PDA

Pokaż pełną wersje : Doigraliście się. :>

PaniBarbara01
25-10-2010, 21:03
Prosiłem od 3 lat, żebyście usunęli moje zbanowane konto o nicku Szymucha.
Wszyscy każą się zgłosić do admina - ok. Jeden nie odpowiedział, drugi nie odpowiedział, trzeci też nie. A moderatorzy? Oni też nie, kogo to obchodzi.
W każdym razie - pozbawiając mnie wglądu do moich danych osobowych złamaliście prawo, i szykujcie się bo tak łatwo nie odpuszczę. :)

A tak nawiasem mówiąc - dużo zarabiacie na tym forum dla niezrównoważonych psychicznie nastolatków grających w Tibię? Bo mam co do tego wątpliwości. Byście się wzięli za coś pożytecznego niż opier&%*$ć się demoralizując młodzież.

No i czekam na kontakt, najlepiej odbanujcie mi konto, przynajmniej na 5 min.
Do zobaczenia :*

Lasooch
25-10-2010, 21:29
W każdym razie - pozbawiając mnie wglądu do moich danych osobowych złamaliście prawo, i szykujcie się bo tak łatwo nie odpuszczę. :)

Z ciekawości - na jaki dokładnie przepis się powołujesz i o jakie 'dane osobowe' Ci chodzi?

Swoją drogą podziwiam, że zamierzasz - jak rozumiem sądowo - dochodzić tego, że gdzieś w internecie widać Twój prawdopodobnie nieaktualny nr gg, prawdopodobnie nieaktualny adres e-mail i prawdopodobnie nieaktualne zainteresowania.

Poza tym, jak coś raz wrzucisz do internetu, to już tego nie usuniesz - masz nauczkę.

PaniBarbara01
25-10-2010, 21:36
Z ciekawości - na jaki dokładnie przepis się powołujesz i o jakie 'dane osobowe' Ci chodzi?

Ustawa o ochronie danych osobowych i/lub regulamin forum.
Numer gg, @mail, częściowy adres zamieszkania (nieaktualny, ale nie o to tutaj chodzi) oraz nazwisko.
No i na moje nieszczęście - aktualne gg.

Poza tym, jak coś raz wrzucisz do internetu, to już tego nie usuniesz - masz nauczkę.
Oj tak, 5 lat temu myślałem o tym co będzie dzisiaj.
Poza tym jeżeli nie zauważacie wy, drodzy 12-latkowie :lol:, jakie podejście ma do was administracja to jest mi bardzo z tego powodu przykro. Jesteście zwykłym materiałem do robienia kasy. :)
A skoro administracja mnie olewa, to zabawa się rozkręca.

Slythia
25-10-2010, 21:57
Z ciekawości sprawdziłam.

Nazwiska tam brak, miejsce zamieszkania - 'po co to komu gdzie mieszkam ?'. Pozostaje mail (niezawierający nazwiska) oraz gadu, lecz to nie są dane osobowe (wg tego) (http://www.e-ochronadanych.eu/a,309,czym-sa-dane-osobowe-wyjasnienie-ustawowej-definicji-.html).

@down
Sprawdziłeś, no tak. Tutaj widać podejście userków do kadry.

Jak tak bardzo ci na tym zależy to wyślij mi linki do postów, które chcesz usunąć (postów, nie strony w temacie), a znikną.

PaniBarbara01
25-10-2010, 22:00
Kto powiedział, że to w profilu jest napisane? Sprawdziłeś posty napisane przeze mnie? Sprawdziłeś temat "Jak wyglądamy w rl"? Więc nie rób ze mnie idioty.
Gdybym miał dostęp do edycji danych to bym problemu nie robił.
Poza tym ta sprawa tylko pokazuje podejście was (administracji, moderatorów) do użytkowników.

