PDA

Pokaż pełną wersje : Plusy i minusy miast

Mankeyman
15-01-2005, 17:40
Planuje w najbliższym czasię przeprowadzkę. Nie wiem jeszcze do jakiego miasta.Piszcie tu jakie miasta są najleprze. Interesuje mnie:
1: Ilość PK
2: Ilość noobów
3: Dobry exp
4: Możliwość zbierania lootbagów

Markx
15-01-2005, 18:04
Ja polecam Carlin.

Grałem troche dużo Pk ale mało nOObków bo raczej długo tam nie posiedza ( Szybki powrót na Rooka ).

Exp chyba fajny przeciez jest folda, GL, Trolle, Amazonki i Valkirie.

Loot Bagi mi sie swietnie zbiera szczegulnie z foldy.

Carlin Best.

Scream
15-01-2005, 18:10
kazde miasto jest na swoj sposob dobre.... zastanow sie na czym chcesz expic i wdg. tego dobierz sobie miasto...

kszychu13
15-01-2005, 18:16
hmmm moim zdaniem jesli chcesz sie przeprowadzac tam gdzie malo pk to dobre jest ab jest tam takez blisko na zamek lae ty jestes sorkiem ale niewiem jaki lv
ja obecnie jestem w carlin i pk sa ale nie ma ich az tak duzo masz blisko do amazon ghost landu itp
mozesz takze isc do venore ja tam w tydzien nabilem 6 lv:Dna swamp trolach i loot tez niezly jest
hmmm thais nigdy tam nie bylem dluzej niz 1 dzien i bylem tam tylko z dp:D
jesli masz kolo 13-20 lv proponuje venore i expic na swamp trolach potem mozesz isc do ab jesli chcesz bawic sie za mino ork dwarf ork warrior zerk mino mag i guard itp
zycze powodzenia w dalszej grze
cya
:D:D:D

Wexerh
15-01-2005, 18:25
Ja polecam Carlin.

Grałem troche dużo Pk ale mało nOObków bo raczej długo tam nie posiedza ( Szybki powrót na Rooka ).

Carlin Best.

Ja mieszkalem kiedys w carlin 40 Royal pall i latac se moglem z white skullem jakos mnie nikt nie tyka ,

Przedstawie ci tutaj opisy

Thais :
Dobry Exp mamy tam resp dragona i blosko cyclopow sa równiez pojedyncze respy takie jak Wild Warrior Valkirie czy Orc Shaman ,, bardzo duzo pk i jesli masz maly lvl nie radze , czesto luruja tam cyclopy minotaury itp

Venore:
Do mista niemozna lurowac potworow , miasto dosc bezpieczne srednio pk , sa respy dla wysokich niskich i srednio poziomowych postaci
nisko - Swamp Trolle
srednio - Amazon Camp
Wysoko - Dragon Lords , Dragons
Dobra komunikacja z miastem mozna poplynąc na Ankarahamun , Edron , Darashie i inne miasta z thais niestety nie

Ab'Dendriel
Bardzo malo pk , znakomite miejsce do trenowania resp raczej dla srednio poziomowtch postaci (wieza) pozatym chyba nic niema (?) , Jezeli masz niski lvl dobrze sie zastanow .

Carlin
Miasto raczej dobre resp wsumie tez (folda , Senja) srednio pk .

Darashia
Nosko levelowej postaci kąpletnie odradzam !! mozna tam trafic na Ghost ship
lepiej plywac tam poniewaz jest tam bardzo obfity resp Rotwormow , pozatym mozemy tam spodkac
Necro , Dragons , Ghosty , ip..

Mankeyman
15-01-2005, 19:48
Dzięki za dotychczasowe rady.Naprawde dają mi dużo do myślenia.
Dziwi mnie jednak że nikt jeszcze nic nie powiedziało Kazardon. Na sądzie znajdującej sie na forum właśnie Kaz. miał najleprzą ocene.
PS: Na razie mam 12 lvl :]

Khad
15-01-2005, 21:04
Krootka charkterystyka:

Thais - stolica. Mieszka tutaj dużo h lvli i oni utrzymują porządek w mieście. Najczęściej spotyka się tu mieszkancow krajow skandynawskich. Jeżeli chodzi o potwory tojest wszystkiego dużo. Posiada też mintwalin - miasto minotaurow, świetne expowisko dlapostaci 35 lvl+

Carlin - Tutaj mieszka najwięcej ludz. Większosc z nich to low lvle, noobki, newbie, skullhunterzy itp. Osobiscie odradzam to miasto. Niby ma folde itp ale ja go jakos nie lubie;p

Ab'dendriel - Miasto semi lvl Polaków, wszystko cacy oprocz tego ze poza hellgate i zamkiem niema gdzie expic. Sporo noobow, rzadko widywani h lvle;p

Kazordoon - Miasto krasnali - jest tu dużo h lvli, nie mieszka ale jest. Expią oni w kopalniach, a wiadomo ze guardy to jedno z najlepszych zródeł lootu. PK bardo mało, uwaga na zlodziej lootbagow.

Venore Tutaj rowniez mieszka sporo h lvli z uwagi na dobre i ladne domy;p. oraz bliskosc d lair i poh. PK nie za wiele ale uwaga na zlurowane gsy.

Edron - mało pk, mało osób. Spokoj i cisza, mieszkaja tu glownie h lvle i kiszą sie przd swoimi domkami wartymi po 1kk ;p

Darshia - Duzo jest tutaj sorcow ktorzy expią na rotavch, oprocz tego jest tutaj duzo pk, ktorzy poluja na tych sorcow;p. Miasto wyposazone w duzo nieumarlych od skeleta na necro skonczywszy.

Ankh - now miasto jeszcze nies ustatkowane do konca jednak b podobne do darashii

Willy The Dark Druid
15-01-2005, 22:27
Carlin... Wypas miasto... ja gram na świecie bez PK i nie moge powiedzieć czy jet ich duzo czy mało. W Carlin i po za nim jest duzo miejsc z potworami Valkirie, Amozonki, Robactwo, Wilki, Trolle..

Scream
15-01-2005, 23:27
ehhh.... opisze troche miasta....
carlin - duzo noobow, duzo pk, skull hunterzy, nawet na 30lv ze skullem mozna dednac. Na prawo od carlin krypta z trollami, na polnocy folda, valkirie, amazony, na wschod ghostland, dosc blisko do koplani dwarfow

ab'dendriel - malo pk, sporo noobow (w tym miescie jest najwiecej polakow low i mid lv). pod ziemia trolle, hellgate, na zachod zamek, blisko kopalnie, orc fortress, pojedynczy, bardzo slawny spawn draga

kazz - malo wiem o tym miescie, nigdy tam nie mieszkalem, bardzo zakrecone, blisko do kopalni

thais - srednio pk i noobow.zachod fibula, polnoc cyce, poludnie trolle, spory labirynt pod thais z roznymi potworami

venore - malo pk, malo noobow, chyba najlepsze miasto dla facc pod tym wzgledem.potwory : roty, swamp trolle, dragon lair, poh

Remciu
16-01-2005, 19:50
Ja gram tam gdzie willy i mysle że carlin i Ab są rox.
Carlin:Dużo fajnych potworków jest dla niskich lvl(o ile jesteś na Celescie) po drodze do ab jest amazon camp i goblin camp ,ogólnie oki.

Ab:Dobre miasto,fajne potworki w podziemiach,ghule(jak mówi moja kolezanka : hule :) )i trolle,a w zamku i wiezy ponoć dobry exp leci.
p.s:z ktorym lvl radzicie mi isc do zamku w Ab??? ;) :p B)

Jugo-ten_prawdziwy
16-01-2005, 20:44
0mG 0mG 0mG ...
Według mnie ... najlepsze miasto to GLIWICE ( MUhauhAuahah), n00bów mało bo nie umieją przetrwać, Dużo PK z Nożami Bejsbolami, A lootbagi hmm nie widziałem żeby ktoś jakis worak kopal po ziemi xD

A teraz na serjo to Ab (chociaż jestem w thais) A ab jest dużo polaków mogących ci pomuc, mało PK no i nie daleko zameczek z miłym EXP dla low lvl xDxD

slammer
16-01-2005, 22:50
niedawno chodzilem po miastach i sprawdzalem jak gdzie jest.
duzo jest opisane, ale w jednym sie nie zgodze. w kazo jest bardzo duzo pk. bardzo latwo kogos zabic w kopalniach, a pod depo zawsze stoi chociaz jedna osoba ze skullem. thais to najlepsze miasto do trenowania (jak dla mnie). venore do expienia i lootu (dla low-lvl kolo swampow leza mace i vikingi na ziemi).

Omron
17-01-2005, 02:11
Hmm Edron jest najlepsze Bo od 8-11 trole a puzniej Roty do 20 lvl I powyzej z Dobrym Magic lvl na Cycopolis Ja miałem Druta 50 lvl zrobiłem tak jak napisałem
loot Bag no czy ja wiem B)

mati sorcek
17-01-2005, 14:29
jak tam koles muwil o edron to radze edron.
Jak sie czujesz na silach to idziesz na orki.(bardzo szybki spawn)W 5 H 35K expa. I jescze huntery ghule szkilety,hero,demony itp. B)

Markerr
20-01-2005, 18:41
Ja miszkam w carlin, niestety strasznie duzo noobów i złodzieji. Lootbaga przez Carlin tez nie przeniesiesz ;) Mimo wszystko koło Carlin są najlepsze expowiska (Ghost Land, blisko do ab fortres) i idzie sie tam najłatwiej połapać, nie to co w kazo czy ab. Co do pk to raczej malo bo wkońcu niewiele osób pkuje w miescie. Dla nisich lvl polecam zdecydowanie carlin ze względu na dużą liczbe expowisk dla niskich lvli.

