Pokaż pełną wersje : Tatuaże, modyfikacje ciała etc
Lamdar II
11-06-2010, 02:36
Temat ogolnie o tatuazach i modyfikacjach, rady doswiadczenia itp. Jezeli ktos posiada tatuaz/ modyfikacje to niech sie pochwali ;). Ja osobiscie mam przekute lewe ucho, ale zastanawiam sie czy nie rozciagnac tak do 5 mm
spider-bialystok
11-06-2010, 09:21
Dziary lubie, sam mam jedna zrobiona za gowniarza metoda ludzi prymitywnych (igla + tusz). Teraz szukam jakiegos dobrego wrzutu na plecy.
Kolczyki u faceta to wg mnie kiepski pomysl, a takie tunele po kilka mm to juz porazka.
Rzyttofrajer
11-06-2010, 09:27
@up
agree
sam chciałbym sobie zrobić tatuaż
http://img816.imageshack.us/i/ddddddddddddddddd.jpg/
i na dolnej czesci prawej stopy 'fuck it' ; )
i na dolnej czesci prawej stopy 'fuck it' ; )
Kolczyk na karku? =//
Moje stanowisko co do modyfikacji ciala:
U kobiet lubie tylko kolczyki w uchu - klasycznie, 1 kolczyk na ucho.
U mezczyzn 0 kolczykow.
Tatuaze - po co? Potem tylko trudniej prace znalezc, a na starosc sie pomarszcza :D
Herbi_Oxyna
11-06-2010, 13:46
I agree with Tompior!
Man piercing is gay and looks ugly :P but it is my opinion
8o
A kolczyki w nosie u panienek mnie obrzydzaja... co do pempka i pusi, to tez jestem bardziej na nie.
Kolczyk na karku? =//
O! Albo na przedramieniu, równie ładne i poręczne.
A propo kolczyków (gdziekolwiek) - nie boicie się, że zahaczycie i po prostu urwiecie?
No i może ktoś mi wyjaśni fenomen tuneli, konkretnie mówiąc: po chuj?
Lamdar II
11-06-2010, 14:35
No i może ktoś mi wyjaśni fenomen tuneli, konkretnie mówiąc: po chuj?
Tak jak kazda inna modyfikacja dla ozdoby. Co do tatuazu to w sumie jarają mnie 2 style chicano i japonia. Czyli:
http://farm4.static.flickr.com/3587/3548828628_601ace7753.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_LXF5aAEZsHQ/S7-W7Qfq2NI/AAAAAAAADII/5Ca_5qi8ogU/s1600/DSC02521_1.jpg
Tak jak kazda inna modyfikacja dla ozdoby.
Widzisz, tatuaż można zmodyfikować do prawie niewidocznego albo zakryć, kolczyk można wyjąć i dziurki prawie nie widać. A tunel? Po wyciągnięciu korka masz wiszące coś na miejscu ucha. Jaka to ozdoba?
Lamdar II
11-06-2010, 14:48
Tunel do 5mm zrasta się w 'normalną' dziurkę. Poza tym każdy ma inne pojecie piekna. Dla mnie tunel max 5mm wieksze dziury to juz ohyda. Poza tym są przeciez operacje plastyczne i Ci mogą ucho odpicowac ;p hehe
Mój znajomy ma tunel (na oko promień 5 mm). Nie wygląda to wcale źle. Piercing? Lubię kolczyki (również ze względu na mój nieco punkowski styl), ale bez przesady. Gdybym miał sobie zrobić, to zrobiłbym sobie śrubę w górnej części ucha, albo zwykły okrągły. Ale to plany na później.
Tatuaże mnie nie jarają, nie licząc tych, które są naprawdę ładne i podpadają pod swoiste dzieła sztuki.
