Pokaż pełną wersje : Pomysł!!
Wpadłem na pomysł, aby w tibi umieścić czaty z wszelkich krajów. Np Chat-PL
Chat-BR itp.
Co o tym sądzicie?
Popieram UP... Jeśli nie radzisz sobie z podstawami jezyka angielskiego to Tibia nie jest gra dla Ciebie... A jesli chodzi o Chaty narodowosciowe to jest glupi pomysl gdyz juz jest RL-Chat ktory na wiekszosci serwerow jest nie uzywany a mozna tam rozmawiac w dowolnym jezyku na dowolne tematy...
Czat spamujących polaczków... ciekawe.
Lil'Cherry
27-08-2010, 09:35
Gram w tą grę od Września 2005 roku i muszę przyznać, że mnie osobiście ta gra nauczyła troszkę angielskiego.
Jak by nie patrzeć, nie było tylu boterów i łatwiej było nawiązać kontakt, a dzisiaj...
Sytuacja z życia wzięta:
xxx: Sell Royal Helmet - DSM - Tower Shield - Travel (offert please) < - ja
yyy: offert tower shield <- kupujący gracz
xxx: Tell me your offert please.
yyy: no you
xxx: So my price for tower shield is 9k, but i accept iteam like (3x woi, or 2 gs silk)
yyy: offert tower shield <- wtf!:baby:
xxx: 9k but i accept iteams
yyy: pl?
xxx: tak : )
yyy: ile chcesz za tarcze?
xxx: a ile dasz?
yyy: offert?
I w tym momencie, nie wytrzymałem i sprzedałem u NPC za 8k...
@Lil'Cherry: Twój angielski też potężnie ssie.
Haha, już sobie wyobrażam chat PL:
Polaczek: Zginolem znowu ma ktos plate armorta prosze o szybkom pomoc ab thais, lub veno
JakiśtamBR: Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL
KolegaJakiegośtamBR: Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz
Polaczek: ej gadajcie po polsku bo ja waz nie rozumiem dopeiro bende mia.l angeski w szkole!!!!!!!!!!11
TradeNoob: <<//Sell MPA, 3x Demon Shield, Avenger, 4x Dragon Scale Mail, 10x Boots of Haste, 4x Dragon Shield\\>>[Your offer or bb]<<
Polaczek: Dasz mi MPA
Debilktorysiezalogował: Nie dawaj mo kurwa, ja nie mam nic huju
JakiśtamBR: Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL Fuck PL
Polaczek: kto mi powie jak zaraportowac ludzi bo na otsie pisalem tylko do gemuw
KolegaJakiegośtamBR: Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz Brasil rlz
Lil'Cherry
27-08-2010, 10:48
@Lil'Cherry: Twój angielski też potężnie ssie.
Bez przesady, jak bym miał pisać gramatycznie to tym bardziej by nikt nie zrozumiał (taki server...).
Druga sprawa, zdana matura na 90%, zaliczony pierwszy rok na piątkę, pięć wypadów do UK (akurat nie na zmywak itp.)... ale przecież to nie tWOJA sprawa, więc dzięki cI. Następnym razem postaram się dogadać z kimś na moim serverze, wysilając się i pisząc poprawnie zachowując wszystkie formy gramatyki... albo od razu pójdę do NPC...
Pozdrawiam cIĘ.
Bez przesady, jak bym miał pisać gramatycznie to tym bardziej by nikt nie zrozumiał (taki server...).
Druga sprawa, zdana matura na 90%, zaliczony pierwszy rok na piątkę, pięć wypadów do UK (akurat nie na zmywak itp.)... ale przecież to nie tWOJA sprawa, więc dzięki cI. Następnym razem postaram się dogadać z kimś na moim serverze, wysilając się i pisząc poprawnie zachowując wszystkie formy gramatyki... albo od razu pójdę do NPC...
Pozdrawiam cIĘ.
Jeśli osoba pisząca 'offert' lub 'iteam' (powtarzasz ten błąd, więc wiem, że to nie literówka) ma 90% z matury z angielskiego, to bardzo źle to świadczy o poziomie tejże matury. A piątka z angielskiego to nie problem, nieważne, czy to studia czy podstawówka.
