zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zaklinacz zwierząt - druga zapowiedź aktualizacji zimowej aktualizacji 2010

Voniek
18-11-2010, 17:05
Na północny-wschód od Carlin stary człowiek rozstawił małe obozowisko. Pewnie zapytacie co tam robił. Wśród Carlinianczyków chodzą pogłoski, że ów człowiek rozmawia ze zwierzętami. Może jest szalony? A może jest po prostu starym, mądrym człowiekiem, które posiada rzadką zdolność zaklinania zwierząt? Może ktoś, to ma możliwość komunikowania się z dzikimi zwierzętami i jest w stanie je ujarzmić, jest też w stanie ich dosiąść?

CipSoft przygotował odpowiedź na te pytania. Jest ona krótka, lecz bardzo treściwa. O co chodzi? O Werzchowce! W Tibii!
Wraz z nadchodzącą zimową aktualizacją NPC Lothar nie tylko będzie witał gości w swojej chacie, ale także z chęcią podzieli się wiedzą na temat ujarzmiania zwierząt. Dzięki jego informacjom, gracze z płatnym kontem oraz niewielką ilością szczęścia będą w stanie dosiąść niektórych, dzikich zwierząt i zamiast zwiedzania Tibii chodząc, będą mogli jeździć!

http://images.tibia.pl/upimgs/1290093474749940336.jpg

Na początek będzie dostępnych 12 różnych wierzchowców, niektóre są już w grze, inne są totalnie nowe. W większości przypadków do ujarzmienia potwora będzie potrzebny specjalny przedmiot. Chcecie dowiedzieć się więcej o zwierzętach? Oto ich krótka charakterystyka:

Draptors: Niebezpieczne stwory, które czasem pojawiają się w Zao, by wspierać swego pana;
http://images.tibia.pl/upimgs/1290093738539274973.jpg

Stampors: Ogromne potwory silnie związane z ziemią, które osiedliły się w jaskini pod Chaochai;
http://images.tibia.pl/upimgs/12900937531796214459.jpg

Midnight Panthers: Te mityczny zwierzęta nocy są mistrzami niewidzialności. Atakują z zaskoczenia, a ich pazury mogą nas w mig zabić;
http://images.tibia.pl/upimgs/1290093766212696313.jpg

Titanicas: Gigantyczne skorupiaki, które czują się najlepiej w ciepłych, podwodnych terenach oraz miejscach niedaleko wody;
http://images.tibia.pl/upimgs/12900937792117535851.jpg

Rapid Boars: Dziki lubią krążyć niedaleko lasów i nie zawahają się użyć ostrych kłów by odeprzeć atak;
http://images.tibia.pl/upimgs/12900937931810716612.jpg

Undead Cavebears: Kościaste bestie, które czasem występują w towarzystwie innych nieumarłych potworów;
http://images.tibia.pl/upimgs/12900938062121301843.jpg

Tin Lizzards oraz Blazebringers: Niewiele wiadomo na temat tych tajemniczych wierzchowców. Może tibijscy odkrywcy dowiedzą się czegoś więcej?
Tin Lizzards
http://images.tibia.pl/upimgs/1290093908532381973.jpg
Blazebringers
http://images.tibia.pl/upimgs/12900939601031347818.jpg

Racing Birds, Black Sheep, War Bears oraz Widow Queens: Jeśli uda wam się ujarzmić któregoś z tych potworów, to zdobędziecie nie tylko możliwość szybkiego przemieszczania się, ale także wiernego przyjaciela.
Racing Bords
http://images.tibia.pl/upimgs/12900940211532540400.jpg
Black Sheeps
http://images.tibia.pl/upimgs/12900940451282641855.jpg
War Bears
http://images.tibia.pl/upimgs/1290094064347795431.jpg
Widow Queens
http://images.tibia.pl/upimgs/12900940731316565605.jpg

Wierzchowce przyspieszą wasze przemieszczanie się, a będą działały podobnie jak stroje. Ze wszystkich tych zwierząt będziecie mogli wybrać jedno, które będzie pojawiało się w oknie ze strojami. Dodatkowo zostanie dodany skrót, dzięki któremu będzie można łatwo dosiąść lub zsiąść z wierzchowca.

Czas na ostateczne pytanie: które zwierzę chcielibyście, by było waszym wierzchowcem? Odpowiedź możesz zostawić w komentarzach tego tematu, bądź też na forum oficjalnej strony (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=28935394).

Monte
18-11-2010, 18:40
CIPSoft podbił moje serce. Idę im wysłać poemat miłosny.

Cygan Slejter
18-11-2010, 19:29
Nie myslałem że do żyje takiego czegoś:D
super pomysł :cup:

Ameriov
18-11-2010, 22:07
Chyba was poje****. (Do tych, którym się to podoba)
Jak zobaczyłem tego newsa na t.com to nie mogłem przestać się śmiać, że rzeczywiście dożyłem czasów, w którym CIP będzie robił wszystko aby tylko złapać paru nowych nubków na jakimś żałosnym pomyśle który niszczy genialną prostotę tej gry. Mówiło się o tym od dawna, jest więcej przeciwników niż zwolenników tego pomysłu. Prędzej widziałbym możliwość latania na smoku w gothicu, niż ujeżdżania homara w tibii.
O ile pojedyńcze egzemplarze ludzi na jaszczuropodobnych wyglądały by może całkiem fajnie, to widok mnóstwa nubów w każdym mieście na czarnej owcy lub czymś takim mi już nie pasuje. Szczególnie, że poza depo trudno będzie teraz o kogoś chodzącego na pieszo. O tym, że będzie można się wciągnąć na linie ujeżdżając lizarda już nie wspomnę...

Tą koncepcje uważam za totalny niewypał, jeśli byłby 1, 2 możliwe super-wyglądające moby dla naprawdę wysokich lvl (400+) których otrzymanie było by trudniejsze niż zebranie 100 Vampire Tokenów byłbym za, ale takie coś...

~A/

dark_solti
18-11-2010, 22:52
tak kurva róbcie z jebanej pixelowni wowa AHHAHAHAHAHAHA

Ok'rzes
18-11-2010, 23:10
Nie podoba się ? To w*~dalać.. Ciekawe ciekawe... w końcu jakieś drastyczne zmiany ;) będzie fun.

Argen
18-11-2010, 23:18
ha ha ha ha ha. Jak tu nie kochać CIPsoftu. HAHAHA no nie moge padam haha

P.S.: POMYSŁ BARDZO SIĘ PODOBA AHAHAHAHA

Wombat02
18-11-2010, 23:22
Niech Zrobia jeszcze BMW czy Ferrari .. To podjade pod dp Carlin zimny lokiec lans , muza na full i jazda , dla mnie to zal jest ten pomysl jak kolega wspomnial ropnac sie ze zwierzakiem i po drugie dodam ze pewnie zabic go nie bedzie mozna i jak ktos nas zabije to tylko nasze cialo bedzie a co ze zwierzakiem xD obok stac bedzie ?:D Zniknie :D?<Brawo>?:D.

Monte
18-11-2010, 23:41
Pies Was grzmocił.

Nie podoba się, to nie. Nikt Was nie będzie zmuszał do używania tego ; )

Po pierwsze, będzie to dostępne tylko dla PACC.
Po drugie, będzie trzeba zdobyć jakiś przedmiot, żeby móc oswoić danego zwierzaka.

