooo.....nie wiedzialem co wymyslec i zrobilem suggest name czy jakos tak :P

Mar Cin
01-05-2005, 18:32
Mój nick jest (jak nietrudno zgadnąć) od mojego imienia. (miałem kiedyś nicka "Ghostek”, ale pisało mi, ze już zajęty, więc coś musiałem wymyślić :( ) Ta spacja to tak dla jaj jest :D

Muriel
01-05-2005, 21:41
Muriel- Moja pierwsza postać w grze z takim nickiem dokładnie miałą Muriell Whif ale trszkę skruciłem i tak wyszło akurat. Pozatym jest taki npc w thais od gildii magow.

kaczi
01-05-2005, 21:53
Jak byłem jeszcze małolatem to mnie tak nazywali ( Nie pytajcie czemu :P)
A teraz razem na mecze chodzimy :)
A tak w rl jestem KaCzOr jakby ktoś pytał. :)

Rodghar Najemnik
04-05-2005, 18:33
Ja mam Rodghar Najemnik bo na tibii jestem najemnikiem

pabloxxl
04-05-2005, 18:50
Ja mam Pabloix ponieważ Pablo, Pabloxxl i Pablous były już zajęte :)

Jackiew
04-05-2005, 18:57
Jackiew. Bo jak se wpisałem na XP'ku w tym czymś co ci czyta wszystko z angielskim akcentem moje nazwisko. To było słychać Dżasikiew... coś tam dalej I tak polewaliśmy z qmplem że napisałem wreszcie Jackiew bo nie chciałem pisać Dż :P

Plastex
04-05-2005, 19:02
W rl mówili na mnie Plastuś(podobno miałem odstające uszy),a ja trochę to przerobiłem.

Avager
04-05-2005, 19:08
Avager - zupełnie przeze mnie wymyślony nick. Co oznacza ? Otóż nie oznacza Mściciela ani podobnych rzeczy (a wiele osób mysli odwrotnie, Avanger/Avenger - jakoś tak - to jest mściciel).

W RL nazywają mnie albo po imieniu (Marek) albo Marian (mam tylko 1 imię ^^, a to jest dlatego że lubię grać role Paździocha ^^) lub Puten (od nazwiska.... nie wiem czemu Puten.... powinno być Póten no ale ^^ - Jak coś to nazwiska nie podam ale jest troszke przydługie (10 liter). ).

elite
04-05-2005, 19:15
elite- z malej literki rozmyslnie- Elite- elitarny- zawsze lubilem to elite knight, wzial sie nick z nicku dawnej postaci. Lubie to slowo, z malej literki aby nie bylo zwykle, ale jakies inne... 3lit3 ;]

joey
04-05-2005, 21:34
lewy/fallen
lewy - ksywa in rl
fallen - ksywa on gg

w Tibi
Mikoto Nagasaki - ciche nagasaki (wiadomo)
Nimbral - wyspa w świecie Forgotten Realm (D&D rox B) )
ty jesteś ten lewy z pod 64? :p
btw. już mówiłem o moim nicku

Asik
28-05-2005, 22:22
Muj nick to Ruberr czyli gumka B)

Azazel'Death-Warrior
28-05-2005, 22:34
Azazel'Death-Warrior

Azazel - demon z filmu "W sieci zła" (kogo to interesuje niech poszuka informacji o nim) :D

Death-Warrior - Death-Warriors - mój klan na Berylii ;)

D4n0nk4
28-05-2005, 22:44
Jak temat odświeżony to i ja coś dopiszę xD
Nazywają mnie Danonka od 3 lat, ponieważ w 5 klasie codziennie jadłam w szkole danonki. :P
D4n0nk4 wzięła się z zajętego nicka na jakimś czacie ;) |)4|\|0|\||<4 było by zbyt skomplikowane x)

Gromnjir
28-05-2005, 22:57
Azazel'Death-Warrior

Azazel - demon z filmu "W sieci zła" (kogo to interesuje niech poszuka informacji o nim) :D

Fajny film z Denzelem W. :D

Gromnjir - a tak jakos mi fajnie zabrzmialo, sam to wymyslilem :)