@up
Już lecę przegrzebywać wszystkie napisane przeze mnie posty.
Czy tak trudno jest wam odblokować to żałosne konto na 15 min lub po prostu ruszyć tyłek i wywalić to konto? Czy potrzeba na to 3 lata czasu, żeby wreszcie dotarł do mnie n-ty mail aktywacyjny do nowego konta, aby wreszcie ktoś się tym zainteresował?

Slythia
25-10-2010, 22:49
Nie chcesz, to nie. Ja nic więcej zrobić nie mogę.

PaniBarbara01
25-10-2010, 22:59
Proszę o pozostawienie tematu przynajmniej do czasu, gdy Admin raczy odpisać na moją PW.

Erverse
26-10-2010, 08:57
Akceptowałeś regulamin forum przy rejestracji, teraz nie ma żadnego pretekstu, aby dla ciebie zrobić wyjątek. Widzisz, ośmieszasz się trochę - pierw wjechałeś z czymś a'la "doigraliście się, mam na was dowody, sprawa idzie do sądu". And now you are like "odbanujcie mi konto chociaż na 5 minut, proszę" : )

Ashlon
26-10-2010, 11:52
Ustawa o ochronie danych osobowych i/lub regulamin forum.

1. Nie zrozumiales pytania. Lasooch pytal sie ciebie o przepis prawa (czyli np. konkretny artykul), a ty mu podajesz nazwe aktu prawnego.
2. Szkoda, ze powolujesz sie na akty, ktorych nawet nie przeczytales.

Numer gg, @mail, częściowy adres zamieszkania (nieaktualny, ale nie o to tutaj chodzi) oraz nazwisko.
No i na moje nieszczęście - aktualne gg.

1) Z ustawy o ochronie danych osobowych:

Art. 6. 1. W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.
2. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne.
3. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań.

Numer gg i adres zamieszkania przez ciebie podany nie kwalifikuja sie pod powyzsze przepisy.

I tak, jak Slythia napisala - podany przez ciebie adres e-mail niezawierajacy nazwiska nie zalicza sie do danych osobowych w swietle wyzej wymienionej ustawy chociazby z tego powodu, ze nie pozwala na identyfikacje osoby, a gdyby sie nawet uprzec, ze pozwala - wymagaloby to ogromnych dzialan i kosztow, wiec art. 6 pkt 3 "eliminuje" taka mozliwosc.

2) Z regulaminu forum :

Nie mam pojecia, dlaczego podales jako podstawe regulamin tutejszego forum, poniewaz nigdzie w jego tresci nie znajduje sie jakakolwiek wzmianka o podawaniu danych osobowych.

3) Co zabawne, nawet podczas rejestracji zgodziles sie na :

Rejestrując się na forum wyrażasz zgodę na przechowywanie oraz przetwarzanie Twoich danych, w tym adresu e-mail przez administracje forum, oraz na wykorzystywanie tych danych w celach marketingowych i rozwoju forum.

Przy czym nawet to nie ma zastosowania, poniewaz (tak, jak sprawdzila Slythia) twoj adres e-mail nie umozliwia identyfikacji twojej tozsamosci w swietle art. 6 pkt 1-3 ustawy o ochronie danych osobowych.

Kto powiedział, że to w profilu jest napisane? Sprawdziłeś posty napisane przeze mnie? Sprawdziłeś temat "Jak wyglądamy w rl"? Więc nie rób ze mnie idioty.

4) Ochrona danych osobowych dotyczy wylacznie tych informacji, ktore sa od ciebie wymagane podczas zawierania umowy (a za umowe mozemy uznac rejestracje na forum, gdzie stronami umowy beda odpowiednio - wlasciciel forum oraz rejestrujacy sie uzytkownik). Jako, ze podczas rejestracji wymagany jest wylacznie adres e-mail (co w twoim wypadku sie nie kwalifikuje), to tylko on jest chroniony. Zamieszczajac dobrowolnie wlasne dane osobowe na forum (przy czym nikt od ciebie tego nie wymagal) nie masz podstaw do powolywania sie na ustawe o ochronie danych osobowych. Ergo - trzeba bylo najpierw pomyslec, a dopiero potem wrzucac swoje dane do internetu.