AnArAki
18-11-2010, 23:49
News cool ;)

Monte, nie ma po co sie wysilac :/ kazdy idiota poprostu kliknie 'reply' bez potrzeby czytania tego co inni napisali :/

I jak wszyscy mowili, komus sie nie podoba? to WYPIERD*****, moze te wierzchowce to bedzie cos w postaci '3 addonu'? bez zadnych power upow itd. ;)

Argen
19-11-2010, 00:17
News cool ;)

Monte, nie ma po co sie wysilac :/ kazdy idiota poprostu kliknie 'reply' bez potrzeby czytania tego co inni napisali :/

I jak wszyscy mowili, komus sie nie podoba? to WYPIERD*****, moze te wierzchowce to bedzie cos w postaci '3 addonu'? bez zadnych power upow itd. ;)

To akurat Ty Panie nie-idioto powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem, bo w newsie wyraźnie napisali, że to będzię w postaci addonu - Ameryki nie odkryłeś. A o waszych propozycjach WYPIERD****** poprostu nie mam siły gadać. To jest forum internetowe drogi Panie i mam prawo wyrażać tu swoją opinie.

AnArAki
19-11-2010, 01:01
No wlasnie ;) czytaj ze zrozumieniem ;) napisalem ze kady tylko IDIOTA bedzie klikal reply bez czytania tego co bylo napisane, wiec....ty czytales - czyli nim nie jestes xd a po 2 masz prawo wyrazania swojej opini, ale czasami niektorzy to wryazaja zbyt po 'polsku' jesli mnie rozumiesz ;)

Juz wiedza jak bedzie....mimo ze up'a nie bylo. Tak samo bylo z rozdzkami, nowym expem dla pacca (bo facc nic nie ma, zal) itd.

Nie zrozum mnie zle, wyp***** jest jak bardziej na miejscu dla tych ktorzy juz 'wiedza jak to bedzie' i narzekaja ;p

p.s. moze nie odkrylem Ameryki ale Ziemie.....to juz napewno ;)

Falcon Wings
19-11-2010, 02:09
A, wiec to dlatego ta gra tak sie zmienia.
Bo noobkom z polski i brazylii podoba sie takie cos.
No, rodaczki! Siedza na was, zarzucili wam teraz marchewke przed oczy. Na co czekacie? Zlapcie marchewke. Kupcie pacca!

MadPig
19-11-2010, 02:36
z tego co widze to dodadza jakis key do wejscia/zejscia z mounta wiec jak ktos tam wyzej plakal watpie zeby dalo rade ropowac cos na zwierzu.Imo bedzie to cos do przemieszczania sie ale nic poza tym (czyt. beda ograniczenia jak np atakowanie z niektorych/wszystkich broni / spelli czy ropowanie beda wylaczone podczas jazdy)Pomysl smieszny bo raczej nikt sie czegos takiego nie spodziewal no ale ... pozyjemy zobaczymy ja tam mimo ze w tibie gram od swieta to i tak chetnie zobacze to w grze (mimo ze sam pacca nie posiadam i kupywac zamiaru nie mam -tak to wy za mnie placicie mwhahaa- joke ^^

Monte
19-11-2010, 03:00
A, wiec to dlatego ta gra tak sie zmienia.
Bo noobkom z polski i brazylii podoba sie takie cos.
No, rodaczki! Siedza na was, zarzucili wam teraz marchewke przed oczy. Na co czekacie? Zlapcie marchewke. Kupcie pacca!

Brzmi jak zawiść.

Senders
19-11-2010, 07:38
Wiecie co. Ten pomysł jest niezły, ale troszkę spierniczyli z realizmem gry. Jesli po śmierci i w ropowaniu te potwory nie będą uznawane, to gra bedzie wygladac strasznie. Mam nadzieję że coś z tym wymyślą bo zapowiedź jest naprawdę dobra

Iwanek18
19-11-2010, 10:49
tyle lat na to czekałem i wreszcie się doczekałem :D

StrzalekKamil
19-11-2010, 11:36
Fajna sprawa te zwierzaki tylko powinny byc dostepne tak jak np. miecz, axe,wand. Kazdy jakis inny rodzaj zwierzaka od danego lvla i minimum 50lvl zeby mic jakiegokolwiek

MaloSilny
19-11-2010, 13:33
Haha Mi się to podoba.
Właśnie zakupiłem pacca.
Teraz to będzie lans przed frajerami bez pacca.
Haha no już się doczekać nie mogę

Zamne
19-11-2010, 16:13
Cipki jak zawsze zamiast się trzymać swojej niszy próbują zrobić z tibii klon innych mmo. Mam nadzieję że niedługo zbankrutują

Monte
19-11-2010, 16:22
http://i7.photobucket.com/albums/y286/Ishineon/Inne/barb.jpg

Śmiechłem mocno.

Aevolana
19-11-2010, 17:50
Nie rozumiem wypowiedzi "że niszczą tibię" itd. jeszcze tego tu nie było, ale zaraz pewnie ktoś powie że tibia 7.6 była super i żeby dali chociaż jeden serwer. Czemu wy (ciągle narzekający) nie umiecie się cieszyć nowym up'em ? Coś nowego wprowadzają, ulepszają gre ale nie - bo to psucie. No i oczywiście że cip robi wszystko dla kasy i że jest złyyy . No a co ma robić? dać za free wszystko? przecież to jest śmieszne... jakoś się muszą utrzymać, na samych dotacjach nie pociągną ;p
@news
Nono wydaje się całkiem niezłe , dobrze że tylko dla pacc zeby za duzo osob nie jezdzilo, le urozmaicenie jest w porządku; )

LNS
19-11-2010, 19:33
Pfff.... też mi coś.
Jeszcze za Tibii 7.4 chłopaki z Fake'ów jeździli na Dragach i GS'ach...

Cipsoft musi się rozwijać, ale zawsze przegra z WoWem, gdyż w Tibii po śmierci za dużo się traci... proste.
Nie każdy ma czas gubić PZta itp...

1. Dodajemy udoskonalenie ekwipunku, dodatkowo jeszcze raz tyle broni o podobnych parametrach, 3 x tyle terenu, deletujemy boterów odrazu - bez banów... i skan co 2 dni i po dedzie tracimy 10% expa na lvl, a nie posiadanego - dodatkowo każdy bless 5-10k... i mamy po 2k ludzi na serverze po pół roku.

spiax
19-11-2010, 19:34
Najpierw tibia we flashu, teraz to! Co jeszcze wymyślą? Latanie na smoku jak już wcześniej ktoś napisał. Tibia upodabnia się do tej poje..... gry metin i innych tego typu gier. Brakuje już jej tylko grafiki. Jedyny tego plus że to będzie tylko dla pacc.

BaD
19-11-2010, 19:41
Nie podoba się ? To w*~dalać.. Ciekawe ciekawe... w końcu jakieś drastyczne zmiany ;) będzie fun.