CytrynowySorbet
11-06-2010, 15:05
Co do tatuazu to w sumie jarają mnie 2 style chicano i japonia. Czyli:
<pierwszy obrazek>
Uhh... Nie wiem, jak można sobie taką krzywdę zrobić. Dla mnie to jest godne jakichś ludów afrykańskich... Z tym czymś wygląda się po prostu jak dzikus, takiej osoby nikt normalny nie będzie brał poważnie.
Ogólnie tatuaże lubię. Ale nie na 80% ciała.
Lamdar II
11-06-2010, 15:23
Uhh... Nie wiem, jak można sobie taką krzywdę zrobić. Dla mnie to jest godne jakichś ludów afrykańskich... Z tym czymś wygląda się po prostu jak dzikus, takiej osoby nikt normalny nie będzie brał poważnie.
Ogólnie tatuaże lubię. Ale nie na 80% ciała.
Krzywdą raczej jest zlepek tatuazy na skorze, ktore nie maja ze soba nic wspolnego. No, ale jak ktos nie ma pojecia o tatuazu to dla niego tradycyjny japonski tatuaz pasuje do ludow afrykanskich. Zycze powodzenia w tatuowaniu ciala.
Pacz_knight
11-06-2010, 15:49
Ja mam tatuaże z czipsów i jestem zadowolony! :cup:
A tak na poważnie, to nie mam nic przeciwko piercingowi i tatuowaniu się.
Ogółem nie decyduje się na nic, ale lubię patrzyć jak ludzie noszą dzieła sztuki na swoim ciele, albo są zakolczykowani (w miarę rozsądku ofc). ;)
Na razie nie mam niczego, ale przymierzam się do sztangi (tak to się nazywa? Nie znam się na piercingu, po prostu mi się to podoba ; )) w uchu, ewentualnie 2-3 kolce w gornej części ucha.
Marzy mi się też tatuaż, ale że ciężko to usunąć, na razie się wstrzymuję - wolę poczekać, aż znajdę coś, z czym będę pewien, że nie znudzi mi się po roku.
CytrynowySorbet
11-06-2010, 17:23
Krzywdą raczej jest zlepek tatuazy na skorze, ktore nie maja ze soba nic wspolnego. No, ale jak ktos nie ma pojecia o tatuazu to dla niego tradycyjny japonski tatuaz pasuje do ludow afrykanskich. Zycze powodzenia w tatuowaniu ciala.
Czytaj ze zrozumieniem i naucz się akceptować opinie inne od twojej.
@Frapper
W brwi ok, ale ten na karku.. No cóż, znajoma miała po obu stronach bioder i kiedyś jej się to zapomniało..;) Ale kto co lubi: P
Ja myślałem jedynie nad kolczykiem pod wargą (NIE W WARDZE JAK TRU EMO). Pomiędzy brodą i wargą. Stożek z ciemnego materiału, nie taki typowy jasny srebrny:)
Co do tatuażu.. Jestem na tak jesli, jak ktoś wyżej wspomniał, jest to swego rodzaju dzieło sztuki. Nie mam też nic przeciwko jeśli tatuaż wiąże się jakoś z daną osobą (czyt. pielęgniarka robiąca sobie tatuaż weżą eskulapę tudzież tancerka mająca wytatuowane baletki). Aczkolwiek wiem, ze ludziom podoba się także tribal. Kwestia gustu.
Ja osobiście chciałem sobie wytatuować coś związanego z moimi zainteresowaniami w jakimś dyskretnym miejscu (nie ma mowy o rekach a w szczególności poniżej ramion). Bo jak to ujał Tompior: To naprawde może być problem przy szukaniu pracy.
Co do kolczyku w nosie.. Zastanawiam się czasem czy dana osoba wie w ogóle po co mucki mają takie coś w nosku ;3 Aż mnie korci by im pokazać:cup:
Maldoryz
11-06-2010, 17:42
Mi zawsze podobaly sie takie kolczyki w gornej czesci ucha.
Lamdar II
11-06-2010, 19:24
Czytaj ze zrozumieniem i naucz się akceptować opinie inne od twojej.
