Pokaż pełną wersje : Hunter
Alchemiko
18-01-2004, 12:06
Eh...
Po co ten temat, moze po to, zeby ktos nie wpadl, tak, jak Ja :P
Jak przed update'm konczylem spokojnie 2 huntery na solo, tak teraz 1 na solo mnie wykonczyl :P
Niby wszystko OK, szedlem sobie upolowac Demon Skieletona pod wzgorzem huntera, niedaleko Carlin, niby nie mialem polowac na Huntera, ale jak juz sie zrespawnowal, to czemu nie zabic, zawsze to +exp'a i moze jakis eXtra loot sie trafi...
Blad byl taki, ze trzebabylo wziasc 20-30 spearow, i z tarcza isc na niego, bo bez tarczy, to nawet z kusza nie dalem rady :-(
Sieczka byla taka, ze nie zdazylem nawet exury vity wypowiedziec :P a nie mowiac juz o UH, EF, czy HMM :P
Jak ktos chce, to moge screena podrzucic :P
wyniki:
mlvl, lvl, skills -1
exp ~25-30k exp w dol :`-(
Pozdro dla all wymiataczy Hunterkow...
Ithelios
18-01-2004, 12:09
Hunter to najgorszy i najmniej opłacalny potworek w Tibii.Za takiego skur***syna(zwłaszcza po update) powinno być przynajmniej 2x tyle expa,a sam loot jest żałosny.Paranoja żeby coś takiego było warte tyle ile np.cycek.
kotomaniak
18-01-2004, 14:14
Ja mam na huntera sposób (zwłaszcza na tego na górce). Wbijam, leci SD i huntera nie ma :D . Ale on niestety czasem potrafi wnerwić, chodziłem sobie po tej górce co jest zejście do DSa a tu na nagle You lose XX hitpoints due by ataack of a hunter. To mnie dobiło bo go nie miałem jak trafić (był poza ekranem).
@Alchemiko Daj screena, plz. :)
Alchemiko
18-01-2004, 14:50
Ja to wiem, czy to dobry pomysl, jest tylko hunter'ek, sporo krwi, i moja postac (RIP) :]
nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(
eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(
Ithelios
18-01-2004, 16:02
Oryginalnie dodany przez Alchemiko
nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(
eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(
Podobnie spieprzyłem gdy byłem na PoHu.Gdy zobaczyłem, huntera to spanikowałem i zacząłem uciekać i nawet w biegu uhem nie trafiłem.A gdybym podjął walkę to pewnie bym go zabił(ja miałem UHy a on nie :D )
Tak - Hunter wredny typ :) Dla paladynów aktualnie praktycznie nie osoągalny, nie polecam (za cyca tyle samo expa z bije się go lewym jajuszkiem)
Ja się ostatnio śmiałem z huntera, bo byłem w tym samym miejscu, co kotomaniak (tak podejrzewam z opisu), ale byłem rycerzem i zrobiłem taki motyw, że rzuciłem w niego f-bomb. A ten jak głupi latał to w lewo to w prawo i to były dosłownie sekundy jak zaliczył dead'a :P A poza tym jak na pojedynczego huntera idę to zabiera mi 20-100 hp, zależy jak mu (albo raczej mnie) szczęście dopisze...
Alchemiko
18-01-2004, 19:26
Tak, wyjdzie, ja jak poszedlem po cialo, i wziolem tarcze (BH Shield), to strzelal, strzelal, i nic mi nie robil, dopiero, gdy zchodzilem juz z cialem trzaslo ~-30 :D
Hunter to ciężka bestia wszedłem raz na jego góre zobaczyć czy jest a tu 54 hp w plecy :P
hunter jest wredny także dla sorca/druida jak raz zanim go zobaczyłem to zza ekranu dostałem combo za 234...
Nareszcie jest jakis potworek ktory na solo latwiej bierze knight niz cala reszta :D Dla knighta to pestka (moze przesadzam troche):P Gorzej jak sa 2-3 na raz. Wtedy to boli uuuu... Wpadlem kiedys na edron(knight 28 lev) razem z sorcem (41 lev) miedzy 5 takich (tam po drodze do hero)to zanim sie spostrzeglem co sie dzieje to juz bylismy w swiatyni ale i tak wtedy latwiej knightowi niz innym :P
sa tez perwy gdy ktos na tej górce dobije huntera do red hp, wtedy hunter ucieka i wali co chwile ze strzal ... wtedy to boli, na knighta jak sa 2 huntery to jest kiepsko, zwlaszcza jak jeden biegnie w lewo a drugi w prawo albo podobnie... zazwyczaj po update knightem na 17 lvl`u po 1 hunteraze (!!!!!!!!!!!!!!) wracalem na redzie :(
Borek Niszczyciel
23-01-2004, 11:33
Hunter(myśliwy) jest przeciwnikiem raczej przecietnym (przynajmniej dla mnie). Z daleka potrafi przyłożyć, ale jak się go zajdzie z bliska to nie ma szans. Moje skile to 50/45 (club) i HUNTER pada po 3-4 atakach.
Bloody_Izual
23-01-2004, 13:46
Hunter to jednen z dziwniejszych stworków i najmniej opłacalny,exp kijowy i loot kijowy a potrafi zabrać sporo hp.Czemu dziwny? dlatego że jak grałem knightem to pierw potrafił mi zabrać 50hp a po następnym respie 200hp dziwny ten potforek ale wiem jedno po update gdy jest na red to wali jak z kałacha.Przed nim to 2-3 huntery szły ze stratą 1 uh a teraz? może cały bp zejśc z 1 hunterem mam kłopoty(mówie o knighcie),a co do maga to jak teraz on robi to nie wiem bo nie bawiłem się w f-bomb na twarz i odejdz.
Hunter ... Mocna bestyjka ... Kiedys jak wracalem z venore do AB moim palkiem, chcialem zobczyc czy zbije jednego. Zauwazylem hama, wchodze na górke, i atakuje. Nawet do zóltego dziadowi nie zbiłem, a juz na czerwonym mam :P . cale szczescie ze zdązylem sie uhnąc, bo jak juz bylem przy schodkach, zdązyl mi strzala sieknąc, chyba z 46 ...
Sephiroth
26-01-2004, 02:31
Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.
Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.
tylko na ten plecaczek hmm'ków zuużyjesz jeszcze 2 bp uh :(
Verhettin
26-01-2004, 07:29
Jezeli hunter cie tak zdenerwowal to kup sebp of f bomb i 1 zabij i puzniej zucaj ciagle w niego f bombami
moze to cie uspokoi
:D
a tak po za tym to sku***syny sa pojebane
i za malo expa sie dostaje wiec .... ZONK
ja tez mialem pare razy deda przez to guwno wiec juz na huntery niechodze .....
pozdrawiam (Jezeli s[otkacie jakigos hutera to zabijcie go odemnie :D )
Ja wchodze na górkę 1 lub 2 hity i hunter is dead.
