Pokaż pełną wersje : OTserv i tibia.pl
Na prośbę CIPów w najbliższych dniach z naszego downloadu zostanie usunięty Open Tibia Server. Zniknie on także z forum. Zostanie równieżwprowadzony stosowny punkt do regulaminu forum zabraniający rozmawiania na forum o OTServ. Wygląda na to, że CIPowie zaczęli traktować OTServ poważnie i obawiać się go.
To tyle, jeśli chodzi o złe wieści.
A teraz przejdźmy do dobrych.
CIPowie obiecali nam wsparcie. Wsparcie takie dostanie tylko kilka stron na świecie. TibiaNews (ale oni już i tak mieli GMa w szeregach), Tibia.de, i nie wiem, czy jeszcze jakieś strony (choć to całkiem prawdopodobne). Obiecaliśmy im, że na naszej stronie nie będziemy popierać cheatów ani quest spoilingu (ale przecież tego i tak nie było u nas), w zamian będziemy mieli dostęp do niektórych informacji przed innymi stronami. Będziemy więc mogli sprawdzić nowe funkcje na test serwerach zanim zostaną one jeszcze otwarte dla innych. Będziemy otrzymywać także różne inne informacje, których większość konkurencyjnych stron otrzymywać nie będzie. O szczegółach dowiecie się już wkrótce.
Przedyskutowaliśmy to wspólnie w gronie moderatorów i jednogłośnie uznaliśmy, że taka umowa będzie z korzyścią dla strony i większości jej odwiedzającch. Wygląda na to, że tibia.pl po raz kolejny stanie się jeszcze lepszą stroną.
No szkoda troche OTS'a, ale sadze, ze na dluzsza mete wyjdzie to stronie na dobre.
O szczegółach dowiecie się już wkrótce
tzn kiedy?
No to bardzo pieknie:) Strona napewno sie ulepszy a my bedizemy szybciej poinformowani:) mam nadzieje ze dacie im pomysl zeby skille knightowi szybciej szly bo 1 skill zeby rosl przez 2-3 dni to masakra :) pozdrawiam papap
OTS R.I.P :(
A o co chodzi z tym wsparciem (czyzby matkus GM'a dostal :P :evul: )
Czekam na wiecej informacji :]
Tauren99
16-01-2005, 12:58
A ja pogratuluję redakcji :D bo im sie to należy. (Może wkońcu będziemy wiedzieć coś przed innymi xD)
I bardzo dobrze, popieram, wkońcu jakoś muszą zarabiać :)
... w zamian będziemy mieli dostęp do niektórych informacji <b>przez</b> innymi stronami.
przez = przed :)
Jeszcze lepszą się na pewno stani! Ale juz widze te miliony postów typu "czemu nie można gadać o OTS", "wiem, że nie można gadać o OTS ale pomóżcie mi..." itp....
Gratulację-jedna z najlepszych stron na świecie...- ja też tak uważam!
Feldmarszałek Duda
16-01-2005, 13:01
Niestety, wygląda na to, że OTS będzie musiał zejść do podziemia :( Ciekawe co CIP - owi tym razem nie pasuje?
Wygląda na to, że CIPowie zaczęli traktować OTServ poważnie i obawiać się go.
Dlaczego się obawiają, ja tam OTS'a nie lubię i nie widzę powodów do niepokoju.
Lamdar II
16-01-2005, 13:01
Omg szkoda ze OTS'a nie ma, a juz sie tak rozwijał ale cuz wystarczy zwykla tibia :)
Arthus Drag'Tail
16-01-2005, 13:03
Szkoda... OTS fajna rzecz.
Mam nadzieje ze strona stanie sie jeszcze lepsza, dzieki informacjom od CIP'ow.
A tak BTW. CIP soft chyba wreszcie domyslil sie ze OTS stanowi zagrozenie dla zwyklej Tibii i postanowil zwlaczac jego rozpowszechnianie....
Willy The Dark Druid
16-01-2005, 13:06
Ja i tak nie rozumiałem OTS'a. Wogole nie wiedziałem o co chodzi z OTS'em.
A to zeby strona była lepsza popieram.
Gratz, tibia.pl zostawia konkurencje coraz dalej.
Dwimenor
16-01-2005, 13:11
MatKus ma rację, co do tego, ze Cipowie zaczęli się obawiać Otserv. Od wprowadzenia walki Pvp, otsy zaczęły się już bardzo szybko rozwijać. Jak na razie jest to ciągle mordobicie, ale już jest przecież system skilowania i awansów, NPC i spwany potworów idt(Edit:Podobno jest już system gildii i domków). Wiedzą, ze nie mogą zakazać rozpowszechniania informacji o OTserv na forach(znaczy się mogą, ale nie mają za bardzo jak tego egzekwować), więc postanowili zawrzeć układ: "My dajemy wam więcej informacji, wy nie mówicie o cheatach, questach i otserv". Ciekawe jak się to skończy...
Wygląda na to, że tibia.pl po raz kolejny stanie się jeszcze lepszą stroną.
A nie jest już najlepszą -polską stroną?? ;)
Sprawa banalnie prosta.
Czemu Cipsoft boi sie OTS?
Bo niedługo OTS będzie miał te same funkcjie co tibia i również będzie tam Exp, lvle, itd itp. Niedługo krótko mówią powstaną niezależne w pełni "realistyczne" serwery tibi.
A co do usunięcia OTS z Forum to powiem krutko. Matkus i reszta idą w kariere zamiast udostępniać informacje bardzo poszukiwane jak wlasnie OTS.