FYI: 97% podst, 96% rozsz, 100% obie ustne. Z obu pisemnych wyszedłem przed upływem połowy czasu.
Abstrahując: jeśli chce cI się szukać nabywcy po to, żeby sprzedać przedmiot o 1k drożej (i do tego podróżować), to gratuluję umiejętności zarządzania czasem. Dla 600 gp zysku nie opłaca się go marnować.
Seeleesee1992
27-08-2010, 12:08
Łiiiiiiiiiiii, jaki fajny flejmik się robi ;D
@top
Słaby pomysł ;p
Lil'Cherry
27-08-2010, 12:11
Jeśli osoba pisząca 'offert' lub 'iteam' (powtarzasz ten błąd, więc wiem, że to nie literówka) ma 90% z matury z angielskiego, to bardzo źle to świadczy o poziomie tejże matury. A piątka z angielskiego to nie problem, nieważne, czy to studia czy podstawówka.
Zapewne poziom twojej matury był bardzo wysoki i czujesz dumę, że uzyskałeś taki wynik... ja uzyskałem taki jaki uzyskałem i jestem jakim jestem i potrafię co potrafię i cieszę się z tego jaki jestem, chociaż jest masę rzeczy które bym w sobie zmienił, a tY jesteś jedną z osób która wywarła na mnie wpływ i wezmę się w końcu za poprawienie angielskiego, bo może i faktycznie czy to 90, czy 95 czy 100% to nic nie daje, liczy się to co się umie.
Abstrahując: jeśli chce cI się szukać nabywcy po to, żeby sprzedać przedmiot o 1k drożej (i do tego podróżować), to gratuluję umiejętności zarządzania czasem. Dla 600 gp zysku nie opłaca się go marnować.
Tak bym musiał lecieć do NPC, wydawać na statek, a tak bym wyszedł na większy + niż u NPC.
Ekonomia >sux<
Z obu pisemnych wyszedłem przed upływem połowy czasu.
Mogę cIĘ dotknąć? :baby:
Lasooh ty po prostu ociekasz zajebistością :cup:
prawie...
@down
Sry, ale to nie ja wypisuje jakie mam wyniki matur w temacie z jakimś pomysłem lol.
Zapewne poziom twojej matury był bardzo wysoki i czujesz dumę, że uzyskałeś taki wynik... ja uzyskałem taki jaki uzyskałem i jestem jakim jestem i potrafię co potrafię i cieszę się z tego jaki jestem, chociaż jest masę rzeczy które bym w sobie zmienił, a tY jesteś jedną z osób która wywarła na mnie wpływ i wezmę się w końcu za poprawienie angielskiego, bo może i faktycznie czy to 90, czy 95 czy 100% to nic nie daje, liczy się to co się umie.
Czepiam się cIEBIE głównie dlatego, że krytykujesz czyjś angielski, a sam piszesz 'offert'. Co do dumy z wyniku - wiele on dla mnie nie znaczy, bo i tak 100% z podstawowego angielskiego na studia dawał mi tyle, co 4% z fizyki, a punktów rekrutacyjnych miałem ponad dwa razy tyle, co wynosił próg. Ale jak się licytujemy, to się licytujemy.
Tak bym musiał lecieć do NPC, wydawać na statek, a tak bym wyszedł na większy + niż u NPC.
Ja do NPC latam jak mi się zbierze parę BP loota. A ekonomia ekonomią, jest coś takiego jak koszt alternatywny.
Lasooh ty po prostu ociekasz zajebistością :cup:
Powiedział fajny-na-siłę Ryba-knight ; ] wiesz, że Cię kocham :*
A ja mialem 96 % i nigdy nie bylem za granica i nigdy nie rozmawialem z native speakerem i jestem fajniejszy od was.
Co za roznica jak kto gada? czy nie potraficie porozmawiac na temat czyli: na temat czatow pl?
poprzechwalajcie sie na priv ile to mieliscie.
O boze moja frustracja siegnela dzisiaj zenitu... normalnie tylko tego mi brakowalo do szczescia. Jeszcze w pracy akurat musi byc taki leniwy dzien... no normalnie szok w trampkach. Dobrze ze to juz weekend.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.