A do taszczenia lootbagow chyba najlepsze kazo :]

kds71
21-01-2005, 12:42
Wszystko pieknie, ale opisujac miasta w ten sposob, nie mozna zapomniec, ze sa roznice miedzy swiatami (jesli chodzi o noobow, zlodziei, pk i hlvl). W kazdym razie ja ostatnio nie wychodze z Kaz. Duzo miejsc, w ktorych mozna spokojnie trenowac, duzo miejsc, w ktorych mozna gromadzic loot. Tylko ceny w sklepach niskie, wiec sporo lootu sprzedawac trzeba w Venore i w Fibuli (xbows)

PiXik
21-01-2005, 12:51
Venore-poh,roty,smoki <<miodzio prawie najładniejsze domki lotbagi bdb,łatwo o trapa i śmierć jeśli się narazisz mało pk
Carlin-nooby,nooby,,nooby :P?jeśli chcesz coś sprzedać to najlepsze bo rzuci się w piz..dużo ludzi,najgorsze tibijskie miasto wg mnie dużo pk:)Folda i ghostland są przepełnione z czasem

Elbero
22-01-2005, 14:23
Taaa jak masz dość Pk-owców to sie przenieś na no pvp i idz do miasta w ktorym jest mało noobów tzn Venore większość noobów boi sie tu mieszkac z powodu lurowanego gs-a jeśli wiesz gdzie chodzic to cie nie zabije :] ostatnio mieszkałem w carlin po expic sie dało w molts na trollach do 12 lvl a teraz expie na swamp w okolicach venore noi hmm w ciagu 2 dni z 12 lvl wybilem na 18 :) jestem drutem i przy okazji robie sobie uhy i na dobrze mi to wychodzic Hail Secura :cup:

iglarf
22-01-2005, 17:42
Kazo-najlepsze miasto baaaaaaaaaardzo malo pk(chyba ze dla jaj sie ktos bije :P)i za***isty exp i l00t!!!
CArlin i Ab najgorsze miasta!!!!
Thais-fajne miasto ale za duzo ludu i pk!!!
Venore nie wiem malo tam bywam.

Wmosca
22-01-2005, 18:17
Venore
Najlepsze wg mnie miasto. Mało PKerów. A PKują dopiero jak dasz przykład noobstwa i chamstwa. Dużo expowisk:
-PoH (ale to dla tych zaawansowanych)
-Jaskinie rotów i trolli
-Jaskinie Swamp Trolli
-I wiele innych mniej ważnych expisk.

Kazodroon
Dobre, lecz troche dziwne miasto. Niestety expić można raczej tylko do południa, bo potem prawie niczego nie ma. Ostatnio byłem o 18:00 to w 1h nie zabiłem ani jednego dwarfa!

Ab'dendriel
Wymarzone miasto dla paladynów. Zamek, na którym są orci, jest świetnym miejscem dla każdej profesji.

Thais
Bardzo niebezpieczne miasta. Dużo PK. Jednak najlepsze expiska z wszystkich miast.

Carlin
Najgorsza atmosfera, ale blisko najważniejszych expowisk; foldy, ghostlandu i tego miejsca z Warlockiem.

Vetinaz
24-01-2005, 12:41
według mnie najlepszym miastem jest venore. dlaczego?? dlatego, że jest tam mało pk, przy depo jest w trzy i troche polaków są fajne expowiska: amazon camp, roty, swamp trolle. a jesli chodzi o lootbagi no to ci powiem ze najlepije na amazon camp po quescie dzieki któremu możesz wysyłac w niebezpiecznych miejscach bo jest tam duzo sabre'ów, chain armorów i takie dam graciarstwo ;)

Dwarf
24-01-2005, 13:09
Powiem jedno:
THAIS ROX!!!!
Jest troche pk ale rzadko zdayzlo mi sie zeby ktorys zaczepil mnie jako low lvl albo innego newbie ^^ Ale jedna z powazniejszych wad jest... bd szybkie rowzijanie sie n00bow :P Jesli chodzi o exp to jest duuuuuuzo fajnych miejsc dla hight lvl i tyhc mniejszych, w podziemiach jest duzo fajncyh zakamarkow kiedys znalazlem tam DLa tzn nie widzialem go ale slyszalem... wolalem tam nie wchodzic :) 1 hit i po mnie xD na polduniu Thais minoski i cycki wiec fajny exp dla pallow co tu wiecej mowic... THAIS WYMIATA :P

Chessterr
01-02-2005, 13:17
Korzystajeac z tego tematu prosze o pomoc w wybraniu mista. Gram na nowym serwerze Pandoria. Jestem narazie na rooku ale nie dlugi z niego wyjde no wlasnie...i jak wyjde to do jakiego mista mam isc bede kngihtem.

wielki90
01-02-2005, 13:48
Korzystajeac z tego tematu prosze o pomoc w wybraniu mista. Gram na nowym serwerze Pandoria. Jestem narazie na rooku ale nie dlugi z niego wyjde no wlasnie...i jak wyjde to do jakiego mista mam isc bede kngihtem.
Venore. Odrazu kupujesz se czary pod DP in Veno. Swamp Trole na początek, potem roty, a potem amaon camp! Ja tak nabijalem 30 lvl w Venore. Dużo miejsc do expienia jak dla małych lvl'i. A dla większych także! Blisko POH, Dragon Lair, Elf Foresst!!

japa21
01-02-2005, 15:14
Ja polecam Carlin. Folda (ogromny dochód z lootbagów, trzeba tylko chwilkę przysiąść), valkirie i amazonki (na wieżach), pod miastem bugi, roty i jeden slim. Niedaleko do kopalni dwarfów, małego respu cyców, hunterów (pod nimi jeden DS), kilka hunterów i jeszcze takie małe potworki typu wasp, troll, wolfs etc.

Chessterr
01-02-2005, 16:29
Dziękuje za propozycje. Do 20 lvl na Julerze tez mieszkalem w Venore jest to dobre miasto ale ale...Jedno slowo psuje reputacje. GIGANT SPIDER-GS.
Zostalem przez niego kilka razy zabity.Obawiam sie jego. Jak wyjde z rooka. Nadal jetsem w kropce. Proszę o dalsze propozycjie.

Kik_asx
01-02-2005, 16:37
Thais to miasto w którym na razie żyje. Niedużo PK( bo jak są to 'Trip to Temple' :D ) sporo Polaków. Daleko do innych miast, blisko do Blessa, mintwailin, Ancient Temple, Cyklopów Trolli, 3 różne respy rotów, niedaleko orkow( zerka też ale nie da się zlurować)...... i można się przejść do Kazzodron. Jest troche n00bow i thiefów, ale w mieście z każdej strony( poza poludniem) można pójść do kowala żeby sprzedać loot baga, lub po prostu gdzieś go ukryć i nosić po kawałku.

Szulo
01-02-2005, 16:39
Powiem jedno:
THAIS ROX!!!!
Jest troche pk ale rzadko zdayzlo mi sie zeby ktorys zaczepil mnie jako low lvl albo innego newbie ^^ Ale jedna z powazniejszych wad jest... bd szybkie rowzijanie sie n00bow :P Jesli chodzi o exp to jest duuuuuuzo fajnych miejsc dla hight lvl i tyhc mniejszych, w podziemiach jest duzo fajncyh zakamarkow kiedys znalazlem tam DLa tzn nie widzialem go ale slyszalem... wolalem tam nie wchodzic :) 1 hit i po mnie xD na polduniu Thais minoski i cycki wiec fajny exp dla pallow co tu wiecej mowic... THAIS WYMIATA :P

po 1.to nie dl tylko dragon po 2:nie gadaj,ze duzo pk bo to od swiata zalezy,po 3:gdzie tam sa dobre expowiska dla wiekszych lvl ;o jedynie chyba mino city.na poczatek idz na edron jesli pacc bo tam masaa rotow,gobilnow,troli,orcow a jesli nei to carlin i na poczatek bugi i folda

Chessterr
01-02-2005, 16:43
Nie mam pacc ale slyszalem ze w carlin maloe expowisk.

xemmoe
02-02-2005, 14:09
po 1.to nie dl tylko dragon po 2:nie gadaj,ze duzo pk bo to od swiata zalezy,po 3:gdzie tam sa dobre expowiska dla wiekszych lvl ;o jedynie chyba mino city.na poczatek idz na edron jesli pacc bo tam masaa rotow,gobilnow,troli,orcow a jesli nei to carlin i na poczatek bugi i folda

Mylisz się.
W Thais (dragon lair), jest DL.
Dla większych leveli jest dużo expowisk np.
Kilka respawnów smoków, mino guardy oraz tak jak już wspomniałeś miasto minosów, jest też Banshee, zerki, i wiele wiele innych.

Ognisty paladyn
02-02-2005, 14:54
Powiem jedno:
THAIS ROX!!!!
Jest troche pk ale rzadko zdayzlo mi sie zeby ktorys zaczepil mnie jako low lvl albo innego newbie ^^ na polduniu Thais minoski i cycki wiec fajny exp dla pallow co tu wiecej mowic... THAIS WYMIATA :P
zgadzam sie z Dwarfem, gdyż ja expie jako palek tylko i wyłącznie na cycach, mino i mino guardach. czasem chodze z kumplem (też pal) do cyclops cave, on łazi zem spearami i blokuje a ja expie!! Rzadko bywam w innych miastach dlatego sie nie wypowiadam!! 8o

Mankeyman
04-02-2005, 17:37
Thx za odpowiedzi. Chciałbym wykorzystac ten temat do poruszenia jeszcze jednego tematu. Mianowicie chodzi mi o GSa w Venore. Gdzie on respuje? Venore to naprawde świetne miasto i potwierdzam to, ale boje się że będe zaliczał dethy przez tą małą wade.

