zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pacc przez Drom

Xineox
30-06-2010, 19:11
Witam,
3dni temu wpłaciłem pieniądze na pacc'a, oczywiście przez drom. Odrazu tez wpłacałem kase na GP, tez na inteligo w PKO, kasa za GP doszła po nawet nie po 1 godzinie a na pacca mija już 3 dzień. Byłbym pewnie spokojny, ale jak mam byc skoro facet nie odpowiada na moje maile, gdyby tylko wysłał mi na maila, że takie coś może się zdarzyc to ok i teraz czuje się jakbym wgl nie miał dostac tego pacca i ze 107zl poszlo sie J... (wiadomo co)

Pytanie do tego kto sie zna na wpłatach czy takie cos mogłoby się zdarzyc? A drom ma juz swoje lata, moze poprostu juz ta firma wygasła??

dieFK
30-06-2010, 19:45
Moje pytanie brzmi: jakiego dnia dokonałeś wpłaty, i w jakim banku masz konto. ;)

Jeśli konto masz w tym samym banku co on, to przelew powinien dojść wewnętrznie w ciągu chwili.

Jeśli masz konto w innym banku, przelew idzie dłużej, gdyż nie zawsze jest księgowany.
Jeśli dajmy na to wysłałeś pieniądze w poniedziałek o 12:00, pieniądze powinny przyjść jeszcze tego samego dnia, jednak czasami mogą dojść dopiero następnego.
Pieniądze w większości banków są księgowane od poniedziałku do piątku do godziny 5:00PM jeśli się nie mylę.
Z tego wynika, że jeśli wysłałeś pieniądze, dajmy na to, w piątek, minutę po piątej, to przelew zaksięguje się dopiero w poniedziałek rano.

Podejrzewam też, że może się zdarzyć tak, że pieniądze idą długo, bo w końcu żaden system nie jest niezawodny, natomiast nie dawałbym temu wielkich szans.

Kolejna rzecz: możliwe, że popełniłeś jakiś błąd przy wpisywaniu danych odbiorcy, wtedy, rzecz jasna, przelew nie trafi do odpowiedniej osoby. Najlepiej sprawdź to w historii przelewów.

Ewentualnie zadzwoń do niego, napisz jeszcze siedem maili, dobijaj się drzwiami i oknami, i dopytaj, czy może o czymś nie zapomniałeś, coś zrobiłeś nie tak, et cetera. W końcu to jemu powinno zależeć na kliencie. ;)

Wybacz, że się rozpisałem.

Pozdrawiam

Xineox
30-06-2010, 22:53
Wszystko jest napewno dobrze, tytuł też. Nie mam konta bankowego, robiłem to przez wpłate na konto, do tego nie trzeba miec konta bankowego. Problem polega na tym iż nawet nie odpowiadzial na maila, nie minelo jeszcze 5 dni roboczych, ale pieniadze na gp tez wplacalem na inteligo i one doszly po 15min. Wplacalem w poniedziałek o ok 17:30 oczywiscie w PKO na konto inteligo czyli to jest to samo. Bo robiłem razem te przelewy w tym samym czasie.

EDIT wszystko juz dobrze poprostu ciagle sprawdzalem maila, kupywalem od DROM juz 2x razy i wczesniej zawsze dochodzil mail ze pacc juz mozna aktywowac a teraz wszedlem na tibia.com i looknelem. Oczywiscie serdecznie polecam DROM wszystko dobrze udana transakcja

temat do usuniecia raczej bo bez sensu jest :P