Sturmovnik
29-05-2005, 01:17
Sturmovnik = Taki statek niszczyciel :)

Tompior
29-05-2005, 11:44
Jak ktos zgadnie co oznacza moj nick to dostanie nagrode na hibernie lub saphirze :D

Monster
29-05-2005, 11:56
Zgadnijcie ... :evul: Bo lubie potwory ;)

Dym
29-05-2005, 12:33
Dym... hm... różnie ludzie mówią... od dymania... może od tego że lubię sobie czasem przy piwku zapalić... a może jeszcze inne znaczenie?
Kumple z RPGa dali mi w pełni:
Czarny Dym.
Gram w Warhammera, a tam czarny dym oznacza nieszczęście, ogień, zagrożenie... i może tak jest ze mną? Kto wie...

Póki grałem miałem ksywę Nivrik- ksywa wzięła się od postaci książki którą sam napisałem... Nivrik, syn Kirvina- mężczyzna o problematycznej osobowości i chwiejnym charakterze, posiadający ukrytą moc.

evilKRIK
29-05-2005, 13:42
Cert' Zaxon- oznacza członka pradawnego zakonu certów
Lysander the heretic- Rycerz lysander który sprzeciwił się narzucanej religi i zasadą i został posądzony o herezje:P

Aristo~
29-05-2005, 14:14
Aristo - po lacinie Najlepszy

Kin
29-05-2005, 15:29
Mój nick heh... miał być K!n3t1c (Kinetic), ale skróciłem to Etc. I zostało Kin :).

Filthy
29-05-2005, 15:33
filthy raccon = brudny szop pracz :D

Tygryseq
29-05-2005, 15:33
Mój? Po prostu taka jedna dziewczyna tak na mnie mówi, a ponieważ w Tibi Tygrysek już jest, to przerobiłem to na Tygryseq :flaga_pl:

Dimmu Borgir
29-05-2005, 15:36
Dimmu Borgir = Symphonic Black Metal = Norway = All For Tid, Death Cult Armagedon, Puritanical Euphoric Mistantrophia & more :evul:

Stay Heavy :crusader: i nie staraj się rozyszyfrowywać metala ;)

exodus style
29-05-2005, 19:53
nie wime co oznacza exodus style kuzyn mi zrobil taka postac moze mi ktos powie:P

Kotys
29-05-2005, 23:36
Moj nick nie oznacza nic konkretnego, to poprostu moj pseudonim artystyczny... ale nawet nie wiem z kad to sie wzielo:P:P

Maly =]
30-05-2005, 14:53
Mój nick, a dokładniej słowo "Mały" to poprostu moje przezwisko szkolne a także... nazwisko. Naprawde, z ręką na sercu - jest to moje nazwisko

Thimburd
30-05-2005, 15:05
Apophis_ - mój ogólny nick
Mój to... hmm... jestem WIELKIM fanem serialu Stargate SG-1 i Atlantis. No więc, w pierwszych sezonach główne powiązania były ze starożytnym Egiptem, a głównym wrogiem ziemian (że to tak głupio i badziewnie określę) był Apofis. Istniał on naprawdę. Był wężem i zabił go Ozyrys na łodzi jakiejś (nie pamiętam już dokładnie, tyle tego czytam ;p). No więc, w języku ang. pisze się to Apophis. Chciałem się tak zarejestrować na czat... ale lipa. Już ktoś taki istnieje ;d Więc dodałem _. Tak oto jestem Apophis_ xD

Thimburd - mój nick Fantasy.
No więc to... nie oznacza nic. Nie wiem, jakoś tak samo się wzięło.

slimaczek
30-05-2005, 17:41
Slimaczek to ksywa ktora mam wszedzie, na gg, w tibii, mailu, w rl.. poprostu moj starszy brat mial ksywe slimak a jego kumple na mnie mowili maly slimak to zem sobie przemienil na Slimaczek, bo to jest jedno slowo i nie jest zbytnio zajete na mailach itd.