Sam se wypie****** kołku to jest forum i każdy może napisać co o tym sądzi.
Pomysł zły no ale jak nie którym się podoba to trudno ;)

Kambr
19-11-2010, 21:55
Mi osobiście się ten pomysł podoba i nie rozumiem tej fali irytacji. Okej flashowa Tibia mogła was zdenerwować, ale wierzchowce? Przecież to tylko bajerek, wiele w grze nie zmieni.

mucha505
19-11-2010, 23:17
[...]Cipsoft musi się rozwijać, ale zawsze przegra z WoWem, gdyż w Tibii po śmierci za dużo się traci... proste.
Nie każdy ma czas gubić PZta itp...

1. Dodajemy udoskonalenie ekwipunku, dodatkowo jeszcze raz tyle broni o podobnych parametrach, 3 x tyle terenu, deletujemy boterów odrazu - bez banów... i skan co 2 dni i po dedzie tracimy 10% expa na lvl, a nie posiadanego - dodatkowo każdy bless 5-10k... i mamy po 2k ludzi na serverze po pół roku.

I tu się z tobą w 100% zgodzę.

A co do wierzchowców, to pomysł mi się podoba, tylko niech wprowadzą jakieś ograniczenia. Np aby nie było można się ropać, ujeżdżając wierzchowca, bo to by było zbyt śmiechowe jak dla mnie, abyś będąc na nim, mógł używać tylko spelli leczących, runek i broni białej, bo np jak ten twój "konik" miał przetrwać bez obrażeń UE. Albo niech mu dadzą "pasek hp", który by się szybko odnawiał, po podaniu mu odpowiedniego fooda, które można kupić od NPC, który nauczył cię jeździć na danym wierzchowcu(za trochę większą cenę niż 50gp each).

scooter
20-11-2010, 09:05
Haha Mi się to podoba.
Właśnie zakupiłem pacca.

Frajerem to jesteś TY , już pokazałeś co sobą reprezentujesz ...
żal mi Ciebie człowieczku

Pomysł jak pomysł - ciekawe jakie będzie jego wykonanie. Ogólnie mi się podoba

Vil
20-11-2010, 09:11
Cipsoft musi się rozwijać, ale zawsze przegra z WoWem, gdyż w Tibii po śmierci za dużo się traci... proste.

Tibia zawsze przegra z WoWem, ale dlatego, że WoW stanowił od początku przemyślaną i profesjonalnie wyprodukowaną grę, a nie kolejne, często drastyczne, modryfikacje amatorskiego projektu.

Połowa rzeczy z Tibii które uległy modyfikacji w ciągu ostatnich 5 lat nigdy nie pojawiłyby się w poważnej produkcji.

Jaarienia
20-11-2010, 15:33
Cipów już naprawde poje*ało... nie mają co robic? Niech dodadzą jakieś nowe expowiska dla FACC

Monte
20-11-2010, 15:45
Up: Po co nowe expowiska? Mało ich już FACC mają? By się trochę poeksplorowało teren, to by się znalazło milion dobrych miejsc do expienia.

czuczu20
20-11-2010, 15:52
Nie wiem z jakiej przyczyny się narodziła ta fala nie zadowolonych graczy.
Większość z was patrzy na to z jednej perspektywy: "WoW czy Metin takie coś już mają więc jest do dupy". Nie moglibyście spojrzeć na wierzchowce od strony gry np. "Wow! Mój wspaniały mag teraz będzie miał szansę dosiadania groźnego niedźwiedzia bądź pantery!" ? Wcale się nie dziwę czemu ta gra straciła na klimacie jak podchodzicie do tego z takim sceptycznym nastawieniem. Co do kwestii tego czy "głupie dzieci pacca będą mogły kozaczyć przed faccami" to raczej stawiam na to, że te wierzchowce będą dostępne od dość wysokiego poziomu(co najmniej 50). To, że takie 300 poziomy są wystarczająco szybkie nie oznacza, że nie przyda im się dodatkowy boost do szybkości kiedy np. chcą się z jakiegoś dalekiego expowiska dostać do miasta.

Btw. jeśli chodzi o takie rzeczy jak wciąganie się po linie na wierzchowcu to raczej to za argument nie można przyjąć. Wiele rzeczy w tibii jest udziwnione, choćby takie leczenie towarzyszy za pomocą potionów albo "stanie" na krześle, kończąc na stroju Eskimosa na jakiejś pustyni.

Pozdrawiam.

Charin
20-11-2010, 17:15
Jakby dodali WRESZCIE system siedzenia, to by zaraz pieprzyli, że robią z Tibi simsy -.-. Więc stanie na krześle to raczej zostanie na zawsze.

No tak, nikt nie zauważył, że WoW był po Tibi. Nikt nie widzi, że WoW ma abonament, a tylko za złodzieje grają na prywatnych serwerach. Żal mi trochę takich pro elo dzieci, które nie mają pojęcia o ekonomii, a wypowiadają się na jej temat.

A najgorszą z możliwych rzeczy, jest Metin 2. Gra, która tworzy bandę (nie BANDA-twórcom gratuluję pomysłu na wyzysk z debili) bezmózgich idiotów. Nie ma tam nic poza expem i ulepszaniem (wyjątkowo realistyczne +1, +5) przedmiotów. W PvP niepodzielnie rządzi Sura Black Magic, a nie nawet Ninja Archer. Tak, bo grałem, zanim był jeszcze 3 i 4 kanał na 1 i jedynym serwerze. I dalej wiem co się tam dzieje.

System mountów w Metinie jest idiotyczny. Nawet po nieobecności twój koń zdycha. Pojawiasz się koło niego. Przybywa z h** wie ilu krain oddalonych od miejsca twojego pobytu. Ta gra nie ma żadnego aspektu, żeby móc nazwać ją RPG.

Buszman
20-11-2010, 17:26
To jest forum internetowe drogi Panie i mam prawo wyrażać tu swoją opinie.

To wyrażaj ją jeszcze kulturalnie i z szacunkiem do innych bo jak już powiedziałeś tu się wyraża opinie, a nie najeżdża z powodu innych poglądów na resztę użytkowników... I nie martw się, nie kieruję tych słów tylko do Ciebie.

@Charin
Racja.

@Topic
Jak dla mnie pomysł ciekawy, nawet bardzo. Fajnie by było gdyby zwierzaki były naprawdę trudne do zdobycia i istniały jakieś minusy ich posiadania (żeby nie były tak popularne, bo widok ludzi na owcach przed depo byłby naprawdę komiczny). Ktoś już wspomniał wcześniej: ciekawe co będzie z ciałem i wychodzeniem po linie/drabinach? Zobaczymy jak będzie w praktyce.

Senders
20-11-2010, 18:12
Według mnie niech dokończą ten update i dorobią kilka nowych itemek. A następnie... kilkuletnia przerwa. Przyda im się chwila namysłu. Nie by się opierniczali, tylko po to by popracować nad jakością grafiki. Nie 3d bo wtedy tibia straciła by wszelkie ze swoich zalet. Ale jakby wzięli się naprawdę do roboty i zapierniczali przez tych parę lat. Wtedy gra już by była na wykończeniu. Niech wyrobi własny styl gry, nie podgląda u innych. Na przykład ich rysunki podczas zapowiedzi, są naprawdę świetne. Niech wykorzystają ten styl. W końcu właśnie dla tego zacząłem grać w Tibie bo była jedyna w swoim rodzaju. Jeśli Chipsoft'owi naprawdę zależy na powrocie emerytów i napływie nowych to niech nie zajmują się małymi poprawkami które zupełnie zmieniają styl gry. Na pewno nie wszyscy się ze mną zgodzą. Zawsze są dwa fronty, dlatego powinni zrobić tak jak z tym flash klientem. 2 oddzielne klienty i wszyscy zadowoleni, a Chipsoft miał by o wiele więcej kasy więc też nie powinien narzekać.