Czytam ze zrozumieniem, a z akceptowaniem innych opini nie mam problemu, ale nie moge zrozumiec jednak tak prymitywnego myslenia.
Nikt 'normalny' nie bierze powaznie ludzi z body suitem? Ludzie, ktorzy moga sobie pozwolic na takie cos nie musza sie martwic o dobra prace bo napewno juz taka maja.
Jako staly klient w sumie zaplacil 28000$ zamiast 50...
http://i55.photobucket.com/albums/g141/mayimbe181/germaninside.jpg
cocojumbo
11-06-2010, 20:01
a ja jestem obrzezany.
Capality
11-06-2010, 23:26
@Up
Made my day
@Topic
ja zawsze chcialem sobie wytatuowac przy nadgarstku symbol pik (z kart) ale jak wyzej mowili, trudno z takim czyms robote dostac
MichalOlkuszanin
12-06-2010, 00:19
Tatuaż - nie dzisiaj i raczej w przyszłości też nie. Dlaczego? Mam wrażenie, że szybko mi się znudzi. Poza tym moja skóra jest złym materiałem na porządny tatuaż (liczne pieprzyki itp)/ nie wyglądałoby to imho ładnie.
Piercing - w zasadzie nie mam kolczyków, ale myślę dosyć poważnie nad jakimś oryginalnym motywem w uszach, nie tunele czy kropeczki. Może kiedyś znajdę coś fajnego i sobie sprawię, ale na razie nie widzę sensu.
Pan i Wladca
12-06-2010, 01:05
Mam na prawym ramieniu pająka wielkości tak 5 na 3 cm i szczerze nie polecam nawet tak małego robić :>
Lamdar II
12-06-2010, 01:53
I powiedz czy nie chciałbyś wiecej i czegos wiekszego..
Pan i Wladca
12-06-2010, 21:47
Chciałbym od łopatki wzdłuż ciała do pasa, 3 japońskie znaki ale nie zrobię, poza tym dziewczyna mi nie pozwala :blush:
Lamdar II
12-06-2010, 22:05
Hehe z kanji troche chujowa sprawa bo mozesz miec wytatuowane cos zupelnie innego niz myslisz, jakis tam koszykarz mial 'popieram nieistniejaca grupe etniczna' czy jakos tak zamiast jakiegos ambitnego motta, hehe. Swoja droga pomysl ciekawy, a dziewczyne jakos ublagaj ;)
(...) a dziewczyne jakos ublagaj ;)
Albo rzuć w cholerę, jak Ci prawo do robienia co chcesz z własnym ciałem ogranicza ; )
Pan i Wladca
12-06-2010, 22:39
Już tego pająka ma dość, ciągle wydaje jej się prawdziwy... była gadka żeby usunąć ale się nie dałem, chociaż coraz poważniej o tym myślę.
Nie wiem jakiego masz pająka.. Ale tego na pewno by nie polubiła:p
http://i238.photobucket.com/albums/ff48/darkhelboy/spider-3d-tattoos.jpg
Co do kanij: Tego na pewno bym nie ryzykował. Znajoma jest na japonistyce i mówiła, ze kiedyś widziała dziewczynę w centrum Warszawy z napisem "kiełbasa":cup:
Co do kanij: Tego na pewno bym nie ryzykował. Znajoma jest na japonistyce i mówiła, ze kiedyś widziała dziewczynę w centrum Warszawy z napisem "kiełbasa":cup:
No to chyba oczywiste, że każdy mający mózg człowiek najpierw DOKŁADNIE I Z WIELU ŹRÓDEŁ sprawdzi znaczenie symboli (oraz to czy nie łączą się w coś innego). Słyszałem o wielu takich wpadkach, ale to trzeba być idiotą...