Kryptonics
31-05-2005, 00:17
Kryptonics??Hmm...Kto oglądał na TVNie kiedyś taki serial "tajemnice Smallville" powinien wiedzieć.Można też looknąc na tablice pierwjastków chemicznych...gdzieś tam jest Krypton no i jakaś zmyślona końcówka doszła.

Kamlot De'Kapy
04-09-2005, 01:01
Kamlot (przezwisko) De' (dodatek :p) Kapy (osiedle "Kapusciska" skrocone na Kapy) Kapy w sumie dla tego, że z kolegami zakładaliśmy rodzinke :)

PharadoX
04-09-2005, 09:58
Paradox - system obsługi relacyjnych baz danych opracowany pierwotnie przez firmę Ansa-Software.

Paradoks - to zdanie, które zdaje się prowadzić do logicznej sprzeczności, lub sytuacji przeczącej zdrowemu rozsądkowi. Rozpoznanie paradoksu opartego na pozornie prostych i rozsądnych pomysłach prowadziło często do znaczących postępów w nauce i filozofii.

Ja swoje troche podkoloryzowałem - "h". I tak powstał : PharadoX :D

Jerkov Thundersword
04-09-2005, 17:41
Mój nick to Jerkov (nazwa własna no pl. nie czytac dżerk off czasami jak jeden gm -.- ) Thundersword (Gromomiecz). :D noob plx... Jerkov Thundersword to był kiedyś mój rycerz, po namelocku Necron Thundersword, ale go usunąłem :) No a na forum tak zostało, Jerkov ( czyt. "jerkow") to mój nick ogólny.

Herante
04-09-2005, 19:21
..........

Nefrettete Demonslayer
06-09-2005, 15:53
a mnie się spodobał Leonardo nie taK TWARDO

Wielka Bamboocha
06-09-2005, 16:20
Wielka Bamboocha..
NIe wiem, ale hyba poprostu mi sięnudziłó i nie mogłem wymyślićżądnego nicka :p

Profesia :miecz:Knight:miecz:
Level :cup: 14 :cup:
Nick :evul: Darkness Xardas :evul:
Świat :kon::cyclops: :cup: azura :cup:

Isessian
06-09-2005, 23:28
Nick ten narodził się w mojej główce i podobny jest do nazwy potwora Assasin ale postac powstała przed updatem :P więc nie jest to jakaś przeróbka B) Nie ukrywajżc że jest to moja pierwsza postać :) a co to imię oznacza to samemu jest mi trudno powiedzieć 8o

Level: 12 i szybko rośnie :evul:
Mlvl: 9 :mag:
Skills: 45/35 i rownież szybko rosną :)

Pan Nosorożec
06-09-2005, 23:36
Mój nick wziął się stąd, że jako oficjalny kandydat na fotel Prezydenta Rzeczypospolitej, używam takiego nicku, jak się nazywam w rzeczywistości, żeby w ten o to tani sposób podnieść liczbę glosów oddanych na mnie. Dlatego nie zadawajcie głupich pytań, i lećcie do urn wyborczych, ewentualnie finansujcie moją kampanię wyborczą! Pamiętajcie! Pan Nosorożec, człowiek z charakterem!

CaldO
06-09-2005, 23:47
CaldO - nick to zdrobnienie, a czego ? Juz mowie. Od dawna obdazylem wielkim zamilowanieni serie gier Rainbow Six :) najbardziej lubie te klimatyczne wersje na kochanego szaraczka (PSOne). A wracajac do tematu, w jednej z czesci tej gry wystepowal terrorysta zwany Calderon. Od tamtej pory uzywam tego nicku, ale czesciej zdrabniam -CaldO. Tak latwiej ;)

Khan
07-09-2005, 00:02
Khan to poprostu Khan. Imię mojego życiowego patrona. Jego podobiznę przedstawia wykonany przeze mnie rysunek, ktory mam w awatarze.

Elmer
07-09-2005, 00:10
Elmer był chyba kiedyś w luckylucku albo innej bajce i od tego się wzięło.