Analogicznie - mozesz wydrukowac na kartce a4 wszystkie swoje dane i porozlepiac je we wlasnej miejscowosci, ale nie bedzie oznaczalo to, ze wladze gminy maja obowiazek usuwac twoje dane z ulic z uwagi na ustawe o ochronie danych osobowych.

5) Kodeks karny oraz kodeks wykroczen nie wprowadzaja uregulowan odnosnie przetwarzania danych osobowych. Penalizacja wprowadzona jest w rozdziale 8 "przepisy karne" ustawy o ochronie danych osobowych. Warto sie z tym rozdzialem zapoznac, zeby "latwo nie odpuscic".

@up
Już lecę przegrzebywać wszystkie napisane przeze mnie posty.
Czy tak trudno jest wam odblokować to żałosne konto na 15 min lub po prostu ruszyć tyłek i wywalić to konto? Czy potrzeba na to 3 lata czasu, żeby wreszcie dotarł do mnie n-ty mail aktywacyjny do nowego konta, aby wreszcie ktoś się tym zainteresował?

6) Do obowiazkow moderatorow nie zalicza sie przeszukiwanie wszystkich postow na zyczenie uzytkownika. Dwa, ze nie wyswietla mi sie, kto ciebie zbanowal, wiec nie moge odblokowac ci konta, poniewaz istnieje wysokie prawdopodobienstwo (w przypadku Slythii graniczace wrecz z pewnoscia), ze zlamalbym pkt 6 ppkt 3 regulaminu forum, z ktorym zobowiazales sie zapoznac podczas rejestracji. Trzy, ze moderatorzy nawet nie maja technicznie mozliwosci usuniecia konta, do tej opcji maja dostep wylacznie administratorzy strony (jesli nie wylacznie administrator techniczny).

7) Administratorem technicznym jest Bosal, dodatkowo on jest wlascicielem calego serwisu, wiec to jest jedyna osoba, do ktorej mozesz miec jakiekolwiek pretensje. Wiec zamiast sie burzyc na caly swiat, nie latwiej bylo napisac "Sluchajcie, na PW Bosal mi nie odpisuje, czy ktorys z moderatorow moglby napisac do niego na gg, zeby poszedl mi na reke i usunal informacje, ktore sam nieodpowiedzialnie zamiescilem na forum?". Jestem w 100% pewny, ze ktorys z modkow by do niego napisal i sprawa by sie wyjasnila latwo, milo i szybko.

Rybzor
26-10-2010, 14:42
Btw zastanawia mnie jedno - bo już od jakiegoś czasu przez ostatnie 2-3 lata o ile mnie pamięć nie myli kojarzę tego typa no i tutaj nasuwa mi się pytanie: dlaczego zakładasz te tematy mniej więcej co parę miesięcy, po czym zaniechasz swoich starań, no i za parę miesięcy znowu. Czyżby efekt nudy, czy akurat przypomina ci się "ej, ja tam konto miałem i podałem swój gg!" ?

PaniBarbara01
26-10-2010, 15:51
Btw zastanawia mnie jedno - bo już od jakiegoś czasu przez ostatnie 2-3 lata o ile mnie pamięć nie myli kojarzę tego typa no i tutaj nasuwa mi się pytanie: dlaczego zakładasz te tematy mniej więcej co parę miesięcy, po czym zaniechasz swoich starań, no i za parę miesięcy znowu. Czyżby efekt nudy, czy akurat przypomina ci się "ej, ja tam konto miałem i podałem swój gg!" ?