Dezerter De'War
04-02-2005, 17:46
na poludnie od venore na poh.
ogolnie nie masz szans go spotkac ale dosc latwo go lurnac pod dwarf bridge(oczywiscie jak dysponuje sie odpowiednim lvl) ale po przyspieszeniu rzadko sie to zdarza

Chessterr
04-02-2005, 17:46
Prawda, Gs jest lurowany codziennie.

Mankeyman
04-02-2005, 18:41
Mam pomysł żeby w tym temacie pytać o miasta. Jeżeli czegoś nie wiesz lepiej by o to zapytać tutaj, zamiast zaśmiecać Forum kolejnymi, bezsensownymi tematami. Co na ten temat uważacie? Piszcie i komentujcie. Według mnie jest to dobre rozwiązanie. [ nawet nazwa pasuje: "Plusy i minusy miast" :D ].

Xusos
05-02-2005, 00:12
Yo.Wiesz jak powiedziałeś że nikt nienapisał o Kazordoon to pomyślałem że wkońcu ktoś to musi zrobić.
Często bywałem w Kazo i myśle że tam jest bardzo dobry exp dla każdego lvlowca:

małe lvl:(Dwarf's,rotworm's)
średnie lvl (Soldiery,rotwormy,dwarfy i pojedyncze spawny guardów)
Wysok lvlowi( Wiadomo guardy -duże spawny)
Jeśli idzie się z kumplem to bardzo opłaca się lootbagi a zwłaszcza chan armorów bo nikt tego tam niezbiera a dużo kasy za nie.

Serwer:Calmera
Profesja:Knight
Nick:Xusos
Skill's x/x - póżniej powiem ale cały czas rosną
Miasto-Thais

Mankeyman
05-02-2005, 20:23
Mam pomysł żeby w tym temacie pytać o miasta. Jeżeli czegoś nie wiesz lepiej by o to zapytać tutaj, zamiast zaśmiecać Forum kolejnymi, bezsensownymi tematami. Co na ten temat uważacie? Piszcie i komentujcie. Według mnie jest to dobre rozwiązanie. [ nawet nazwa pasuje: "Plusy i minusy miast" :D ].

Naprawde nie lubie się powtarzać, ale proszę, powiedzcie co na ten temat sądzicie.

Pan xxx
05-02-2005, 20:41
Miasto dla 10-30lvl to tylko carlin (chyba że jestes palem to se na cyce nie pochodzisz) Ilość pk troche spora, ale jak nie siedzisz i nie denerwujesz ludzi to jest :p spoko. N00by mają swoją dzielnice (na północny zachód od depo, ja tak uważam :] ) Exp wręcz wymażony 8o . 10-20lvl to Folda, łatwy lootbag,a od 20 można bic ghule, fire devile, demon skeletony i inne potworki ghouslandu. Największy plus to to, że runki się kupuje nad gildią sorców(tam gdzie sd se kupujesz) :p
19lvl :miecz:
25magic lvl :mag:
Amera :flaga_pl:

Bawolik
12-02-2005, 17:09
O ile wiem (dzisiaj sie dowiedzialem na własnej skurze) to w Thais mozna spotkac takie potwoy jak dragon,orc warior, cyklop, varkirie, no i minotaury.
Ja osobiscie spotkalem nawet wild warior.
Nawet malo pkowcow ale poluja na skulle, czasem znajda sie i nooby :( :(
ale miasto ogólnie jest spox :) :)

Tomek maly druid
13-02-2005, 13:47
Polecam Carlin to dobre miasto dla PK i do expienia :evul:

Willy The Dark Druid
13-02-2005, 14:05
Kiedyś umieściłem tu posta opisującego Carlin. Byłem wtedy początkującym na mainie ale teraz troszke wiencej poiwiem:

Carlin : Całkiem fajne i małe miasto duzo miejsc do expienia ale strasznie mało kasy sie dostaje za sprzedawane przedmioty :(

Ab'Dendriel : Jeśli ktoś lubi kwiaty to dla nich. Miasto cez całkimem fajne pod ziemią hellgate i blisko do kopalni i orc landu.

Kazordon (czy jakos tak) : Powiem o tym mieście tyle ze jest... pokręcone i łatwo jest sie w nim zgubić ale jest blisko do kopali i orc landu.

Venore : Miasto na bagnach. Ma bliski dostęp do : Smoków, pustyni i PoH.
Tylko w tym jest minus ze sie znajdoje poziom wyzej... biedne summony...

Thais : Stolica Tibi baaardzo duze miasto. Tez ma diostęp do większości lokacji i często sie tam zdazaja najazdy orców.

No to by było na tyle.
See You in Tibia!

Kumagoro
15-02-2005, 20:42
Na początek: Carlin (GL dobre dla 8lvl, no i jest jeszcze folda i FoG)
Potem: Thais (bliski dostęp do fibuli czyli DS'y i roty)
Kazordoon: (dwarfy, kopalnie, żyć nie umierać!)
Jeszcze później: Ab'dendriel (hellgate róló, jest jeszcze ukryte miejsce z ghulami na 2 poziomie jaskini trolli taki ukośny korytarz przysypany kamieniami)
na koniec venore: PoH tylko dla elity po update, no i jest jeszcze dragon lair :)

Vehemir
16-02-2005, 21:11
No wiec kiedys po rooku prznioslem sie na CARLIN--->straszne miasto pelno pk zabili mnie chyba 5 razy , nigdy niezrobilem wymazonego 10 poziomu ,niby ta folda taka fajna ale tez pk troche i nie znalazlem zadnych fajnych expowisk dla low lvl , moze trole na polnocny-zachod ale i tak za malo , amaznoki na wschod na poziomie 8 czy 9 nie ma co isc ,, nie lubie tego miasta i nigdy sie tam nie przeniose .Teraz mieszkam w Venore i jest super , prawie wogule nie ma pk a jak juz to zazwyczaj juz go ktos zabija. W kazordoon moze byc fajnie bo dwarfy i mam wlasnie pytanie _-----> JAK JEST W KAZORDOON??????

Kumagoro
16-02-2005, 22:17
Kazo jest fajne, ale można sie pogubić, na większości serwerów raczej pusto tam jest (Galana), ale sklepy mają bogatą ofertę :)

Sor"ser"
18-02-2005, 18:38
Nie polecam Carlin, poniewaz sam zetknalem sie z taka sytuacja, ze beda afk zostalem zabity i jeszcze mi grozono rookiem, bo bylem afk w nie swoim miescie -.-

Knight Nirvana Org
18-02-2005, 19:07
Dziwi mnie jednak że nikt jeszcze nic nie powiedziało Kazardon. Na sądzie znajdującej sie na forum właśnie Kaz. miał najleprzą ocene.

Jak masz 12 lvl to radze do thais tam są Rotwormy na kórych radze expic.
Co do PK to uwarzaj unikaj karzdego z czszką (szczegulnie na Rotwormach ta mnie już 4 razy zabili) X(
Co do lootu to codziennie widze z 5 kolesi taszczących lootbag.

Zdecydowanie polecam to miasto.

Lord Gimil
18-02-2005, 19:59
Uważam że to dobre miasto bo:
1. Mało pk
2.Średnio noobów
3.Dobre miejsce do expienia (pod i obok ab)
4.W szkieletornii w ab czasem super loot!

Marcepanowy maciek
18-02-2005, 21:22
carlin jest najlepsze . Mucha niesiada prawda panie romanie?? a tak na poważnie to carlin bo są bugi i to dużo ( w podziemiach) roty (tak samo) i slime (również). Obok jest gholstland i folda ,senja i vega . Pozatym na północy jest amazon camp ( a na samej górze jest witch). Jak sie pójdzie na wschód to są kopalnie tak se można latać. I najważniejsze DEMONA.Jak sie wie jak sie wchodzi to można iść na prawie wszystkie potworki (prawie) i na warlocki (ale jest cramka lewelowa ;( ;( ;( )

Gromateist
11-03-2005, 14:31
Przeczytałem kilka tematów o miastach i nadal nie wiem jakie wybrać. Mam juz 8 lever na rooku i niewiem gdzie sie udać.

Wydaje mi sie, że wybiorę olbo Venore albo Carlin. Napiszcie proszę które jest lepsze i dlaczego. Gram na Pandorii i jako profesję wybiorę knighta. Nie mam premium.

Podobno Venore jest lepsze dla Palladynów, czy to znaczy że jest kompletnie złe dla Knightow? Interesują mnie expowiska i żeby mnie nie zabili po kilku minutach grania ;).

Dzięki z góry za odpowiedź.

