zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Warto wrócić?

Tegorek
27-06-2010, 11:05
Witam wszystkich, pewnie temat był poruszany już wiele razy ale wertowanie w śmiechach i przeglądanie wielu stron moim zdaniem jest zupełnie bez sensu. Otóż przygodę z Tibią zakończyłem na krótki przed tym jak CIPsoft wprowadził łatkę balansująca postacie zaraz po wprowadzeniu wandów itp, a mianowicie na jakieś 2-3 tygodnie zanim Knighci stali się na prawdę potężni (nowe exori, bronie itp., ogólnie moment gdy Knighta miało problem rozłożyć 4-5 Sorcerów).

1. A więc jakie jest Wasze zdanie na temat obecnych rozgrywek w Tibii? Nadal jest tylko pogoń za expem czy po mass banach coś się zmieniło?
2. Jak ma się sytuacja właśnie z botowaniem?
3. Który serwer polecacie mi wybrać? (uznaję tylko open pvp, najlepiej niemieckie z tym że chciałbym jakiś w miarę spokojny serwer ale nie odludniony (wolniejszy resp))
4. Czy warto w ogóle wracać po takiej przerwie? Zmian widzę, że jest masę i pewnie ciężko będzie się połapać...
5. Jaką profesję teraz polecacie? W końcu knightami już raczej nie poafkujesz na bocie żeby potrenić;)
6. Na Obsidii mam już knighta z 75 lvl i skilami 80.80 ale nie wiem czy warto wracać czy zmienić jednak serwer?

Xyth
27-06-2010, 12:43
1. Z tego co zauważyłem nadal liczy się pogoń za jak najlepszym lvlem, tibia już zatraciła klimat rpg.

2. Ostatnio często leciały massbany więc botów jest o wiele mniej.

3. Jak zależy Ci na mało zaludnionym to może isara/iridia?

4. Kwestia czasu, pograsz trochę i się przyzwyczaisz.

5. Kto co lubi, nie wiemy jaką profesją będzie Ci się przyjemnie grało.

6. j/w

Joke1991
27-06-2010, 19:14
1 Nie nazwałbym tego pogonią za lvl ale kolega up ma racje kazdy chce miec jak najwyzszy lvl
2 Banuja więcej cash makerów i botów na facc na pacc żadko kogoś zbanują bo tracą na tym kase więc botów teraz jest więcej na pacc niż na facc
3 Co do świata gram na premi jest to swiat pvp i można tu spokojnie pograć nikt ci sie na respa nie wbija za free cie nikt nie zabije itd tylko trzeba miec pacc zeby wogole tam zalogować a tak to jest super resp jest akurat.
4Powiem ci że może być ciężko ale masz mase poradników itd jak czegoś nie bedziesz wiedział wystarczy spytac starych dobrych "googli"
5Jak chcesz grać ręcznie to polecam palla lub cos z profesji magicznych druidkiem posmigasz z ludzmi na hunty bo czesto szukaja sioherów a za to msem samemu mozesz ostre pg walić i na wyższych lvlach nie obejdzie sie bez msa ktory np pomaga czyscic poi itd
6Grałem na obsidi też swiat nie jest zły to już od ciebie zależy czy chcesz monotonnie expić knightem chyba ze bedziesz bocił

Tichondrius
27-06-2010, 20:22
jest wiele lepszych gier. Nawet się nie pakuj w tibie

Bubusiek
29-06-2010, 13:06
@up
ta.. ;p jest wiele gier które jeszcze bardziej uzalezniaja jak tibia ;P
Powodzenia zycze kazdemu wogole takie gry odpalac ;p

@topic
1 / 2 Nadal bocą, nadal jest pogon za expem, massbany baardzo czesto na niektore osoby nie dzialaja.

3.Teraz to juz nie ma znaczenia bo i tak mozna sie przenosic miedzy serwerami, idz tam gdzie jest najwiecej ludzi chyba?

4.Znam osoby ktore wracaja po dluzszych przerwach

5.Ja zawsze gralem knightem wiec niczego innego polecic ci nie moge, jest nudny jak cholera ale najbogatszy, i to ty blokujesz. na wyzszym lvlu jest najlepsza zabawa

6.Za ciebie nikt nie zdecyduje