POZDRO DLA OT SERWEROWCÓW!
Według mnie to ..e..super ^^
Na tym Servie i tak nie grałm....a że stronka będzie miała nowa informacje szybciej ....to dobsze.. Cipy mogli by dodac jakies nowe bronie :P nie movie o skinach :P tylko o czyms nowym... zeby bylo troche wieksze zróżnicowanie przedmiotów... :cup:
WOW :D Supcioooo gratz dla Tibia.pl!! JA OTSa nie uzywalem wiec mi nie szkoda :P jestem ciekaw szczegolow :)
Gesundheit
16-01-2005, 13:24
Szkoda że nei bedzie O..S :P yea będziemy polskąnajlepszą stronątibi (i tak jużjesteśmy :])
no niestety OTS zaczal coraz prezniej dzialac i CIP-y zdecydowali sie go zwalczyc.
co do wspolpracy to GZ!!!
BO clipy to hu#e obawiaja sie ze popularnosc otsa przerosnie ich badziewie pff , Gdyby nie to co tibia.pl zrobila to prace nad ots'em zwawo by szly i za pare miesiecy pewnie bysmy grali w ots ze wszytkimi mozliwosciami co w normalnej tibi (czli loot z potwora, ringi podwyrzszajace skile i wiele innych)
ALe coz tak to jets jak w komunizmie zakazac i hu#J
Jedynie moze nas uratowac jakas strona polska gdzie bedziem mogli sie powymieniac o tym i dobzi programisci !!
daroslaw
16-01-2005, 13:35
e nie jest zle
BO clipy to hu#e obawiaja sie ze popularnosc otsa przerosnie ich badziewie pff , Gdyby nie to co tibia.pl zrobila to prace nad ots'em zwawo by szly i za pare miesiecy pewnie bysmy grali w ots ze wszytkimi mozliwosciami co w normalnej tibi (czli loot z potwora, ringi podwyrzszajace skile i wiele innych)
Jedynie moze nas uratowac jakas strona polska gdzie bedziem mogli sie powymieniac o tym i dobzi programisci !!
Przede wszystkim:
Nie zakazali nam trzymania forum i plikow OTS na tibia.pl, nie mogli, poniewaz nie maja na tibia.pl nic do gadania. To prywatna strona, a ich jurysdykcja tu nie siega.
Poprosili za to nas o usuniecie dzialu o OTS, w zamian proponujac rekompensate. Uznalismy, ze gra jest warta swieczki i warto pozbyc sie OTSa w zamian za blizsza wspolprace z CipSoft.
Patimrok
16-01-2005, 14:13
no to będzie fajnie, szybciej będziemy się dowiadywać o różnych rzeczach przed update'ami itd, a na OTS i tak za dużo nie grałem, więc mi to nie przeszkadza
jak ci tutaj nie pasuje to idź se na www.tibia.xx.pl
no no ciekawe jakie bedzie te wsparcie
Ciekawe do czego w praktyce sprowadzi się ta "współpraca z CIPSoftem"... No ale cóż... Matkus pewnie zdecydował, my tu nie mamy nic do gadania :) Ale szkoda troche OTSa... ;/
Yoh Asakura
16-01-2005, 14:28
Dobra ale mozecie mi powiedziec co to jest ten OTS ( to chyba skrot od Open Tibia Server).Czy to nie jest przypadkiem Test Server ?
Powiedzcie plz .... :baby:
oni się poprostu obawiają ots.u, bo to podłoże dla nowego rozdziału tibii, czyli free tibii. Tak jak sie stało z RO, że są płatne serwy i całkowicie darmowe serwy, tak i tibia mogła by zostać "rozbita". Gdyby ots rozwiną się tak jeszcze z 10 razy, bo narazie to dopiero zaczyna przypominać prawdziwą gre :P, nastała by możliwość stworzenia osobnych serwów z całkiem innymi światami. Cipsoft stracił by graczy, bo by istniały nowe, lepsze i darmowe servy. Ale to jest, albo była by, przyszłość, bo Do teraz, tibia.pl stanowiła jedno z miejsc rozwoju OTS'a, ale teraz, cipsoft oferując "przekupstwo" przekonała tibie.pl do usunięća z forum działu ots. Niema co, to było dobre posunięcie, a tibia.pl może więcej zyskać niż stracić.
PS. nic nie mówili na temat rozmów na irc XD
Up@ --------------------------------------------------------------------
. ots to jest serwer tworzony dla graczy przez graczy, wykorzystujący starą wersję tibii, gdzie było możliwe dowolne zmienianie adresu serwa. OTS to nie to samo co TS (czyli test server)
Czarny Paladyn
16-01-2005, 14:30
Wreszcie jakaś dobra nowina :)
PatryczekHIB
16-01-2005, 14:32
troche szkoda ots'a ale bedziej chyba lepiej :) ;) :ban:
Nie podoba mi sie sposób jakim CIPsoft walczy z konkurencją. Powinni skupić się na rozwoju swojej wersjii, tak by była ona wiele, wiele lepsza od OTS, wtedy wszyscy by grali w CIPowe serwery, a tak to tylko maskowanie prawdy. Jeśli OTSa nie bedzie tutaj, to jak grzyby po deszczu powstaną nowe, niezależne strony o OTS i tam on bedzie się rozwijać. Cipsoft powinien zniszczyc OTS doskonałością, innowacyjnościa i grywalnoscią. Na razie OTSy były beznadziejne, ale już zaczęto tam wprowadzać funkcje pozwalające na tworzenie coraz bardziej wyważonych i stabilnych serwerów. Ale swoją drogą to dobrze, że tibia.pl będzie miała z tego korzyści. Może wtedy zdetronizuje takie serwisy z końcówkami org.pl i inne gdzie ludzie nie mają pojęcia o roleplayowaniu. TAK.