Kajzer
07-09-2005, 00:12
Khan to poprostu Khan. Imię mojego życiowego patrona. Jego podobiznę przedstawia wykonany przeze mnie rysunek, ktory mam w awatarze.
wyglada bardziej na jakas postac z japonskiej kreskowki ala dragon ball, pokemon/niepotrzebne skreslic
tak mi sie kojazy poprostu;]

Khan
07-09-2005, 00:19
@up

Tak sie kojarzy wszystkim.
Ale ktoregos dnia zaplacą za swoją 'pomyłkę' ..własną krwią.

The Larch
07-09-2005, 15:10
A mój nick jest tak 1337, że tylko m35t4chy wiedzą skąd się wziął.

Xseriok
07-09-2005, 15:38
Ja swój sobie wymysliłem

anubites
11-09-2005, 21:53
hej co oznacza rookgurdian de'bove bo sie zawsze zastanawialem??

Donas
11-09-2005, 22:39
Donas :
Donas
Oznacza
Niekończące
Awantury
Settlersów

A w Tibii:

Luklus:

Lubię
Udaremniać
Każdemu
Lolqowi
Utrudnianie
Spawnu

Barts
11-09-2005, 23:05
Hmm no to tak
Zaczelo sie od Jednego z czatow na ktorym mialem nick Bartuc i taki bodajze mialem na Antice, pozniej drobna przerobka i BartLuk z Libery :P
Tam zaczeli do mnie wolac Barts i tak zostalo i ten nick zaczal budzic Respect i groze na Forach i w Tibii ^^

Stułbia
11-09-2005, 23:44
A mój nick to taki pierwotniak xD

drizztpl
12-09-2005, 00:03
Drizzt... kto czyta FR będzie wiedział kim był Drizzt Do'Urden ;]

dede_14
12-09-2005, 18:11
Dede to moja ksywka na rl a to 14 to nie wiem po co :)

Szczelec Szypka Szczała
12-09-2005, 18:15
Moj nick oznacza po francusku " Jestem Gangster" :) , a po polsku to nie mam pojecia.

kani_mani
12-09-2005, 18:18
Kani Mani:
* Nazwa krainy geograficznej w pł. Iraku
* Nazwa restauracji w centrum Berlina :D
* Niemecka nazwa jednego z pokemonow... -.-

Jest to nazwa wymyślona przeze mnie. O jej innych znaczeniach dowiedziałem się znacznie później...

Dominico
12-09-2005, 19:22
yo mam pytanko jak mozena zmienić swój nick (nie mówcie że sie nieda bo widzialem kolesia ktory tak zrobil)?????

K.Banan
16-09-2005, 17:31
mój nick oznacza kapitan banan :P - ksywka po imprezie :P

SSoA
13-06-2007, 21:53
Small Soldier of Astera
Mały żołnierzyk Astery : P ROX :D

SSoA
13-06-2007, 21:54
Small Soldier of Astera
Mały żołnierzyk Astery : P ROX :D:D8o:cup:

srry za podwójne komp sie zciął usunąc :D

Neak_Shine
13-06-2007, 21:59
yo mam pytanko jak mozena zmienić swój nick (nie mówcie że sie nieda bo widzialem kolesia ktory tak zrobil)?????

nie wierze ze 30 poziom masz i takiego czegoś nie wiesz... wyraźnie nie czytałeś regulaminu.. :/ Nie da się zmieniać nicku ! A ten koleś co zmienił to miał pewnie namelocka. ! tzn. że miał nick nie zgodny z regulaminem i kazano mu zmienić to jest jedyna opcja.. zeby zmienic. nick jesli nie masz nicku typu: 'Sprzedaje sie za cztery zlote' to nicka nie zminisz :P

moja przyjaciółka.. kiedyś miała opis na GG: i mma Shine . * ja wziołem te shine :D ( ang. błyszczeć itp. ) noo. i dałem suggets name. i tam pisało gdzie Naek xxxxxxx i ja sobie zmieniłem na Neak i dodałem Shine: Neak Shine. .. ale zrobilem druga postac.. teraz główną to sie nazywa Neak i dałem duuggest name i tam gdzie pisało Kexoth no wiec.. ma nick.. Neak Kexoth.. :P ale legenda normlanie mój nick :D