Ale czasmi się zdarza, że huntery są bardzo nieprzyjemne. W Outlaw camp spotkałem 2 huntery + 3 WW. Zacząłem bić huntera i nagle LAGGGG. Miałem laga około sekunde, więc nie mogłem go gonić jak uciekał z czerwonym życiem. Huntery okładały mnie za 70-75 (każdy szlag). Poszło 6 uh, na szczęscie przeżyłem.
Gram druidkiem i troche polowalem na huntery. (3strzaly z hmm zazwyczaj starczaly) I moje spostrzeenia sa takie, ze huntery maja najwieksza roznice w swoich ciosach. Bywalo tak ze nawet nie trafial raz. A bywaly chwile gdzie sie dostawalo kombosy ze na 1 szlo 2 uhy. Po updejcie probowalem walki z dwoma... trwala chwile i zobaczylem you are death. Wrocilem po swoj sprzet i gfb plus po 1hmm wystarczylo. Hunter to loteria :D
Też miałem podobną sytuacjęm, tylko jeszcze laga.
Wszedłen na huntera patrze o jest może wypadnie jakiś loot fajny?. A tu nagle laggggggggggggggg
Nie mogłem się ruszyć więc postanowiłem sprawdzic czy działają strony; nie dziełały więc dałem szybko exit'a.
Szczęście że było rano bo po 2 minutach czekania napierd****** w kalwiaturę net zaczął działać, i wbiłem się za pierwszym razem.
Miałem około 20 hp szybko full def i schodzie na dol, uh, wchodzę na góre, 50, 47, 73, i reszta hp (w huntera oczywiscie)
Pozdrawiam i nie życze takich sytułacji w przyszłości :D
Sephiroth
27-01-2004, 19:14
Mefi
Oryginalnie dodany przez Sephiroth
tylko na ten plecaczek hmm'ków zuużyjesz jeszcze 2 bp uh :(
Na ten plecaczek HMM to ja zużywam 3-4 exura vita...
Nikt nie każe Ci iść na huntery na 20 lvlu, ja zacząłem koło 30 z maglvl ~45, tylko że wtedy nie robiłem 7,5 a około 5k expa na bp HMM.
Edit: początkowo zamierzałem to zostawić bez komentarza, ale zmieniłem zdanie:
Myfio
Gram druidkiem i troche polowalem na huntery. (3strzaly z hmm zazwyczaj starczaly) I moje spostrzeenia sa takie, ze huntery maja najwieksza roznice w swoich ciosach. Bywalo tak ze nawet nie trafial raz. A bywaly chwile gdzie sie dostawalo kombosy ze na 1 szlo 2 uhy. Po updejcie probowalem walki z dwoma... trwala chwile i zobaczylem you are death. Wrocilem po swoj sprzet i gfb plus po 1hmm wystarczylo. Hunter to loteria
Ja tam nie próbuję walczyć z dwoma na raz tylko luruję po jednym.
Edit2: re:down: troche drogo ale metoda jak najbardziej bezpieczna :D
Ja nie mam problemow z hunterem.....zabijam go na invisibility
miuriel-19lvl-driud-trimera
termbest44
03-02-2004, 00:50
ja tez nie nawidze hunterow juz mnie 2 razy zabil .... :(
Zilch Predator
03-02-2004, 18:15
Podobna sytuacja przytrafila sie mojemu przyjacielowi. Wraca se spokojnie z OrcLand i mysli ze zajdzie se na hunterka.. (moze sie trafi ten luk... :D). Zaszedl, a gdy juz go hunter ujzal to nawet nie zdazyl wpisac exury vity czy uzyc UH. Ten hunter to je***y skur****.Tylko takich tepic :)
Ja zawsze gdy mam zabic huntera to zakladam na palec Energy Ring(Mana Shield) i lece na hama na niego gdy juz jestem bardzo blisko jego (0-2 kroków) to odkladam Energy Ring i dla mnie wiadomo ze mnie mocno niewalnie bo najelpszy on jest z daleka. Gdy juz jestem obok niego to go nawalam z HMM. :D :D
re: Up
A nie latwiej by bylo invisible?
Prawdopodobnie mniej many ci zejdzie.
A jesli jestes paladynem to po co urzywasz mana shield?
Exura vita da ci duzo wiecej zycia.
Dla knighta hunter to ciota ale dla palla to napewno big problem wiec nie polecam...
kiedys miałem mały incydent na edron ktory kosztował mnie -25k expa :P . Był piekny,słoneczny poranek wiec wybrałem sie na mała przechadzke po expowiskach edron . Na poczatku porozwalałem troche cycow i dwarf guardow . Byłem sam wiec troche zaszły mi za skore i pobily mnie do żółtego. Poszedlem na wschód gdzie spotkalem wielkie stado jeleni biegajace miedzy gestymi krzakami. Pobiegłem za jednym ... W pewnej chwili znalazlem sie w srodku gestego lasu gdzie zostałem otoczony przez 4 hunterow :( . Ucieczke przez las utrudniały mi jelenie platajace sie przedemna... niestety zostałem upolowany , mialem wielkiego pecha bo mialem tylko 3 uhy .Hunter jest silnym przeciwnikiem na dystans, a już 3-4 mogą zrobic Ci niezła jazde :P
Pozdro dla wszystkcih napaleńcow
PS. ( nigdy nie biegaj po lesie za jelonkiem) :P
Huntery to bardzo wredne typy,juz mnie kropneli ze 3 razy...moze by je ktos tępił..
eheh huntery to maszyny do zabijania a jak ich jest wielu raz miałem pewna przygode z hunterami byl pienkny dzien (bo nabilem se 2levele:P) ide na fortece orkow(nikt mi niepowiedzial ze na poczatku som huntery) a tam wyskakujom huntery pozsedlem sie schowac do dolnej jasnkini a tam dragon i mnie ubily :((( hunterki((
Lord Nitz
04-02-2004, 18:21
Eee, ja mam 25lv druida i sie boje na Huntery! Wole Roty ;p
Hunter jest wredny ale tylko na odległosć. Mam knighta na 23 lvlu o skilach 50/45 :(( i w zamku obok ab, na wiezy gdzie nie moze uciekac pada po jakis 4 strzalach, ale jak jest w terenie i mi ucieka to jest ciezko bo wali po 40-60 hp!!!
WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
(Wziął się ostro do treningu)
huntery potrafia przypierniczyc:P pierwszy dead jaki na mainie mialem to byl lwasnie przez huntera. sa dobre na dystans ale ze strzal z bliska potrafia tez niezle walnac:P(49hp max).
