zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z grafa? Czy jak?

Bibob
14-11-2010, 17:44
Witam

Wczoraj sciagnalem klienta z tibia.com. Zainstalowalem i od wczraj cos mi sie psuje z grafa, z tego co zauwazylem dzieje sie tak jak w oknie pojawia mi sie inny gracz, czasami z npc tez tak jest.
Co mam na mysli mowiaz problem z grafa:
http://img194.imageshack.us/img194/7483/beztytuuqwx.png (http://img194.imageshack.us/i/beztytuuqwx.png/)

Wymagania sprzetowe spelnia moj komp, nigdy wczesniej sie tak nie dzialo.
Aha, probowalem odinstalowac gre i jeszcze raz zainstalowac i dalej to samo;/

Any idea?

Senders
14-11-2010, 18:24
Hej. Nie jestem pewien ale sprawdź. Zaraz przy załączeniu tibii z lewej strony 3 przycisk od góry masz "options", następnie "Graphics", a następnie w drugim rzędzie od dołu masz "advenced". Po wyborze, na górze pojawi ci się jedna z opcji "Select graphics engine" wybierz inną opcję niż masz zaznaczoną. Jeśli chodzi o to to jedna z nich powinna Ci zadziałać.

Bibob
15-11-2010, 18:22
Wlasnie probowalem juz tego i pomaga, ale to jest troszke uciazliwe rozwiazania. Za kazdym walczeniem gry pamietac zeby ustawienie grafy zmienic. BTW. Nie da sie tego raz i na zawsze ustawic?

Anyway, dzieki za rade;)

Senders
15-11-2010, 21:50
Niestety ale nie. To jest domyślne ustawienie, chyba że znajdziesz jakis sposób by Ci to załączało się automatycznie. Np jakis program, który zapamiętuje ruchy myszki i ustawisz go tak by włączał się przy zalączaniu Tibii. Teraz Ci nie pomogę. Trzeba by było pokombinować.

Jagred
16-11-2010, 04:02
kliknij prawym na skrot tibii, wybierz wlasciwosci. i jak masz C:\Program files\Tibia\Tibia exe to dodaj do tego linijke engine 0 badz 1. i bedzie na stale wybrany ten tryb ktory chcesz.

fspows
16-11-2010, 16:47
Jeśli chodzi o zapisanie ustawień Tibii (silnik graficzny):
Przejdź w ten adres: C:\Documents and Settings\NAZWA_UZYTKOWNIKA_KOMPUTERA\Dane aplikacji\Tibia
(ten folder jest ukryty)

Zmień nastepującą linikje:
Engine = 0

Zamiast 0 wpisz porzadany silnik 0-2 (albo 1-3?)

@topic
Moja propozycja:
reinstal sterow od karty graficznej

Pozdrawiam fspows.