zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 33 Sorcerer - porady.

Felux
04-06-2010, 09:14
Tak jak w temacie, posiadam 33 level postać z profesją sorcerer.
W tibie grałem 4+ lata temu, gdy wandy wchodziły - zakończyłem swoją kariere tibijską.

Tutaj rodzi się moje pytanie, expie na guardach obecnie i tak planuje do 10 czerwca, wtedy kupię pacca.

Potrzebuje miejsca do expowiska dla +40 level sorcerer(z pacc), tak żeby spłacały się użyte runy oraz mana fluidy + skromnie gp dla siebie. (posiadam ograniczony budżet)

Proszę o indiwidualne podejście i przedstawienie najlepszych miejsc, jestem z servera Isara, taka skromna informacja dla osób które nie za bardzo chcą się dzielić swoimi wspaniałymi miejscówkami ;)

Najważniejsza dla mnie jest - Gdzie expić oraz jakim sposobem.

Dziękuje z góry za informacje.

Erverse
04-06-2010, 10:36
Tarpit tomb poziom z vampami i bonebeastami. Woi + exori flam. Więcej expa bez waste nigdzie nie wyciągniesz takim lvlem, jak ogarniasz to się zwróci.

Joke1991
04-06-2010, 10:44
Jak byś miał kase to siedzisz edron dragi tylko ostrożnie ja zaczynałem tam od 30 raz sie zwrocilo raz nie
a tak to masz tomby do 40 bij z strikow ładnie kasa leci albo earth elementale na edron :) potem jakies acienty dobry loocik

Felux
04-06-2010, 10:50
No to super, jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to pisać;)

Erverse
04-06-2010, 15:06
Dragonów radzę nie ryzykowac. Na tar tombie na poziomie z vampami masz stały zysk, a jak będziesz miec pecha to wyjdziesz na 0, ale exp jest miodzio.

ZenonRozbojnik
04-06-2010, 16:49
na vampach ciezko wyjsc na 0 z reguly w plecy i w*****a brak jedzenia. Lepiej jak najszybciej wsiasc na ancienty,mozna od 40, z sianem bedzie spoko moze maly minus na poczatku ale bedziesz mial z guardow, a awaryjnie barbariany kamp z ice witchami

Erverse
04-06-2010, 17:55
Powiedział co wiedział. Słyszałeś o brown mushroom? Camp z ice witchami? To jest dla ek i na pewno nie na takim poziomie.

ruszek
04-06-2010, 18:15
A ja się baaardzoo dziwie czemu nikt jeszcze nie wspomniał o tasku na tarantule :p

Taski wprowadzili w jakimś tam update, polega on na ubiciu xxx jakiś mobów i wtedy dostajemy dostęp do bossa :D Na twój lvl tarantule, z GFB. Ubijasz 300 i masz super bossika na którym można baardzo ładnie zarobić, możesz na nim siedzieć nawet do 40 :D

A jak nie to:

Mutated humany w yalahar.

Cyce mistrock.

ZenonRozbojnik
04-06-2010, 20:44
sie ciskasz erverse a huja wiesz jak zwykle, zamknij morde laskawie

Erverse
04-06-2010, 21:01
sie ciskasz erverse a huja wiesz jak zwykle, zamknij morde laskawie

No ja niestety huja wiem, natomiast ty wiesz tyle co w poradnikach na tibia.pl napisali i co ci koledzy z piaskownicy powiedzieli. Tak się składa, że grałem może jakimiś 5-cioma magami na 30+ i każdym z nich expiłem na tar tomb. Zawsze wychodzi się na + a w najgorszym wypadku na 0. Jak się ma mózg to się kupuje brown mushroomy na edron i fooda nie brakuje. Ale fakt, masz rację. Idź na największy camp barbarianów, tam nie ma hardcore dla 30 sorca, a wychodzi się 100k na +. Zamknąc mordę to ty możesz, jeszcze większego trolla od ciebie nie widziałem na tym forum.