@up
Nazwanie OTS'a konkurencja dla Tibii jest mniej wiecej tak samo logiczne jak nazywanie piratow konkurencja dla uczciwych dystrybutorow gier.
Jejq moze wezme CIPowie to pod swoja opieke i pojawia sie IP bany i inne dziadostwa :/
Eh...oby nie bo tylko na OTservy moglem liczyc jak IP bana mialem ....
Transparent Ghost
16-01-2005, 15:14
No i jak tu się nie w****ić :P. Poświęciłem się ots'owi na tej stronie, stworzyłem 2 poradniki: http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=22611 i http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=21879
A tu się nagle okazuje, że koniec. Ale jestem pewien, że nie koniec ots'a. Wiele osób, którym spodobał sie ots napewno wie o forach gdzie są prowadzone rozmowy o otsie, a zlikwidowanie działu ots zlikwiduje tylko stos durnych pytań ... Już niedługo CIP'soft przekona się jakie będą konsekwencje olewania graczy. OTS wszedł w decydującą faze tworzenia, wszystkim wiadomo, że walka pvp jestw pełni gotowa jak i exp, skile, save, runy, czary itp. Oczywiście mamy tesz inne polskie strony o tibi gdzie są prowadzone działy o otsie :P.
@up
Nazwanie OTS'a konkurencja dla Tibii jest mniej wiecej tak samo logiczne jak nazywanie piratow konkurencja dla uczciwych dystrybutorow gier.
Mniej więcej. Ale trzeba brac na uwage to, że OTS cały czas sie rozwija. W końcu wszyscy będą grali w wolne serwery, bo kto by chcial płacić za PACC poto by mieć podobne rzeczy co na OTS. OTS jest bardzo realnym konkurentem dla CIPsoftu, ale, jak narazie w przyszłości. TAK.
@Transparent Ghost: A nie zastanawiałeś się, żeby w takiej sytyłacji stworzyc niezależny websajt??
@down: swięta racja
BO clipy to hu#e obawiaja sie ze popularnosc otsa przerosnie ich badziewie pff , .
ot i tutaj widac "typowa polska inteligencje" polskiego nooba ( i pozniej sie dziwicie ze nie lubia nigdzie polakow ) i do tego nie zna podstaw ortografii polskiej ( "ch*j" pisze sie przez Ch nie H )...
po pierwsze CIP-soft wypuszczajac to jak to ladnie nazwales "badziewie", w ktore pewnie grasz i bez ktorego nie bylo by ots'a, nie chce, aby na jego pomysle zarabiali inni... nie wiadomo co by sie stalo w przyszlosci. moze ktos by wprowadzil kiedys typowa platna konkurencje dla tibii? nawet ots korzysta ze starego klienta tibii... to tak jak bys robil telefony dajmy na to nikii. bierzesz od nich obudowy i samemu robisz "wnetrze" telefonu.
Gdyby nie to co tibia.pl zrobila to prace nad ots'em zwawo by szly i za pare miesiecy pewnie bysmy grali w ots ze wszytkimi mozliwosciami co w normalnej tibi (czli loot z potwora, ringi podwyrzszajace skile i wiele innych)
z tego co sie orientuje to www.tibia.pl (http://www.tibia.pl) nie jest i nie byla wspoltworca ots'a. na stronie byl tylko kacik, na ktorym mozna bylo poruszac pewne sprawy...
chcesz otsa? prosze bardzo. zciagnij sobie zrodlo i napisz sobie wszystko czego jeszcze nie ma SAM. ciekawe czy dasz rade.
co do komunizmu... ciekawe czy chociaz zyles w tych czasach to raz, a dwa... rob telefony, tak jak ci wczesniej pisalem, i zobaczysz jak szybko bedziesz siedzial...
alez sa takie strony. angielsko jezyczne, niemiecko jezyczne i polsko jezyczne... ale znajac zycie twoj poziom inteligencji nie moze pozwolic ci na korzystanie ze stron innych niz polskie...
------------------------------------------------------------------------
Jejq moze wezme CIPowie to pod swoja opieke i pojawia sie IP bany i inne dziadostwa :/
Eh...oby nie bo tylko na OTservy moglem liczyc jak IP bana mialem ....
jak bedzie na tym forum jakis normalny GM to mam nadzieje ze beda banowane IP... koniec z keyloggerami na forum. koniec z handlem postaciami... tylko niestety glupie odpowiedzi zostana...
Dr.Unknown
16-01-2005, 15:34
Lepiej już nie gadajcie o OTS bo się bany posypią;)
Jestem ciekaw jak będą wyglądały te "cynki" od Cip Soft'u, a co do zbulwersowanych osób->dla chcącego, nic trudnego, znajdziecie całą mase innych stron z OTS'em i wszystkim co z nim związane.
Moim zdaniem bedzie to bardzo przydatne i spowoduje wzrost liczby odwiedzajacych ;)
Oby tak dalej :]
A ja się tak zapytam czy na IRCu również będą zakazane rozmowy o OTServie?
