Pokaż pełną wersje : Keyloggery,pomocy.
zXEnergYXz
10-07-2010, 12:55
Witam,
Mam na komputerze dużo keyloggerów i pełno innego syfu.To co się dało usunąłem HJ i CF,doradźcie czym i jak można jeszcze popróbować resztę syfu wywalić,nie mam płyty od windowsa.Ostatnio też loguję się na tibię ale passy wklejam,wczoraj tak grałem cały dzień i nić się nie stało tylko pod wieczór passy zmieniłem.Proszę o pomoc w tej sprawie.
PoZdRaWiAm:)
Jeżeli masz naprawde sporo keyów w dodatku boisz sie o swoja postać, to zrób format. :)
zXEnergYXz
10-07-2010, 13:33
pisałem że nie mam płytki,jak bym miał to bym zrobił tego formata...
Oprócz Hijackthis'a i Combofix'a polecam także Spybota, prosty w obsłudze a zarazem powinien wykryć większość wirusów. Do tego zakup/ściągnij jakiegoś dobrego antywirusa typu Kaspersky/NOD32. Hmm, możesz także wypróbować programu Ad-Aware Free. Więcej pomysłów nie mam, no może poza tymi mniej skutecznymi. Jakby co, pisz pw. :)
Pozdrawiam
ANALIZER
10-07-2010, 15:52
Tutaj 100% pewność daje Ci tylko format. Pobierz sobie XP'ka bo waży niewiele i jeszcze ujdzie :p.
Witam,
Mam na komputerze dużo keyloggerów i pełno innego syfu.To co się dało usunąłem HJ i CF,doradźcie czym i jak można jeszcze popróbować resztę syfu wywalić,nie mam płyty od windowsa.Ostatnio też loguję się na tibię ale passy wklejam,wczoraj tak grałem cały dzień i nić się nie stało tylko pod wieczór passy zmieniłem.Proszę o pomoc w tej sprawie.
PoZdRaWiAm:)
wklejanie hasła nic Ci nie da bo keyloger wyłapuje je z klienta, co do zabezpieczeń Program anti-amlware dobry program do wirusów, trojanów. spyware, adware, robaki, boty, keyylogery rootkity ten program jest w numerze 8 magazyny pcformat (6,99 ZŁ) jest to pełna wersja programu na 1 rok na płytce znajdziesz też programy amtivirusowe :
Avast! Free Antivirus 5.0.545 PL
AVG Anti_virus Free Edition 9.0
Avira
MSE 1.0
jak nie masz na gazetkę to pisz do mnie na pw
Tutaj 100% pewność daje Ci tylko format. Pobierz sobie XP'ka bo waży niewiele i jeszcze ujdzie :p.
Jak ściągać to już lepiej Linuxa...żadnych wirusów.
Co do tematu,te programy,które napisali wcześniej inni użytkownicy,ale nie daje to 100% pewności.Najlepszym rozwiązaniem,jeśli masz dużo wirusów,jest zformatowanie dysku.
zXEnergYXz
10-07-2010, 22:45
Ale jak to ściągnąć ? przecież do instalacji potrzebna jest płyta.
jak zainstalować ściągniętego ? prosił bym o jakiś poradnik jak to zrobić lub żeby ktoś opisał,chcę zainstalować Linuxa
jak chcesz Linuxa to polecam Ubuntu
ściągnąć możesz stąd
http://ubuntu.pl/pobierz.php
jak instalować
http://www.youtube.com/watch?v=kjCcjVCxNcY&feature=related
http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-zainstalowac-linux-mint-ubuntu-obok-windowsa
jak się zdecydujesz na Linuxa to musisz liczyć się z tym że nie pograsz w większość gier
zXEnergYXz
11-07-2010, 10:49
Ok wielkie dzięki Golfer bardzo mi pomogłeś.
A na Linuxie dobrze chodzi counter strike ?
CS chodzi chyba tylko na Windowsie i Macu.
CS chodzi chyba tylko na Windowsie i Macu.
Ja miałem kiedyś na Linuxie zainstalowanego 1.6,działało normalnie.
Musisz pobawić się z emulatorami,np. wine,cedega.
Może i wszystkie gry nie chodzą,ale jestem wolny od wirusów,błędów 5x/sek i BSOD :) Najważniejsze,że działają te,w które gram.
Edit:
Jeszcze coś...nie wkurzaj się od razu jeśli coś nie będzie Ci wychodziło.Da sie zrobić wszystko,tylko trzeba nad tym posiedzieć,jeśli jest "trudne".Rzadko się zdarza,że czegoś nie darady ;)
A w przyszłości jak zapoznasz się porządnie z Linuxem,to będziesz mógł zautomatyzować sobie pracę :) Ale już nie będę Ci mieszał.
zXEnergYXz
11-07-2010, 20:13
Spox.Właśnie zainstalowałem ubuntu i mam takie pytania:
1.Czy jeśli mam zainstalowanego ubuntu na tej samej partycji co windowsa z tymi keyloggerami to jak teraz się zaloguje to keyloggery nie będą działać ?
2.Jeśli zna ktoś jakieś sposoby na przyśpieszenie ubuntu to niech napisze.Bo mi strasznie się muli.
1. Jak zainstalowałeś na tej samej partycji to ta partycja sie powinna sformatować,a nawet jeśli nie (w co wątpie) to te wirusy nie będą działały.
2. Napisz jaki masz sprzęt i jaką wersję Ubuntu.
zXEnergYXz
11-07-2010, 21:52
Wersja 10.04.
Co do sprzętu to ci nie powiem bo nie wiem i nie wiem jak na linuxie sprawdzić.
Wiem że mam kartę graficzną: GeForce 4Mx 4000 i 7.2MB wolnego na dysku.
Uuuu to słabo.
Wyłącz compiza i zainstaluj starsze sterowniki (96.xx, teraz sa 195.xx bodajże).Jeśli to nic nie da,będziesz musiał zainstalować inne środowisko graficzne.Są różne poradniki jak to zrobić.Tu Ci podpowiem,że LXDE jest chyba najlżejszym środowiskiem.
O wszystkim czytaj na google,lepiej się nauczysz i zapamiętasz.
Powodzenia :)
zXEnergYXz
11-07-2010, 23:39
Ok,dzięki.
Instalowałem ubuntu poprzez wubi i mam zainstalowanego po windowsem.
Wie ktoś może jak przerzucić pamięć z tego miejsca na którym jest windows na to miejsce na którym jest ubuntu ?
Pozdrawiam
zXEnergYXz
12-07-2010, 13:07
A jak wyłączyć tego compiza ?
sory za post pod postem.
To powinno pomóc:
http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-Switch
zXEnergYXz
12-07-2010, 21:40
Ten ubuntu chyba zamulał się przez to że było tak mało pamięci.Teraz przeinstalowuję i będę miał 30GB chyba wystarczy,jak skończę i nie będę zadawał pytań na ten temat to znak że się udało :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.