@top
Kolczyki - nie. (Frapper, kiedyś jak mnie konktetnie wku*** to pojade do ciebie i ci je powyrywam : D)
Tatuaże - robie sobie tribala na plecy (cała górna część) wzór opracowuje sam, ale zrobie go dopiero za rok po maturze (bo będzie musiało się w spokoju zagoić, będe robił na 2 wizyty w studiu i ponieważ wciąż zwiększam mase i jeśli zrobiłbym teraz to by się rozciągnał).
Pan i Wladca
12-06-2010, 23:29
O fuck nieee, mam przynajmniej połowe mniejszego i wyżej trochę, jak mam rozciągnięta koszulkę w kołnierzu to trochę wystaje :> zresztą jak będę miał możliwość to wam fote zrobię
No to chyba oczywiste, że każdy mający mózg człowiek najpierw DOKŁADNIE I Z WIELU ŹRÓDEŁ sprawdzi znaczenie symboli (oraz to czy nie łączą się w coś innego). Słyszałem o wielu takich wpadkach, ale to trzeba być idiotą...
Tak, ja wiem;) Aczkolwiek dalej miałbym stracha. Nie znam się na tym kompletnie, ale z tego co zasłyszałem, to nawet kreska inaczej postawiona/kropka niedokładnie i znaczenie się zmienia: x Naprawdę dobry salon tatuażu wchodzi w grę.
Tatuaże - robie sobie tribala na plecy (cała górna część) wzór opracowuje sam, ale zrobie go dopiero za rok po maturze (bo będzie musiało się w spokoju zagoić, będe robił na 2 wizyty w studiu i ponieważ wciąż zwiększam mase i jeśli zrobiłbym teraz to by się rozciągnał).
Tylko 2 na całą górną częśc pleców?: > Koks.
Jednym z powodów czemu nie robię tatuażu to jak u Ciebie: Ciągła zmiana masy. Nie planuje czegoś dużego, ale bardzo bym nie chciał by się to rozjechało.:<
@PiW
Pajączek Twój też jest 3d jak ten?: >
Co do tych 3d.. Trzeba przyznać, że robią wrażenie:)
oba kolczyki mam zmienione na stalowe ale matowy czern. teraz wybieram sie zrobic sobie na lopatce salamandre, ale to jak ustabilizuje mase bo smiesznie z nia bywa.
a co do piercingu, sam zrobilem 63 kolczyki ( tak, kazdy licze) w tym raz sobie samemu w brwi. piercing jest zajebisty, po drugim kolczyku nie da sie opanowac checi na nastepne.
oba kolczyki mam zmienione na stalowe ale matowy czern. teraz wybieram sie zrobic sobie na lopatce salamandre, ale to jak ustabilizuje mase bo smiesznie z nia bywa.
a co do piercingu, sam zrobilem 63 kolczyki ( tak, kazdy licze) w tym raz sobie samemu w brwi. piercing jest zajebisty, po drugim kolczyku nie da sie opanowac checi na nastepne.
A ile masz łącznie i gdzie? ; )
Pan i Wladca
13-06-2010, 13:01
Mój jest praktycznie płaski bo jest cały czarny ma tylko pasek czerwony na dupie.
Chesterkaa
13-06-2010, 13:10
Ja tam mam w wardze, tzn. w tym momencie nie mam bo mi sie kulki poubily i nie chce mi sie jechac do hali. I w pazdzierniku robie sobie dziare na karku http://fsa.zedge.net/content/7/5/3/7/1-1669473-7537-t.jpg , na karku tak na wszelki wypadek, bo wiadomo, ze kiedys moze sie znudzic, a tak to latwo zakryc... Na razie jestem pewna tej dziary, od dluzszego czasu juz o tym mysle, znam jej znaczenie, poza tym podoba mi sie. Jescze chcialabym miec taka halloweenowa dynie ale to moze kiedys, mniej wiecej na maksa w dol brzucha. I jescze prawdopodobni zrobie sobie wjezyku kolczyka, nie wiem czemu, ale mnie to kreci ; o
Tatuaże wciągają. Jeden mam i już myślę o następnym. Natomiast percing ani trochę mnie nie pociąga.
http://i7.photobucket.com/albums/y286/Ishineon/Inne/DSC00857.jpg
Maldoryz
13-06-2010, 14:19
Monte@
bez urazy, ale... matko, jaki straszny :P!