Dupca
20-11-2010, 18:58
Pomysł bardzo fajny, nie wiem po co te narzekania, gra musi się rozwijać, nie może stać w miejscu. To że reszta pomysłów jest ogólnie z dupy beznadziejna to już inna sprawa ale trzeba przyznać że ten pomysł im wyszedł.

spiax
20-11-2010, 23:10
Najpierw tibia we flashu, teraz to! Co jeszcze wymyślą? Latanie na smoku jak już wcześniej ktoś napisał. Tibia upodabnia się do tej poje..... gry metin i innych tego typu gier. Brakuje już jej tylko grafiki. Jedyny tego plus że to będzie tylko dla pacc.

Po głębszym zastanowieniu postanowiłem zmienić zdanie na temat wierzchowców. W końcu będzie 3 addon chociaż całkiem inaczej go sobie wyobrażałem. Nadal uważam że to nie najlebszy pomysł ale w końcu tibia musi się rozwijać.

PS. Co do tibi we fleshu nie zmieniłem zdania

lunaticc
21-11-2010, 09:39
"Tibia is Dead" Teraz tylko czekać aż w tibi będą czołgi i motory.

Senders
21-11-2010, 10:04
"Tibia is Dead" Teraz tylko czekać aż w tibi będą czołgi i motory.

Ej no chyba Cie poje... Przecież zwierzęta były wykorzystywane do przemieszczania się od zalania dziejów!!! A Ty tu będziesz pierdolił że to nowoczesna technologia jakaś??? Nie ma porównania. Jeśli masz coś powiedzieć tylko po to by przeczytano to lepiej nic nie pisz.

derko123
21-11-2010, 10:18
Osobiście gram w tibie od 8 lat. Aktualnie gram rzadko ale trzymam rękę na pulsie jeżeli chodzi o wydarzenia i eventy. Kiedy to czytełem to poprostu ręce mi opadły. Po co to komu, przecież i tak biega sie tylko od statku do depo i od depo na exp. A we wszystkich miejscach na pacc trwa ten bieg około 10 sec, w Yalahar 5 sec. 250 lvl biegają tak szybko że nawet nie da sie outfit'owi dobrze przyjżec. Wiec że niby to ma by do uciekania przed pk? Moze na małym lvl ale wtedy co biedniejsi z nas będą skazani na ciągłe padanie od pk bo nie dadza rady uciec. Uważam że cipsoft zrobił to specjalnie dla małych dzieci ktore mają na pacca, bo zazwyczaj 7-10 latki lubią małe słitaśne zwierzatka. -.- Jak dla mnie przesadzili. Tego klimatu jaki był kiedyś już sie nie da uratowac. Dlatego przestaje grac...

Vil
21-11-2010, 12:19
Ta, najlepszy klimat był wtedy kiedy nie było nic.

Azatar90
21-11-2010, 13:51
to zaczyna robic sie chore. Dawno sie tak nie usmiałem .
Miłej gry dla nowego pokolenia tibi he

Aevolana
21-11-2010, 14:43
[...] Jak dla mnie przesadzili. Tego klimatu jaki był kiedyś już sie nie da uratowac. Dlatego przestaje grac...

Mamy cię teraz zacząć prosić żebyś został, o panie?

Ta, najlepszy klimat był wtedy kiedy nie było nic.

HAHAHA! Jesteś moim faworytem;p

Ale trzeba zauważyć że jest teraz o niebo więcej forumowiczów zadowolonych z tibii i mniej narzekających że "stary klimat to blebleble" niż jeszcze 2 lata temu :)

Ciekawy jestem jak to będzie podczas śmierci. zwierzaczki będą koło trupa padały czy znikały? Albo uciekały z miejsca wypadku:D

Tefugios
21-11-2010, 15:02
jak dla mnie jest to glupota :) cipy tak bardzo chca upodobnic to spikselowane coś do wow'a, flash client a teraz to ^^ zycze powodzenia

Pinki
21-11-2010, 15:16
noo to totalnie porazka zmieni calom fabule gry takich zmian sie nie wprowadza po tylu latach tylko sie robi odrazu i tym bardziej nie gdy z lvl na lvl sie biega szybciej cuz trza powrocic do wowa na cataclysm

BaD
21-11-2010, 15:40
Niech zrobią tp w depozytach, które przenosic będą od razu na expowiska jak graczom aż tak ciężko jest poświęcic te 4min a nawet mniej na dojście na nie.:D

rejnchard
21-11-2010, 16:45
No cóż. Narzekanie na eventy jest jedna z rzeczy które zawsze będą.
Ja osobiście uważam że update nie jest taki zły choc mogło byc lepiej.
Teraz niektórzy narzekają a potem i tak będą się przescigac w zdobywaniu zwierzaków.Oczywiscie tęsknie za stara tibia ale staram się zaakceptowac zmiany i szukac w nich dobrych stron.

Poza tym mam nadzieje ze Cipsoft w następnych update`ch będzie się starało nie porównywa tibi do matina czy wowa bo wtedy tibia straci swój unikalny charakter (z tym się chyba wszyscy zgodzą)

Ogólnie update na+

Rozqu
21-11-2010, 16:47
/up tp w depozytach to raczej trochę inna rzecz niż wierzchowiec

to, że będzie dodawał prędkość to zachęta dla graczy żeby to robili
tak samo jak niby outfity mają dodawać skile/mlv to też dla mnie zachęta

ogółem Ci co się nie pogodzili co się dzieje z tibią od 7/4, 7/6 to się nie pogodzą
zresztą jak ktoś lubi w nią grać to będzie grał i będzie mu się podobało nawet jak mu za przeproszeniem na łeb nasra**

Buszman
21-11-2010, 17:10
Mamy cię teraz zacząć prosić żebyś został, o panie?

Ja Cie proszę - zachowuj się. Nie musisz chyba każdemu wjeżdżać na ambicję, prawda? Powiedział co chciał, a ty nie musisz startować kłótni "bo to jest forum mogę wyrażać swoje zdanie" - to nie było twoje zdanie, to jest czepianie się.

Aevolana
21-11-2010, 17:22
@up
Tak, masz racje; ) Ale nie mogłem się powstrzymać, bo to wypowiedź która wyglądała tak jakby oznajmiał wszystkim długo wyczekiwaną decyzję. Jakby kogokolwiek obchodziło to czy on gra czy nie;/

Vil
21-11-2010, 17:27
Poza tym mam nadzieje ze Cipsoft w następnych update`ch będzie się starało nie porównywa tibi do matina czy wowa bo wtedy tibia straci swój unikalny charakter (z tym się chyba wszyscy zgodzą)

No właśnie nie wszyscy się zgodzą.

ogółem Ci co się nie pogodzili co się dzieje z tibią od 7/4, 7/6 to się nie pogodzą

Popraw mnie jeśli się mylę, ale czasy 7.4 czy 7.6 to parę lat wstecz. Jeśli ktoś się nie może pogodzić z tym, że gra wygląda inaczej niż wtedy, to czemu do cholery przez te wszystkie lata nadal w nią gra ? ;d

Kambr
21-11-2010, 18:36
Jak czytam ten temat, to mam wrażenie że niektórzy czepiają się dla zasady.
Jak można nie kochać wielkiego kraba? :D

Ganci.
21-11-2010, 18:45
Mam mieszane uczucia, co prawda są one bardziej pozytywne ale zobaczymy jak to wyjdzie ostatecznie.