Gratz duży krok na przyszłość :-)Już jesteście małymi vipami:P
Black Rider
16-01-2005, 16:43
Beznadzieja... Cipy nie radzą sobie z otsem i w bezczelny sposób ich zwalczają, ja sam zacząłem częściej grać na otsie, i nie mam zamiaru z nim skończyć! Będe grał na serwerach z otsu na przekór cipsoftowi!! X(
edit:
@Vaxxia
Może i łamie regulamin tibii itd. mi to zwisa, nadal uważam, że ots jest fajniejszy,
Transparent Ghost
16-01-2005, 16:45
Kiedy zostanie usunięty dział OTS'a ??
****a ludzie pomyslcie zanim napiszecie jakas glupote! Przeciez to chyba logiczne ze CipSoft nie chce zeby ktos nielegalnie korzystal z jego oprogramowania... (np. Tibi 7.1, a nie zapominajmy, ze caly OTS przeciez bazuje na oryginalnej Tibii)
Juz teraz dostepne sa prywatne konta ktore mozna zakladac na stronach hosterow/gmow danego servera - a stad juz tylko krok do pobierania oplat za mozliwosc zalozenia konta.
Pomysly co sie stanie np. za rok:
OTS bedzie juz w ~95% identyczny z oryginalna Tibia, powstana profesjonalne servery zalozone przez profesjonalnych hosterow. Nie dosc ze originalna Tibia straci graczy, to jeszcze niektorzy hosterzy moga zaczac pobierac oplaty za mozliwosc gry na ich serverze - w praktyce bedzie to skopiowanie Tibii w celach komercyjnych...
Przeciez to chyba jasne i logiczne, ze CipSoft ma prawo sobie tego nie zyczyc...
Jesli ktos dalej tego nie rozumie to proponuje sobie przeczytac umowe licencyjna Tibii i policzyc ile punktow regulaminu lamie OTS.
No i dobrze... Chociaż tibia.pl będzie zawsze pierwsza... :cup:
A jeśli chodzi o OTS to Cipy mają racje! :)
Shardzik
16-01-2005, 17:10
Niestety, oprócz znacznych nowości, i wszelkich bajerów, pójdize masa banów za rozmawianie o OTS'ie [Ots Spoiling ??].
Głowę dam sobie uciąć, że masa użytkowników forum, przenisie się na www.tibia.xx.pl, takie życie, wszystko ci u nas jest w tzw. "podziemiu" jak ktoś tam wspomniał, n atibia.xx jest jawnie wyjawione, (tak wiem masło maślane :P).
Jednakże, zawżdy apeluje do pozostałej reszty co została:
Tibia.pl, nie zaprzestanie rozwoju, idzie łeb-w-łeb z innyi oficjalnymi obcojęzycznymi stronami, szczególnie dizęki interwencji CIP-Softu, lecz na 259,999% Szpiedzy z innych stron gdy tylko zobaczą newsa typu tkaiego na tibia.pl, Kopiują artykuł, odrobinę zmieniają i... basta...
Powinniśmy więc jakowąś strtegie zawziąść, szczególnie na artykuły, poradniki, i gazetkę, mówie to z włąsnego doświadczenia, i przekoniania, może mówie jakby był to stan wojenny :P, ale ważne jest walczenie o pozycję.
Szkoda Ze nie posiekamy na ot ale cool że będziemy wcześniej poinformowani :D (a tak na marginesie to kto wie kiedy powstaną nowe servy ??) piszcie na gg 7229049 plz
Ziomisław
16-01-2005, 17:47
Wiecie co, wydaje mi sie ze cipsoft team was zwczajnie przekupił- tak dobrze mówie. Spojrzcie na to z innej strony co z tego ze wam ten glupi cipsoft team zabronil?? skasuja wasza strona?? NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Według mnie wiele osób bedzie mialo pretensje do was za te usneliscie ots-a z forum a nie do cipsoft team-u.Ale i tak nic na to nie poradze.
Ps: mozecie mnie zbanowac za tego posta, ale trudno sie mówi B)
Wiecie co, wydaje mi sie ze cipsoft team was zwczajnie przekupił- tak dobrze mówie. Spojrzcie na to z innej strony co z tego ze wam ten glupi cipsoft team zabronil?? skasuja wasza strona?? NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Według mnie wiele osób bedzie mialo pretensje do was za te usneliscie ots-a z forum a nie do cipsoft team-u.Ale i tak nic na to nie poradze.
Ps: mozecie mnie zbanowac za tego posta, ale trudno sie mówi B)
Czy ty naprawde jestes taki glupi, ze nie zrozumiales co napisalem wczesniej, czy tylko udajesz?
Powtarzam: nie zabronili nam. Grzecznie nas poprosili, w zamian oferujac blizsza wspolprace i kilka innych korzysci. Tak byla to lapowka. Na tyle oplacalna, ze zdecydowalismy sie podjac blizsza wspolprace.
Fajnie Cip soft wkońcu zniesie to ***** którym jest OTS :)
Bawiłem się i grałem kiedyś na OTS... Cip soft robi dobrze i przy tym tibia.pl skorzysta Fajno :D
EHHHHHHHHHHHHH...
:'(
"Został tylko pusty krzyk ze czterech białych ścian..."
:'(
Why OTS...