Capality
13-06-2007, 22:11
Troche odswiezyliscie ten temat, ale co tam:

Capality- spodobalo mi sie slowo Capacity i zmienilem jedna literke i tak powstal Capality

Tibia-Fighter
13-06-2007, 22:12
Pierwszy char a nick był XXX' Anus
co oznacza odbyt :/

Rouge
18-06-2007, 21:53
Po pierwsze: Jestem zagorzałym fanem Star Wars.
Po drugie: I Rouge Squadronu oraz 91st Legionu, 41st Elitarnego Legionu, 501th Legionu "Pięść Vader'a" oraz... Eh i tak pewnie nie wiecie o co chodzi :)
A oznacza po francusku "czerwony" a po angielsku:
1 róż
2 szminka
3 róż
4 nakładać róż na twarz
5 różować
6 zarumienić się

Czyta się "Roudż" :D

Krycha01
18-06-2007, 22:00
Krycha to po prostu skrót mojego imienia (Krystian) i moja xywka a 01 przyszlo z mojego maila gdzie potrzebne były cyfry i jakoś je polubiłem. Teraz wolałbym .:Exile:. ale już za późno. No trudno...

nUUBBa
19-06-2007, 04:32
nUUBBa

Wyjaśnienie dla ludzi inteligentmych:
- ciekawe co to może oznaczać :)

Wyjaśnienie dla ludzi mniej inteligentnych:
- nie miałem zamiaru sam siebie określać noobem w celu ostrzeżenia innych przed samym sobą. Jest to najczystsza forma ironii na temat noobów w Tibii :)

Wyjaśnienie dla ludzi, którzy nigdy nie słyszeli o inteligencji:
- nUUBBa wywodzi się od tibijskiego określenia "noob" czyli osoby chamskiej, nie przestrzegającej żadnych zasad etycznych, moralnych jak i niepisanych praw tibijskich. Wymyślając lekko przekręcony wyraz "noob" na nUUBBa miałem na celu wyśmianie wszystkich "noobów" w Tibii jak i na tym forum :)

Tomows
23-06-2007, 15:20
a skąd mam wiedzieć?

Kup.Se.Musk
23-06-2007, 15:27
Hmmm... a co mój oznacza?Aby nooby kupiły sobie "musk".W grze mam Yakoob.To od imienia Jakub.

Tuba^^
23-06-2007, 16:03
Tuba - rl nick

Galeon
23-06-2007, 17:53
galeon - taki statek :p

Excalibug
23-06-2007, 18:10
Excalibug-taki legendarny mieczyk :P

Assains
23-06-2007, 18:48
Mój nick na forum jest taki sam jak nick w tibi.

Na początku gdy szukałem fajnego nicka, zaczołem pisać "Dark Knight" , "Fire Knight" itd. Niestety blokowalo więc niewiedziałem co napisać. Zacząłem się więc wzorować na potworach z uwagi na to że :
- nie chce zbyt dłygiego nicka np. The Evul Sword fightiner
- troche głupiego np. Koocham Duże Truskawki
- bardzo głupiego :p np. Co się tak na mnie patrzysz

Oglądałem outfit i spodobal mi sie outfit Assassin Dowiedizałem się że to po ang 'Zabójca'
Więc skróciłem i wyszło mi Assains

Srry że torche dużo się opisałem

Nikast Shynix
23-06-2007, 19:08
Nikast Shynix? Nie wiem... Ale kiedyś z nudów założyłem postać "Nagły Atak Ciotki Genowefy" (nie miałem zamiaru nią grać... Potem dopiero okazało się, że dobrze mi idzie grając nią), dostałem oczywiście namelocka i że nie miałem pomysłu na nowy nick to wziąłem suggesta. Nikast Shynix było jednym z sugerowanych imion.

Leitas
23-06-2007, 19:17
Ja swój nick wziąłem z filmu "13 Dzielnica" - "Leito". Jako że ten nick jest często zajęty przerobiłem na "Leitas". A co do mojego nicku w Tibii: podoba mi się nick "Raven" ale jako że był zajęty, to wziąłem sugesta, i z pewnego imienia wziąłem drugi człon, połączyłem i wyszło "Raven Ghanta" :).