Argen
21-11-2010, 19:54
To wyrażaj ją jeszcze kulturalnie i z szacunkiem do innych bo jak już powiedziałeś tu się wyraża opinie, a nie najeżdża z powodu innych poglądów na resztę użytkowników... I nie martw się, nie kieruję tych słów tylko do Ciebie.

Może by tak jakiś cytat Panie Gadam-bez-pokrycia? Bo nie napiałem tu nic obraźliwego.

Gangheroni
21-11-2010, 20:56
Tibia nigdy nie dorówna WoWowi Lineagowi 2 Connanowi Warhammerowi i pochodnym dlaczego? Prosta odpowiedź nie ma nic nowego dla FACC, ludzią przestanie się chcieć grać bo są ograniczenia. Mikropłatności to najlepsze rozwiązanie. Co do mountów to śmiech jeśli mają sie poruszać tak samo jak normalnie to całkowicie zbędne jeśli będą zbyt szybki mapki są za małe. Mnie się nie podobają zmiany dlatego opuściłam tibie i przerzuciłam się na 100x bardziej złożonego WoWa może i jest drożej ale jak już się wbije lvl i ubierze w super seta to satysfakcja gwarantowana

MaloSilny
21-11-2010, 21:06
@up
A co za dużo jest dla facc np. w dofusie masz taki mały teren że normalnie nie poexpisz, bo na jednego moba przypada po 6-10 frajerów bez paca.
Hehe w tibi jest aż za dużo tego miejsca do expa dla facc.
A jak kogoś nie stać to już jego sprawa Cipsoft to jest firma która musi zarabiać.
Zresztą exp z lvlem 60 na facc to jest głupota.
Zmiany fajne są podobają mi się.

Gangheroni
21-11-2010, 21:10
@up
A co za dużo jest dla facc np. w dofusie masz taki mały teren że normalnie nie poexpisz, bo na jednego moba przypada po 6-10 frajerów bez paca.
Hehe w tibi jest aż za dużo tego miejsca do expa dla facc.
A jak kogoś nie stać to już jego sprawa Cipsoft to jest firma która musi zarabiać.
Zresztą exp z lvlem 60 na facc to jest głupota.
Zmiany fajne są podobają mi się.

W WoWie i pochodnym nie ma czegoś takiego jak facc a nawet jeśli jest to trochę inaczej wygląda w tą stronę powinna iść tibia. bez podziałów na premium tylko micro platności np odblokowanie za kilka euro czegoś albo jakieś itemki na szybszy lvl czy jakieś super tereny. ;/ Kogoś nie stać wbija 40 lvl i koniec a W takim wowie każdy jest równy i nie ma nic po blokowanego

Argen
21-11-2010, 21:28
W WoWie i pochodnym nie ma czegoś takiego jak facc a nawet jeśli jest to trochę inaczej wygląda w tą stronę powinna iść tibia. bez podziałów na premium tylko micro platności np odblokowanie za kilka euro czegoś albo jakieś itemki na szybszy lvl czy jakieś super tereny. ;/ Kogoś nie stać wbija 40 lvl i koniec a W takim wowie każdy jest równy i nie ma nic po blokowanego

Ale głupoty walisz. Zacznijmy od tego, że w WoWie WSZYSCY muszą płacić. A w Tibii, mimo tego, że na dłuższą mete gra bez premium jest bez sensu, grać za darmo MOŻNA. I nie rozumiem jakie jest twoje stanowisko, bo sam sobie przeczysz. Piszesz, że
Tibia nigdy nie dorówna WoWowi Lineagowi 2 Connanowi Warhammerowi i pochodnym dlaczego? Prosta odpowiedź nie ma nic nowego dla FACC, ludzią przestanie się chcieć grać bo są ograniczenia.
Ale nie zauważasz, że skoro ludzie nie chcą kupować PACCa to znaczy, że nie chcą wydawać na gre kasy. Z tego prosty wniosek: gdyby gra była płatna odgórnie, to niemal wszystkie FACCe przestały by grać (mówie o free accountach ludzi, który PACCa kupić nie zamierzają).

#przesłanie posta#

Skoro ludzie nie chcą bulić na PACCa, nie zabulą także za samą możliwość grania.

Geli
21-11-2010, 22:25
Cóż mi osobiście podoba się ten update jak i stopniowe rozwijanie gry. Nie ma co tibi porównywać do innych gier zwłaszca 3d, bo jest to zdecydowanie nietrafne. Co do dezolacji realizmu w grze(ropanie) to dość głupio jest w ogóle cokolwiek w tej grze powoływać na realizm. Ot przykładowo magia, a nawet profesje , przedmioty - wszystko jest subrealistyczne. Czy tibia kiedyś była lepsza? Wątpie, mechanika było wielkroć cięższa, traciło się czas na bzdurne rzeczy, które teraz zostały poprawione. Jeszcze do czasu nieistnia fluidów i npc, u których zacząć można było kupować runy to gracze tworzyli rynek servera, później ciężko było kupić 60 bp fluidów (zajmowało to trochę czasu) hotkeye też usprawniły gre ile czasu zmarnować można było by zanim wpisze się czar na leczenie przykładowo, czy trafi w siebie uhem. Gdyby teraz tego nie wprowadzili w końcu doprowadziło by to do znużenia już nie mówiąć o autobotach. Dlatego w Tibi podoba mi się to, że gra cały czas się rozwija, co nowa rzecz to ciekawa.

Monte
21-11-2010, 23:49

No jasne, bo przecież lepiej jest się pieprzyć z dziesięcioma różnymi typami opłat.
"Och, odblokuję sobie Zao za 2€. Super! Może opcję noszenia BoH wykupię za 1€! O tak! To teraz jeszcze pakiecik na blue robe i blue legs! 2€! Cudownie!"

MaloSilny
22-11-2010, 09:38
@Gangheroni
Ty grasz na privach czy może na oficialu bo orginalny WoW jest płatny.
A tibia jest darmowa jest to demo które ma zapoznać z grą itp.
Wracając do WoWa grałem w to byłem orczym Warlockiem (oczywiście abonament płacić musiałem bo bym nie pograł), spotkałem Polaka który grał w tibię na pvp serwerze. Wziął powiedział pa pa tibi bo był wyzywany, czemu bo na paccu rozwalał faccowców, czyli traktował ich jak faremki Golda. Pojawiły się groźby do życia realnego jacyś kretyni na gg mu pisali łacinę podwórkową.
Co dziwne jak koleś grał na faccu to ci sami kolesie nie dali mu expić więc zainwestował w pacca przegonił ich w levelu i miał takie uzbro że zabijał ich szybko i sprawnie.
W wowie nie ma takich kretynów bo tam za samo granie trzeba płacić.
Tak jak pisałem tibia jest demem żeby być pro to trzeba płacić.

