PDA

Pokaż pełną wersje : Diablo II w sieci.

Saltazar
01-06-2010, 14:37
Witam

Nie dawno sprzątałem moją półeczkę z grami i znalazłem zakurzone Diablo II. Stwierdziłem czemu ma się marnować i wraz z kumplem postanowiliśmy pograć we dwóch przez sieć. Tutaj pojawia się moje pytanie:

- Co trzeba zrobić by to działało? (Hamachi starczy? W Hirołsach 3 działało xd)
- Jak już będzie to działać to jak będzie wyglądać gra? (kampania? potyczka, czy co?)

Pomoże ktoś i cierpliwie nam to wytłumaczy? :D

Vasth
01-06-2010, 14:46
Hamachi wystarczy. Rozgrywka przez siec bedzie wygladac jak zwykly open battle.net. Misje od zera. Potyczka jezeli wlaczycie duel.

Gangrel
02-06-2010, 00:04
Do tego az hamachi jest potrzebne? Z tego co sobie przypominam, wystarczy wpisac ip komputera, z ktorego zalozono sesje.

Rybzor
02-06-2010, 00:31
Omfg, diablo 2 kosztuje 15 zł na allegro. Gz, będzie na chrupki.

Frapper
02-06-2010, 11:08
Omfg, diablo 2 kosztuje 15 zł na allegro. Gz, będzie na chrupki.

top czipsy lepsze, nolifie.

Vil
02-06-2010, 12:34
Do tego az hamachi jest potrzebne? Z tego co sobie przypominam, wystarczy wpisac ip komputera, z ktorego zalozono sesje.

Jeśli chcą sobie pograć na 2 kompach niebędących w jednej sieci lokalnej - najprawdopodobniej będą problemy z translacją adresów i tunele VPN hamachi są konieczne.

Co do tego jak będzie wyglądać gra - absolutnie nie ma sensu granie we 2, tak samo jak nie ma sensu single player. Grę przejść można, ale zebranie nawet średniego ekwipunku bez handlu z innymi graczami graniczy z cudem, podobnie jak zagranie jakimkolwiek niestandardowym buildem bez kogoś, kto nas przetaxuje/ wyleveluje. Jeśli już chcecie sobie pograć - zapraszam na PM po detale odnośnie sprawdzonych i dobrych serwerów.