Pokaż pełną wersje : O bełtach
wutalidi
16-01-2004, 22:16
Mam pytanie czy uważacie że bełty należy kupować czy zdobywać?????(ja narazie kupuje ale sam nieweim czy to sie opłaca).
No wiesz... Najlepiej chyba kupować. Gracze sprzedają za 2gp/bełt. Nie znam innych potworków, które zostawiają bełty, oprócz dwarf soldierów. Ja za każdym razem gdy zostawiają je, to zbieram, ale do tej pory uzbierałem chyba 1-2bp bełtów, a chodzę na nie już dość długo. Dla palka nie wydaje mi się, żeby ich zbieranie było opłacalnym zajęciem. Mnóstwo czasu spędzisz na to, męcząc się przy tym. No, chyba, że cały czas chodzisz ze spirami, to oczywiście, jak tylko masz okazję to zbieraj. Ale przeznaczanie na to specjanie czasu nie wydaje mi się dobrym pomysłem. W tym czasie możesz dużo stworków zabić i mieć z nich na tyle dużo kasy/rzeczy _do_sprzedania, że będziesz mógł sobie kupować.
@wutalidi
Dogadaj sie z jakims ryckiem, ktory expi na minosach. Mino archery zostawiaja duzo boltow (o wiele wiecej niz dwarf soldy - to do Raynolada). Bolty oplaca sie kupowac od ludzi bo w sklepach to nie za bardzo, chyba ze masz highlevel i full kasy.
Bardziej wydajniejszym "źródłęm" bełtow jest mino archer..ja jestem knightem i w ciagu 2 dni jestem w stanie uzbierac bag bełtów. Tylko niestety czasami sie zbiora w grupę(nawet 2 osobowa) i czasami, jak jestem daleko od nich zjada mnie do żóltego,żadko do czerwonego..na full def oczywiście. Wiec jesli palek chce na nie chodzić to musi wziąćpod uwage że musi mieć dobry shilding (ale to oczywiste) i skil w dist, bo jak sie ma np 50 dist to speary i tak nie dochodza aż tak często jakby się chciało, a im dłużej się z nimi walczy tym większe prawdopodobiństwo że doją do swoichtowarzyszy a wtedy trzeba brać nogi za pas albo zużywać runy.Więc żeby troche podnieść swoje zarobki to lepiej kupój belty od knightów :D Bo ja je sprzedaje :), A tak poważnie możesz próbować, ale wydaje mi się że jest to dla palka dośc ryzykowne chyba że na lv 21 + z dobrymi skilami i equip...chociaz ja ciągle chodze z dwarven shield :P (23 lv) ale szukam wlaśnie tarczy :D ...ale o tym zaraz na handlu skrobne :), żeby nie było,żę nie na temat :)
Edit 1 -> kurde coś za dlugo pisalem, bo ktoś mnie uprzedził..następnym razem postaram się byc szybszy :D
No tak, mino archery... zupełnie o nich zapomniałem ;) Ale co prawda to prawda, że wystarczy troszkę więcej niż jeden archer, to na niskim levelu nieopłacalne jest zabijanie ich. Konkluzja już padła: lepiej dogadać się z kimś i kupować od graczy.
Jak znasz jakiegos knighta to kup od niego,bo sobie expia na minoskach albo w kopalniach.Ale lepiej Sobie kup za 2gp each.Ja sprzedaje Power Bolty na(calmerze)
Alchemiko
18-01-2004, 15:01
Cos ode mnie:
z Mino Archer'ami bilem sie na foldzie (luk i strzaly) i nie powiem, ze jest trudno (bynajmniej przed update nie bylo), mialem wedy cos kolo ~13-16lvl i ok 50 dista.
Jak sie ma speary i tarcze, a monster, ktory wali na odleglosc podejdzie, to trafia znacznie zadziej, nizeli z daleka.
No, innym razem bylo, jak gonil mnie: Mino Archer i Cyc, poniewaz odleglosc miedzy Mna a Archerem byla srednia, to zrywalem dosc konkretnie, a gdy zatrzymalem, by UH sobie wycelowac (to tez bylo ~13-16lvl, wiec nie mialem wprawy w celowaniu runkami :/ (jak z FB walilem, to czesto blok zrywal :P [ale to inna przygoda]) Wiec, nei zdazylem sie UH,nac, a Cyc mnie pacnol, i na tym skonczyla sie przygoda (PoH).
Pojedyncze Mino Archer'y nie sa niebezpieczne, dla knight'a ~20lvl, ich sila jest mniej wiecej porownywalna do DwarfSoldiera, tyle, ze ten z bliska bije z Battle Axe (jak sie nie myle, przez co ataki sa celniejsze, bo z bliska i tak by rzadko trafial)
Tak na koniec...
zastanawiam sie, czy postaci nie maja jakis wlasciwosci wykraczajacych poza Skille i lvl.