Robiony przez amatora, który dopiero zaczyna. Ryzykowne, ale mimo wszystko mi się podoba. Co prawda, widzę kilka niedoskonałości - lekki brak symetrii pomiędzy niektórymi elementami i brzydka literka D w United. Cała reszta na plus, bynajmniej dla mnie i ludzi z mojego otoczenia.
Jak dla mnie to sobie oszpeciles reke :P
Co innego profesjonalny tatuaz (jak np. ten pajak 3d od Gelta), a co innego taka amatorszczyzna, ktora zostanie ci do konca zycia (no niby mozna usunac, ale chyba zawsze jakis slad pozostanie).
Nie wspominajac juz o tym, ze tatuaze z nazwami klubow / imion sympatii / innych "rzeczy" ulotnych sa dla mnie kompletnym debilizmem. Ale jak wiadomo - co kto lubi. To twoja reka wiec rob z nia co chcesz :D
BTW. Bynajmniej =/= przynajmniej
Pan i Wladca
13-06-2010, 14:49
To wygląda bardziej jakby cienkopisem robione a nie dziara, ale może tak na zdjęciu wyszło.
A co do kolczyków, to mój kolega miał kiedyś na karku i wyrwał go przypadkiem jak sweter ściągał :> dla faceta kolczyk wg. mnie to tylko jeden na lewym uchu i koniec, nie tak jak niektórzy jakieś diamentowe kolczyki na uszach pseudo Ronaldo plus kolczyki w języku i w łuku brwiowym. U dziewczyn mi się podoba kolczyk tylko w nosie, świetnie to wygląda :>
Lamdar II
13-06-2010, 14:53
Pomysł fajny, ale wykonanie.. Osobiscie nie pozwolilbym sie tatuowac amatorowi. Poza tym troche odwazne miejsce zwłaszcza na Twoj wiek, trudno dostac dobra prace z tatuazem na przedramieniu.
@Tompior,
Nieudanego tatuazu nie trzeba odrazu usuwac, mozna go poprawic albo czyms zakryc, a wzór Monte nie jest jakos zbyt skomplikowany wiec nie widze problemu, zeby zrobic z tego jakiegos demona czy cos hehe.
Ja może kiedyś sobie zrobię gdzieś na klatce albo ramieniu, ale to jeszcze nie teraz ;p.
Cała reszta na plus, bynajmniej dla mnie i ludzi z mojego otoczenia.
Przynajmniej, qrwa.
Pacz_knight
13-06-2010, 17:28
@Chesterkaa
To się nazywa być FMAtardem :D
@topic
A ktoś może ogląda Miami Ink, albo LA Ink?
Bardzo fajny program poświęcony tatuażom. ;)
Diablo91
13-06-2010, 21:55
Jak dla mnie to sobie oszpeciles reke :P
Co innego profesjonalny tatuaz (jak np. ten pajak 3d od Gelta), a co innego taka amatorszczyzna, ktora zostanie ci do konca zycia (no niby mozna usunac, ale chyba zawsze jakis slad pozostanie).