Waglikus
06-02-2004, 15:50
Hunter to jest jeden z gorszych potworkow do rozwalenia przez niedoswiadczonych graczy z daleka moze nawet walnac lecz z bliska jest jak maly baranek :P ale trzeba uwazac na moment w ktorym bedzie mial Red HP poniewaz jeszcze mocniej strzela i to jest problem dla niedoswiadczonych graczy ja na 14 LVL sorciem biegalem na huntery i niszczylem:D
I tak najlepsze akcje są jak taki hunterek ubije jakiegos newbie, a ten biega pozniej po miescie i krzyczy " hunter is pk !!!"
maszlesz
28-02-2004, 09:09
Dziwią mnie problemy sorków i driudów z hunterami. Robisz invisibility i im więcej hamów tym lepiej dla ciebie :P
Ja osobiście bardzo lubie na nie polować, bo dużo dead people można znaleźć - niezły loot :P. Nie ważne co hunter nosi - mi się polowanie zazwyczaj oplaca.
Termbest_pol
28-02-2004, 09:14
ehh ja bije spokojnie te hunterki ale i tak musze miec zawsze uh one sa tak qlupie jak mino archery raz bija 1 strzalem a pozniej 10 .... ;(
Ja gdy szedłem na Hunterka to mnie GS zaczął dojeżdżać ale na szczęscie mu uciekłem. <ufff>
Ja po zauważeniu huntera żyłem jeszcze 2 sekundy... mój kumpel który szedł za mną - 3!! Ale miałem wtedy 10lvl a kumpel 8... Teraz nie wychodze daleko od miasta... I tylko czekam na 15mlvl żeby mieć Invisibility!! Zemsta będzie słodka!!
A swoją drogą to szkoda że nie można summonować takiego Hunterka... Ale wtedy byłaby sieczka :D !!
O NIE TYLKO NIE HUNTER !!! Ostatnio zginolem przez tego gnoja :( Poszlem z kuplem ubic kilka... No i stalo sie nawwet sie niobejrzalem jush byl DEAD... :( :D
DRUID/18 LVL/ISARA
jak jest na czerwinym zyciu to sieka jak z karabinu ale bardzo łatwo go wykonczyc robiąc wbite rzucając firebombe i sie gdzie skitrac jak sie ladnie trafi to nawet bez straty zycia (((:
Ja mielaem niemilo sytuacje gdy gralem pallkiem wylogowalem sie na dwarfach a tu ktos zlurowal hunter
Loguje sie i.... 2sec(2ciosy ) 1 cios 294(zostalo mi 2 rzycia) drugi 2 i normalnie mnie zatkalo
Ale jest sposub na huntery wystarczy rzucis f-bombe i hunter jest dead bo ma malo rzycia
Ps: sorki za blendy
POLISZ BOJFREND
02-03-2004, 19:37
nie widzialem jeszcze takiego PK jak hunter :P
kiedys nie mialem co robic z mana wiec przywolalem sobie scorpiona :P gdzies poszedlem a tu patrze hunter no to ja
DALEJ DALEJ MOJ SCORPIONIE :P
a on poprostu bezczelny (hunter) jeden szczal i scorpion zgona zaliczyl a ja ze mialem lagi uzylem SD :P
Hunter na tej górce koło Ab-Carlin-Kaz jest dośc trudnym przciwnikiem.Wogule jest trudny do zabicia na otwartej przestrzeni,ale jak nie ma gdzie się skitrać(wieża na zamku koło ab),lub wezmie się go z f-bomb(najlepiej wejść poziom niżej/wyżej żeby niedostać w twarz) lub z niewidzialnością to jest prosty do zabicia.Ten gnojek to wredna męda wakli z tych strzał jak z kałacha a jak jest na red to już rzeznia,mam nie miłe doznania z hunterami.
:D hunter to alfons.Po Up dacie mocno wali,robi combosy nawet do 100.Malo oplacalny,strata czasu.
@up
Zgadzam się walić potrafi mocno,loot do tego gdzie słońce nei dochodzi i mało expa,zresztątak samo opłacalne jak slimy i fe.
Termbest_pol
03-03-2004, 07:32
ehh ale po co znoff ten temat robic juz bylo z 5 takich to po co wracac ?( ja tam wole zapomniec i nie chodzic 8)
Oryginalnie dodany przez Villen
zresztątak samo opłacalne jak slimy
E tam, slimy są nawet niezłe, bo łatwo się je zabija a 160 expa. Szkoda że nie znalazłem respawnów większych niż 2 sztuki :(
hunter zdecydowanie nie jest potworem dla paladyna.Ponizej 25 levelu to prawie pewna smierc, teoretycznei mozna sie bawic w blokowanie tarcza i oszczepy,ale jak bedzie wiecej niz 2 to tez kaplica.Zdecydowanie nie polecam paladynom;]
E tam, slimy są nawet niezłe, bo łatwo się je zabija a 160 expa. Szkoda że nie znalazłem respawnów większych niż 2 sztuki
Znacznie łatwiej się je zabija od hunterów ale mi w tym wypadku chodziło o loot:)
no, ja się na drania wybieram z hmmami i uhami/ihami. Trzeba w końcu pomścić własną śmierć :]
Mam nadzieję, że nie będzie drugiej :P
[edited: 2 tyg później
załatwiłem z 10 z bliska więc zapolowałem na niego na otwartej przestrzeni. Dead na skutek paniki X( ]
Ja mielaem niemilo sytuacje gdy gralem pallkiem wylogowalem sie na dwarfach a tu ktos zlurowal hunter
Loguje sie i.... 2sec(2ciosy ) 1 cios 294(zostalo mi 2 rzycia) drugi 2 i normalnie mnie zatkalo
LOL jak to sie stalo, ze hunter cie uderzyl za 294? Ja nigdy nie widzialem, zeby powyzej 100 udalo mu sie walnac.
a, nie wiem, czy to było powiedziane wcześniej...
hunterzy to naprawdę prawdziwi pk (player killers).
w statystykach tibii.com mają pierwsze albo jedne z pierwszych miejsc pod względem zabici hunterzy/zabici playerzy. Wypada ok 10hunterów na jednego gracza... Naprawdę sporo.
Oryginalnie dodany przez Qual
LOL jak to sie stalo, ze hunter cie uderzyl za 294? Ja nigdy nie widzialem, zeby powyzej 100 udalo mu sie walnac.
Pewnie chodzilo mu o kombo za 294, w sumie nie jest to jeszcze tak zle o ile sie go szybko zabije.Ale radze generalnie omijac respy hunterow, loot slaby a ryzyko duze.
Cerverius
04-03-2004, 22:11
- Cyclops - Okolice thais Molst, Cyclopolis , Orcland
Które z tych miejsc jest najbliżej Venore i jak mam tam trafić ?
