Pokaż pełną wersje : Nie Wytrzymam!!
X( mam taki problem: gram sobie w tibie normalnie... i gram ok. 5 min i mi sie wygasza monitor -.- tak samo jak chcialem w MU pograc i sie nie da ;( ;( ;( czy ktos wie o co lazi :(((
tak pewnie masz zwalony moniter
kup sobie nowy :p
Hegemmon
13-01-2005, 17:14
być może - Panel kontrolny/zarządanie energią (lub podobnie, zdaję się na twoje IQ) i tam powinno być coś o wyłączaniu monitora- ustaw na nigdy jak jest inaczej, może pomoże. Jeśli nie to być może masz coś zepsute w monitorze- na bank jeśli najpierw się zwęża a potem wyłącza- spaliła się taka mała część i trzeba ją wymienić.
hmm... nie zwęża a ni nic innego tylko odrazu gasnie -.- :( i zamiast hmm tak to powiem jak n00b :baby: zamiast zielonej zaroweczki (czyli właczony) staje się zółta :/ tak jka by to byl stan oczekiwania :/ a po zatym jka bym mial zwalony monitor to chyba by nic nie szlo nie ?
Sproboj zmienic w opcjach wygaszacza. Na pulpicie daj na wlasciwosci , wygaszacz ekranu pozniej wejdz w opcje "zasilanie" i sproboj pozmieniac wszystko w schematach zasilania na "Nigdy". Nie wiem czy to cos da ale sprobowac mozna...
zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej
Ja mam taki sam problem gram sobie a ty nagle monitor się wyłacza lae mam taki problem tylko z tibią.
Ja znam na to jeden własciwy sposób Walnij se format to jest lekarstwo na wszystko
@Petozu2: miałem podobnie. Jeśli masz to samo, to znaczy, że masz problemy ze sterownikami i/lub DirectXem. Pomocą może być odinstalowanie DirectX, odinstalowanie sterowników grafiki, a następnie (po reboocie) zainstalować najpierw grafikę i po kolejnym reboocie DirectX. Teraz te dwie rzeczy nie będą się gryzły. W przypadku DirectX 9.0 nie ma możliwości jego odinstalowania. Wyrzucenie go z systemu polega na reinstalu systemu.
Ech... piszę tak szczegółowo, bo też po jednej z instalacji systemu (sterowniki jakoś się pogryzły) monitor po prostu mi się wyłączał, aczkolwiek główny problem leżał w karcie, która świrowała i przegrzewała się.
No, tyle ode mnie ;)
a teraz jako mod: RTFM!!!!! (mam na myśli nazwę tego tematu...)
dziekuje wszystkim za pomoc :] spróbuje moze zadziala :>
Gesundheit
14-01-2005, 11:39
mam dokładnie taki sam problem (miałem :p) masz trojana... który ma za zadanie wyłanczać ci co jakiś czas monitor albo jak myłeśmonitor woda gdzieś,wleciała w szczebelki i ci się wyłancza.
spróbuj taK:
wejdź w panel sterowania, potem w "opcję zasilania" lub "zarządzanie energią"(zależy jaki windows) i tam masz "wyłącz monitor" czy "wstrzymaj prace monitora" i ustaw to na "nigdy.
lub:
Przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirusem (Panda Antywirus tytanium, AVK, AVP, MKS) anty spyem(ad-aware, SpyBot S&D) jak dalej nie pomoże to spróbuj przeinstalować DirectX( @Raynold DX9 da sie ręcznie usunąć z kompa). I zainstaluj najnowsze sterowniki/detonatory do twojej karty graficznej. Jak masz starszą karte graficzną i zainstalowany DirectX 9 to twoja karta może nieobsługiwać DX9 i dla tego monitor wariuje :P. Możliwe też, że na win98 zainstalowałeś sterowniki do karty graf. na win XP lub odwrotnie.
Pozdro
Shinjix
@Shinjix: oddaję honor ;) zamiast normalnie poszukać w necie, to spytałem się kumpla... to był błąd ;)
btw, jeśli to rzeczywiście ten problem, to usuwanie DirectX=ów: linek (http://komputery.katalogi.pl/html/7490)
dzieki wam :] musze bratu powiedziec bo to jego komp:] on mi naprawi :] bo jak nie moze grac w mu to musi naprawic:P ale jest tez ze jak gram to tylko tak sie dzieje:/ aaa i jescze jeden problem :/ mam cos takiego ze gram te 5 min to mi hmm jak to powiedziec.. jak ide i np. jest trawa to mi tak miga inna kratka np. jakis dach czy cos takiego;/// ale to tak na mgnienie oka :/
@jezeli chodzi o antywirusa to polecam wejscie na www.mks.com.pl i skanel online
@skoro mowisz ze dzieje Ci sie to tylko wtedy kiedy grasz to moim zdaniem jest to na 90% wina karty graficzne, sterownikow itp a nie sprawa wirusa ani tymbardziej wody w monitorze:D
to ja juz nie wiem co zrobic :P trxza bratu cos powiedziec on cos zrobi :D
ja nie wytrzymam!!!!!!!!!! brat odinstalowal windows i zainstalowal i co??... i jest to samo!!?!!!?!?!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.