Premm
22-11-2010, 15:55
Overall Maximum: 64028 players (on Nov 28 2007, 19:26:00 CET)

Aktualna data 22/11/10, 15:37 - ilość graczy 25352...

I wszystko jasne... Robią bo mają mniejszy zarobek niż x lat temu;)

Gangheroni
22-11-2010, 16:05
No jasne, bo przecież lepiej jest się pieprzyć z dziesięcioma różnymi typami opłat.
"Och, odblokuję sobie Zao za 2€. Super! Może opcję noszenia BoH wykupię za 1€! O tak! To teraz jeszcze pakiecik na blue robe i blue legs! 2€! Cudownie!" << sarkazm wsadź sobie w nosek

Każde MMO takie będzie Władca pierścieni był płatny zdjęli abonament i wprowadzili mikro płatności i zarobki mają 10x wyższe niż te z abonamentu. A co do WoW to gram na globalu, i powiem tak mimo że jest jakiś abonament to i tak warto bo WoW jest w tej chwili najlepszym, najbardziej rozbudowanym i wciągającym mmo. dalej nikt nie zwrócił uwagi że pisałam "WOW i pochodne" Wow jest akurat płatny ale Warhammer Władca pierścieni i wiele innych opiera się na systemie mikropłatności i producenci wychodzą na tym lepiej. Tibia jest coraz gorsza, bo są ograniczenia. Albo tylko premium albo facc + micro płatności. Innego rozwiązania nie ma jesli nie zmienią tego Tibia zacznie znikać.

I teksty typu nie należy porównywać tibii do 3d to kpina należy bo to ten sam gatunek mmo rpg. 2 klasy niższa ale jednak mmo.

Xarias09
22-11-2010, 16:41
Może ktoś widział jak jakiś "miesiąc temu"? pewien haker puścił z dymem stronę ijji.com, powinien wpaść na tibia.com i zrobić to samo :-)

MaloSilny
22-11-2010, 19:03
<< sarkazm wsadź sobie w nosek

Każde MMO takie będzie Władca pierścieni był płatny zdjęli abonament i wprowadzili mikro płatności i zarobki mają 10x wyższe niż te z abonamentu. A co do WoW to gram na globalu, i powiem tak mimo że jest jakiś abonament to i tak warto bo WoW jest w tej chwili najlepszym, najbardziej rozbudowanym i wciągającym mmo. dalej nikt nie zwrócił uwagi że pisałam "WOW i pochodne" Wow jest akurat płatny ale Warhammer Władca pierścieni i wiele innych opiera się na systemie mikropłatności i producenci wychodzą na tym lepiej. Tibia jest coraz gorsza, bo są ograniczenia. Albo tylko premium albo facc + micro płatności. Innego rozwiązania nie ma jesli nie zmienią tego Tibia zacznie znikać.

I teksty typu nie należy porównywać tibii do 3d to kpina należy bo to ten sam gatunek mmo rpg. 2 klasy niższa ale jednak mmo.
Dobra powiem ci tak grałem w gry z mikro płatnościami obydwie powiem jedno.
Walić mikropłatności to jest dopiero nieuczciwe czemu bo jakiś frajer wyda po 500 stów na miesiąc i będzie stał przy najlepszych miejscach z bonami i ubijał każdego kto mu się na winie to jest uczciwe. To ja już wolę grać w WoWa niż w debilne mikro płatności.

cycu1516
22-11-2010, 22:01
hmm, ciekaw jestem jak to będzie działać :)

Aevolana
22-11-2010, 22:31
Mam mimo wszystko nadzieje że nie wprowadzą micro płatności . Jednak tibia to tibia, od dawien dawna jest PACC . I jest też od dawien dawna wyraźny podział na PACC i FACC i to nie jest wcale złe. Ja osobiście nie wydałbym kasy na tibie póki nią nie rzygam, ale lepiej jak ktoś już zapłaci i ma wszystko, a nie . Micro płatności? przecież to by się kupy nie trzymało. Nie w tibii...

Pepeszka.
23-11-2010, 07:34
Undead Cavebears - jego chce mieć :P

Myśle że wkońcu może być coś dobrego.Przekonamy się w praktyce.W sprawie deda, wierzchowiec pewnie będzie się magią do jakiegoś specjalnego pojemnika chował czy coś (czyt. Bedzie nieśmiertelny).

Argen
23-11-2010, 18:02
Undead Cavebears - jego chce mieć :P

Myśle że wkońcu może być coś dobrego.Przekonamy się w praktyce.W sprawie deda, wierzchowiec pewnie będzie się magią do jakiegoś specjalnego pojemnika chował czy coś (czyt. Bedzie nieśmiertelny).

Wierzchowce przyspieszą wasze przemieszczanie się, a będą działały podobnie jak stroje.

Nie wierzę, że tak trudno jest doczytać 3 zdania. Nie piszcie takich głupot, bo potem znowu będzie burdel i jakieś nieziemskie domysły.

Albertus
24-11-2010, 05:53
.1. Dodajemy udoskonalenie ekwipunku, dodatkowo jeszcze raz tyle broni o podobnych parametrach, 3 x tyle terenu, deletujemy boterów odrazu - bez banów... i skan co 2 dni i po dedzie tracimy 10% expa na lvl, a nie posiadanego - dodatkowo każdy bless 5-10k... i mamy po 2k ludzi na serverze po pół roku.

Popieram w 100%.

I tak ostatnio zmniejszyli straty po dedzie ale one sa za duze.
Rozumiem jeszcze jak sie padnie ze swojej winy , wtedy tak to nie boli. Ale jak padasz przez glupiego freeza i tracisz tak duzo to wybaczcie ale to przesada....

pomysl ze zwierzakami mi sie podoba , moze jakies urozmaicenie bedzie wieksze.

Maxx90
25-11-2010, 09:19
Całkiem ciekawie się zapowiada, no ale według mnie troche mała przesada z tymi wierzchowcami hahahaha :D nie no całkiem poważnie nie wiem do czego zmierza CIPsoft, ale to już ich problem i zastanawia mnie to, co dalej jeszcze nas spotka ? ;> - Obstawiam w takim razie po tym co nas teraz spotkało, że aktywują moje największe marzenie czyli niebo 8o

Tefugios
25-11-2010, 10:33

popieram co napisal kolega wyzej, po co jakies debilne mounty/zwierzaki itp?
niech nie psuja unikalnego klimatu gry i wezma się za poprawienie gry by nie byla az tak trudna... padasz i tracisz kilka lvli bez blessow(co jeszcze?) skille/eq itp... nie za duzo tego? dlatego zawsze jak padniesz to demotywuje ci to do dalszej gry, nawet i 50% lvla ale nie az tyle ; x i to wystarczylo by ludzie wrocili do gry, aha i deletowac odrazu boterow oraz wprowadzic system ochorny dla niskolvlowych graczy przykladowo pvp od 30 lvla ; d

VarianWrynn
25-11-2010, 15:50
@up
Ochrona pvp na niskim lvlu jest bez sensowna.