Proszę o pomoc :]
Oryginalnie dodany przez Cerverius
- Cyclops - Okolice thais Molst, Cyclopolis , Orcland
Które z tych miejsc jest najbliżej Venore i jak mam tam trafić ?
Proszę o pomoc :]
Koles, w ktorym juz z rzezdu temacie dajesz to samo pytanie.Cos z glowka nie tak?:>>>>>>>>
Raven the Templar
07-03-2004, 19:25
Oryginalnie dodany przez Selus
Ale jest sposub na huntery wystarczy rzucis f-bombe i hunter jest dead bo ma malo rzycia
Ps: sorki za blendy
Czlowieku ja cie nie pojmuje
wiem ze hunter jest mocny wali bardzo szybko i mocno
ale za 294 [to mnie dopiero zatkalo] ja mialem 13lvl jak pierwszy raz huntera spotkalem walil jak z karabinu ale jakos dostawalem raczej za30-40 a nie za 294 !!!!
dwarven shield scale armor plate legs leather boots
skille 35//25 (nie smiac sie ja po prostu nie wiem gdzie skillowac) :P :P :P :P :P
Alchemiko
09-03-2004, 20:47
Kilka technik bicia Huntera:
- Pally:
Z tarcza, rzuca spearami na odleglosc (jak sie podchodzi, to hunter ucieka), a gdy sie go do red'a zjedzie, to dobrze jest szybko zakonczyc dzielo jakims czarem, np. HMM, gdyz wtedy zacznie nam uciekac i bic mocno.
- Druid i Sorc:
Z tarcza (Druidzi i Magowie maja slaby shielding, wiec nie wiem, czy oplaca sie bic hunterka) Jezeli nie jestesmy pewni, co do tego, czy uda nam sie zablokowac wiekszosc ciosow Hunterka, najlepiej rzucic sobie Manna Shield'a (zje nam manna, ale druidzi i madzy maja wiecej manny, wiec bedzie to bezpieczniejsze, jezeli nie jestesmy pewni swojich mozliwosci) I atak czarami.
- Knight:
Jesli ma sie dobry sprzet, wraz z tarcza i dobrym shieldem, to mozna bez obaw biegac sobie za hunterkiem i tylko gdy bedzie na redzie exurnac sie :-)
ew. jak np. w zamku ElvenBone, stojimy sobie i atakujemy, a gdy zjedzie do red'a dobrze jest HMM'ka dokonczyc dziela zniszczenia ,zeby nie tracic duzo HP.
Ogolnie ,to nie oplaca sie zabardzo go bic, 150 exp'a, a np. lepiej juz cyc'a ubic :-)
Loot z hunta nie jest jakis eXtra, zeby oplacalo sie je bic hurtowo. raz za czas dla przyjemnosci jednako fajnie jest ubic kogos, kto sieje spustoszenie.
btw.
Ostatnio widuje coraz czesciej ludzi, ktorzy bija Hunterka do red'a i tak go zostawiaja, wtedy szybciej zabije innych. czesto zdaza sie to na wzgorzu huntera niedaleko Carlin.
Macie racje hunter jest najardziej nieobliczalnym potworkiem (jakiego znam).
Ale zauwarzyłem że zazwyczaj jak dopiero zaczynam sie do niego zbliżać(a raczej wogule poruszać) to wtedy zaczyna walić takie combo że szok.Ja poprostu robie tak:daje full def.stoje w miejscu i wale z HMM,i powiem że narazie niezauważyłem żeby na redzie zaczoł walić jakoś szczególnie mocniej.Ale raz przekonałem sie jakie potrafi walić szybkie comba,widzialem jedną strzałe a oberwałem 3 razy( tesz chciałbym tak szybko strzelać,bo paladynem jestem)
Najlepszym dla knajta hunterem, jest ten na zamku koło ab. Wpadasz, z list battle dajesz na huntera, <łup,łup,łup> i myśliwy nie żyje. Ale to dziala tylko wtedy gdy mamy przyzwoity eq i skillz.
PS. Mi się udało zabić 4 panów pod rząd bez straty hp :))
jak dla knightta 15+lvl to tylko zamek :D
dzisiej zobaczylem huntera i postanowilem goodwiedzic
wchodze i bije z luku....stracilem ini 24 hp
czekam na resp wchodze i jak go tylko zobaczylem zamiast go zaatakowalem walnol mnie za 94 no i zwialem :/
Palladyn lvl 26 skill 66 trace uh na jednego Hunter'a
jednym slowem jest to nieoplacalne
Ale jeśli już musimy sie przebic przez grupke Hunterów
proponuje Lurowac sobie po jednym z dwoma nie kazdy da sobie rade
Bigvirus
12-05-2004, 11:49
To male bardzo wstretne stworzenie magace zabic karzdego nieumiejetnego playera:D
za hunter też się zgadzam 300eXpa a za fire devila omG fire devil ludzie kochani on jest gorszy albo taki sam jak hunter! X(
ja to miełem tak ze poszedłem patrze na gurce jakiś typ stoi outufit palladyna myśle pojde (szedłem z 2 typami) i kolesiówa do mnie u first ja myśle a co mi tam podchodze do niego mowie hi -_- ' on we mnie bije ;( a ja zaczolem pk!pk! dalej wiecie co siem stało
lol?
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
OMLET PROBABLY THE BEST SORCERER ON AMERA
sytuacja I:Ja też dokładnie jak kotomaniak tylko ja nie miałem takiego fartu i jak sie pewno każdy domyśla...
X( YOU ARE DEAD X(
Sytuacja II:to samo co wufoi lecz ja nie zdążyłem zwiać i tylko zagadałem do kolegi
Ja:Ku*** jakiś PK mnie zaje***
On:jaki lvl i nick??
Ja: lvl nie wiem a nick "hunter";/
...(tu już sie chyba każdy domyśla)
a ja jestem pallem i do huntera nawet nie podchodze :] mam juz sporo dedow na koncie i nie chce nastepnych. Jak zobacze tego "czlowieka" to ucieeeeeeeeekam gdzie pieprz rosnie :P i uchodze z zyciem :D
Mam bardzo wazne pytanko czy sa jakies fajne qesty w carlin i kolo niego??
i jak sie wkleja screny zeby np wkleis tutaj?
i jescze jedno!
jak sobie radzic z hunterem jak on mi odbiera wiencej niz 50hp za 1 razem?? :(:(:(
@ rafik
Tu się nie mówi o questach ale ja złamię tą zasadę :P
idź tam zrób to zabij tamtego przejdź przez to wejdź w to zabierz tamto uzyj na tym i masz zaliczonego questa proste ne :] a co do screenow wejdź na forum o zdjęciach i tam w jednym z tematów z dopiskiem ważne jest wszystko na ten temat :)
koreten/dovixo z antiki:D
16-05-2004, 20:27
NA huntery jak sie wybierasz sorcem lub druidem to po prostu invisa dajesz i lejesz (ale to juz jak musisz)a knightem lub palem stealth ring (tez jak musisz) hunty na hunterach są nie oplacalne glównie chyba że ktoś go chce tylko zaliczyć :P
Ale ten stworek potrafi X( X( X( X( X( X( w_kurzyc
ja gram :miecz:&:lucznik:
Saga Paladyn
19-05-2004, 21:07
Kurna nie nawidze hunetrów ide sobie kiedyś na cyce koło Carlin ide ide już mam schodzić zarabć Cyklopa a tu <chlast>You lose 70......ble ble you are dead =(
ale niech czeka ja się zemszcze !!!