Kumagoro
12-03-2005, 12:57
Na twoim miejscu wybrałbym carlin i do 10 lvl na szkieletach siedzieć, potem do kopalni czyli albo do ab' lbo do kazo

Gromateist
12-03-2005, 22:32
Już za pozno bo wybrałem Venore :(. Może później się przejdę do innego miasta

Jajek
17-03-2005, 12:07
B) Ja polecam Thais ,ale co do expienia zalezy jaki masz lvl :D :miecz: nooobków jak wszędzie, nie za dużo ale sie trafiają X( PK nie występują(oczywiście żart:P)Ja sam mieszkam w Thais nie żałuje

Przybitek
17-03-2005, 16:45
Thais:
Średnia ilość pk (w większości noobki co kończą z grą i rookują postać)
Dość dużo expowisk dla lvli do 40-60. Fibula (roty, beholdery, orce, dsy, a także za bramką od 50 lvla mino archery minosy dragi i dle) Cyklopy, pojedyńcze respy wielu stworków (niestety pojedyńcze...) jest także mintwain.
Noobów dość dużo jednak i lootów do depo nie potargamy bo dużo złodzeji.
Carlin:
Nooby nooby i jeszcze raz nooby same złodzieje thiefy cheaterzy masa tłumu.
Expowiska Gl, Folda valkirie amazonki i trole.
O targaniu loota nie ma mowy jedynie z foldy parcelka.
Jedyną według mnie zaletą carlin jest to że jest dużo ludu i można łatwo handlować.
Dużo pk
Kazordoon:
Miasto wysokich lvli, miły klimat, dobre expowiska (dwarfy roty spidery soldki guardy). Niektórzy uważają że to miasto jest dziwne zagmatwane itp.... Tak naprawdę po jakimś tygodniu bardzo łatwo się połapać. Bardzo dobry loot okolo 2-8k w kasie na godzine. Dość niskie ceny w sklepach. Jednak co parotygodniowy spacer na ląd do thais i na fibulę dobrze zrobi ;].
Venore:
Miasto osób dość chciwych (po wyjściu z rooka nie da sie nic wyżebrać kiedyś sprawdzałęm :P)
Dobre expowiska przedewszystkim dla h lvlowych palków i postaci magicznych.
Low lvle mogą iść na swampy albo na amazon camp.
Nie ma wiele pk i noobków.
Ab:
Miasto polaków expowiska dla niedużych lvli jedynie hellgate dla większych.
Edron:
Miasto dobre do rozwijania się postaci (nie ma czarów dla facc :().
Wiele expowisk dla każdego lvla.
H lvle mogą chodzić na dle behemoty itp :P
Darashia:
Miasto według mnie dla postaci magicznych gdyż jest wiele kopalń rotów oraz nekro gs vampy dsy itp.
Ankrahmun:
Bardzo miłe miasto dośc dobre ceny w sklepach.
Expowisko dla każdego lvla. 8 lvl może chodzić na larvy albo na np szkielety hieny itp. 15-50 lvle na dragi ghule crypt szamblery itp
Ponad 50 lvle to za ogniki w cavach dle itp.
Bardzo przyjemne miasto dobre do expienia.
Mam nadzieję, że pomogłem chodz 1 osobie w decyzji. Sam preferuje Kazo Ank i Edron.

HEKADOr
20-03-2005, 11:24
Ja osobiście polecam ankh 0 noob bo to wkoncu dla pacc (chyba że premmy noob) a o expie nawet nie wspomnie w tydzien zrobilem tam z 20 na 27 lv PK zazwyczaj też nie ma

Van_Waterflew
20-03-2005, 21:12
Thais:
Jest stolicą Tibii, jest w-g mnie najlepszym miastem dla pallkuw (którzy postanowili olać shielding na 8lvl-bardzo syzbki exp na cycach w 2dni 15lvl ok. 50dista) i postaci magicznych (te polecam cyce, fakt niektórzy muwio że to strata run ale napoczątek chce sie zdobyc lvl i sie nie mysli o stracie run, a potem od 28lvl moża lazic z monkiem), knightci terz mogo poszaleć na wszelkiego rodzaju orcach od zwyklego do zerka (obok greenshore). Polecam takrze dla palluw fibule a na niej "fibula dangeon" (klucz 2k u npc)-wiele paccuw kupuje tam domki ze względu na "fibula dangeon", w fibula dangeon znajdzicie bardzo syzbki resp dsów po 2-3 i średni resp rotuw (uwaga! mogą zablokowac cie i w tedy zginiesz najlepiej wziosc z 4 gfb lub w gorszej sytuacji finansowej fire balle możesz zrobic) potem mozesz od 50lvl (bramka lvlowa) expic w fibula dangeon na dlach i innych silniejszych potworkach.
Thias jest bardzo dobrym miejsce dla magów poniewarz niedaleko greenshore jest całkiem spory resp rotuw. Newbie mogo expic na trollach (Troll cave, uwaga na scorpiony majo bardzo silny jad). Są wszystkie gildie.

Kazordoon
Nie polecam tego miasta na poczotek poniewarz nie znajdziesz tu przyzwoitego respa potworuw slabszych niż roty lub dwarfy. Najlepsze miasto dla knightuw (13-20lvl soldy, potem jak masz dobre skille to guardy) i palluw (guardy-ulubiony potworek palluw). Kazordoon ma jeden minus nie ma gildii palluw.

Venore
Wyśmienity exp dla karzdej profesjii z wyjotkiem palla (na niskim lvlu w poruwnaniu do innych miast). W jaskiniach są bardzo duże respy rotuw i swampuw (bardzo polecam, szybki exp). Venore jest jednym z najlepszych miast dla FACC highlvli (dragon lair, poh), najlepszy exp jest dla palla na 50lvl (z bohami) na gsach, profesje magiczne muszo czekać asz do 70lvl hit z hmm trwa, ale oczywiscie mozna prubować wcześniej. Knight na 20-50lvlu nie ma co tu robic.

Ab'dendriel
Najgorsze miasto podwzgledem expa. Są tylko 3 dobre expowiska (ale i tak so tam zazwyczaj multum ludzi): hellgate, ab fortres i tkzw. necro hole (nic nie ma wspulnego z necromantami, najsilnieszy potwur to slime). Nie ma gildii dla knightuw. Jedynym plusem jest to, że w ab jest bardzo tania amunicja dla palluw.

Carlin
Nie lubie tego miasta, jest dużo ludzi, dużo spammeruw, dużo zlodziei, dużo pk oraz n00buw i skullhunteryw. Jedyno zaleto tego maista jest to, że ma wszystkie gildie dla wszystkicgh profesjii oraz jest blisko do dorbych expowisk: Ghostland (od 15lvl), ice lands-lodowe wyspy(Dobry exp dla 8-13lvl ale jest dużo pk), Amazon camp (nawet dobry exp dla 14-16lvl)

SORRY ZA BŁĘDY STYLISTYCZNE I ORTOGRAFICZNE, WKOŃCU MAM "3" Z POLAKA :)

Seteus
21-03-2005, 13:56
Jestem fanatykiem tego miasta , idealne dla każdej klasy postaci.

Wieć tak , low lv 8-12 maja tu mały problem bo oprócz hien i szkieletów (uwaga ghule sa blisko) nie ma nic do expienia , kiedy już wmiare sprawnie będziesz zabijac roty/larvy masz 5 jaskin rot'ów na koło darashii , albo sławne w całej tibi jaskinie larv , jest ich 5 , super szybki respawn , starczy dla wszystkich. No póżniej sa tomby , bodajrze 7 takich tomb'ów jest ukrytych w piaskach pustyni ankrahmun.

Sprawa pk..
nie którzy twierdzą że tam łatwo sie pkuje, tutaj poprawka , pkuje sie trudno ale jak już kogoś pekniesz to latwo uciec , dla przykladu koleszka mój lv 27 master uciekal tam przez 20 minut przed lv 107 royal pallkiem , innego dnia gonila go lv 89 royal z lv 71 pallkiem. Zabawy kupa , polecam Ankrahmun.

Shyym-ski
21-03-2005, 21:13
Moj tryb życia to przemarsze z Kazor do Thais i z powrotem. Kazor polecam na expa (do -1 pietro kopaln dla low lvli, pozniej sa soldiery i guardy), a Thais jest "uniwersalne". Polecam też Kazor na loota (xbow z soldatów, do opchniecia w Thais). Ogólnie ścieżka handlowa Kazor - Thais RULEZ :D

Knight Simon Dark lord
22-03-2005, 11:07
ja polecam:

ankrahmun: dobry exp dla małych lvli hieny potem larvy a jeszcze później scaraby a jeszcze później koło 40 lvl można wybrać sie z kumplami na djinn fortress

carlin: dużo expa wszystko blisko ii nie da się nic zlurować

p.s gram na non-pvp więc nie moge podać czy są pk czy nie ma :P

Asieks
22-03-2005, 13:34
Edron: Mozna kupic tam praktycznie wszystko,Good exp, Cyco,Dragi Hero Itp
Ab: Dobre dla Sorców I druidów,duzo wody nie mozna nazekac
Ank: Niebo-Praktycznie od kazdego lvl mozna tam expic.
Thais ,Carlin -Omg Tyle Pekusów tyle nOObów...
Kazo: ujdzie jesli robisz Loota
Darama: Dobra dla Lov Lvli i na Necro,Vamp Hunt
Venore: Nie wyobrazam sobie jak mozna tam mieszkac :P jednya interesujaca tam rzecza sa Sklepy,questy,i PoH

Vermyn
22-03-2005, 22:23
Ja polecam Edron - 0 nooba.

Xan Arcanist
23-03-2005, 20:45
Ja najbardziej lubię kazzordon. Jest w nim bardzo mało PKów, mało nOObów, nikt nie kradnie loot bagów, w kopalniach jest bardzo dobry exp dla niskich leveli( dwarfy i roty), średnich (dwarf soldiery) i wysokich (dwarf guardy, GSy i dwarf geomancery)

Grzybal
31-05-2005, 19:07
jakie najlepiej jest wybrac miasto po rooku(mam 8 lvl)????

PS. Cieszyłbym się, jakby było mało PK.

rogaty
31-05-2005, 19:27
jakie najlepiej jest wybrac miasto po rooku(mam 8 lvl)????

PS. Cieszyłbym się, jakby było mało PK.
to zależy ja lubie venore jest tam dobry eksp i nawet dobrze mi tam jest ale jak jesteś paccem to idź do angh ja osobiście nie jestem więc moge tylko siedzieć i ;( a tak wracajaćdo mojego pytania jak mi pisze od długiego czasu ze jestem na 5 minut coś tam to co ja mam zrobić nie jestem cheterem i nie pisze że mam bana prosze o szybki kontakt ;( ;(
;(
;(
;(
;(
;(

Asik
31-05-2005, 20:11
Ja tam myśle że to zależy od profesji.Kogo se wybierzesz??Bo jak paladyna to ic do Carlin a stamtond pendem do Ab"Dendriel!Bo to miasto elfuw luki,kusze i itp.Dla knighta dobre bendzie Thais,socerr to chyba venora,a druid to tesz ab B)

MiodUs
31-05-2005, 20:35
E, tam Carlin i tylko Carlin! Duzo h lvl, ale i polakow. Troszke noob'ow i thiefow ale bez przesady!!!
X( Idz gosciu na Carlin!
Duzo expowisk i na bugach l lvl wiec mozna po pekowac ;)
WYBIERZ CARLIN!!!

