Pokaż pełną wersje : save servera
Chciałbym wiedzieć co jaki czas server jest sejwowany.
Server sejwowany jest codziennie a dokladnie o 8.55 :D
A to zalezy ktory, bo Rubere (i pewnie reszte z USA) zapisuja w poludnie
Serwery amerykańskie zapisywane sa dokladnie o godzinie 12:00 CET, niemieckie o godzinie 9:00 CET
Dark Ice
07-09-2003, 19:07
Tak dokladnie.Czas po sevie jest najlepszy bo wszedzie jest respawne.Uwielbiam ten czas bo malo ludzi wtedy na poh.
Ahh...kazdy lubi ten czas...
Ja za piec dwunasta ustawiam sie kolo rotow :)
A co dokładnie dzieje się podczas takiego save? Chodzi mi o to, czy respawnują się wszystkie potwory, nawet jeśli ktoś stał na spawnie chwile wcześniej, czy usuwane są rzeczy z ziemi, które leżą nie na swoim miejscu, i czy można w ten sposób stracić lootbaga, z którym nie zdązyło si do depo (ale dla tego ze zostanie skasowany, a nie ukradziony)?
Respawnują się wszystkie potwory (nieważne, czy ktoś stał tam czy nie)
Czyszczona jest mapa, acz nie cała. Nie wiem, od czego to zależy, ale pewne obszary są czyszczone, a pewne nie. Lootbada zdecydowanie można stracić, więc lepiej przed save zanieś go gdzieś w bezpieczne miejsce lub znajdź miejsce, które nie jest czyszczone.
No i oczywiście backupy bazy danych są robione, co jest podstawową czynnością w czasie ss, ale to chyba oczywiste :)
Kiedys schowalem lootbaga za drzewem na poh.Lezal tam ponad 1 dzien.Wzialem go w koncu do Venore.Ciekawe kiedy by zniknal.
Właśnie też mi się tak zdarzyło, że jak zostawiłem baga na powierzchi za drzewem, bo nie zdąrzyłem do depo, to po restarcie był na miejscu. A jak w podziemiach przy wejściu do Elvenbane go połozyłem, przykryłem i przydepnąłem, to go już nie było. Moze i ktoś go zawinął, ale nikogo w pobliżu nie widziałem.
Alchemiko
14-09-2003, 21:53
Dzisiaj (14.09.2003) na Ruberze
Na polnoc od Carlin,
Pole nie bylo czyszczone,
wszystkie "wraki" zostaly.
Tak jak mówiłem, mapa jest czyszczona, ale nie cała. I nie mam zielonego pojęcia, od czego to zalezy.
ja przenosolem loota na foldzie pod ziemia i po resie byl a miejsca to sie chyba nie tylko respolnuja w czasie resa, poniewaz kiedys z foldy na tibie przenosilem loota okolo godziny 16.00 i jak bylem na foldzie to na tibi byl res i loote ze sprzetem stracilem
Jeszcze odnosnie dlugosci save servera, od czego zalezy, ze w soboty zawsze jest o wiele dluzszy save, trwajacy nawet 20 min, a w inny dzien jest okolo 8-9 min
Demolka1804
19-02-2005, 10:53
:] :] Ja mam kumpla który od 3 dni tzymal lootbaga schowanego i nie zniknoł, a co do respa potworków to wcale sie wszystkie nie respia, wiem bo caly czas trenuje w pewnych miejscach no i wcale sie nie respia wszystkie. :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.