Wszystko OK. Ale czy warta skórka za wyprawkę? Cieszy obietnica(??) CIPów przedterminowych (he he he) newsów. Ale szkoda też działu OTS. I tu wielkie GRAZ dla ludzi tam piszących (tych świadomych tego co piszą i robią). Niewielu jest takich co im się chce i na dodatek mają pojęcie i potrafią coś zrobić. A że jest to nie całkiem legalne (na pewno ??)to inna sprawa. Przecież ruch Open Source jest coraz bardziej "trendy" !!!! LINUX RULEZ (tak na marginesie). Gdyby nie zaangażowanie wielu ludzi to dalej wielu by żyło w świecie "Łyndowsów" zawieszających się regularnie co godzinę (taki mass klick Billa Gatesa he he he).
Chyba wszystko ode mnie. Jak sobie coś przemyśle to zedytuje posta.
P.S. Teraz chciało mi się :)
P.S. 2 Jak kogoś razi, że piszę po polsku i polskimi znakami pisarskimi oraz nie używam wyrazów ogólnie uznanych za obraźliwie to po 1: taka moja wola: 2: zrobie wyjątek i niech się wa...i na ryj.
Dj Fara0n
16-01-2005, 18:22
@up
Wątpie zeby ktos sie czepial ze piszesz polskie znaki .
@topic
Wsumie zal mi tego ots ale znudzilo mi sie granie samemu (mam dsl ,a administrator nie wylączy firewalla).Z drugiej strony to dobrze ,bo będziemy wczsniej poinformowywani.
Wsumie zal mi tego ots ale znudzilo mi sie granie samemu (mam dsl ,a administrator nie wylączy firewalla).
Nie musi - wystarczy, ze przekieruje port.
JEST dobrze, ale i źle. Teraz nie będe mógł się wyżyć na innych graczach bez straty lvla ;D Teraz już nie można grać dla jaj... będzie więcej graczy na normalnych serverach itp... Chociaż teraz będziemy dostawali nieoficjalne informacje, będziemy mieli przedstawiciela godnego każdego POLAKA i wypas :)
Może za rok albo więcej stworzą specjalną wersje OTS'a - czyli z ograniczeniami :)
Transparent Ghost
16-01-2005, 18:58
Przecież OTS nie zniknie całkiem. Zniknie tylko z tej strony co nie jest straszne zabardzo ... Dalej będą powstawać nowe wersje na forach całkowicie poświecone ots'owi np. http://www.jvivancos.net/selo2/index.php I pamiętajcie, że z tibia.de też znikneło dawno ots i nikt tego nie odczył. Jeśli ktoś jest na tyle mądry to znajdzie se spisy serverów i będzie nadal żył ots'em. Niedługo i tak każdy usłyszy o ots'ie, niektóre wersje są już niesamowicie rozwinięte (gotowe piętra, teleporty itp.) np. http://ordway.ath.cx:5121/TDA/Site/index.php
Bikstopa Reaktywacja
16-01-2005, 19:01
IMO nie warta skorka za wyprawke
co nas zbawia info 2 dni wczesniej
jak niebedziemy mogli gadac o OTS ?
;(
Co do pytań o IRCa: o tym musi zadecydować MatKus bądź scor. Kanał #tibia.pl jest bezpośrednio powiązany z tibia.pl...
Poza tym wyszły takie podejrzenia, że OTS-owców jest na tyle wielu, że prędzej czy później powstanie strona tylko o OTS...
Więcej szczegółów ujawnimy później, nie wszystko naraz. Ale propozycje CIP-Softu są interesujące :)
no to bye, bye OTS ;(
ale co do tych informacji itd. to CIPy wymiatają
K***AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! MAC
Ale mnei te cipy wnerwiaja. A tera zlikwidowali na polskim forum moj ulubiony dzial OTS. Teraz sie nei dziwcie ze juz wogole mnie chyba nie uslyszycie ale ze zlikwidopwanie m tego dzialu to juz przesada ja chyba sam zrobie forum o ots dam tu linka i mam gdzies cIP sOFT. Niech no jeszcze sprobuja usunac OTComunity to juz bedzie przesada!!!!!!!!! X( Precz z Cip Softem ots rzadzi!
Illidaan Headsmasher
16-01-2005, 19:24
Szkoda OTSa ;/ ale też fajnie że info będzie lepsze . No coż coć za coć . Zasatanawiam się tylko co z ludźmi którzy zaplacili za postać GMa na OTSie itp. . Jeden z moich kumpli z inferny zapłacił 10k za postać GMa , a teraz prwdopodobnie zamkną mu serva ...
Arcymag Kręgu wody
16-01-2005, 19:32
Faaaajnie :), ja tam z OTSem nie probowalem i nie lubialem nic robic i kombinowac, wiec na pogrzeb nie pojde :P
Ale bedziemy mieli lepsze i szybsze info. jak to mowi Larry: Jipikajej!
W koncu Cip-o Soft docenil POLSKICH GRACZY.
$corcerer
16-01-2005, 21:00
Póki co nie mam zamiaru zabraniać rozmów o OTSie na #tibia.pl , ale w razie czego miło by było, jakby ten temat zachować na #OTServ.pl , w końcu ten kanał też po coś jest..
