PDA

Pokaż pełną wersje : Malowanie roweru

didus93
27-05-2010, 23:22
Witam, ostatnio zszedłem do piwnicy, zobaczyłem mój stary, komunijny rower i pomyślałem "trzeba tchnąć w niego troche życia". Wiec stwierdziłem że troszke go odpicuje, ale nie bardzo znam się na malowaniu roweru. Mógłby ktoś doradzić coś? opisać krok po kroku, jak sie za to wziąć zeby nie spieprzyć, polecic jakies farby itp . Narazie ma kolor srebrny, chce zrobić coś żywego, jakis czarny - ew. czarny z czerwonym, moze coś wzorki tego typu : :baby:
http://www.superliga.pl/_files/obrazki//test/dartmoor/mini_dartmoor4x_red.jpg

jak zrobić szablony pod takie cos?

chodzi mi głównie o to jak sie za to zabrać, najlepiej w punktach i dość szczegółowo zebym zrozumiał hehe :)
a i jak dużo kasy w to trzeba zainwestować :p

Rybzor
28-05-2010, 00:03
chce zrobić coś żywego, jakis czarny
: DDDDDD

Chłopie, nie ma for dla rowerzystów? Tam Ci na pewno podpowiedzą jakie farby itp itd : P

Hovvner
28-05-2010, 01:03
: DDDDDD

Chłopie, nie ma for dla rowerzystów? Tam Ci na pewno podpowiedzą jakie farby itp itd : P

Raz na miesiąc pojawiają się takie epickie tematy :D

milano8
28-05-2010, 03:20
o to przepis:
idz do sklepu
kup farbe
wylej caly kubel farby na rower
i Włala

Erverse
28-05-2010, 15:41
Raz na miesiąc pojawiają się takie epickie tematy :D

A może liryczne?

didus93
28-05-2010, 15:58
ej goscie, to subforum, o tematyce O wszystkim i o niczym więc, nie wiem skad wasze zdziwienie. Najlepiej jak niemacie nic offtopic to lepiej moze przemilczeć, a nie kłucić się czy to jest epickie czy tez liryckie . . . to jest koncept literacki !

didus93
30-05-2010, 11:34
to ten temat w ktorym brak życzliwosci ludzkiej nie zna granic !

ponczus
30-05-2010, 13:55
1) Rozkręcasz rower całkowicie na części. Wyciągasz wszystko tak żeby została ci sama rama + widelec.
2) Oglądasz bardzo dokładnie całość, następnie myjesz, suszysz.
3) Wszystkie ogniska korozji trzeba zeszlifować.
4) Idziesz do sklepu z farbami i kupujesz coś na zagruntowanie oraz jakieś zabezpieczenie na miejsca które zeszlifowałeś.
5) Kupujesz farbę do metalu, kolor dowolny (czarny?) która będzie podkładem.
6) Malujesz wower, odstawiasz do wyschnięcia, w razie potrzeby malujesz jeszcze raz.
7) Wszystkie otwory czyścisz i gwintujesz w razie potrzeby.
8) Ozdóbki: wystarczy drukarka i nożyk oraz farbki do metalowych modeli bądź wiadro farby do metalu (w zależności jak duże będą ozdóbki). Drukujesz sobie kształt jaki chcesz namalować, wycinasz tak żeby powstała forma. Przyklejasz taśmą tam gdzie chcesz go mieć i malujesz farbką.
9) Składasz wower.

Daromir
30-05-2010, 13:56
jakbys malowal sprayem to polecilbym ci najpierw uzyc miny ;)
to jest farba podkladowa koloru bordowego
chyba ze dobry sprayto kilka warstw i fryga xD

Lasooch
30-05-2010, 14:46
Najlepiej jak niemacie nic offtopic to lepiej moze przemilczeć

whatthefuckamireading.jpg

Pacz_knight
30-05-2010, 16:28
Czarny!? o.O
Ja bym pomalował na oczojebny zielony, żeby rower był w "żywej" kolorystyce...

Ghernie
30-05-2010, 18:29
Radzę oddać rower specjaliście. Inaczej wykosztujesz się, a efekty będą marne.

spider-bialystok
30-05-2010, 21:49
Ta, niech zaniesie rame do lakiernika jeszcze:D

didus93
30-05-2010, 22:21
1) Rozkręcasz rower całkowicie na części. Wyciągasz wszystko tak żeby została ci sama rama + widelec.
2) Oglądasz bardzo dokładnie całość, następnie myjesz, suszysz.
3) Wszystkie ogniska korozji trzeba zeszlifować.
4) Idziesz do sklepu z farbami i kupujesz coś na zagruntowanie oraz jakieś zabezpieczenie na miejsca które zeszlifowałeś.
5) Kupujesz farbę do metalu, kolor dowolny (czarny?) która będzie podkładem.
6) Malujesz wower, odstawiasz do wyschnięcia, w razie potrzeby malujesz jeszcze raz.
7) Wszystkie otwory czyścisz i gwintujesz w razie potrzeby.
8) Ozdóbki: wystarczy drukarka i nożyk oraz farbki do metalowych modeli bądź wiadro farby do metalu (w zależności jak duże będą ozdóbki). Drukujesz sobie kształt jaki chcesz namalować, wycinasz tak żeby powstała forma. Przyklejasz taśmą tam gdzie chcesz go mieć i malujesz farbką.
9) Składasz wower.

dzieki wielkie, wlasnie takiego czegos potrzebowałem ! pozdrawiam do zamkniecia ;)