Warloczek
22-05-2004, 21:03
Huntery to pie....... dz.... które wszystki ch zabijajo,
ale moge siępochawali, że dziś jednegoiza zablem.
Szlem właśnie na tego ds-a koło carlin i patrze hunter no i go wale ubiłem i bułka wypadła zasmuciłem się,
poszedłem zabiłem ds-a i tylko torch wypadł wnerwiłem sięjak nie wiem dosazłem do miasta wyłonczyłem tibie z powodu załamania ale po chwili postanowiłem sie wyżyć
próbuje tibie włonczyć a ty "Too many ..." więc sobie włonczyłem unreal tournament 204 i tam rzeźzrobiłem
caly czas wygrywałem i było fajnie i nie by ło tak jak w tibi, że z wroga musi wypaść. Wnerwiające było to jak ci ktośz pod nosa zabierze pjazd..
Ja normalnie ide se sam kiedys na huntera ze skillami 45/38 (jestem knight) i 5 strzalow i po nim bylo on mi wziął z 50hp a gdy dzisiaj szłem z kolegą ze skillami 44/37 to mi poszły kombosy od niego 47hp, 78hp 42hp i ledwo przeżyłem(kolega ma skille w granicach 50!!!)
---
Jakie założenia mam?? proste: expić i trenować8o
ja zawsze ide sobie do elf bane, zerki i guardy buiore z 1 sd a hunterka w 1 wiezy to z pare hmm prawie mi nic nie robi wiec ja nie wiem jak ty to zrobiles... 8)
pabloxxl
23-05-2004, 18:50
Ja zaraz po tym jak wyszełem na maina postanowiłem zrobić sobie wycieczkę na północ. Idę sobie a tu nagle widzę jakiś gostek. Podbiegam do niego zapytać się o potwory w okolicy. 5 strzałów i po mnie, gostek nazywał się hunter :D
Gumbo Variations
23-05-2004, 21:07
poszedlem na 8 lvl na wolfki i kuźwa spotkałem takie bydlaka.... od razu spadłem o poziom niżej... teraz mam 13 i nawet sie tam nie zbliżam... :)
Externus
24-05-2004, 20:19
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( to moja teakcja jak spotkam huntera... i tak bylo dosc lagodnie
Kubakapica
25-05-2004, 12:10
Dzisiaj mialem godzinny huncik. pelno luko strzał i wogóle fajne te huntery... Konczy mi sie cap. Mysle. Tego ostatniego rozwale z miecza a nei z runow (ff, hmm) podbiegam. walnalem go za 20 on uciekl. 50, 60, 60, 40, exura, 30 exura, 30, exura, 60. You are dead. Kiedys sie zemszcze. :/
powiem tylko jedno : hunter to posrany monster nawet ba kilach 65\64 i d shield k set wlanal mi za 60 .. to jest jaki skandal....
heh ja to dopiero przezylem z tym Hunterem :P
Bylem noobem i chodzilem kolo carlin,zobaczylem owieczki na gorce i wszedlem :P
wbijam a tam hunter (nie wiedzialem za to "potwor" :P )
i on mnie kill ale bylem zly X( teraz juz tam nie chodze
Trzciniak
26-05-2004, 19:00
Ja na huntery nie chodze bo sie nie opłaca. Nic bardzo cennego z nich nie wypada, ale jak trzeba to niewidka i do przodu. Hmm jeden spokojnie starcza na bydlaka.
Frank Horrigan
26-05-2004, 19:43
Huntera nie da sie summon'ować, ale działa na niego convince... Kiedyś spotkałem paladyna na POH'u który wziął Huntera pod swoje skrzydełko... Walił (Hunter) w GS'a po 40-50dmg... Ale niestety nie było to Full-auto takie jak potrafi w Player'ów trzaskać...
Raz jak go spotkałem to strzelił we mnie trzy razy pod rząd...nawet nie zdażyłem palca podniejść... :D
Randagast z isarki
26-05-2004, 21:31
Na mnie kiedyś chyba ze 3 nara naszły to naraz zabrały 430hp i dead(270 mana shielda i reszta hp)
Warrior of ksamat
27-05-2004, 16:55
Hunter sux mnie zabil ze 5 razy ale nie ta samom postacia :] X(
powiem tylko jedno : hunter to posrany monster nawet ba kilach 65\64 i d shield k set wlanal mi za 60 .. to jest jaki skandal....
ja mam takie skile i moja taktyka jest taka wlatuje (chodzi mi o miejscowke pod AB) ustawiam atak na hunterka i moja postac go zaczyna prac bp uh otwarte tylko czekam czy mam sie uhnac czy nie:) ale przewarznie zabiera mi od 0 do 250 hp wiec nie ejst to niebespieczne (mam 23 lev) Knight ofkoz :D
Zapewapu
11-09-2004, 22:53
Gdzie dokladnie jest ta gorka z hunterem kolo carlin?
Bo bym sobie polazl z fbombami i uhami (mam za free od uh makera)
Edit:
Bylem tam......
I powiem tyle:
NIGDY WIECEJ HUNTERA!!!!
a do rzeczy:
you lose 95 hitpoints to be atack by an hunter :o (no coment...)
you lose 45 hitpoints to ne atack by an hunter
you lose 90 hitpoints to be atack by an hunter :o (to nie oryginalne kopie ale hity prawdziwe)
ALE PRZEZYLEM!!!! 8o (hunter tez....)
W gobo hills. Jak idziesz z Carlin wchodzisz pierwszym wejsciem (taki tunel) ubijasz buga w polowie tunelu idziesz dalej wychodzisz na powierzchnie i idziesz na wschod (zaczynasz robic kolko) jak bedziesz na maksa na wschodzie to jest pochylnia na gore wchodzisz, idziesz troche na poludnie i znowu wchodzisz. Jak zonaczysz do okola pare owiec a na dole napis "You lose XX hitpoints due an......." to znaczy ze dobrze trafiles. Jak masz duza fanatzje i zdolnosci nawigacyjne to w najgorszym wypadku natkinesz sie na cyce, nic gorszego tam nie bedzie. Wiec szukaj bez obaw i zabij drania :P.