Fajnie ze tibia.pl bendzie jeszcze lepsza ale zwrosnie ilosc pk bo na ots mozna bylo sie wyzyc ale to nawet tez dobrze poniewaz na elysi wlasnie zajmuje sie zabiajniem pk i mi sie to podaba
cya.
aha sorry za błedy ale mam 11 lat
Nie ma co żałował działu OTS, ponieważ, jeżeli wyjdzie w praniu, iż jest wielkie zapotrzebowanie, to ktoś się weźmie i postawi zwykłe phpBB na lycosie i po kłopocie. A takto tibia.pl ma szanse uzyskać jakieś profity ... ale podkreślam MA SZANSE (bo cipy głównie obiecywać umieją)
Hmmm właśnie wczoraj moi qmple próbowali zrobic ot serwer na neostradzie ale nie wyszło :( to przez to ze neo ma ruchomy ip :P ale cipowie wiedza co robia bo jak ktos chce zsolowac demonka wrzuca ot serwer i go soluje bez pacca :D
To jest jedynie oprzejma prosba o wylaczenie OTS'a. Jesli CipSoftowi to nic nie da, a na pewno nie bede scigali OTS na drodze prawnej. Zaden oficjalny OTS nie ma szans powstac jako staly serwer, poniewaz naduzywa on PRAW AUTORSKICH. Od grafik po sam klient na to wszytko ma wylacznosc CipSoft i moze scigac kazdego kto sie nie zastosuje. Tak wiec bedziemy mieli partyznatke, ale wiele sie nie zmieni poza obecny stan rzeczy nawet jesli OTS rozwinie sie do poziomu Tibi.
Wszystko OK. Ale czy warta skórka za wyprawkę? Cieszy obietnica(??) CIPów przedterminowych (he he he) newsów. Ale szkoda też działu OTS. I tu wielkie GRAZ dla ludzi tam piszących (tych świadomych tego co piszą i robią). Niewielu jest takich co im się chce i na dodatek mają pojęcie i potrafią coś zrobić. A że jest to nie całkiem legalne (na pewno ??)to inna sprawa. Przecież ruch Open Source jest coraz bardziej "trendy" !!!! LINUX RULEZ (tak na marginesie). Gdyby nie zaangażowanie wielu ludzi to dalej wielu by żyło w świecie "Łyndowsów" zawieszających się regularnie co godzinę (taki mass klick Billa Gatesa he he he).
Błagam tylko niech GNU nie stanie sie zbyt popularne czy tam trendy. Powód: to niszczy. Tak było z Hip-Hopem - wynik: 99% MC to teraz partacze i amatorzy chcący zarobić na jego sukcesie. Tak było (jest??) także z tibią - wynik: 99% graczy to dzieci >12lat/pozerzy/inne typy noobów, które nawet nie miały w życiu sesji RPG/nie przeczytały w rzyciu żadnej książki fantasty (niepotrzebne wykreślać).
LINUX RULEZ
Tak?? A co potrafisz na nim zrobić. I w czym jest lepszy??
To jest jedynie oprzejma prosba o wylaczenie OTS'a. Jesli CipSoftowi to nic nie da, a na pewno nie bede scigali OTS na drodze prawnej. Zaden oficjalny OTS nie ma szans powstac jako staly serwer, poniewaz naduzywa on PRAW AUTORSKICH.
Mylisz sie. OTS nie uzywa zadnych grafik (robi to klient Tibii, nie serwer).
OTS powstal calkowicie od zera, na podstawie analizy danych, ktore klient Tibii przesyla pomiedzy soba a oficjalnymi serwerami. Jednak jest to w 100% dozwolone. Prawo natomiast lamia ci, ktorzy sie lacza z serwerem - uzywajac klienta niezgodnie z licencja na ktora sie zgodzili instalujac go.
Z OTSem jest taka sama sprawa jak z miranda, tlenem, jabberem, ekg, kadu, kopete, gaim i innymi komunikatorami, ktore umozliwiaja logowanie sie do sieci Gadu-Gadu. Autorzy GG nie udostepnili nigdy specyfikacji protokolu, ani nie wyrazili zgody na powstanie innych klientow (bo nie maja takiego prawa). Te wszystkie komunikatory powstaly po analizie danych wymienianych miedzy klientem gg a serwerem.
Przyklad blizszy Tibii - PvPGN - Player versus Player Gaming Network, czyli open-source'owy serwer battle-netu (sam zreszta go uzywam - stoi na moim serwerze). Powstal rowniez w ten sam sposob jak OTS. Blizzard probowal wystapic na droge sadowa i przegral z kretesem. Dlatego CipSoft PROSI o niepopieranie OTSa, zamiast wystepowac na droge sadowa, gdyz droga sadowa jest z gory skazana na porazke.
Dlatego za kazdym razem ogarnia mnie pusty smiech, gdy slysze, ze OTS jest nielegalnym programem.
@Polin
A to przepraszam, nie znam sie na programistyce, zeby takie rzeczy wiedziec :/ a wnioski wysuwalem jedynie na podstawie logiki.
Mr. Rabbit
16-01-2005, 23:46
A więc, na początku bardzo serdecznie gratuluje :). W końcu i Polacy na Tibia zostali w widoczny sposób docenieni (w końcu jedna z największych populacji w Tibii ;)). Informacja ta jednocześnie bardzo mnie cieszy jak i mobilizuje do jeszcze większysch starań o Jaskiniową Stronę o Tibii, nad którą pracę rozpoczęte jeszcze w zeszłym roku, teraz zaczynają mieć odzwierciedlenie w sieci.
Jak zawsze w takich sytuacjach, chciałbym wznieść TOAST!!!!
(wszyscy przy stole wstali z pełnymi kielichami)
Za TIBIA.PL. Niech nam żyją i tworzą dalej najlepszą stronę o Tibii w Polsce!!