Rabanbar
01-06-2005, 10:08
Kazde miasto ma swoje wady i zalety. Moim zdaniem wbrew pozorom najlepszym miastem dla nisko levelowych sorcerów i druidów jest kazzardoon. Powód jest taki że do jaskini troli jest kilka metrów więc żeby cie zabił zlurowany Giant Spider mala szansa.

Ja mieszkam w Thais i mi bardzo pasowało to miasto ale ja na 8 levelu nabiłem se skile 45/40 i chodziłem na Orki Wariory i zrobilem w ten sposób level 15 skile 58/23 i teraz pójde sobie z niskolevelowym kumplem zeby mi bloczyl cyklopy. Pomysł pewnie idiotyczny ale chce poexpic a jak bije na solo to mi za dużo życia schodzi :)

Venore to miasto wypraw. Jezeli nalezysz do teamu chodzącego na wyprawy (Dragony, Giant Spidery) to Venore to miasto dla ciebie. Blisko POH i respy smoków. Jeżeli masz PACC płyniesz na Necro bądź Dragon hunta na Darme.

Co do Ab'Dendriel uwazam ze bardzo fajne ale nie ma respa a Carlin to swoisty zakład karny w stylu "Ucieczka z Nowego Yorku".

A jeszcze co do PK w Thais. Często biją przy płnocnej bramie ale łatwo uciec. Natomiast w mieście... pełno PK ale nie chcą sobie zrobic sculla. Kiedys mój kumpel przez pomylke sobie zrobil scula to go pełno Non-Sculowych PK nawalalo. Jezeli gdzies w thais sobie zrobisz scula to módl się zeby nikogo nie spotkac.

Grzybal
01-06-2005, 15:01
Chyba wybiore Venore, a z tamtąd jeśli to możliwe udam się do Ankrahmun.

Tasiior
01-06-2005, 16:29
Planuje w najbliższym czasię przeprowadzkę. Nie wiem jeszcze do jakiego miasta.Piszcie tu jakie miasta są najleprze. Interesuje mnie:
Ankrahmun
1.Mało głównie szukają afkerów.
2.Bardzo mało.
3. Bardzo dobry, najpierw larvy i scaraby potem ghostland i tomby.
4.Nie ma z tym problemu , mało osób pod dp a jeśli są to raczej nie zabierają.

Task Roxel of fortera
01-06-2005, 18:48
Ja polecam Thais:

1. mało PK
2. dużo noobów X(
3. stworki: trolle, cyklopy, orki, orki spearmani, orki warriory, ork ridersi, ork shamani, slimy, scorpiony, rotwormy, dragony, boholdery, skeletony, war wolfy, beary, snakei, valkirie, wild warriory, raty, cave raty, spidery, poison spidery, waspy, a jeśli pójdziesz w strone kazoodron to spotkasz dwarfy i dwarf soldiera.
4. możliwość popłynięcia na inne wyspy (statek)
5. sporo polaków
chyba wszystko :]

czaro_16
01-06-2005, 19:09

To ja Ci opowiem o Kazordoon.
dobre dla knigthów z powodu duzej ilosci dwarfów, dwarfów soldierów i dwarfów guardów. pall moze poskillowac na poczatku(dwarfy), lecz po pewnym czasie owiekszasc potworów beda za slabe. ;(

Yoh Asakura
01-06-2005, 20:01
Wg mnie to najlepsze jest Venore.Jest stamtad blisko do Elf Fortress gdzie jest rewelacyjny exp !Mozna stamtad takze plynac do wiekszosci miast i sa bardzo ladne domy ;)

Dragonsokol
01-06-2005, 21:39
1: Średnio często pk do 10lvl :D
2: Ilość jak w każdym mieście napewno mniej niż w carlin i ab :p
3: Mino guardy , cyclopy , beholdery , orc camp :evul:
4: Dość dobre lootbagi można przynieść i nie kradną ludzie lootbagow 8o

Rassix
25-06-2005, 16:40
Opisy miast:
Ab'dendriel - tu zaczęłem swoją grę. Mało PK. Resp troli 2 pietra pod depo. Ładne miasto. Moim zdaniem najlepsze miasto ponieqaz na trolach nabijemy okolo 14lvl. Pózniej trzeba chodzic na roty najlepiej do kopalń koło Kazo ale to nie jest dużym problemem. Po 20lvl kupiłem PACCA i teraz mieszkam w Ab a expie na Darashi miłe rozwiązanie :) Aha i z Ab mamy blisko do zamku można tam solowac draga na stosunkowo niskim poziomie :) (schodzenie i wchodzenie po schodzach). No i knight i sorc muszą latać po czary do Carlin.

Darashia (Ankh): Najlepiej od 12 lvl (wspaniały resp Rotów) , ale także m i h lvl mają tu wspaniałe respy. Możliwość przytargania loota (skutecznosc 90%). Trzeba byc posiadaczem PACC. :) Ale za to 0 noob (prawie)

Carlin : Moim zdaniem miasto noobów. Jest ich ogromna ilośc. PK także dużo.
Miasto w którym panuje bałagan, pare h-lvl ale nic specjalnego. A loota to tu napewno nie dotargasz. :(

Thais : Hmmmm nigdy nie byłem tu długo i nie znam respów ale mysle że jest troche lepszym miastem od Carlin , znacznie mniej Noobów i PK.

Venore: Dobre miasto, dużo h-lvl. Dobry resp dla każdego lvl. I dobre połączenie z wyspami. Napewno jest pare Noobków i Pk ale jak sie uważa to jest spokojnie :)

Kazordoon : Niby dobry resp bo kopalnie z Dwarf i Rotworm ale nie polecam. Nie wiem czemu ale nie jestem przekonany do Kazo.

Edron : Na moim servie to nie jest miasto dla low ani mdl - lvl. Poprostu 4 h-lvl. Dla nich właśnie świetny resp. Jest jedna kopalnia rotów ale jak mamy PACC to polecam Darashie.

A wiec osobiście polecam jeśli macie PACC to Darashia a jesli nie to Ab na trolach z późniejszą przeprowadzką do Venore. :)

Edit:

Te informacje dotyczą servera na którym obecnie ja gram nie mam 100% pewności że na innych servach jest podobnie :D

WiktoreQpa
25-06-2005, 17:56
Carlin
-Duzo N00bkow ;/
-Duzo Pk
-Możliwość zbierania Lootbagow 0 ;/
-Same Thiefy

+ Trolle
+ Bugi ;P

Kazzordoon
+Malo Noobow! (Wyjątkowo)
+Możliwość zbierania lootbagów ;) (Wyjątkowo)
+Mało Pk..
+ Dwarfy.Roty,Dwarf Solidery,Dwarf Guardy

- Thief's .. ;/

Radze ci wybierz 'Ab'Dendriel' Lub 'Kazzordoon' To wyjątkowo dobre miasta ;)
8o 8o

[ mz ]
25-06-2005, 18:14
No to i ja opiszę miasta :P

Thais - stolica Tibii (: Polecam na początek. Niedaleko quest z 'podstawowym eq' tj. scale armor, battle hammer (o ile trenujesz club), dark shield (tylko o 1 pkt defa mniej niż dwarven ;]), battle axe (o ile trenujesz club). Dosyć duży respawn potworów na kazdy lvl. Również niedaleko dobre miejsce na lowienie ryb, Greenshore i Fibula (:

Venore - Miasto samo w sobie ładnie wygląda, aczkolwiek często pod wejście do Venore lurowany jest Giant Spider, przez co ginie wielu low i mid lvl`i. Of course wtedy każdy idzie przez roty... Reasumując, nie polecam tego miasta; dla mnie jest to wieś na bagnach (;

Kazordoon - Raj dla Knight`a. Dwa poziomy pod depot jest kopalnia, w której trenujesz na dwarfach, a expisz na dwarf soldierach, później dwarf guardach.

Ab'dendriel - Dosyć dobre miasto dla low leveli, blisko gobliny, waspy, orci, orc spearmani, elf, etc. Dla wyższych leveli pozostaje jedynie zamek i kopalnie krasnoludów niedaleko Kazordoon.

Carlin - zdecydowanie najbardziej zaludnione miasto w calej Tibii. Dla low lvli dosyć dobry expowiskiem są lodowe wyspy, a dla mid lvli mini amazon camp.

Co do PACC`owskich miast nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie posiadam PACC`a );

Vivatex
25-08-2005, 09:18
Jak tak mowicie to powiem wam ze zapomnieliscie o SZWEDACH prawie na kazdym serverze sa z nimi wojny wiec przedstawie gdzie oni sa najczesciej:

Carlin:Malo polakow i malo szwdow ale jak chodzi o loot bagi to tylko po updacie to jest mozliwe bo jakis przechodzacy 8lvl'owiec przejdzie przesunie pare razy loota i jush po loocie, Ale przez ten taras co dorobili na UP DACIE to jeszcze ale radze powyzej 30+ lvl dlatego ze beda cie ignorowac.

Ab'dedriel:Chyba najwiecej tam jest polakow jak sie zaczyna wojna ze SZWEDAMI to chyba w tym miescie (rozpoczyna i konczy w thais) Loot bagi sa bardziej realne nawet na 10 lvl'u jak modrze posuniesz bag to go dokonczysz tahac do depo.