Przyklad, kiedys (bo teraz On juz nie gra) qmpel mial 24lvl, Ja 22, i jak trenowalismy, to skill mialem tylko o ` gorszy od niego, a zawsze On mocniej walil, przez to tez nikt z nim trenowac nie chcial, bo kazdy twierdzil, ze ma na Balance, a nie na Def'ie (nie mowcie, ze mogl oszukiwac, bo znam go z Real'a :-) )
[Edit]
Merral, a jest popyt na te Power Bolty, i po ile tak ~za sztuke ?
Ja power bolta jednego kupiłem od kumpla za 200gp (ETERNIA), nie wiem jak na innych światach - jeszcze go nie użyłem
1. Tez obserwuje rozne wybryki poza statami, znam jedna osobe ktora paladynem na 24 lvl przegania (bez BoH) mojego knighta na 37 (zreszta nie tylko mojego knighta).
2. Power Bolt kupuja high lvl paladyni na hunty na bardzo mocne potwory i do PK.
Dobre w sprzedawaniu ich jest to ze dostajemy 1 gp za 1 many.
Zle to ze trzeba miec 14 magic lvl, PAC i promocje.
Oryginalnie dodany przez Gremlin
1. Tez obserwuje rozne wybryki poza statami, znam jedna osobe ktora paladynem na 24 lvl przegania (bez BoH) mojego knighta na 37 (zreszta nie tylko mojego knighta).
2. Power Bolt kupuja high lvl paladyni na hunty na bardzo mocne potwory i do PK.
Dobre w sprzedawaniu ich jest to ze dostajemy 1 gp za 1 many.
Zle to ze trzeba miec 14 magic lvl, PAC i promocje.
AD1: ale jak to możliwe?! cheat?
re: Up
Na 100% nie zagwarantuje, ale powiem ze osoba ta brzydzi sie nawet automatycznym swiatlem, wiec chyba zaden cheat.
Wsrod high lvl tez sa takie wybryki, kto widzial jak biega Summer Ice a Gemakk na Secura wie o co chodzi (oboje Roayal Paladyni, Gemakk ma wyzszy troche lvl a biega znacznie wolniej).
Co do innych nieprzewidywalnych rzeczy to dzisiaj dostalem advance w sword w czasie expienia, a od poprzedniego advance minelo mniej czasu niz powinno zajac zdobycie skilla trenujac non stop (wedlug tabeli + porownujac ile poprzedni advance zajal).
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Co do innych nieprzewidywalnych rzeczy to dzisiaj dostalem advance w sword w czasie expienia, a od poprzedniego advance minelo mniej czasu niz powinno zajac zdobycie skilla trenujac non stop (wedlug tabeli + porownujac ile poprzedni advance zajal).
Takie cos też mi sie zdarzyło. Dostawałem skille w najmniej oczekiwanych momentach, calkiem odbiegało to od zasad ułożonych przez nas, czyli graczy.
Szatan-zg
20-01-2004, 14:41
Takie obliczanie już teraz nie ma sensu, bo jestem na 90% pewny, że po updacie CIP tak pogmatwali system zdobywania skili, że zejdzie baaaardzo dużo czasu na odnalezienie wzoru...
zdecydowanie kupowac , powiedzmy taka sytuacja
Jestes pallkiem i potrzebujesz boltow ale zeby je zdobyc musisz je kupic lub zdobyc ( loot z potworka )
no ale zeby zabic potworka muszisz tesh kupic strzaly zeby go zabic czyli sie nie oplaca biorac pod uwage to ze malo boltow wypada np. z Dwrawow Solidierow
wiencej kaski na strzaly wydasz niz na bolty jakbys mial je kupic
re: Up
To nie takie calkiem logiczne.
- na dwarf soldier bardziej sie oplaca isc w wloczniami
- bijac potwory wloczniami tez zdobedziesz cos exp + eq.
- mino archer zostawia naprawde duzo boltow
- mimo wszystko najlepiej sie dogadac z jakims rycerzem co poluje na mino archer/dwarf soldier
Moim rycerzem dostarczam bolty dla 2 paladynow (1 zawsze, drugiemu czasami), chodzac caly dzien na soldiery jestem w stanie zebrac plecak Boltow w 2 dni.
Paladynem zeby tam przezyc trzeba miec dosyc wysoki poziom zarowno exp jak shielding (zdarza sie walczyc z 5 soldierami naraz).
Podsumowujac:
Na niskim lvl mozesz zbierac amunicje, ale lepiej chodzc z wloczniami i robic strzaly za nadwyzke many.
Na wyzszym lvl bardziej sie oplaca kupic od gracza, a nawet ze sklepu, poniewaz w czasie gdy nazbieralibyscie dosc boltow to zarobicie 2 razy tyle polujac.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.