Wkurza mnie takie gadanie o tym klimacie który był w tej grze. Gówno prawda. Od paru lat ludzie narzekają na wszystko co zostaje dodane , nawet na pomysły które wg. mnie są naprawdę dobre. Do tego gadanie jak to tibia zgapia wszystko od wowa i jak to psuje grę (Nie mówię ,że WoW nie jest lepszy od tibii, wręcz przeciwnie ,co można zobaczyć np. po moim nicku).Mounty są w każdej grze mmorpg jaką znam i wprowadzenie ich do tibii nie jest żadnym zgapianiem.
No i do tego to gadanie jakie to jest głupie, że mount bedzie znikal po smierci czy mozna sie bedzie z nim wciagac po linie choć nie macie pojęcia czy tak naprawdę będzie. Jakby w tibii do tej pory nie było tak głupich rzeczy jak wspinanie się po paczkach czy wciąganie niedzwiedzi lub smoków po linie.

StairwayToHeaven
27-11-2010, 15:25
Kiedyś Tibia była dla graczy aktualnie jest dla hajsu, życzę im bankruta :)

A wypowiedzi w stylu "To może być ciekawe" itp to piszą żałosne nooby z 30 lvlkami.

Wombat02
29-11-2010, 23:35
Kiedys Tibia 7.5 - 7.6 to byly czasy nie kazdy je pamieta :) . Wbic 100lvl to bym respekt :). Sam Gralem na Aurea posiadalem 123 knighta . To byly piekne czasy w tedy bylo po co expic , isc samemu na expa to bylo wyzwanie . Palkiem sie bilo z boltow :D z Explo mozna bylo w kogos nie trafic Wojny byly oo 100% Lepsze :). i dlugie dlugie Wojny byly :D . 100 lvl miales to juz byles pro :D Br sie straszylo , Okupy placili i tak duzo gowniazy nie bylo albo dzieci neo . A teraz Tibia robi duzo duzo na podstawie Filmow , dla tych dzieci neo , Jak tu kolega wspomnial kiedys w to wiecej ludzi gralo . Mysle ze jak Cipsof by wprowadzili od nowa tibie 7,6 wiecej ludzi by w to gralo. Stare Ekipy by wrocily ;)

PS: Ciekawe kiedy zrobia ze bedzie widac co nosisz na sobie :)!

Cycuniek
30-11-2010, 21:03
jak by tibia zostala na poziomie 7.4-7.6 to byście narzekali, że sie nie rozwija
-.- ...

A tak do tematu ;d

Podoba mi się pomysł ;] szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego ;d

anagor
04-12-2010, 12:58
Haha Mi się to podoba.
Właśnie zakupiłem pacca.

Napisze tak... Dla dzieci ktore zaczynaly od Tibi 8.3 to nie lada gratka bo nie wiedza co to tibia z przeszlosci np.7.6 dla doswiadczonych graczy jakies smieszne zwierzatka to popierdolone gowno bo tibia wlasnie stracila swoj urok i zeszla na psy to moje zdanie i mysle ze wielu z was je popiera. Juz nigdy nie bedzie takiej wspanialej tibi jak kilka lat temu i chuj w dupe wszystkim dzieciakom co sie tym jaraja... .I.

Szymecio
04-12-2010, 13:25
mnie nie podoba sie ten pomysl ;/ rzeczywiscie powinni zrobic jakas bariere lvl-owa (min 300) a nie. Zgadzam sie z wypowiedzia kolegi wyzej, ktory powiedzial, ze poza depo co drugi noop bedzie smigal na dziku albo czyms takim.

Majin-san
04-12-2010, 22:10
@Wypowiedzi w stylu "To jest do bani."
Wypowiedzi w stylu "Ale poroniony pomysł" są beznadziejne (widzieliście tylko zdjęcia, kilka opisów, a już mówicie nie -.-") i odwołania do tibi 7.4 (w tą jeszcze nie grałem) - 7.6 jeszcze gorzej... Mówicie że na 7.6 było lepiej no tak, niema to jak 180 lvl zabity przez mage bomba z SD (wtedy nie było jeszcze ograniczenia run) zrobiony przez newbie z 8 lvl.... no bez jaj wy naprawdę sądzicie że to było fajne :fool:?
Niektóre wypowiedzi takie jak "płakali byście że się nic nie zmienia" to prawda... Woleli byście PIXEL GAME gdzie biegało się kwadratem a GS wyglądał jak rozgnieciony placek... nawet placka nie przypominał.... zresztą jak chcecie potwierdzenia zobaczcie sobie pierwsze 100 lvl w Tibi ogółem... wtedy to by był płacz i zgrzytanie zębów że CIPSOFT nic nie zmienia... PvP / hunty / questy może były fajniejsze bo trudniejsze i team trzeba było większy no ale bez jaj... wole oddać te questy etc. za lepszą grafikę...
(Nie miałem zamiaru nikogo obrazić, a jeżeli ktoś poczuł się urażony to przepraszam. Jak się w czymś pomyliłem to mnie poprawcie (tylko nie w stylu "WE KU**A TY NOOBIE JE***Y SP*******J" ale takie jest moje zdanie....

@Topic
Mi osobiście ten pomysł bardzo się podoba :D Będzie zaaajefajnie zobaczyć np. Full Barbariana na Czarnej Owcy 8o Padnę ze śmiechu :D
Nie wiem czy było to pisane ale ciekaw jestem jak te itemy będzie można zdobyć. Fajne by było np. idziesz na królika lootujesz marchewke :D z innego potwora kija, a z jeszcze jednego coś ala "żyłkę" i idziesz do odpowiedniego NPC on ci składa takie urządzenie :D albo np przynosisz mu elvenhair (chyba tak się pisze) rope a on składa ci lejce dla owcy :D.
Te potworki będą na lvl a nawet jeżeli nie to ograniczeniem będzie np. koszt itemu żeby oswoić zwierzaka albo potwór z jakiego dany item będzie wypadał (mam nadzieje że zrobią to jako loot a nie item który można kupić w sklepie). Ciekawi mnie też jak będzie wyglądało oswajanie (będzie go trzeba osłabić czy od razu jak ma full hp można próbować) i czy jest 100% szans że się uda :D

souldare
04-12-2010, 22:40
Ja sobie kiedys pomyslalem czemu w tibi nie zrobia wierzhowcow i uswiadomilem sobie ze jest to niemozliwe a tu niedawno patrze i moj sen sie spelnil ale oczywiscie czesc graczy zaczela narzekac bo zaczynali gre 7.6 czy jeszce wczesniej i wtedy byli najbardziej podjarani ta gra.Czemu to polacy musza tak na wszystko narzekac,jedna rzecz im nie pasuje ze kiedys bylo im lepiej i wina jest doslownie wszystko nowe czary,nowe stroje itp.

adamentium12
07-12-2010, 18:38
Kazdy ma swoje zdanie tak jak i Ja.
Mnie oficjalnie ten pomysl sie nie podoba CPI juz nie maja co wymyslec zeby tylko ludzie grali, zamiast wiecej ludzi bedzie ich o wiele mniej grac;(
Tibia 7.6 Rooles!

Kambr
07-12-2010, 22:16
Mnie oficjalnie ten pomysl sie nie podoba

A nieoficjalnie? ;)

Pvp123
08-12-2010, 14:53
Pies Was grzmocił.