Kazordoon:Duzo polakow malo szwedow prawie wogulle no chyba ze jakis przyjdzie poexpic na soldkach , A jesli chodzi o LOOT BAG'i to duzo noszenie ale naprawde warto jak sie jest w poblizu kazo poszukaj pod drzewami czesto sa tam chowane NP: na Minotaury i na archery pod ziemia jest ich tam bardzo duzo tylko tak jak napisalem wczesniej to latwe zeby ukrascsa tylko 2 wejscia sa zeby przemycic Loot do depo .

Thais:Zapomnij ze w tym miescie muglby przezyc jakis 60 lvl'oviec bedac POLAKIEM to jest miasto szwedo ( moze na innych serverach jest inaczej ale np: na IRIDZIE i GALANIE to tak jest jak pisze). loot prawie nie realny tylko 2 waskie wejscia do depo a w dzien tam bardzo duzo osob siedzi (Ale jest inna propozycja nad Mino Guardami jest hardek a tak mozna zrobic Loot dlatego ze tesh jest duzo drzew bedac tam na 9 lvl zabijajac minusie zrobilem loota i nikt mi go nie ukradl :)

Venore:Miasto pol szwedow pol polakow tam sa wojny tylko z miasta oczywiscie ze sa w tym miescie amerykaninie,mexykanie,niemcy itd... Ale najwiekszy problem polakow to SZWEDZI jego to nie obchodzi ze dednie a polaka to gryzie (jak by mial 3TONY ucisku na D@pie :p :p )wiec najlepsze miasta jakie znam i chodze to AB I KAZZ...

Macabra
25-08-2005, 16:55
Pozostaje jescze kwestia "loota" najlepiej jest w ab'd z Elven Bane (zamku) latwo mozna "dotachac" loota i sellnoc szybko w najblizszym sklepie sam tak zarabiam :P

zycze trafnego wyboru miasta ;)

Mafuss
25-08-2005, 17:03
Venore-Fajne miasto dla początkujących swampy,roty
Thais-nie polecam
Kazzo-Swietne maisto dla knighta swietny exp ;)(magowie i druty nabijaja sp)
Carlin-duzo pk tez nie polecam ;)

vaviec
25-08-2005, 17:40
Thais-
exp-3 miejsca do expienia na cyclopach,fibula(roty-dla lowlvl,beho dla srednich i dragi dla wyższych),Mintwallin,Orci pod greenshore,długie "labirynty"pod ancient temple w ktorych można znaleźć np dragony,fire devile,roty,slimy,ghoule itd,itp...,resp banshee na poludnie.Można zdobyć sporo mięsa na pólnocy(wilki,beary)Oczywiście można tez znalkeżć sporo troli i orców na wschodzie ;).
pk-W samym mieście dość mało lecz w troll cave na wschodzie i na cylopach w mount sternum sporo.
naby-Mniej niż w carlin ale wiecej niż venore czy kazz.

Carlin-ghostland,amazonki i valkirie,folda,senja,wyspa krulów,Molts(nie wiem czy do ab to czasem nie należy:P)
Pk-dużooooo,a co za tym idzie także pk hunterów;/
naby-Dużoooo

AB-hellgate,zamek,blisko do goblinów,i trolle ofcorz
PK-Tyle co w thais
naby-Dużo low lvli,a co za tym idzie newbie które nie znając nieoficjalnych zasad życia tibijskiego kradną i nie różnią sie od pospolitego okazu nOOba.

Venore-mało się znam na tym mieście...Swamp trolle,roty,Dragon lair ,poh oraz elf fortress.
PK-mało
nabów-mało

Kazz-blisko do goblinów, dwarfy, dwarfy guardy jedna kopalnia z mino.
PK-dość mało
noobów-dość mało

Dj Fara0n
25-08-2005, 18:05
Ab'Dendriel
expowiska: Waspy,Trolle pod miastem,zamek,hell gate.
ludnosc: duuuuzo polakow,jesli duzo polakow to i duzo noobow,malo pk,malo skullhunterow.
Carlin
expowiska: Bugi,Ghostland,Amazon camps,troche trolli,folda.
ludnosc: wszystko [br,swe,pl],duuuuuzo noobow,duzo pk,duzo skullhunterow.
Thais
expowiska: Orki,trolle,cyclopy,dragony,minosy,troche nieumarlych
ludnosc: wszystko [polakow najmniej] ,srednio pk,srednio skullhunterow,duzo noobow
Venore
expowiska: Swamp trolle,roty,amazon camp,dragony [lordy].
ludnosc:wszystko,malo pk,srednio skullhunterow,malo noobkow

Dla paccow nie bede pisal bo malo tam bywalem...

Oreniusik
25-08-2005, 18:13
Ab'Dendriel

1. przewaznie w podziemiach i nieduzo PK
2. noobow srednio-duzo
3. Trolle, Ghule, slimy, zamek(orki warriory zerki drag mmag,mino guard i inne), waspy
4. na zamku lub gulach(20 minut-800gp)

TriluX
25-08-2005, 18:18
Moim zdaniem najlepsze miasto. Jest troche PK ale przewaznie są to HighLvl i niezabijają lowlvl :) Jest troche noobów, ale nie zadużo. Bardzo dobrze sie expi jestem sorcem i cały czas chodze na roty. Blisko do wszytkich miast BBBAAARRRDDDZZZOOO dużo expowskich dla wszytkich lvl i profesji. Najbliżej na Fibule:P bardzo dobre expowisku dla druidow i sorcow. Polecam to miasto.

kwadro90
25-08-2005, 22:32
Skoro jesteś sorkiem to dobrym wyborem bedzie Carlin. Miałem sam sorka i bardzo dobrze mi sie nim expilo na fodlzie tak do 25 lvla a póżniej Ghostland i tam expiłem bez problemów do 40 lvla... ale wybór należy do ciebie... ;) B)

Van_Waterflew
26-08-2005, 10:21
teraz ja dożuce swoje 3gp:

Thais:Sporo PK, mało n00bków jest tam sporo expowisk noi thais jest najiwiększym miastem w tibii :D
Niskolvowiec: Troll Cave
Średniolvlowiec: Cyc camp, Cyc hill-początki (nie pamiętam jak to sie nazywa ale odradzam jak masz slabe skille), roty, orci.
Wysokolvlowiec: Mintwallin, Cyc camp, Cyc hill, Dragi (są dwa pojedyncze respy o ile wiem w pobliżu).

Venore: Średnia ilość PK, sporo n00bkuw, przed update było tam sporo trapów teraz jest to jsuz nie możliwe, sporo expowisk:
Niskolvowiec: Swampy, Swampy, Swampy :D
Średniolvlowiec: Roty, Amazon Camp
Wysokolvlowiec: POH, Dragon Lair

Kazordoon mało PK, mało n00bów, jedne z najlepszych miast dla knightów na lvl 10+
Niskolvloweic: hmmmmm trolle i gobliny ale so troche dalej
Średniolvlowiec: Dwarfy, później Dwarf Soldiers i mino (zwykle) potem archery
Wysokolvlowiec: soldki, minosy (wszystkie) i dwarf guardy

Ab'dendrielDobre maisto dla nisko i średniolvlowych postaci mało PK, sporo n00bków
Niskolvlowiec: Trolle, ewentualnie gobliny
Średnio lvlowiec: Zamek, Ghule
Wysokolvlowiec: zamek, hellgate

Carlin dużo PK sporo n00bów
Niskolvlowiec: Trolle, Folda
Średniolvlowiec: Trolle, Folda, Amazon Camp
Wysokolvlowiec: Warlock, itp.

Xyrius
26-08-2005, 10:59
A teraz ja wyraże swoje zdanie... fajnie że opisujecie gdzie jakie potworki, ale po co piszecie gdzie są n00by i PK ? Wpadł ktoś na pomysł że człowiek czytający 'to' nie gra na mytherze gdzie carlin to najgorsze miasto a AB najlepsze tylko gram tam gdzie to odwrotnie... pójdzie do AB i die... no myślał 'bo na forum pisało że AB najlepsze' (<-naapeewno są ludzie którzy tak myślą...)...

BTW. Na MYTHERZE ja polecam Ab'Dendriel - bo tam sam mieszkam i jest qll, ew. thais - dużo h lvl(raczej nie zabijają 8lvl), Kazo - mało ludzi, strasznie mało, Venore - czy ja wiem... Carlin - tfu... ile PK
Powyższe informacje są SPRZED WOJNY (jakieś 3-4tygodnie), teraz jest WOJNA i nigdzie niejest bezpiecznie !

Marcin wymiatacz
26-08-2005, 11:39
A ja uwazam ze najlebsze pod wzgledem expowisk jest venore poniewaz
dla postaci z lvlami 8-25 sa: swampy, amazonki, valkirie, roty, beholdery, slimy, orci, orci spirmany
dla postaci z lvlami 25-xx sa elfy(wszystkie rodzaje), dragi, orci(wszystkie rodzaje) i poh(gsy, cyce, mino, itp)

MefistoS
26-08-2005, 14:06
Jak dla mnie ( i moich kumpli) najlepsze miasto to Ab'Dendriel. Jest to miasto h-lvleli, którym szkoda unjustów na niskie lvle... . Dla palka to wymażony raj. Kopalnie z trollami, mini Ghost Land ;), duuuuużo miejscówek do łowienia rybek, zaraz obok zamek z orcami i minoskami (lootbagi), no i na północu Ab'Dendriel miejscówka z elfami, elfami scoutami, i jednym arcanistem (jak ktoś nie wie jak tam dojść to i tak nie powiem - czescto tak expie :evul: ). No to tyle :P

He is Erycus
26-08-2005, 14:22
EDRON- najlepsze miasto na poczatku bijesz trolle gobliny potem roty orki cyce ..mało pk prawie zadnych noobów wiekszośc ludzi to hlvle z domkami wartymi 10kk którym szkoda sdeka na 20 lvla można spokojnie sobie tam zyc i sie rozwijać

St.Aszek
28-08-2005, 21:30
Więc mianowicie:

Carlin: +miasto dobrze położone (blisko Folda,Ghostland itp.);Całkiem miła tam atmosfera;sklepy blisko depo.
-Jak dla mnie sporo tam PK;Dużo BR (+ lub - jak dla kogo B) );Duże wahania lvli mieszkańców(od poczatkujacych po elitarnych graczy), uważam to za minus bo nie każdy wtedy może się luźnie czuć;daleko na PoH i tym podobne expowiska hlvli; loota ciężko donieść pod sam sklep(są inne sposoby ale to już mój sekrecik ;) )

Ab'Dendriel: +Moim zdaniem najlepsze miasto; Bardzo dobre expowiska dla low lvli jak i hlvli;Można bardzo łatwo donieść loota; Dobra baza wypadowa; Mało PK;Miasto jest piękne, dużo drzew, krzewów,kwiatków itp.;Miasto spotkań hlvli z reguły nie PK;
-Ja mnusów nie dostrzegam(choć niektórym może być troszkę daleko na expowiska lepszych potworków).
Już tak od siebie chciałbym gorąco polecić wszystkim Ab'Dendriel

K3ine
29-08-2005, 21:08
Powiem tak: kup domek w tym miescie gdzie wokół niego są expowiska na których bedziesz expić do 100 lvl to jest najlepsze rozwiazanie.
Ja Najt wziołem przykład z qmpla na rl, który również gra Najtem i mówi że dobrze zrobił kupując domek w Veno, ale ja kupiłem w Ank ponieważ nie ma tam FACCów(nic do nich niemam ale jednak więcej jest wolnych expowisk) i za dużo ludzi również tam nie ma (przeważnie wszyscy na huntach albo offline). Uważam że jest to dobre miasto dla każdej profesji: wokoło dużo expowisc(Tomby, i kilka respów Dragów) a jak coś to również blisko do respu Hydr(łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadny loot, za uhy zawsze sie zwróci jak sie idzie na jakis dluższy hunt)

Griin
29-08-2005, 21:41
ja bym niepolecal AB - powod prosty: duzo PK (przynajmniej na Azurze) zawitalismy z qzynem do AB i nagle nas pol miasta zaczelo za nic gonis (same WS i RS [chyba z 7]) ;D

a polecam Carlin - powod: chodz troche PK ale za to blisko i duzo expowisk oraz malo n00bow ;D

pZdR...

edddy
29-08-2005, 23:16
plusy
duzo expowisk dla lov medium i hig lvl
niezaduzo pk
mala liczba mieszkancuw
srednie zagenszczenie noob
miassto czensto patrolujom znudzeni medium lvl jako HELP PK

minusy
za miastem moze byc niebespiecznie PK zlurowany elf
latwo przez przypadek wdepnonc ze sojego expowiska w smoczy resp

Rabanbar
29-08-2005, 23:40
Wzorzec

Thais
1: Zazwyczaj high levele uprawiajacy PA
2: Wpii.... dużo
3: Anient Temple !!!
4: Bardzo dobrze zbiera sie loota ale trzeba umiec i znac drogi...

Ab'Dendriel
1: Zazwyczaj lurowanie i osoby robiace se jaja
2: Miasto polaków... a polacy to nooby
3: Zamek Elvebane
4: Jest problem ale do pokonania

Kazordoon
1: Nie spotkałem sie
2: Mało
3: Respawn jednego rata na korytarzu :D... Kopalnie dwarfów oczywiście
4: Do depo lootbaga nie doniesiesz, nie ma jak, ukradną. Musisz wysłać parcelem albo nosic pojedynczo.

Venore
1: Zalezy... niskie levele sa zabijane przez high leveli ale jak PKuje highlevel...
2: Nie wiele
3: Dla High-Leveli
4: Wykonalne

Sunsetal
07-01-2007, 16:50
Hmmmm proźba.Może mi ktoś powiedzieć jak można zmienić miasto w którym chce sie odnawaiac po każdym dedzie ? plz

Shinodin Barthez
07-01-2007, 17:03
Musisz wejść w teleport w innym mieście...rozmieszczenie tych teleportów znajdziesz na mapach tibia.pl :P

Hurin
07-01-2007, 17:09
Hmmmm proźba.Może mi ktoś powiedzieć jak można zmienić miasto w którym chce sie odnawaiac po każdym dedzie ? plz

By logować się w danym mieście po dedzie trzeba być jego mieszkańcem,a by byc mieszkańcem wystarczy wejść w portal w świątyni albo dotknąc(na use) jakiejś statuetki.Ale w ab jest trudniej bo trzeba przejść labirynt do portalu, ale poradzisz sobie jak nie zawsze możesz kogoś zapytać;).

libner
07-01-2007, 18:03
Wiec jak na mnie najlepsze miasto to ankrahmun...

1: Moze i sa PK ale 90% miasta to pz
2: Prawie nie ma
3: W środku miasta znajdziemy tomby, poza miastem scaraby, dragi, tomby etc.
4. Tutaj to jest banal, dp to piramidka i bez problemu wrzucisz loot baga tak by nikt nie zauwazyl...

nowaczek16
08-01-2007, 11:54
:D :D :D To ze w veno jest exp dla wylokich lvl to nie koniecznie sam tam jestem i expie bez przypalu i blisko do dezert qlesta :D :D :) ;) ;)

PiXik
08-01-2007, 18:02
a polecam Carlin - powod: chodz troche PK ale za to blisko i duzo expowisk oraz malo n00bow ;D

pZdR...hahah Carlin mało noobów,to jest dobre miasto jak sobie runki chcesz kupic a tak pozatym to lipenstein

Whain_Dragon
08-01-2007, 20:03
Wzorzec

Thais
1: Mało
2: Dużo
3: Dla małych lvl dobry exp chocby na fibuli albo mount sterum
4: jesli ktos ma postmana zna sciezki to mozna

Carlin
1: Srednio
2: Miasto Noobów
3: Dobry exp dla 30lvl(puzniej juz wolniej)
4: Ze wzgledu na noobów prawie zawsze stracisz :>

Venore
1. Mało
2: Wiekszosc H-lvl wiec noobów malo
3: Dobry Exp (Dragon Lair)
4: Mozliwosc

Kazordoon
1: Mało(prucz trap door mnie tam trapli i ded)
3: Dwarfy ;]
4: Jesli umiesz to doniesiesz ;]

Ab'Dendriel
1: Srednio
3; Abdendriel fortes
4: Wykonalne

Pacc Area(all miasta)
1:Możesz latac z rs/pk nikt cie nie ubije chyba ze zaczniesz kogos nawalac
2:Brak
3:Cudo do expienia(Hero/Demcy/Tomby)
4: Napewno nie stracisz bo nikt nie ukradnie

Dawisza
08-01-2007, 21:05
Jakie miasto z 3 początkowych jest najlepsze dla 8 lv. Będe knightem. JEdną postacią bylem na Carlin, ale za dużo PK. Od razu mnie zabila taka jedna. Ale miala tylko 20 poziom, więc jeszcze mogę ją dogonić. Ludzie też niepomocni, przez poł miasta przebiegłem krzycząc help i nic. Wiec, co jest lepsze Thais, czy Venore? Chcialbym wyjść z rooku na 8 lv i odrazu zaszyć się w kanalach i zabijać pająki i robaki. Nie interesują mnie inne miasta, gdyż boję się łazić z niskiem lv.

Kobranocka
08-01-2007, 22:45
;) moze powiem co dlamnie jest plusem i minusem z 2 pierwszych miast (thais i carlin o venore nic niemoge powiedziec) dla 8 lvl
Thais
+fajne miejsca do expienia 8-15 lvl rotwormy i orki
+ malo pk
+nawet pomocni ludzie(przynajmniej na isara)
Carlin
+bardzo pomocni ludzie
+miejsca do expienia od 15-20 lvl i nawet widzialem 30-60 lvl
- duzo pk
-malo miejsc do expienia 8-15 lvl

Dark_Site
09-01-2007, 16:24
A więc po koleji (od najlepszego do najgorszegp)

1.Ab'Dendriel:
Plusy:
-Dużo polaków (pomocnych)
-Mało Pk
-Miejsce z Trolami do expienia.
-Zamek niedaleko
-Gniazdo Waspów bardzo blisko. A Zbierajać Honeycomby można niezłą kase zarobić jak dla niskiego LVL
-Są miejsca w mieście gdzie mozna stać i trenować.
-Duże DP
-Depo blisko sklepów.
-Ładne, teraz nawet bardzo.
-I wkońcu to miasto elfów.
Minusy:
-Nie ma czarów dla Maga (najwiekszy)
-Daleko do koplań kazo
-Jak ktoś nie umie sie porszuać to sie moza zgubić.

2.Venore:
Plusy:
-Ładne
-Można kupic czary dla wszytskic hprofesji
-Loteria
-Roty i Swamp trolle są badrzo blisko
-Nie daleko dp ejst jeziorko, wiec i są rybki
-Mało PK
-Świątynia wmiare blisko DP
-Dwa Depo
Minusy:
-Daleko z DP do wszytskich sklepów
-Zazwyczaj przeludnione
-Sporo noobów
-Mniej polakow
-Depo jest za małe. Wieczorem nie ma gdzie podejsc

3.Carlin:
Plusy:
-Niedaleko Ab' wiec idzie sie tu po czary
-Miasto Kobiet ^^
-Duze depo
-Niedaleko z dp do sklepów
Minusy:
-BARDZO DUŻO PK
-DUZO NOOBÓW
-DUZO GŁUPICH POLAKÓW
-brzydkie

Thias:
Plusy:
-Najwiesze...
-Tu jest król
-Wiecej nie znalazlem...
Minusy:
-Przeludnione
-Wile PK
-NIe ma gdzie expic, wszytsko pozapychane do granic mozliwosci
-Ogulnie do bani... najbadrzej nei polecam.