ZDROWIE!!! (wszyscy jednym głosem wykrzykneli)
Moze i tak jest tibia.pl bedzie miala wieksze przywileje itp.
Ale to pogrzebie w pewnej mierze POLSKI OTS , powiedzmy se prawde w polsce nie zaistnieje.
Na Forum OTS'a zagladalo pewnie codziennie duuzo osob , ktore beda musialy znalesc teraz inne stronki =(
Zgodzil bym sie ze tibia.pl nie bedzie udostepniac tibi 7.1 i OTS'a ale dlaczego tykacie forum niech dalej ZYJE !!
Ale za to nasi kochani BR* :) sa bardzo dobrzy w tym i bedze na nich mozna polegac =]]
*BR - Słowo ktrore oznacza Brazylijczyka, ot tak dal tych ktorzy nie wiedza o co chodzi =]
Zgodzil bym sie ze tibia.pl nie bedzie udostepniac tibi 7.1 i OTS'a ale dlaczego tykacie forum niech dalej ZYJE !!
Taki byl warunek CipSoftu. Brak OTS na stronach i forach jak rowniez brak linkow do stron z OTS. Slowem - zadnego poparcia dla OTS.
Najlepszy Ollie
17-01-2005, 09:02
I dobrze ze ots upadlo.Ja nigdy tego nie piopieralem.
A WAM MOGE TYLKO POGRATULOWAC ROZWOJU STRONY
ja sie ciesze ze stronka sie rozwija ale co to jest ten OTS pls odpowieć chcem
Clipy wyczoly konkurencje
========
A wiemy ze brak kunkurencji nie zmusza Clipow do aktywnego wprowadzania nowosci , przy czym prace sa ospale i nowe rzeczy wprowadzane po miesiacach oczekiwania
Mozna powiedziec ze NIE , oni caly czas pracuja ciezko ! Jak by tak pracowali ciezko jak szybko pozbyli sie OTS'a ze wszystkich stron to juz dawno mieli bysmy grafe 3d xDD
Ale to jest tylko moje nawiedzone zdanie ^^ Moze i problem w tym ze juz nie gram w Tibie lecz w OTS'a
Ale trzeba sie pogodzic tibia.pl wkocnu jets o Tibi a nie OTS'ie no coz zycze im aby dalej sie rozwijala =]
Nie musi - wystarczy, ze przekieruje port.hehe tylko ze niektorzy "administratorowie" nie dorosli do etapu przekierowywania i jedyne co potrafia zrobic to zadzwonic do kolegi bo "cos nie dziala" i okaze sie ze wtyczka wypadla...
Tak?? A co potrafisz na nim zrobić. I w czym jest lepszy??no coz... co potrafi ktos zrobic to potrafi, w kazdym badz razie jest conajmniej bardziej niz bardziej stabilny od wyrobow M$...
Dlatego za kazdym razem ogarnia mnie pusty smiech, gdy slysze, ze OTS jest nielegalnym programem.moze nie nielegalnym, ale nie do konca legalnym... legalnym jest OTS, korzysta co prawda z protokolu tibii, ktory zaszyfrowany nie jest i nigdy nie byl, wymaga jednak klienta tibii do poprawnego dzialania... jezeli specjalisci z otsa napisza takze klienta, zmienia protokol ( plus zmiany w serwerze ) to zrobi sie z niego drugi divx. kiedys nielegalny za "sciaganie" algorytmow z kodekow microsoftu a teraz legalny -> od jakiegos czasu to calkiem inny kodek
Clipy wyczoly konkurencje
========
Mozna powiedziec ze NIE , oni caly czas pracuja ciezko ! Jak by tak pracowali ciezko jak szybko pozbyli sie OTS'a ze wszystkich stron to juz dawno mieli bysmy grafe 3d xDD
Moze i problem w tym ze juz nie gram w Tibie lecz w OTS'a ech... nie ma to jak mentalnosc maloletniego nooba... ciekawe jakie wymagania by musiala miec tibia zebys mogl sobie tak grac w zawansowanej grafice 3d to raz a dwa tibia juz ma grafike 3d... idz grac w twojego otsa... jednego nooba mniej w tibii... a wiadomo ze wieksza radosc z odejscia jednego nooba niz z przyjscia 100 normalnych graczy
Mistyczny
17-01-2005, 12:37
Mam pytanie chciałbym się dowiedzieć co to OTS ?
@mistyczny
OTS- program, umozliwiajacy otworzenie tibii w wersji 7.1 w trybie offline, budowanie i edytowanie map, tworzenie potworow, przedmiotow, czarow, oraz mozliwosc udostepnienia zbudowanego juz servera online.
W najwiekszym skrocie :)
moze nie nielegalnym, ale nie do konca legalnym... legalnym jest OTS, korzysta co prawda z protokolu tibii, ktory zaszyfrowany nie jest i nigdy nie byl, wymaga jednak klienta tibii do poprawnego dzialania...
Mimo wszystko jest w 100% legalny. Tworcy OTS nie zrobili nic co lamaloby prawo. Jak wspominalem - sprawa jest ta sama co z PvPGN czy nieoficjalnymi multi-komunikatorami, ktore moga laczyc sie z roznymi sieciami. ale widac wolales przemilczec ten kawalek mojej wczesniejszej wypowiedzi.
OTS moze nie jest zbyt zgodny z moralnoscia - w koncu bazuje na cudzej pracy i popularnosci, jednak pod wzgledem prawnym jest legalny.