Liper
23-06-2007, 19:36
Liper to poprostu moja ksywa ;p

Avallach
23-06-2007, 19:49
Saqsashiro <--- taka magiczna roslina z krainy oz, co kiedys rosla w dolinie muminkow, a potem zabraly ja gumisie, ktore porwal smok i zaniosl do wiezy, potem shrek sie tam wpierdzielil i zawalil kwiatek, potem zjadl go osiol i wysral w krainie OZ, teraz juz tam wszedzie rosnie.

Dolor
23-06-2007, 19:51
A mój nick nic nie oznacza :P Chyba że wy znajdziecie jakieś znaczenie to napiszcie na PW :D

Wladca sedesu
23-06-2007, 19:55
moj nick na forum i w tibi sie wziął z ztego forum chyba. Był "Czerwony sedes" z racji ze taki nick był to postanowiłem go przerobic. 2 moj nick sie wziął od imienia czyli : Daniel - Danielasty i tak zostało

night_hunter
23-06-2007, 20:26
Nick w Tibii:
Aron Therath

Pochodzenie:
Suggest name :p

Wybrałem to imię, ponieważ ładnie brzmi :D

Misiuuu
23-06-2007, 20:36
na forum to poprostu w rl mówią mi Misiaczek więc przerobiłem na Misiuuu ;)
a w tibii "shenron" to poprostu taka rodzina a ghost nie wiem czemu :P

Cygan Slejter
23-06-2007, 20:58
Cygan-U mnie w miescie jest taki śmieszny zul z taką ksywką:P
Slejter-powinno byc "sleyter" ale jak zaklaladalem pierwszy raz postac to nie myssalem o tym :P Slejter to takie slangowe znaczenie w ameryce, taki ewenement ;P

Ziellarz
24-06-2007, 11:50
Na początku witam wszystkich na forum, ponieważ jestem nowy.

@topic

Zielarz wziął się od tego że hodowałem od zawsze rośliny w domu, a ostatnio zioła. A czasami piszę Ziellarz gdy nie ma wolnego nicku albo ot tak, bo lepiej brzmi.

Pozdro Ziellarz

janek@
24-06-2007, 12:06
Moj nick to mieszanka przezwiska i znaku.

janek- To moje stare przezwisko, ktore wzielo sie z przeksztalcenia nazwiska.
@- Bo moja babcia nazywa mnie taka biegajaca malpa. xD

ZenNeron
24-06-2007, 12:38
tu na forum "zen" to faza snu a "Neron" to imię cesarza rzymskiego

Tibia: shein - alkohol(jak ktoś grał w morrowinda będzie wiedzieć)
habor - jest to nazwa mojego jak to powiedzieć klanu/rodziny posiadają ją tylko 2 postacie na świecie unitera

btw.jeśli jakiś polak będzie miał w tibii imię z napisem habor może mu pomogę

@Andrealfus dzięki =)

Andrealfus
24-06-2007, 13:02
@up

Neron to był cesarz rzymski ;P

@topic
Andrealfus pochodzi z książki "Goecja" w tłumaczeniu Dariusza Misiuny

no i znaczenie mojego nicku na podstawie ksiazki :

ANDREALFUS - Jest sześćdziesiątym piątym duchem, potężny markiz, który ukazuje się, robiąc wiele szumu, pod postacią pawia. Z czasem przyjmuje ludzką postać. Naucza wtedy geometrii oraz wszystkiego, co wiąże się z pomiarami i astronomią. Potrafi zamieniać ludzi w ptaki. Rządzi 30 legionami duchów piekielnych.

kaxiorek
24-06-2007, 14:41
na początku kiedy gry miały wpisy w HAJGSKORZE max 3 litery tedy tak K bo Kuba dobra było K ale co dalej? (w stworzonych przez autorów wynikach bylo chyba PAX czy cos w tym stylu) Tak więc dołożyłem to ax i mi wyszło KAX
dlugo używałem samego kax ale 2-3 lata temu jakoś mi się tak zdrobniło ;p
w obecnej chwili mówią na mnie kax kaxu kaxiorek :p

PaPut
06-08-2007, 18:49
Paput - w "Głupim i głupszym" była papuga która posiadała głowę przyklejoną na taśmę, a wabiła się "Paputek".
A Sir Shopek - szop - takie zwierzę, 'h' zamiast 'z' z racji ładniejszego wyglądu.