Nie podoba się, to nie. Nikt Was nie będzie zmuszał do używania tego ; )

Po pierwsze, będzie to dostępne tylko dla PACC.
Po drugie, będzie trzeba zdobyć jakiś przedmiot, żeby móc oswoić danego zwierzaka.

Czlowieku ty jestes ostro piedrolniety... moze dla Cb to jest wszystko fajne ale bez kitu dla starszych graczy to zupelnie sie ne podoba./.. Cipsoft Spierdolil ta gre i tyle...:evul:

valaru
08-12-2010, 15:55
Chyba was poje****. (Do tych, którym się to podoba)
Jak zobaczyłem tego newsa na t.com to nie mogłem przestać się śmiać, że rzeczywiście dożyłem czasów, w którym CIP będzie robił wszystko aby tylko złapać paru nowych nubków na jakimś żałosnym pomyśle który niszczy genialną prostotę tej gry. Mówiło się o tym od dawna, jest więcej przeciwników niż zwolenników tego pomysłu. Prędzej widziałbym możliwość latania na smoku w gothicu, niż ujeżdżania homara w tibii.
O ile pojedyńcze egzemplarze ludzi na jaszczuropodobnych wyglądały by może całkiem fajnie, to widok mnóstwa nubów w każdym mieście na czarnej owcy lub czymś takim mi już nie pasuje. Szczególnie, że poza depo trudno będzie teraz o kogoś chodzącego na pieszo. O tym, że będzie można się wciągnąć na linie ujeżdżając lizarda już nie wspomnę...

Tą koncepcje uważam za totalny niewypał, jeśli byłby 1, 2 możliwe super-wyglądające moby dla naprawdę wysokich lvl (400+) których otrzymanie było by trudniejsze niż zebranie 100 Vampire Tokenów byłbym za, ale takie coś...

~A/

Popieram to w 100%. Nie wiem po co jakieś zwierzaki jest dobrze biegając normalnie a nie jak w jakiś metinach na koniu zapier**lać ... Według mnie jest to bez sensu.. Ciekawe jak to będzie wyglądało na pvp.. 8 lvl kupi sobie rumaka i będzie szybciej biegać niż 100 lvl na piechotę... <brawo> Cipsoft kolejny "udany" pomysł

Rexnow
08-12-2010, 15:56
Nie tylko nie to!!! Ta gra z każdym uptadem staje się gorsza... Nie długo dojdzie do tego kur*a mać że tibia będzie 3D bo chce zachecić dzieci do gry ;/

Robmen
08-12-2010, 17:11
No kur** ludzie, zrozumiecie kiedyś ze to jest ICH gra ? I ONI mogą sobie zrobić z nią, co im się kur** podoba. A to ze raz na jakiś czas słuchają próśb graczy i wprowadzają to i owo w mniejszym lub większym stopniu to tylko ich dobra wola. Jak juz wielu pisało, jak nie chcecie to nie grajcie...

rasiak16
08-12-2010, 20:10
Skąd wiecie że to będzie tylko dla PACC? Jest to gdzieś napisane, ktoś to oficjalnie ogłosił?
Ci, którzy napiszą coś w stylu "CipSoft teraz robi wszystko dla pacca więc to też będzie na 100%" to nic nie wniesie i to nie będzie odpowiedź na moje pytanie.

Dragonit
15-12-2010, 01:15
Wbiłem z ciekawości po dłuższej nieobecności i nic się nie zmieniło - odkąd jestem na forum, czyli od około 4/5 lat, pod KAŻDYM newsem przy KAŻDEJ możliwej modyfikacji Tibii, czego by ona nie dotyczyła, co druga wypowiedź była o spieprzeniu gry, klimatu, upadku piszczela, wróżono rychłe odejście dobrych graczy i napływ noobów itd. itp. Ciekawe, że po tylu aktualizacjach nadal jest tak samo, gra jest podobnie popularna, gra się w nią dość podobnie (chodź jest coraz bardziej rozbudowana), a mimo to żadne krzykacz nie uczy się na błędach dalej pocąc się przed monitorem. wypada tylko pozdrowić i życzyć zdrowia, a Tibia rzecz jasna umrze, zaś koniec świata będzie w 2012.
Może nawet pogram trochę by zobaczyć na własne oczy, jak wyglądają wierzchowce i nowy system czarów, czy tam jego rozbudowa, pomyślę nad tym.

Aloxine
21-12-2010, 20:20
No kur** ludzie, zrozumiecie kiedyś ze to jest ICH gra ? I ONI mogą sobie zrobić z nią, co im się kur** podoba. A to ze raz na jakiś czas słuchają próśb graczy i wprowadzają to i owo w mniejszym lub większym stopniu to tylko ich dobra wola. Jak juz wielu pisało, jak nie chcecie to nie grajcie...

Tibia jak wszystkie gry online jest grą komercyjną, ponieważ są w niej dostępne płatne konta premium, których celem jest utrzymanie gry i zysk dla jej właścicieli, dlatego też większość przywilejów jest dostępne dla tych właśnie kont, co ma zachęcić graczy dla ich kupna. Jako, że jest grą komercyjną to CIPSOFT'owi teoretycznie zależy na jak największej ilości graczy, a co za tym idzie musi dopasować ją do gustu i preferencji graczy tych aktywnych i potencjalnych. Pisanie, więc, że "to ich gra i robią z nią co im się podoba" jest bez sensu bo im nie zależy, żeby podpasować swoim gustom tylko na jak największej grywalności, bo wtedy prawdopodobieństwo kupna konta premium przez graczy wzrasta i wzrasta też ilość zamówień tychże kont.

Co do wypowiedzi Dragonita...
Ciekawe, że po tylu aktualizacjach nadal jest tak samo, gra jest podobnie popularna, gra się w nią dość podobnie
Z tym bym się nie zgodził wystarczy porównać ile osób jest online w danych godzinach w całej Tibii łącznie i na kilku wybranych światach z osobna i porównać to z tym co było przed laty... Ostatnio w godzinach szkolnych na większości światów było mniej osób online niż na większości OTS'ów, a liczba ta wahała się w okolicach 80-120 graczy.

Moja opinia na temat update'u jest oczywiście negatywna i zgadzam się z niektórymi wypowiedziami moich poprzedników, że CIPSOFT nieuniknienie idzie w kierunku przyrównania Tibii do Metina, Wow'a lub innych gier tego typu, a najbardziej widać to poprzez wprowadzenie wlaśnie Mount'ów i ograniczenia częstotliwości używania czarów. Tym samym gra traci swą odrębność i niepowtarzalność jaką posiadała będąc prostą grą.

panpokemontojaacosobiemys
22-12-2010, 16:40
plakali jak expowiska nowewe
cieszyli sie jak je skasowali
smucili sie ze nie ma gdzie expic

plakali jak dodali nowe czary
cieszyli sie ze je skasowali
smucili sie bo malo czaruw

teraz placza ze dodadza onie i inne
a jak skasuja na forum bedzie czemu skasowali

tibijczykowi nie da sie dogodzic
a ja sie z tego ciesze
tibijczycy
przez wielkie upade [jak ja to rozumiem gracze odejdom ] tibia zacznie sie na nowo