Drybrych
12-09-2004, 16:27
Wchodzisz pod gobo hills i na taka gorke.Tam jest hunter a czasami 2.
Coz ja nabilem sobie 3 lv na hunterach i elfach za mt sterrum ( chociaz arcaniste omijalem szerokim lukiem :P ) i jak wracalem z elf fortress sczesliwy z nowego blyszcacego time ringa (nawet GS nie byl zlurowany pod dwarven bridge co na pacerze graniczy z cudem ) pomyslalem ze to jest moj sczesliwy dzionek, a jako ze mi zostaly jeszce 3 gfb i 1/2 bp hmm,że zabije sobie hunterka ( a kit moze jakis brass amor wypadnie albos cos:) ) wchodze sobie po rampie pojawiaja mi sie te magiczne mieczyki i w tym momencie lag ( panika, wqrzenie, bluzgi na modem i na kompa) no i zanim mnie wyrzucilo z gry zobaczylem tylko hunterka ktory beszczelnie wyciera sobie buty o moje cialo X(. Byla sobota wieczorem, szanse na wbicie sie na serwer byly marne wiec nawet nie probowalem isc i odzyskac rzeczy. tak czy siak od tej pory nie zblizam sie do hunterow ( a juz napewno nie bez invis)
Melabux_1
02-10-2004, 22:29
Więc czytałem strony żal mi was :( mnie za***ał hunter bo byłęm newbim na 14 lvl :D i poszedłem na niego z hmm :D :D i patrze a tu 50..50.. miałem Dvarven shielda lol :D w****iŁo mnie to iż,chciałbym wam zaproponować ostateczną bitwę z hunter/ami albo na tej górce gdzie są owce i huntery [tak z 10 razy] byśmy się wybrali proponuje miasto Calmera byśmy się spotkali w depo w Venore i co? :]
Ja miałem dużoooo farta. Zwiedzałem goblin hils no i byl hanter było -30 -39 -41... wylazłem w ostatniej chwili :p .
12 życia mi zostało. NIGDY WIECEJ NA HUNTERA!!!
Ja raz włączyłem tibia login (palek 30 lvl ) i wyszedłem na chwile wracam , a tu mnie bije kilka miśków i hunter , zdążyłem wyłączyć logina , uhnąć sie , za***ać miśki z GFBków za***ać huntera (ogólnie mi 2-3 vity na to zeszło )
Więc te huntery nie są takie straszne ;];]
Krinjahh
13-03-2006, 11:58
Ja zawsze gdy mam zabic huntera to zakladam na palec Energy Ring(Mana Shield) i lece na hama na niego gdy juz jestem bardzo blisko jego (0-2 kroków) to odkladam Energy Ring i dla mnie wiadomo ze mnie mocno niewalnie bo najelpszy on jest z daleka. Gdy juz jestem obok niego to go nawalam z HMM. :D :D
nie wiem czy sie z tym zgodzic, z daleka nie jest w stanie walnac mnie wiecej niz za 60 (mam c seta) a z bliska gdy mial juz reda i postanowilem go dobic z rozdzki to ujrzalem 2 soczyste hity po okolo 95 hp - nie wiem jakim cudem udalo mi sie wtedy przezyc, na szczescie byl tylko jeden hunter w okolicy:confused:
Dragonit
13-03-2006, 17:59
Ja też sie zgdoze,że Hunter to wnerwiajacy przeciwnik,jednak opyla sie na niego chodzić na zmaku koło Ab gdyz stoi w miejscu i sie go bije.Moim zdnaiem jeednak bardziej nieopłacalnym potworem jest Witch,silny a malutko expa,a ma mnóstwo(jak na ten poziom) hp a loot tak guwniany że nawet o nim nie wspomne.
poisoner
13-03-2006, 21:12
Eh...
Po co ten temat, moze po to, zeby ktos nie wpadl, tak, jak Ja :P
Jak przed update'm konczylem spokojnie 2 huntery na solo, tak teraz 1 na solo mnie wykonczyl :P
Niby wszystko OK, szedlem sobie upolowac Demon Skieletona pod wzgorzem huntera, niedaleko Carlin, niby nie mialem polowac na Huntera, ale jak juz sie zrespawnowal, to czemu nie zabic, zawsze to +exp'a i moze jakis eXtra loot sie trafi...
Blad byl taki, ze trzebabylo wziasc 20-30 spearow, i z tarcza isc na niego, bo bez tarczy, to nawet z kusza nie dalem rady :-(
Sieczka byla taka, ze nie zdazylem nawet exury vity wypowiedziec :P a nie mowiac juz o UH, EF, czy HMM :P
Jak ktos chce, to moge screena podrzucic :P
wyniki:
mlvl, lvl, skills -1
exp ~25-30k exp w dol :`-(
Pozdro dla all wymiataczy Hunterkow...
Hunter to bardzo dziwny potforkowicz, czasem stoi jak sierotka marysia i nie wie co ze soba zrobic a czasem wali strzale za strzala szybciej niz oko ludzkie uchwyci -.-
taa..
ostatnio sie 2 razy o tym przekonalem.. -_-
hunter to dno.. trza go wyj.. wywalic z tibii bo przez niego
odechciewa mi sie grac..
poisoner
13-03-2006, 21:47
taa..
ostatnio sie 2 razy o tym przekonalem.. -_-
hunter to dno.. trza go wyj.. wywalic z tibii bo przez niego
odechciewa mi sie grac..
ustaw sobie w macro uhanie na 300 hp i wtedy cie na pewno hunter nie zabije, nie musisz sie martwic o to ze nie trafisz uhem goniac huntera, ale oplacalnosc takiego bicia lepiej przemilcze.... jednak czasami trzeba go zabic, chocby na jakims quescie :p
Sir Fajrant
13-03-2006, 23:23
ja na 16lvl poszlem i go bez problemu zabilem moze ze ~30HP mi zabral
potem zrobilem se 17lvl i po drodze z powrotem do ab mysle se ze se jeszcze raz go zabije tak go zabilem ze on nic nie stracil a mi zostalo 17HP
wy***** huntera z tibi
Geralt ze Spychowa
15-03-2006, 21:18
Na Huntery trzeba miec sposob. Na przyklad na femur hills - sciagamy typa kolo schodkow i jedziem. No czasami to sposobu nie ma jak nastawic sie na defensa i uciekac ;) badz odwrotnie biec i normalnie bic.