Mam codziennie pisać do bosala PW na które i tak nie odpowie? Myślisz, że nie mam nic ciekawszego do roboty? Akurat ostatnio miałem nieprzyjemność ze względu na to konto, a to dlatego, że można mnie bardzo łatwo zidentyfikować po gg (zajmie to około 15 min).
Administrator mnie olewa, nie odpowiedział na żadną wiadomość, więc co mam wam napisać? Poza tym nie widzę potrzeby "grzecznego" wypowiadania się na tym forum dla, no cóż, jakby ich nazwać, dzieci z wyjątkowymi problemami w życiu realnym. Ale tutaj nie chcę się zgłębiać - chyba sam admin wie, że to forum to tylko zarobek.

A skoro ma się ta sprawa jeszcze długo ciągnąć, to poprosiłem przynajmniej o odblokowanie konta, abym mógł wyczyścić to konto.

Pan i Wladca
26-10-2010, 15:59
Zaakceptowałeś regulamin forum po czym go złamałeś za co dostałeś bana i sadzisz, że teraz kogoś to obchodzi?

PaniBarbara01
26-10-2010, 16:37
Zaakceptowałeś regulamin forum po czym go złamałeś za co dostałeś bana i sadzisz, że teraz kogoś to obchodzi?

Parę lat temu nie było wzmianki o tym, że nie można podesłać komuś linka do konkurencyjnej strony jaką jest (LOL) BLOG.
Nie złamałem żadnego regulaminu. Powód nadania bana to "Za reklamę się płaci", więc co jeszcze masz do powiedzenia?
Ale nie o to tutaj chodzi. Ja po prostu chcę, aby to konto dłużej nie wskazywało na mnie (po samym nicku łatwo poznać...), a nie każdy w wieku 11 lat wypisuje przemyślane rzeczy na forach.

Pan i Wladca
26-10-2010, 17:44
Nie złamałem żadnego regulaminu. Powód nadania bana to "Za reklamę się płaci", więc co jeszcze masz do powiedzenia?

Tylko to, że ta wypowiedz utwierdziła mnie w przekonaniu iż jesteś jednym z tych jak to określiłeś "niezrównoważonych psychicznie nastolatków".

PaniBarbara01
26-10-2010, 17:58
Tylko to, że ta wypowiedz utwierdziła mnie w przekonaniu iż jesteś jednym z tych jak to określiłeś "niezrównoważonych psychicznie nastolatków".

Nie wiem co ma bycie "niezrównoważonym psychicznie nastolatkiem" to zaistniałej sytuacji, :lol:.

Niejednokrotnie miałem okazję dowiedzieć się, że większość waszych użytkowników nie ma powodzenia w życiu realnym, dlatego szuka go w Tibii. :-)

Slythia
26-10-2010, 18:22
Nie wiem co ma bycie "niezrównoważonym psychicznie nastolatkiem" to zaistniałej sytuacji, :lol:.
Może to, że wystarczyło by, jak stwierdził Ashlon - grzecznie napisać do jakiegoś moderatora i poprosić, by przekazał twą prośbę administracji i by usunął te parę postów zamiast wyskakiwać na forum z jakimiś paragrafami?

Ashlon
26-10-2010, 19:13
Parę lat temu nie było wzmianki o tym, że nie można podesłać komuś linka do konkurencyjnej strony jaką jest (LOL) BLOG.
Ale nie o to tutaj chodzi. Ja po prostu chcę, aby to konto dłużej nie wskazywało na mnie (po samym nicku łatwo poznać...), a nie każdy w wieku 11 lat wypisuje przemyślane rzeczy na forach.

Wklejanie linkow do konkurencyjnych stron bylo nagradzane banem odkad jestem moderatorem, czyli minimum jakies 6 lat. Co wiecej, w regulaminie jasno napisane jest (i zawsze bylo), ze - cytuje - Zasady mogą być zmieniane bez podawania powodu i wcześniejszego ostrzeżenia. Dlatego staraj się być na bieżąco z regulaminem.".

Czyli zlamales regulamin i zakladajac nowe konto klamales, ze go przeczytales.