@task na tarantule
zrobiłem go z 4 razy, nudne to w chuj. Jedynie tam mogą k legi spaśc albo spider silk, ale nudniejszego taska chyba nie ma ;d

ZenonRozbojnik
04-06-2010, 21:18
jestes kozak

jak barbariany na 30 to hardkor to ja niewiem pewnie dwarfy na 20 to tez hardkor

kazdy kto gral sorcem na porzadnym lvlu przyzna mi racje i wie kto jest trolem

nie bede z toba dyskutował grzmocie

ruszek
04-06-2010, 21:18
No ja niestety huja wiem, natomiast ty wiesz tyle co w poradnikach na tibia.pl napisali i co ci koledzy z piaskownicy powiedzieli. Tak się składa, że grałem może jakimiś 5-cioma magami na 30+ i każdym z nich expiłem na tar tomb. Zawsze wychodzi się na + a w najgorszym wypadku na 0. Jak się ma mózg to się kupuje brown mushroomy na edron i fooda nie brakuje. Ale fakt, masz rację. Idź na największy camp barbarianów, tam nie ma hardcore dla 30 sorca, a wychodzi się 100k na +. Zamknąc mordę to ty możesz, jeszcze większego trolla od ciebie nie widziałem na tym forum.

@task na tarantule
zrobiłem go z 4 razy, nudne to w chuj. Jedynie tam mogą k legi spaśc albo spider silk, ale nudniejszego taska chyba nie ma ;d

Mnie tam się fajnie lurowało pół cave'a i tłukło z GFB : D Niech zobaczy, spodoba mu się to będzie robił, a jak nie to se pójdzie na tomba :D

BTW.

Po przeczytaniu posta tego pana co to mówi że z vampów nie leci food i jest do dupy i masakra oplułem monitor xD

Erverse
04-06-2010, 21:47
jestes kozak

jak barbariany na 30 to hardkor to ja niewiem pewnie dwarfy na 20 to tez hardkor

kazdy kto gral sorcem na porzadnym lvlu przyzna mi racje i wie kto jest trolem

nie bede z toba dyskutował grzmocie

nie barbariany, tylko duży camp barbarianów, jak sam wspomniałeś. jak jesteś sam i wbiegniesz w środek - wybiegaja 3 bloodwalkery, kilka tych słabszych barbów + zsummonowane war wolfy naokoło i leżysz. Nawet jeśli to ogarnie, to będzie miał ZAJEBISTE WASTE. tyle w tym temacie.

@down
ty chyba w innym świecie żyjesz oO

ZenonRozbojnik
04-06-2010, 21:48
huj kogo obchodzi co robisz ze swoim monitorem dzieciaku

expilem tam wiec wiem, nie wlaczasz Gran hura i pizda na srodek. zysk jest bdb

Zaryy
05-06-2010, 04:05
Tomby lub na Edron Cyce.

Felux
05-06-2010, 06:24
Dzięki, jesteście wspaniali ; )

ZenonRozbojnik
05-06-2010, 21:39
ja tylko wspanialy reszta to noby
mam 75ms wiec sie mnie sluchaj

@Erverse

http://www.youtube.com/watch?v=48rz8udZBmQ

Erverse
05-06-2010, 22:59
ja tylko wspanialy reszta to noby
mam 75ms wiec sie mnie sluchaj

@Erverse

http://www.youtube.com/watch?v=48rz8udZBmQ

Ty srsly masz kompleks małego pisiora ;o
A ja miałem 40 ed, 102 ek, 67 ek, 55 ek, 54 rp, 67 ms, 41 ms, 53 palek(obecnie nim gram), 39 druid
Dziękuję, do widzenia. Słuchaj się go, bo jest wspaniały. A ten ms i tak pewnie 100% bot. Co za dekiel ;o

ZenonRozbojnik
05-06-2010, 23:28
pewnie tak
zegnam

elomelo441
23-06-2010, 13:59
up up
erverse i po co sie chwalisz jakimis nobskimi harami, raz ci sie udalo 100 wbic i odrazu nowego noob hara robiles, mam maga i na poczatkowych lvlach dobrze sie zabrac z jakimis znajomymi (ed+ek) na behemoty edron, otworzyc kamienie od behe questa, wejsc za nie, bloker niech zamknie i bardzo bezpieczny sposob bicia behe z dobrym expem i zyskiem. moze ze niemasz z kim isc na behe to pobij earth elementale na liberty, duzo kamieni wypada a palki chetnie kupuja