Pokaż pełną wersje : Lagi i sieć lan
Czy ktoś wie jak przekierować port w celu pozbycia sie lagów . W pewnym poradniku na www.tibia.pl pisze :
"4. O ile masz LAN i nie posiadasz zewnętrznego IP poproś o to administratora sieci. Dla niego nie jest problemem przypisać do DHCP Twój adres IP, a Tobie to może pomóc..."
Gdy poszedlem do administratora powiedzial ze nie wie jak to zrobic czy ktos móglby mi pomóc jak to zrobić??
Gdy poszedlem do administratora powiedzial ze nie wie jak to zrobic czy ktos móglby mi pomóc jak to zrobić??
O ROTFL!!
Ale 'admin'. :))))))))))))))))
Poradz mu, zeby poczytal o iptables :)))
Regulki to bedzie cos w tym stylu (pisze z glowy, wiec moze byc jakis blad, lepiej niech sprawdzi):
/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -s ip_wew -j SNAT --to-source ip_zew
/sbin/iptables -t nat -A PREROUTING -d ip_zew -j DNAT --to-destination ip_wew
Gdzie ip_zew to zewnetrzne IP, ktore bedziesz posiadac, a ip_wew to Twoje ip w sieci lokalnej.
Ale musze Cie rozczarowac - szanse, ze dostaniesz zewnetrzne ip sa bliskie zeru.
mam sieci sporo osób wiec odlaczenie 2 nic nie da :( "Ale musze Cie rozczarowac - szanse, ze dostaniesz zewnetrzne ip sa bliskie zeru." Bylem u admina i on sie zgodzil na przekierowanie portu.Mówi ze nie wie jak to zrobić, gdyż nie przekierowywał jeszcze portów nikomu.
Jeżeli jesteś w Lan i chcesz przyspieszyć internet (nielegalnie) to [ciach] Jeżeli admin jest tępy to się nie dowie dlaczego użytkownicy nie mają net'a. Tylko, że to jest nie pełna wersja i możesz odłączyć dwie osoby. U mnie w każdym razie są chyba jakieś zabezpieczenia bo jedynie moge odłączyć sam siebie.
Tak polska to piękny kraj. Pierwsze prawo: chcesz mieć udany dzień okradnij kogoś :p. Można by ten post skasować, bo trąci mi tutaj metodami, które nie powinny się znaleźć na forum.
Najlepiej właśnie skorzystaj z programu i odłącz siebie, najlepiej na zawsze.
mam sieci sporo osób wiec odlaczenie 2 nic nie da :( "Ale musze Cie rozczarowac - szanse, ze dostaniesz zewnetrzne ip sa bliskie zeru." Bylem u admina i on sie zgodzil na przekierowanie portu.Mówi ze nie wie jak to zrobić, gdyż nie przekierowywał jeszcze portów nikomu.
Slowem admin-kretyn, a raczej osoba pelniaca obowiazki admina.
Powiedz temu idiocie, ze najprostsza regulka na przekierowanie portu to
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -d ip_serwera_osiedlowego --dport tu_port -j REDIRECT --to-destination twoj_ip_wewnetrzny:port
Jesli chce wiecej opcji (a pewnie bedzie chcial) to:
man iptables
Na najlepiej zglos pracodawcy 'admina', ze rzeczony 'admin' jest niekompetentny i nie zna sie na swojej pracy i niech wymieni go na kogos kto sie zna na administracji sieciami.
Z takimi to nie ma problemu...
Mój kumpel ma admina co się zna i to nieźle ale niestety to pie******* leń...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.