Jednakze wyslalem link do tego tematu Bosalowi na gg, jednak chociazby z powodu twojego przerosnietego ego, zacietrzewienia i cwaniactwa nie powinienem byl tego robic.

PaniBarbara01
26-10-2010, 19:52
Może to, że wystarczyło by, jak stwierdził Ashlon - grzecznie napisać do jakiegoś moderatora i poprosić, by przekazał twą prośbę administracji i by usunął te parę postów zamiast wyskakiwać na forum z jakimiś paragrafami?
Jak widzisz poskutkowało - ktoś się zainteresował. Od kiedy was grzecznie proszę zostaję GRZECZNIE ignorowany, a moje tematy są grzecznie usuwane. Proste?

Wklejanie linkow do konkurencyjnych stron bylo nagradzane banem odkad jestem moderatorem, czyli minimum jakies 6 lat. Co wiecej, w regulaminie jasno napisane jest (i zawsze bylo), ze - cytuje - Zasady mogą być zmieniane bez podawania powodu i wcześniejszego ostrzeżenia. Dlatego staraj się być na bieżąco z regulaminem.".

Mówisz, jakbyś wiedział za co dostałem tego bana. Po 1 - moja strona (blog) była o w ogóle innej tematyce. Po 2 - dobrze pamiętam tą sytuację. Moderator po prostu się uczepił.

Poza tym co ma zmiana regulaminu do zaistniałej sytuacji?

Ashlon
26-10-2010, 23:45
Jak widzisz poskutkowało - ktoś się zainteresował. Od kiedy was grzecznie proszę zostaję GRZECZNIE ignorowany, a moje tematy są grzecznie usuwane. Proste?

No popatrz, a ja nie przypominam sobie, zebym dostal od ciebie wiadomosc prywatna, wiec wypraszam sobie uogolnianie. Po drugie powinienes docenic moja i Slythii kulture osobista, bo po pierwszym poscie nalezal sie kop w tylek z forum. Po trzecie istnieje szansa, ze Bosal zachowa sie jak Bosal i sprawe oleje :P

eerion
27-10-2010, 09:14
Zdziwiłbym się jakby Bosal się tym zajął :D
I nie powiem, że zupełnie nie przejąłbym się.

Dobra, napisałem, wracam grać w Tibie i dalej być dzieckiem z wyjątkowym problemem w życiu realnym. Ale RL jest dla słabych, w Tibii mam 100 lvl i PKuje.
I tylko to się liczy zią

Argen
27-10-2010, 12:21
Haha troche forum olałem, a jak przychodze to taka miła niespodzianka! : D Przylkeić to! Haha.

Btw.

Niejednokrotnie miałem okazję dowiedzieć się, że większość waszych użytkowników nie ma powodzenia w życiu realnym, dlatego szuka go w Tibii. :-)

Zdziwiłbym się jeśli chociaż dwie osoby z tego tematu grają jeszcze w Tibię, o tym, że to całe ich życie nie wspominając : )

PaniBarbara01
27-10-2010, 19:02
Zdziwiłbym się jeśli chociaż dwie osoby z tego tematu grają jeszcze w Tibię, o tym, że to całe ich życie nie wspominając : )

Nie napisałem ANI SŁOWA o użytkownikach z tego tematu. :-)

Thero
27-10-2010, 19:07
Przekonaliście Mnie. Robię Knighta Na Mytherze.

E: co to za jakieś filtry na CapsLocka. Nie chcecie już tutaj dzieci z wyjątkowymi problemami w życiu realnym co??

PaniBarbara01
27-10-2010, 19:15
Przekonaliście Mnie. Robię Knighta Na Mytherze.

E: co to za jakieś filtry na CapsLocka. Nie chcecie już tutaj dzieci z wyjątkowymi problemami w życiu realnym co??

