Pokaż pełną wersje : Kolekcje płyt, kaset, winyli.
Lamdar II
14-06-2010, 22:11
Jak tam panowie i panie kupujecie muzyke czy tylko sciagacie z neta?;)
Pan i Wladca
14-06-2010, 22:39
Mam 4 kasety smerfnych hitów, jedna ricky martina, zabytkową kalibra 44 i kilka syfów z gazet. Reszta z neta. Chociaż mój ojciec ma takie taśmy ala vhs na okrągłych szpulach, takie ło:
http://img.interia.pl/komputery/nimg/d/j/Tasma_magnetyczna_wcale_3860738.jpg i jakieś stare kawałki na tym, bardzo stare.
Kupuję i ściągam. Jeśli są produkcje, których nie jestem pewny to ścigam, przesłuchuję i dopiero biorę lub nie. Są też oczywiście produkcje, które biorę w ciemno, tak było z Titus' Tommy Gunnem, gdzie nie przyszło mi nawet przez głowę żałować zakupu. Fakt, zdarza się mieć kilka kawałków z różnych albumów, ale uważam, że po pewnej ich ilości na dysku autorowi po prostu należy się ta płyta (byle jaka, pierwsza lepsza) żeby mu ten trud wynagrodzić. No i są też utwory (jak i całe płyty) już niedostępne w obiegu więc pozostaje tylko ściągnąć. Ogólnie popieram kupowanie, wtedy opłaca się muzykę robić.
Btw. może zrób sondę żeby to zobrazować?
Lamdar II
15-06-2010, 15:20
@up
done ;}
Ja tam ściągam i kupuje tylko klasyki jak np. Master of Puppets Metallici, który zamierzam na dniach kupić :P W sumie to też się dotyczy innych rzeczy jak książki czy gry.
Seeleesee1992
15-06-2010, 16:55
Ja tak jak większość kupuję tylko pewniaki. Muszę przyznać, że ściągam dość sporo, ale każdy dobry album ląduje na mojej liście zakupów (ostatnio np. Septic Flesh – Communion). Ogólnie mam już dość dużą kolekcje płyt ;p
@edit
Jak się chwalić, to się chwalić ;D Moja kolekcja:
- dyskografia zespołu Vesania (raptem 3 płyty + 1 singiel, ale zawsze to dyskografia… Nie liczę Moonastray)
- dyskografia zespołu Black River (raptem 2 płytki…)
- kilka płytek Behemoth’a (Satanica, Thelema.6, Demigod, The Apostasy [cd + dvd], Evangelion [cd + dvd])
- pojedyncze płyty zespołów: Vader - Revelations, Hunter - HellWood, Saltus - Triumf, Dismember - The God That Never Was, Masachist -Death March Fury, Neolithic - Team 666, Virgin Snatch - Act of Grace, East West Rockers - Ciężkie Czasy (dobre reggae nie jest złe, hehe ;) ) .
A w najbliższym czasie dojdzie do tego (jak upoluję gdzieś na allegro): Septic Flesh – Communion i Limbonic Art. - Legacy Of Evil
Wylansowany
15-06-2010, 17:46
Praktycznie tylko kupuję.
Jak chcę to często włączam np. YouTube i odsłuchuję kawałek, który ostatnio mi się przypomniał, jakąś nowość, żeby sprawdzić przed zakupem, a najczęściej nagranie z koncertu. Staram się nie pogłębiać piractwo w naszym kraju.
Płyt nie mam za dużo, bo zacząłem kupować może od roku, ale kolekcja stopniowo się powiększa.
Ja mam full kolekcje płyt The Prodigy (oprócz singli), Gorillaz demon days i System of a down toxicity <3
Lamdar II
16-06-2010, 01:23
Proponuje wrzucać JPGI ;}
Ani nie kupuje, ani nie ściągam z neta.
Na dzień dzisiejszy posiadam:
AC/DC - High Voltage
AC/DC - Let There Be Rock
AC/DC - '74 Jailbreak
Beatallica - Sgt. Hetfield's Motorbreath Pub Band
Black Sabbath - Black Sabbath
Black Sabbath - Paranoid
Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath
Black Sabbath - Sabotage
Jimi Hendrix - His Greatest Hits (Long Live Versions)
SS:
http://img227.imageshack.us/img227/6858/20100616116.jpg
K.Jay
Lamdar II
19-06-2010, 18:31
http://img695.imageshack.us/img695/3622/190620102072.jpg licze na hejty B)
Pan i Wladca
19-06-2010, 18:52
Eminema dopiero Relapse kupiłeś?
Lamdar II
19-06-2010, 20:17
Tak wyszlo, plyty kupuje od niedawna, wczesniej tylko sciagalem. Kupuje bodajze od 2009 i akurat wyszedl relapse to wzialem - zaluje tylko ze polska cena. Jak $ pozwoli to skompletuje calego Eminema, Snoopa, 2Paca i Biggiego, a pozniej juz co bedzie wychodzilo hehe
The_Illest_Villain
19-06-2010, 20:48
Props za Evidence'a, hejt za Słonia.
Seeleesee1992
28-06-2010, 16:00
Dzisiaj moja kolekcja poszerzyła się o winyle: TSA – TSA, The best of Judas Priest, Black Sabbath – Sabotage, AC/DC – Highway to Hell, AC/DC - The Razor's Edg, Stos – Stos, oraz kilka innych, mniej wartych uwagi (jakiś Maanam itp) ;D
Od niedawna rozpoczynam kolekcje plyt CD. Pierw zdobylem:
- Nazareth - Hair Of The Dog
- Deep Purple - Machine Head
- Atomic Rooster - Death Walks Behind You
- Deep Purple - In Rock
- Nazareth - Expect No Mercy
W tym tygodniu otrzymam kolejna dostawe:
- Deep Purple - Perfect Strangers
- Groundhogs - Thank Christ For The Bomb
- Ozzy Osbourne - Scream
- Nazareth - Razamanaz
- Uriah Heep - Demons & Wizard
A za tydzien:
- Pentagram - Relentless
- Black Sabbath - Born Again
- Rainbow - Stargazer
Wszystkie albumy sa zremasterowane procz Ozzyego.
Kolekcja zwiększona o 10 płyt:
The Sword - Age Of Winters; Gods Of The Earth
Electric Light Orchestra - Time; Secret Messages; Balance Of Power
Black Sabbath - Black Sabbath; Paranoid; Master Of Reality; Vol. 4
Deep Purple - Concerto For Group And Orchestra
Nie wstyd mi przyznać że o mało co w gacie nie popuściłem gdym to w sklepie zobaczył.
http://img180.imageshack.us/img180/7171/zdjcie0032w.jpg
Czyli tera wygląda to tak.
http://img5.imageshack.us/img5/2064/zdjcie0039e.jpg
Aktualnie mam 80 płyt, brakuje teraz funduszy na kolejne, a mam z 15 na wish liście.
orzel_cs
27-08-2010, 19:03
Plyt to ja mam moze z 7, jakies dzemu, metallici i tsa. Ale kaset to mam okolo 500 po ojcu
Tez po ojcu mam cos ok 70 vinyli
dyskografie:
moby
eminem
depeche mode
rammstein(prawie wszystkie single)
faithless
limp bizkit
chemical brothers
+ kolo 300 plyt, zbieram od 8 roku zycia : )
Dosc zroznicowane, ale cenie sobie DOBRA muzyke a nie gatunek. Z winyli wszystko wyprzedalem, zostawilem tylko 2 najwazniejsze z nich jak dla mnie:
Siekiery i Kultu.
Teraz poluje na okazje na winyle z gabberem. anyone?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.