Vyohman
06-08-2007, 19:06
Przypatrzcie się uważnie, Vyohman = Wiochmen :p

semiliren
06-08-2007, 19:27
Moj nick byc moze oznacza imie elfa. Nick powstal, gdy nie mialem pomyslu na nick druida ;p. Pomysl lekko zaczerpniety z "Silmariliona".

Ancient900
06-08-2007, 19:45
Ancient od nicku w tibii, 900 nie wiem czemu ;d

Kup.Se.Musk
06-08-2007, 20:00
Kup.Se.Musk - ironia
Elite Yakoob - Elite nie wiem skąd, a Yakoob od imienia Jakub.

Lathandan
06-08-2007, 20:22
Inspiracją do wymyślenia mojego nicka była gra Diablo (1sza część) był tam przeklęty rycerz Lachdanan no ale mi nie pasiło i przerobiłem...i możecie w googlach sprawdzić to orginał jest :P (te odnośniki do amorion.pl to moja postać :D)

Elioth
06-08-2007, 22:41
Śmieszny ten temat troche no bo wezmy taki nick jak... Ciasteczko Babci Halinki... czy chociaż Mateusz Dragon Wielki. Czy mają jakieś ukryte znaczenie? Raczej wątpie;P.

Ale tak to Elioth od amerykańskiej raperki Missy Elliott,
Easso to od ea sports online
dzieki niemu mozesz grac w turniejach organizowanych przez ea sports <drugie ,,s" to tak GRATIS;)

Largen
07-08-2007, 01:49
Largen (od large [wielki]) czasami dodaje Vandal :D

Nyksus
07-08-2007, 01:59
Nyksus...nie wiem skąd się wzięło, fajnie, dziecinnie brzmi :)

Mapa_Europy
07-08-2007, 14:50
BO MI SIĘ PODOBA :D
<666znakuf>

Axel'Angel
07-08-2007, 21:17
Axel - poniewaz podoba mi się taka xywka lub imię a angel to anioł posta wolna i czysta :) B)

Christoph
07-08-2007, 23:29
Nic szczególnego...
Christoph, bo tak mam na imię, tyle, że w polskiej wersji językowej, a fani Rammstein pewnie zauważą, że w avie mam perkusiste R+, Christoph'a "Doom" Schneidera, mojego idola i imiennika :p (tez gralem na perce :P)

Doon
08-08-2007, 00:20
postac z tibii

Aron Roar
13-08-2009, 14:39
a mój nic nie oznacza. a gupi jest tak sam z siebie

..::QRAS::..
14-08-2009, 20:54
nazwisko :)

D4n1
15-08-2009, 01:04
Dani od Danio taki serek który jest metodą na głoda. A 4 i 1 dodałem bo jakoś ciekawiej wygląda

iShine
15-08-2009, 02:48
A tak skądś \o/, czasami dodaje przedrostki takie jak Moon [księżyc] co w połączeniu daje blask księżyca, lub [i], tak jak np. iPod; o

Puii
15-08-2009, 08:52
Puii - Wytwór, który powstał z zamiłowania do krótkich ników, braku pomysłu oraz ogromnej ignorancji w stosunku do tibii.

Noradin
15-08-2009, 10:07
Od pewnego anime w którym głównym bohaterem był Noraldin ale nie podobało mi się to przerobiłem...

mistrz99
15-08-2009, 11:53
mój nick wziął się od tego że gdy zacząłem grać w tibię myślałem że będę taki proo mistrz, itd.

Vincyl
16-08-2009, 20:14
Moj sie wzial od nazwiska xd