Czy dzieci (przepraszam, inni, szarzy użytkownicy) mogą się nie wpie^*%($ć do tego tematu? Ta sprawa miała być załatwiona po cichu, bez zamieszania. Nie wiem po co zwykli użytkownicy się tutaj wciskają, podczas gdy to sprawa między mną a administracją.

eerion
27-10-2010, 22:09
Czy dzieci (przepraszam, inni, szarzy użytkownicy) mogą się nie wpie^*%($ć do tego tematu? Ta sprawa miała być załatwiona po cichu, bez zamieszania. Nie wiem po co zwykli użytkownicy się tutaj wciskają, podczas gdy to sprawa między mną a administracją.
Po cichu i bez zamieszania załatwia się przez Prywatne Wiadomości.
Temat został wrzucony na publiczne forum z masą odwiedzin. Temat nie jest jednoznaczny, nakłania do otworzenia go. Do tego zachowanie i wypowiedzi autora są dość kontrowersyjne. Twierdzenie, że w ten sposób autor chciał to załatwić "po cichu" jest kpiną, bądź pokazem jego głupoty.
Do tego:
Poza tym jeżeli nie zauważacie wy, drodzy 12-latkowie :lol:, jakie podejście ma do was administracja to jest mi bardzo z tego powodu przykro.
Poza tym nie widzę potrzeby "grzecznego" wypowiadania się na tym forum dla, no cóż, jakby ich nazwać, dzieci z wyjątkowymi problemami w życiu realnym. Ale tutaj nie chcę się zgłębiać - chyba sam admin wie, że to forum to tylko zarobek.

Sprawa między tobą, a administracją? Wspaniale to pokazujesz naskakując na tych, którzy powinni się nie mieszać prowokując ich do działania.
Od dzisiaj jesteś moim "miszczem" załatwiania spraw po cichu. Do takich działań jak twoje potrzeba już talentu.

kołbaś
27-10-2010, 22:34
"Panowie wojny wygrywa sie po cichu" powiedzial saper z detonatorem c4 w dloni.

Lasooch
27-10-2010, 22:39

Większość użytkowników (poza działem konkretnie o Tibii) w Tibię już nawet nie gra, więc nie wiesz, o czym mówisz.

Co do ustawy o ochronie danych osobowych - nie chce mi się jej czytać, ale skoro takiś w niej obeznany, to chyba nie będzie dla Ciebie problemem podrzucić mi który paragraf niby gwarantuje Ci prawo do bycia odbanowanym, byś mógł usunąć swoje własne wypowiedzi.

Ashlon
30-10-2010, 13:04
No i mialem racje - wyslalem link Bosalowi na gg, przy czym byl on juz kilkakrotnie online, natomiast na forum jak go nie bylo, tak nie ma :)

PaniBarbara01
30-10-2010, 22:33
Jak tam chcecie - czekam do przyszłej środy i sprawa idzie dalej.
A dlatego, że w/w dane można interpretować jako dane osobowe, i bardzo łatwo jest mnie dzięki nim zidentyfikować, mam duże szanse. Przypomnę tylko, że nie tylko regulamin ma w tej sytuacji zastosowanie - dane osobowe to dane osobowe, mam prawo do ich wglądu i modyfikacji. Administrator o problemie i chęci ich modyfikacji został poinformowany.
A zachowanie Bosala idealnie przedstawia jego podejście do użytkowników. : )

Vasth
31-10-2010, 00:37
Jak tam chcecie - czekam do przyszłej środy i sprawa idzie dalej.
A dlatego, że w/w dane można interpretować jako dane osobowe, i bardzo łatwo jest mnie dzięki nim zidentyfikować, mam duże szanse. Przypomnę tylko, że nie tylko regulamin ma w tej sytuacji zastosowanie - dane osobowe to dane osobowe, mam prawo do ich wglądu i modyfikacji. Administrator o problemie i chęci ich modyfikacji został poinformowany.
A zachowanie Bosala idealnie przedstawia jego podejście do użytkowników. : )

oj szymek szymek. Nawet nie wiesz jakie glupoty wypisujesz. Zreszta jaka wiedze prawna posiada 16latek...