Ja raz mialem przygode - jak zwiedzalem sobie droge miedzy thaisem i kazz musialem telefon odebrac(=afk;)) wracam a na redzie we mnie wala 2 huntery8o Uhy poszly i zaczalem spieprzac :D i cale szczescie ze na defie wtedy bylem - kurde gdziekolwiek jestescie chodzcie na defie :D
poisoner
15-03-2006, 21:42
potem zrobilem se 17lvl i po drodze z powrotem do ab mysle se ze se jeszcze raz go zabije tak go zabilem ze on nic nie stracil a mi zostalo 17HP
RÓTFL. Jak można nie trafić huntera?!?!?! On ma przecież słabiutką obronę.
wy***** huntera z tibi
Nie wywalić, tylko dać więcej expa za niego i będzie dobrze.
Na przyklad na femur hills - sciagamy typa kolo schodkow i jedziem.
W przypadku knighta/palka jest to bezużyteczna taktyka.
kurde gdziekolwiek jestescie chodzcie na defie
W kanałach pod Thais także? Wiedz, że normalni ludzie nie afkują w niebezpiecznych miejscach.
szymon287
15-03-2006, 21:44
Na Huntery trzeba miec sposob. Na przyklad na femur hills - sciagamy typa kolo schodkow i jedziem. No czasami to sposobu nie ma jak nastawic sie na defensa i uciekac ;) badz odwrotnie biec i normalnie bic.
Ja raz mialem przygode - jak zwiedzalem sobie droge miedzy thaisem i kazz musialem telefon odebrac(=afk;)) wracam a na redzie we mnie wala 2 huntery8o Uhy poszly i zaczalem spieprzac :D i cale szczescie ze na defie wtedy bylem - kurde gdziekolwiek jestescie chodzcie na defie :D
dobre, ale sie usmialem xD jezeli cos bije z arrows/boolt to czy masz full def czy full atack to ci nic nie daje -.-"
Ziem Magic
16-03-2006, 20:23
@!$#!!!!Ja tez raz padłem od huntera...koło femur hillsów.
A poszedłem na niego dlatego,że w ab fortress go bez problemu rozwalałem:(
Teraz wiem czemu ale juz za późno:p
Mój qmpel się ze mnie nabijał że padłem a później go hunter 2x dobił :evul:
miszko77
17-03-2006, 15:33
hunter potrafi wsadzic combo z 3 strzal. Chociaz ostatnio zauwazylem ze potworki czasem 2 razy udezaja. :/
Poisoner Reaktywacja
18-03-2006, 23:37
hunter potrafi wsadzic combo z 3 strzal. Chociaz ostatnio zauwazylem ze potworki czasem 2 razy udezaja. :/
Ranged combat (0-3 arrows per turn with 0-90 damage)
Czyli może max trafić w jednej turze z 3 strzał za 90, czyli max combo 270. A co do uderzania 2 razy: spójrz sobie w tibian library na opisy potworków to będziesz wiedzieć, które biją z combo lub jednego rodzaju ataku wielokrotnie. :p
Ranged combat (0-3 arrows per turn with 0-90 damage)
Czyli może max trafić w jednej turze z 3 strzał za 90, czyli max combo 270. A co do uderzania 2 razy: spójrz sobie w tibian library na opisy potworków to będziesz wiedzieć, które biją z combo lub jednego rodzaju ataku wielokrotnie. :p
Chyba : czyli moze max trafic w jednej turze z 3 strzal za 90, a to juz jest max kombo. Nigdy nie widzialem huntera, ktory kombem wzial wiecej niz ~100hp. Wyobrazasz sobie huntera, ktorego kombo jest podobne do lepszych komb smoka? :P
Poisoner Reaktywacja
19-03-2006, 00:08
Chyba : czyli moze max trafic w jednej turze z 3 strzal za 90, a to juz jest max kombo. Nigdy nie widzialem huntera, ktory kombem wzial wiecej niz ~100hp. Wyobrazasz sobie huntera, ktorego kombo jest podobne do lepszych komb smoka? :P
kurde tak trudno zrozumiec ze szansa na max combo wynosi 0,001%? Przeciez max combo draga to 400, a normalnie bije po 100, jak nie mniej ;p
kurde tak trudno zrozumiec ze szansa na max combo wynosi 0,001%? Przeciez max combo draga to 400, a normalnie bije po 100, jak nie mniej ;p
W takim razie max combo draga nie jest znane, bo prawdopodobnie nikt nie mial az takiego fuksa, zeby je zarejestrowac. Wiesz, drag srednio z fire wave wali za 150 ;)
Idz na huntera nago z lukiem w rekach zobaczysz co to jest max cambo huntera (kiedys dawno temu zdmuchnal mojego palka na 20 lvl zanim jeszcze go zobaczylem na ekranie)... tak wiem lazenia nago to glupi pomysl :)
Ale takie kombo mozna podciagnac pod czysto teoretyczne, bo:
-prawie nikt nie smiga nago ;)
-w takim razie komba potworkow posiadajacych ataki z lapki wzrastaja strasznie
-komba to sa zazwyczaj rekordowe hity przy dosc normalnym sprzecie ;)
Co do taktyk na huntera to mam prosta:
Full def i follow z wandem/BSem, jak jest wiecej to GFB (zwykle nabijam na hunterach SP).
Warto tez wspomniec, ze hunter ma milutki loocik, chociaz scouty/archery fajniejsze ;)
Ja miałem fajną sytuacje...
Siedze sbie koło brata i parze jak gra sobie, nagle dzwoni kumpel i mówi że jego brata boją (myślalem że na rl najpierw). Potem dał go do telefonu a ten, że go u***ał 16 lvl palek - jak tylko wszedł to go ze strzał zaczoł nawalac..
Brat sie loguje , potem patrzy na tibia.com killed at level xx by hunter.
Ale zbijanie było xD
Ja tam z hunterami problemu nie mialem knightem nigdt ale sorcem..
Jak wracałem z dragów na edron ide ide a tu hunter ja *** hmm ten yellow i lag...... wiecie co potem - temple.
Apropo draga to mi zjechal prawie full hp jak gralem pallem bodajze na 29 lvlu
@hunter pojde noobcharem bez eq na huntera i zoabcyzmy jakie hity beda szly
D:
pzdr
Kombo draga?
Kumpel palek na 41 lvl padł w niecalą sekunde z full hp, bylem tego swiadkiem ;D
Pit Bull
20-03-2006, 03:53
O kogo ja widze Ryba co tam u ciebie co sie dzieje na Galanie dawno tam nie bylem heh nawiazujac do tematu moj kumpel na dragu dostal hita i od razu ded z cala paczka trza bylo sie ewakuowac bo by ciezko bylo ale cialo zebrane i dobrze bo kumplowi wybadl blue robe Oo
Duch Guardi
20-03-2006, 07:25
ja jak grałem na elysi to moim knightem padłem przez huntera na hills i wyleciał mi noble armor więc szybko z ab lecialem żeby go dobić , pozbierałem moje nobe armor i bp przy okazji był tam 2 trup a w nim fs
szczęście w nieszczęściu :)
Karolajn
20-03-2006, 12:22
Mój kuzyn kiedyś wszedł na tą samą górkę (knight, nie pamiętam jaki miał lvl, skilli też nie pamiętam), bo chciał sprawdzić, czy da radę Hunterowi. Niestety, nie udało mu się, 3 hity i pojawił mu się napis "You are dead."