Oj bardzo mocno to powiedziałeś. Jeżeli mój przyjaciel chciał by mi zrobić tatuaż i bym był jego pierwszą osobą możliwe że bym się zgodził. Dlaczego? Hm, by nie go nie zawieś. Sam wiem że on zrobił by dla mnie to samo. :)
Wyprzedając pytanie, nie, nie zamierzam akutalnie robić tatuażu więc pisze czysto teoretycznie :)
@topic:
Bardzo podoba mi się "kod kreskowy" (aka Hitman:) ). Jest to jedyny tatuaż który bym był skłonny sobie "wydziarać". ^^
Jeżeli mój przyjaciel chciał by mi zrobić tatuaż i bym był jego pierwszą osobą możliwe że bym się zgodził. Dlaczego? Hm, by nie go nie zawieś. Sam wiem że on zrobił by dla mnie to samo. :)
Przyjaciel przyjacielem, ale po co mam sie godzic na oszpecenie ciala do konca zycia? Niech sie uczy na prosiaku, potem na sobie, potem na kliencie, a dopiero wtedy na mnie.
Swoja droga fajnych masz przyjaciol, ze niepewni swoich umiejetnosci by ci zrobili tatuaz :) Ja bym na ich miejscu sie czegos takiego nie podjal.
CytrynowySorbet
13-06-2010, 23:22
Jeżeli mój przyjaciel chciał by mi zrobić tatuaż i bym był jego pierwszą osobą możliwe że bym się zgodził. Dlaczego? Hm, by nie go nie zawieś. Sam wiem że on zrobił by dla mnie to samo. :)
A jakby kolega chciał zostać chirurgiem, to też byś mu się dał? :|
Głupie myślenie. To już lepiej pójść do profesjonalnego tatuażysty, który zrobi dobrze i bez ryzyka. Przyjaciel =/= królik doświadczalny
A jakby kolega chciał zostać chirurgiem, to też byś mu się dał? :|
Głupie myślenie. To już lepiej pójść do profesjonalnego tatuażysty, który zrobi dobrze i bez ryzyka. Przyjaciel =/= królik doświadczalny
Ale tańsze rozwiązanie ;-).
Lamdar II
14-06-2010, 01:51
Ale tańsze rozwiązanie ;-).
Zalezy ;-)
Co do amatorszczyzny:
http://www.joemonster.org/art/11019/Strelok_mistrz_tatuazu_z_Kurska
Ja byłbym w stanie zapłacić za coś 600zł u profesjonalisty. 600zł na całe zycie to niewiele.
ćwieki w brwi, a myśle o znakach chińskich przebiegających przez kręgosłup albo na prawej łopatce znak odwagi.
Chesterkaa
14-06-2010, 22:08
@Chesterkaa
To się nazywa być FMAtardem :D
To nie jest takie porste, to ma kilka zlozonychprzeczyn, zeby nie bylo FMA widzialm zanim zaczeto puszczac je w tv ; [[[[[
@up
No to jest dobre! Tez sie nad tym zastanawiaml ale jakos nie ma co do tego okolicznosci albo takiej checi posiadania...
Pan i Wladca
14-06-2010, 22:33
Nie róbcie bo później będziecie chcieli/musieli usuwać. Walnijcie sobie z henny i zobaczcie czy to w ogolę się wam/innym podoba.
Mi osobiście szkoda byłoby skóry na chińskie szlaczki. Jeśli chciałbym sobie walnąć symbol czegoś (jak ktoś wyżej słowo 'odwaga' po chińsku), zrobiłbym taki, żeby chociaż niektórzy (czyli albo powszechnie znany symbol, albo znany w jakimś odpowiednim kręgu) go rozumieli : p
Lamdar II
14-06-2010, 23:50
Przed zrobieniem pierwszej dziary proponuje isc do empiku i kupic chociaz 1 gazete poswiecona tematyce tatuazu.
spider-bialystok
15-06-2010, 19:19
Ta dziara Monte chujowa, ale spoko mam jeszcze gorsza (dobrze, ze mala).
Ale to i tak nic przy moim kumplu, ktory ma cale nogi i rece podziarane w motywy nazistowskie, a dziary byly robione przez niego i jego kumpla po pijaku %-))
http://www.joemonster.org/art/14370/Dowcip_z_klodka_dla_szybkich
Sorka, musiałem xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.