PaniBarbara01
31-10-2010, 01:11
Zreszta jaka wiedze prawna posiada 16latek...

Taką jaką posiada ojciec prawnik. :*
I nie nazywam się Szymek. :>

eerion
31-10-2010, 02:53
oj

. Adam
. Adrian
. Adolf
. Albert
. Albin
. Aleksander
. Aleksy
. Alfons
. Alfred
. Alojzy
. Ambroży
. Anatol
. Andrzej
. Antoni
. Anzelm
. Apolinary
. Aureliusz
. Arkadiusz
. Artur
. Augustyn
. Bartosz
. Bogdan
. Bogusław
. Bolesław
. Cezary
. Cyprian
. Czesław
. Damian
. Daniel
. Dariusz
. Dawid
. Dionizy
. Dominik
. Edward
. Emil
. Ernest
. Eryk
. Feliks
. Filip
. Fryderyk
. Grzegorz
. Gwidon
. Henryk
. Herbert
. Ireneusz
. Jacek
. Jakub
. Jan
. Jarek
. Jerzy
. Juliusz
. Kajetan
. Kamil
. Kacper
. Karol
. Kazimierz
. Konrad
. Krystian
. Krzysztof
. Lech
. Leopold
. Leszek
. Lucjan
. Łukasz
. Maciej
. Maksymilian
. Marcin
. Marek
. Mariusz
. Mateusz
. Michał
. Mikołaj
. Mirosław
. Norbert
. Olgierd
. Oskar
. Paweł
. Patryk
. Piotr
. Przemysław
. Radosław
. Rafał
. Remigiusz
. Robert
. Roman
. Sebastian
. Sławomir
. Stanisław
. Stefan
. Sylwek
. Szymon
. Tadeusz
. Tomasz
. Wacław
. Waldemar
. Wawrzyniec
. Wiktor
. Wincenty
. Wit
. Witold
. Władysław
. Włodzimierz
. Wojciech
. Zbigniew
. Zbyszek
. Zdzisław
. Zenobiusz
. Zenon
. Zygmunt
co ty wiesz o życiu.
Zaś co do twojego ojca prawnika to przypomina mi się historia.
Jako, że jestem dzieckiem z problemami, a dzieci czasu mają dużo, to ci ją przytoczę.
A leciało to mniej więcej tak.
Tomasz wrócił do kraju, po kilkuletnim pobycie w USA. Odwiedzał miejsca, gdzie jako student pił, gdzie jadał. Patrzył jak wszystko się pozmieniało.
Jednego dnia idąc ulicą zobaczył bezdomnego. Rozpoznał w nim starego znajomego ze studiów. Zaprosił go na obiad i zaczęli wspominać dawne czasy. W pewnym momencie jednak, zapytał:
- Jednej tylko rzeczy nie rozumiem. Gdy wylatywałem, byłeś dość zamożnym człowiekiem. Miałeś samochód, dom z ogrodem i dobrze prosperującą firmę. Jak to się stało, że teraz nie masz nic?
- Bo widzisz - odparł bezdomny. - Gdy pewnego dnia wracałem cadillaciem do domu, zauważyłem jakby płot sąsiada był przesunięty pół metra w głąb mojej posesji. Uznałem to za ewidentne zajęcie mienia. I widzisz. Mój prawnik też tak sądził...