Voodoomaster
21-03-2006, 16:28
Ja bylem 16lvl druid na hunterach eq: Plate Set, Steel Helmet, Crocodile Boots, Crown Shield, Moonlight Rod combo 47hp+56hp+35hp=138hp i dobił na koniec i dead. Nawet nie zdążyłem się uhnać. :(
Doomknight
21-03-2006, 17:57
Fakt, faktem że Huntery to mocne s*********. Ale jest na nie sposób. Ja jak czasami ide moim sorcem na orc camp to stawiam monka atak na follow i jazda, jak monk szybko haste wlaczy to nawet hunter nie strzeli. Drugi sposób to niewidka, chociaż sam nie próbowałem (za niski lev. na niewidke X( ) to od ziomali wiem że spoko idzie. Na hunty to polecam summony, a do zabijania "przy okazji" to HMM-y albo jak grupowo wypadną to GFB. Loocki czasami nawet przyjemny, ale exp dupny.
cichorek
22-03-2006, 18:07
sytuacja I:Ja też dokładnie jak kotomaniak tylko ja nie miałem takiego fartu i jak sie pewno każdy domyśla...
X( YOU ARE DEAD X(
Sytuacja II:to samo co wufoi lecz ja nie zdążyłem zwiać i tylko zagadałem do kolegi
Ja:Ku*** jakiś PK mnie zaje***
On:jaki lvl i nick??
Ja: lvl nie wiem a nick "hunter";/
...(tu już sie chyba każdy domyśla)
hehe... Kiedys mój kumpel opowiadał, że znalazł fajne miejsce gdzie były owce i jedna czarna owca (wtedy jego staż w Tibi wynosil ok. 2 miechy), a tu nagle podbiega jakiś gościu i go za...bił (serwer no-PvP). Oczywiśćie od razu zobaczyliśmy kto go zabił -"HUNTER"
Restemon
22-03-2006, 18:20
Muwicie ze knight na huntera jest super... ja bym nie powiedzial przeciez zanim knight podejdzie to tez moze niezle oberwac...B) no hyba ze hmm ale wedlug mnie to hunter to ****ziejstwo ktture zabija sie tylko z koniecznosci gdy np. nie da sie przejsc czy cos to by bylo na tyle :)
Sir Tymol
23-03-2006, 00:46
Może i huntery często zabijają ludzi i ludzie wyzywają na nie i mówią, że to
stwór nie wart uwagi :baby: Moim zdaniem Hunter to jedna z lepszych zabawek
Player Killerów :D bierzemy 2x runka Convice (czy jak to się pisze) +2 BP HMM +
BP SD + 2BP mana fluids + 2BP IH i taaaaka imprezka. huntery siekają lepiej niż
archery czy scouty, a moim zdaniem lepiej niż FD. Najgorsze jest to, że z
hunterami można PKować tylko na Edron i na całym obszarze między
Thais - Kazzo - Venore czyli praktycznie żadne miejsce do AFK. Ale i bez tego
zazwyczaj się zwraca PKowanie z hunterami. Sorce/Druty/Palle do 30 lvli padają
jak dostaną combo 2x arrow by hunter's and SD ;) z Knightami trza sie pobawić
dłuzej, ale też wymiękają :D :D :D
Mam palka na 20 lvl ze skilami 58/45. Dziwie sie jak postacia na ~15 lvl hunter wali za 30-40... Za każdym razem gdy na niego pojde to sieka mi po ~90... ;) ;) Oczywiście za każdym razem gdy na niego ide igram z dedem, no ale coż, czym była by tibia bez ryzyka??....B) B)
Pozdro
Hunter Of Mystery
21-04-2006, 14:07
Nie rozumiem was czemu sie czepiacie huntera o loot,przeciez luk i brass armor to nie lada gratka(ja wlasciwie zyje ze sprzedawania lukow i kusz).Mnie wnerwia to ze huntery sa tak liczne i zjadaja wiecej hp niz drag(jak soluje to max 3 uhy zchodza i gostek gryzie piach, a na huntera to na sama ucieczke ida min 2)i co do trudnosci zabicia to assasin jest silnejszy...Magiem mialem fajna taktyke:Wlaze,ff i zlaze.Czekam,2 ff i gostek lezy.Dla pala najtrudniej zabic,ale najlepszy loot bo zwracaja sie arrowy...A wlasciwie kazy stwor 100-300 expa jest malo oplacalny...
Może i huntery często zabijają ludzi i ludzie wyzywają na nie i mówią, że to
stwór nie wart uwagi :baby: Moim zdaniem Hunter to jedna z lepszych zabawek
Player Killerów :D bierzemy 2x runka Convice (czy jak to się pisze) +2 BP HMM +
BP SD + 2BP mana fluids + 2BP IH i taaaaka imprezka. huntery siekają lepiej niż
archery czy scouty, a moim zdaniem lepiej niż FD. Najgorsze jest to, że z
hunterami można PKować tylko na Edron i na całym obszarze między
Thais - Kazzo - Venore czyli praktycznie żadne miejsce do AFK. Ale i bez tego
zazwyczaj się zwraca PKowanie z hunterami. Sorce/Druty/Palle do 30 lvli padają
jak dostaną combo 2x arrow by hunter's and SD ;) z Knightami trza sie pobawić
dłuzej, ale też wymiękają :D :D :D
Fd na pk hmm trzeba uważać bo zamiast pomóc mogą dobić. Gdy knight podejdzie do ciebie wtedy fd będzie walił z fb w ciebie również a knight ma troszeczkę więcej żyć więc może być gorąco. Knighta na 30 lvlu za pomocą hunterów chcesz ubić no nie wiem chyba że knight bez uhów w przeciwnym wypadku zaliczysz deda (knight z łatwością rozprawi się z hunterami a później ruszy na ciebie)sorc drut i pall też raczej nie padną 30 lvl sorc/drut już ma zawsze pakiecik run przy sobie a ty skoro na pk z hunterami to raczej lvl nie za duży (w przeciwnym wypadku fe byś zsummonował) a takie huntery to 1 runa gfb i po sprawie no chyba że gościu spanikuje ustanie i będzie czekał aż go zabijesz. Pall na tym lvlu bohy z reguły posiada więc spokojnie przed twoimi hunterami może po prostu uciec :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.