zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem.

VarianWrynn
01-10-2010, 14:26
Witam, mam problem z netem lub komputerem przez ktory gra w tibie bywa uciazliwa.
Po pierwsze, w grafice nie moge ustawic directa9(a mam), jest do wyboru tylko OpenGl(wybrany domyslnie) jednak z opengl nie moge grac,widze co sie dzieje(choc obraz tak jakby sie trzesie)jednak nie moge sie ruszac,pic potow itd, moge tez wybrac directx5 ,na ktorym gra dziala plynnie,jednak to on moze byc przyczyna problemu ktory opisze dalej.

Gram,tak jak mowilem na ustawionym directx5 , polaczony przez wifi z routerem podlaczonym do internetu. Internet dziala dobrze, plynnie , pobieranie dochodzi do 3mb/s. Gra tez dziala na ogol plynnie ,ALE co jakis czas ,czasem raz na 10 min, czasem duzo rzadziej, wystepuja takie freezy ok.10 sekundowe ,nie widze wtedy co sie dzieje z postacia, jednak gdy klikam hotkeye to ,gdy freeze sie skonczy , efekt jest taki jakbym te hotkeye uzyl. Np. mam 0 many,walcze z mobkiem, i dostaje takiego freeza ,zaczynam naciskac w hotkeya od smp, koniec freeza i mam full mane i wypite 10 smp. Zauwazylem tez, ze dzieje sie to tylko podczas walki z potworami.

Mial ktos taki przypadek i wie jak temu zaradzic?

Rybzor
01-10-2010, 15:52
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=126449

Idealnie trafiłeś z nazwą tematu :3