Wprawdzie historyjka była odrobinę dłuższa, ale dokładnego wstępu nie pamiętam. Tak czy siak puente myślę, przekazałem poprawnie. Tak więc misiu kolorowy - nie rozpędzałbym się tak w twoich oskarżeniach. Łatwa kasa, na którą chcesz się rzucić jest najbardziej niebezpieczna ;)

Pan i Wladca
31-10-2010, 08:05
To cie stary wyśmieje :>

Ashlon
31-10-2010, 10:22
Prosilem cie o podanie podstawy prawnej, na ktora sie powolujesz. Niestety, odpowiedzi nie otrzymalem. Wnioskuje z tego, ze albo tata-prawnik nie mial odrobiny czasu dla ciebie i nie wskazal ci odpowiedniego artykulu, albo jest to wielka sciema, ktora ma przestraszyc (?) Bosala. A szczerze mowiac liczylem na twoja (lub taty-prawnika) interpretacje wskazanych przez ciebie aktow prawnych, bo wg tego, co napisalem wczesniej - uwazam, ze nie znajdziesz tam czegokolwiek, co mogloby byc postawa do wszczecia postepowania.

Co wiecej, zabawne jest, ze:
a) w jakikolwiek sposob nie udowodniles, ze ty i (byly) uzytkownik Szymucha to jedna i ta sama osoba. Jak admin moze ingerowac w konto innego uzytkownika, skoro nawet nie udowodniles, ze to ty? Adresy IP oba konta maja rozne.
b) nie przedstawiles ani razu posta, w ktorym wg ciebie zawarte sa twoje dane osobowe. A, jak zapewne wie tata-prawnik, podstawa do wszczecia postepowania jest zlamanie prawa, przy czym na to zlamanie prawa musza istniec dowody, ktorych ty niestety nie przedstawiles.

Idac dalej :
a) uzytkownik Szymucha nie jest aktywny od tak dawna, ze nawet zwykla wyszukiwarka uzytkownikow go nie wyszkuje
b) korzystajac z panelu kontrolnego pokazuje sie informacja, ze w/w uzytkownik mial napisane cale 8 (!) postow
c) w zadnym z tych 8 postow nie znalazlem niczego, co mogloby zawierac jakiekolwiek dane osobowe.
Link do profilu - http://www.forum.tibia.pl/member.php?u=27001
Wszystkie 8 postow - http://www.forum.tibia.pl/search.php?searchid=7233933

Mi ta cala sprawa jest obojetna, poniewaz ani nie dotyczy mojej osoby (w koncu nie jestem administratorem-wlascicielem tego serwisu, ani nie zajmuje sie baza danych), ani nie mam wplywu na jakikolwiek jej wynik - wiec pozostaje mi zyczyc ci szybkiego dojscia do tego, kto jest wlascicielem serwisu, zebys mogl wskazac go jako administratora odpowiedzialnego za cala baze danych - mi przez 5 lat sie to nie udalo, bo Bosal stwierdzil, ze to nie on, a wlascicielem jest ktos inny, ktorego nikt z calego teamu na oczy nie widzial.

No, a ostatecznie - mimo, ze byles proszony o podanie podstawy prawnej i nie uczyniles tego, nie podales zadnych informacji, ktore moglyby cie identyfikowac jako uzytkownika Szymucha oraz nie wskazales, gdzie zachodzi wg ciebie do nieprawidlowosci (bo zwrot "mi sie nie chce przekopywac forum!" jest dosc smieszny, musisz przyznac) - kaze mi sadzic, ze albo jestes niepowazny i robisz sobie zarty, albo nie potrafisz odpowiednio przedstawic swojego zdania. W pierwszym wypadku prosze cie o zaprzestanie zasmiecania forum, w drugim - zachecam sie do skontaktowania sie z osoba, z ktora powinienes byl sie skontaktowac, bo ani grono moderatorow, ani grono uzytkownikow nie ma ani celu, ani mozliwosci, aby w jakikolwiek sposob wplynac na ta sprawe. Tak wiec - kontaktuj sie z Bosalem :)

Temat zamykam.

bosal
31-10-2010, 23:29
Konto nie zostanie odbanowane - bo nie zostalo zbanowane bez powodu. Adres email to nie dane osobowe w scislym rozumieniu definicji.

Poniewaz przy zkaladaniu konta zaakceptowales regulamin, ktory mowi o tym, iz nie kasujemy kont, nie ma o czym nawet dyskutowac.

Na tym zakoncze temat.