Pokaż pełną wersje : Problem z Tibia ;/
ForeverYoung
20-07-2010, 16:52
Witam, Chcę od nowa zacząc gre w tibie. Wszystko zrobilem tak jak należy.Ściągnąłem tibie,zrobilem postac.. lecz gdy wchodze do gry to po kilku minutach rozłącza mi sie internet.. i tak ciagle.. nie wiem co sie dzieje,nigdy wczesniej nie mialem takich problemow.. jesli wiecie jak mogę ten problem rozwiazac to prosze o pomoc.Z góry DZIĘKUJĘ
to oznacza ze nie powinienes w to gowno grac
Yoh Asakura
20-07-2010, 21:53
Wydaję mi się, że spaliła ci się płyta główna.
ForeverYoung
20-07-2010, 23:41
Hmm.. no nie wiem,nie wydaje mi sie... wszystko zawsze chodzi Ok. Gralem w Metin2 i wszystko bylo dobrze, po 3 metki odpalone i nie bylo takich sytuacji.. Hmmm.. wydaje mi sie ze problem wziął się po zmianie neta.. wczesniej mialem neostrade a jak zmienilem na orange to wtedy tak sie zaczelo robic ale nie wiem.. da rade jakos to naprawic gdyby sie okazalo ze to wina neta ?
hm zgodze sie z asakura yoh, plyta glowna poszla, musisz ja dac do naprawy
ForeverYoung
21-07-2010, 10:21
ale to chyba bylyby czesciej takie sytuacje a nie tylko jak wchodze na tibie..
Wydaję mi się, że spaliła ci się płyta główna.
Nawet niezły tekst jak na ciebie. ;)
wiesz to zalezy, tez kiedys sie spotkalem z taka sytuacja ze jakas slaba gra nie dziala i to byla wina plyty glownej, ktorej nie mogla sobie poradzic. Rozne rzeczy sie dzieja z kompami. Powinienes zaniesc do naprawy jak najszybciej gdyz problem moze sie przeniesc z plyty glownej do ramu, a wtedy to sie pozegnasz z kompem.
Corgar Frizz
21-07-2010, 20:43
Zresetuj komputer 3. razy. Jeśli problem nie zniknie, napisz.
Corgar Frizz
ForeverYoung
22-07-2010, 16:35
Naprawde bardzo zabawne
noto zmiany plyty glownej, inaczej nie pograsz. Przykro mi.
Yoh Asakura
23-07-2010, 00:21
Nic Z tego.. ;/ resetowalem ale problem nie zniknal...
Już wiem, co to za problem - płyta główna źle przewodzi te swoje różne impulsy i dlatego tak się dzieje. Musisz ją czymś nasmarować (jakimś smarem). Do swojej płyty głównej powinieneś taki smar dostać, masz? Jeśli nie, to może być taki sam jak do roweru. Po prostu płytę główną raz na ruski rok trzeba natrzeć, bo się "zaciera" i wtedy komputer szaleje.
Mam nadzieję, że pomogłem, pozdrowienia!
niesmiertlenywojowniktibi
23-07-2010, 02:09
tez mialem taki problem i poradzono mi wysmarowanie plyty glownej smarem ale mialem tylko wd40 ktory pomogl
pamietaj tylko aby podczas naprawiania nic nie bylo wlaczone do pradu, a jesli lejesz na przepisy bhp to przynajmniej podepnij sie drutem do piorunochronu i zadzwon do elektrowni zeby powiadomili odbiorcow o czasowych przerwach w dostawie energii i niech samj elektrownia sie przygotuje bo prad bedzie do nich wracal z wzmocniona sila
--- niesmiertlenywojowniktibi dodał 5 minut i 59 sekund później ---
a jak nie pomoglo to zapytaj uzytkownika ''bosal'' bo on tez mial ten problem ale skrocil kable od myszki i rutera i do tej pory gra nieprzerwanie od 1997 roku
Herbi_Oxyna
24-07-2010, 02:44
Gówno, a nie zmiana internetu, według mnie, bo rozłączałoby ci go podczas innych akcji w sieci.
Ok, po pierwsze, powiem ci tak:
Może jestem jakiś old schoolowy, ale uważam, że przynajmniej raz na rok powinno się robić format dysku c:
Jeśli jednak tymczasowo nie uśmiecha ci się formatowanie, to zrób scan Auslogics Registry Cleanerem i usuń wszystkie błędy i zobacz jak będzie potem chodziło. Jeśli problem będzie występował nadal, to nie licz na żadną fachową pomoc, jedynym wyjściem jest format.
szymonknight1
24-07-2010, 12:49
Niechce byc niemily ale moze masz dziadowy internet albo spróbuj sciągnąc tibie jeszcze raz
ForeverYoung
26-07-2010, 18:15
a jak myslicie czy moj problem moze wynikac z Oryginalnosci systemu windows ?
Nie ma to żadnego związku z oryginalnością systemu. Ten internet idzie do ciebie po kablu czy masz go bezprzewodowo? Używasz Wi-Fi?
piternet
26-07-2010, 21:06
a jak myslicie czy moj problem moze wynikac z Oryginalnosci systemu windows ?
Widzisz, i na co kupowałeś oryginalnego Windowsa?!X(X(X(
ForeverYoung
26-07-2010, 21:20
Tak,net idzie po kablu..
ForeverYoung
30-07-2010, 17:08
Zrobilem nawet formata kompa i nic nie pomoglo... nie wiem co jest ;/
--Cienius--
30-07-2010, 21:55
nie to napawno wina oryginalnego systemu
Zrobilem nawet formata kompa i nic nie pomoglo... nie wiem co jest ;/
God gave you a second chance!
rozłącza Ci net czy rozłącza Ci połączenie z serwerem Tibii ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.