Najlepsze jest AB'

Shinodin Barthez
09-01-2007, 17:04
hehe i dlatego tam jestem ulokowany :P

Flisik
09-01-2007, 17:34
Ab jest moim zdaniem słabe, bo nie ma ciekawych expowisk (do 13-15lvl trole, a zamek to tez jest śmiech na sali), ewentualnie Molts dla 80lvl+. Z Thais można pójść na Cyce, Anicient Temple, albo fibulę i nic więcej. Z Carlin idziesz na GL, lodowe wyspy. Kazoo to kopalnie, ewentualnie OF, ale trzeba chwilę wychodzić z miasta (czego nie cierpię). Bardzo fajnie umiejscowionym miastem jest Venore. Blisko jest PoH, Amazon Camp, OF, EF, DL, Swamp trollle i roty.
Wg. mnie najlepszym miastem jest Carlin, nie za duże, nie za małe i znam je najlepiej. Za to najfajniejszą lokacją jest Venore.

Loqo
09-01-2007, 20:44
Noo Darashia...
Masz tylko dobrych graczy...
Trzeba uważac na relogi graczy bo zazwyczaj mają noob chara. Ale ogólnie miasto jest spoko. Dobre do wojny ;] duża przestrzeń ;]

Pomarancza
12-01-2007, 22:42
Witam,
Mieszkam w carlin i mam 30 levela sorca. Mieszka sie świetnie, dużo stawów do łowienia ryb, mało zakręcone miasto, od razu wiesz gdzie co jest. Niestety jest dosyc duzo noobków;/. Przywołuje kolesiowi monka przychodzi sorc na 9 i mówi: ja będe skill! I wali mi w tego monka aż go zajebał. Rezultat był oczywisty-sam padł. W carlin mozesz sobie ze spokojem chodzic ze skullem nikt cie nie tknie! JA mma jeszce wyrobiona opinie i duzo kumpli wiec jeszce pomoga. Naprzyklad raz jak rozwalalem jakiegos frajera to 2 kolesi na 9-levelach sie dolaczylo i se skulle zrobilo wiec jets solidarnosc i nawet niektore noobki pomoga;]
OGÓLNIE KONIECZNIE WYBIERZ CARLIN!

myanato
12-01-2007, 23:01
no moim skromym zdaniem najlepszym miastem a wlasciwie wsia jest outlaw camp :D znajdziecie tam spokoj i cisze i wolne domki poza tym nikogo w promieniu wielu kratek. Po prostu zyc nie umierac :D :D :D

Progmaniak
13-01-2007, 11:41
Darashia ;] poprostu raj

AnArAki
13-01-2007, 15:28
ja bardzo polecam kazordoon poniewarz tam są bardzo dobre loot bagi i exp
i dosyc szybko z soldka leci dwarven shield a double axe z guarda :)

SerisZ
14-01-2007, 13:23
jezeli pacc to darashia najlepsze
szedzie z tamtad blisko(dywan)
tomby , roty, mino , gostland do wyboru do koloru
facc troche mniej ciekawa opcja
polecam veno na 8-20 lvl
roty
2 depo
korzystne ceny przy sellowaniu loota z rotow

Lagon Night
14-01-2007, 17:58
Ludzie, co wy widzicie w mieście nOObów Carlin i praktycznie pozbawionym usług Ab'? Zaznacze że gram na świecie Non PvP więc nie wiem jak tam z PK. Często zanoobienie zależy od świata na którym się gra. Polecam Thais ale to rzecz gustu. Niektórym się gra lepiej w Carlin, innym w Venore ale ja przedstawię swoją opinię:
Thais:
+dla każdego dobre miejsca do expa
+Ancient temple
+trool mounts
+blisko Fibula i Mintlwain
+pojedyńcze respy silniejszych potworów co umożliwia pokonanie ich lol lvl-om
+dużo usług
-"trochę" noobów jest;)
-zaludnienie
-częste koleiki
-pełne depo
Carlin:
-miasto noobów
-zaludnienie
-z tego co pamiętam dużo PK
+ghostland
+lodowe wyspy
+/- Molts
Kazzodorn:
Nie mam pojęcia, nigdy nie byłem:D
Venore:
+dobre miejsca do expienia
+wyścigi psów:D
+można pływać do różnych miast
-z tego co pamiętam dużo PK
-jak dla mnie to labirynt
-CHYBA po drodze do Veno można spotać potwory z PoHa.
-\+ płynąc na Darshanię można spotkać ghost ship
Ab' Dendriel
-praktycznie brak usług
-żeby dostać się do świątyni gdzie można zostać mieszkańcem miasta trzeba
przejść przez labirynt
+podobno nieźle się expi

Podsumowanie:
dla mnie Thais

Tibijczyk222
21-04-2007, 19:46
B) :] :D 8o :baby: :cup: :evul: :) ;)
dla mnie ankh +/-
+malo noobow
+malo pk w miescie
+exp w miescie (tomb)
+inne tomby
+blisko nomady (lvl 8-15)
+nie mozna nic do miasta lurnac
+blisko dp skslep z foodem
+mozna spox lootbaga pchac
-czasami straszne tloki
- pk na expowiskach (raz mnie kolo zlapal i w 5 sec zabil firedevilami)

Jak narazie gram na terni
lvl 24 druid
m lvl 24 :(
hail ankh

Slawek93
21-04-2007, 19:49
Ja lubię strasznie miasto Darashia

Gram sobie tam jak robie uhy moim Elder Druidem to ide na raty z war hammerem i soula odrabiam :)

Czarna_Wdowa
21-04-2007, 20:00
Ja lubię strasznie miasto Darashia

Gram sobie tam jak robie uhy moim Elder Druidem to ide na raty z war hammerem i soula odrabiam :)
O ile się nie myle to na ratach soula nie odrobisz, gdyż dodają mniej expa od twojego lvla.:)

Kajulec
21-04-2007, 20:15
Ankrahmun. O PK raczej duzo powiedziec nie moge, gdyz gram na serwerze non-pvp. Jednak jesli ktos obawia sie PK, to Ank jest wrecz stworzone dla niego. Prawie cale miasto to jeden wielki protection zone (piramidy).
Miejsc do expienia od groma (tomby, dragi, niedaleko Tiquanda (Hydry), po prostu swietnie).
Uhmm.. co by jeszcze.. promocje mozna w Ank kupic, wiec jesli komus nie chce sie plywac to jak znalazl. Domki maja swoj nieodparty urok (kazdy chce mieszkac w piramidzie, nie? xD), a depo jest bardzo przyjaznie zbudowane.

Dozorca
21-04-2007, 20:19
W ank na aldorze spokojnie można donieść loot baga do depo, nawet jak jest dużo osób:) to samo darashia, a dla facc proponuje Ab

r4mz3s
21-04-2007, 20:29
Jak świat pvp to AB jeśli non-pvp to Veno :)

gitara3000
21-04-2007, 20:31
Ja bym polecil carlin jest tam malo noobow (ale zawsze jakis sie znajdzie ;))polecam dla niskich levli, a potem do thais tam sa bardziej zaawansowane potworki:]

Zabuza91
22-04-2007, 07:51

Darashia

1: Malo (pacce czesto sie bawia pod depo ale sie nie zabijaja)
2: brak
3: Nawet nawet, blisko do tombow, piramida mino, roty etc
4: Duza; roty & mino

Ankh

1: Malo (pz w calym miescie)
2: Brak
3: Tomby
4: Duze (tomby)

Edron

1: Srednio (czasem sie zabijaja)
2: Brak
3: Hero cave, orce
4: Male (glownie tam sie huntuje, nie lootuje)

Carlin

1: Masakra
2: Masakra
3: Amazonki, Dwarfty
4: Kiepskie nooby moga gwizdnac ;/

Thais

1: Duzo
2: B. Duzo
3: Cyce, AT, Mint
4: Mint ale trzeba uwazac na nooby

Veno

Nie wiem ;p

Kazoo
1: Duzo (krete uliczki)
2: Srednio
3: Dwarfty only
4: Sa ale nie wiem ;d

Ab'

1: Pk jest (z carlin wieje)
2: Sa a jak?
3: Dwarfty, Trolle , elfy , elvenbane i femur
4: Sa ze skillami to do tachasz do poczty i wyslesz xD

Grelix
22-04-2007, 12:39
Ja polecam Carlin.

Carlin Best.

Zdecydowanie popieram ale przed ostatnim up'datem moim zdaniem najlepsze bylo Venore poniewaz DC teraz mozna ominac Gs'a ale jest to ryzykowne ;/

Technick
22-04-2007, 13:28
Ja od siebie dodam, że na baardzo niskim lvlu (8-15) nie ma co iść do Kazo.
Tylu się tam kręci PK, że expienie w kopalniach trwa najwyżej kilka dni, a potem płacz, zgrzytanie zębów i odrabianie lvla. A i nawet z wyższym lvlem nie polecam, no chyba, że ma się pro.

Rivex
25-04-2007, 22:07
Ja od siebie dodam, że na baardzo niskim lvlu (8-15) nie ma co iść do Kazo.
Tylu się tam kręci PK, że expienie w kopalniach trwa najwyżej kilka dni, a potem płacz, zgrzytanie zębów i odrabianie lvla. A i nawet z wyższym lvlem nie polecam, no chyba, że ma się pro.

Hehe, rozbawiłes mnie do łez:D Nie wiem czy wiesz, ale Kazz to miasto, w którym jest najmniej PK w całym świecie Tibii (to nie tylko moje zdanie). Jeżeli jest się knightem najlepiej expic w Kazz (sam to przetestowałem). Jeżeli jest się postacią magiczną to najlepszym miastem jest Thais (a konkretnie cyklopy :P). Ucieka się przed nimi i strzela, a exp i loot jest dobry :P