GRATZ ! Teraz chyba będziecie mogli nazywać się "oficjalną polską stroną Tibii" ?? mniejsza z tym, mam nadzieje, ze będzie więcej newsów.
PS. Co sie stało z niektórymi obrazkami na forum ? m. in. przycisk cytuj.
--edit--
juz obrazki normalnie dzialaja
brat shadow mario
17-01-2005, 14:47
no i cool wedlug mnie stronka na ty wyjdzie troche lepiej.
zycze wam zebyscie byli najlepsza polska stronka o tibi(zawsze od poczatku granie wlaze tylko na wasza stronke).
i pytanko czy jest jakis gm polak?? :D :D :D :D :D :D :D
undefinedpowodzenia:)
No i spoko ale otsa zeczywiscie szkoda
Handzior Bartolu
17-01-2005, 15:10
Ha ha!Wiedzialem ze to podpucha!
W zamian za to ze bedziemy dostawali niusy z tibii wczesniej niz inni zniknie dzial ots.Jakby nie mozna bylo poczekac te 2,3 dni i samemu przetestowac. Jezeli CIPsoft boi sie konkurencji to (jak juz ktos wyzej powiedzial) niech polepsza jakos tibie, niech wniesie wiecej niz ots.
Ogolem mowiac dla jednych fajnie dla innych mniej...ale i tak sa inne strony o ots :P wiec nie trzeba az tak bardzo rozpaczac....
Thimburd
17-01-2005, 15:18
Cieszę się, że Tibia.pl powoli się rozwija. Jesteście coraz lepszą stroną. Stajecie się tak jakby (albo już jesteście!) polskim odpowiednikiem tibia.com, stajecie się centrum polskich graczy w tibię. A teraz... teraz będzie lepiej! Życzę powodzenia, i aby strona się lepiej rozwijała i nie prędko upadła!!! Powodzenia!!!
W zamian za to ze bedziemy dostawali niusy z tibii wczesniej niz inni zniknie dzial ots.Jakby nie mozna bylo poczekac te 2,3 dni i samemu przetestowac. Jezeli CIPsoft boi sie konkurencji to (jak juz ktos wyzej powiedzial) niech polepsza jakos tibie, niech wniesie wiecej niz ots.Co wiecej? Myslisz ze skoro tyle zrobili nie dadza rady skopiowac inncy pomyslow?
Szkoda otsa ale chociaz każdy wie że ots jest dobry ,ja nie :baby: sądze ze lepszy od zwykłej tibi :cup: ;)
No i bardzo dobrze!
Gdyby tak nadal miało być to tibia straciła by urok....
A co do rozwoju to Gratuluje ;)!!
Widać że tibia.pl się rozwija i że "polacy to nie cioty i swój język mają" :)
fajnie, szkoda otsa ale bedziemy poinformowani niezle
Powinni zrobic cos z ta tibia bo mi sie troche nudzi...np : zeby xpa sie nie tracilo tylko eq
albo cos innego...
Offtopic : Zna ktos serva gdzie mozna w normalne dni szybko sie lognac i gdzie jest czesto gm?
Pirokevik
17-01-2005, 16:09
Pięknie wszystko bedzie lepiej i lepiej :) Żal mi mojego ulubionego tematu w forum bo zawsze sobie na OTS wyładowywałem złosc z normalnej tibi teraz bede improwizował żeby IP wynaleźć :D jeszcze raz gratz za kontrakt z cip:-P
CIPy spoczęły na laurach i zaczęli zbijać bąki licząc kasę.
a tu nagle pojawiło się coś, co zachwiało ich sielankę i w dalszej perspektywie czasu zmusiłoby do ruszenia tyłka z hamaka i wzięcia się do roboty.
więc wpadli na genialny z ich punktu widzenia w swojej prostocie plan... :baby:
widocznie nie odrobili zadania z historii... :baby:
CIPy boja sie Otsa :D i maja prawo sie bac bo OTS rozwija sie w strasznym tepie B) ale jesli mysla ze nie umieszczanie go na stronach itp. cos zdziala to sie gruba myla. Zakazany owoc lepiej smakuje B)
Hmmm...CIPy wiedzą że dużo ludzi korysta z OTS, i kiedyś mogą przestać grać w zwykłą Tibie, dlatego ustanawiają ten zakaz. Myśle że ich działania na tym nie poprzestaną i w następnym drobnym Update można spodziewać się plików blokujących dane wysyłane/odbierane przez Tibia 7.1 na danym komputerze. Ale to tylko moje zdanie..:) A co do 2 części newsa, to zapowiada się że Tibia.pl znajdzie się na podium najlepszychstron o Tibi. :)
No dobrze ,że stronka się rozwija, a OTS mnie nigdy nie interesowal. Mam pytanie, mianowicie czy ta wspólpraca jest obustronna? Tzn, czy wy możecie podawać propozycje na rzeczy w update, albo czy CIP-y biorą pod uwagę pomysły z 4-um. Bo jeśli tak, to podajcie im pomysł żeby zrobić jakiegoś Polaka GM-em.
Dwimenor
17-01-2005, 17:08
Hmmm...CIPy wiedzą że dużo ludzi korysta z OTS, i kiedyś mogą przestać grać w zwykłą Tibie, dlatego ustanawiają ten zakaz. Myśle że ich działania na tym nie poprzestaną i w następnym drobnym Update można spodziewać się plików blokujących dane wysyłane/odbierane przez Tibia 7.1 na danym komputerze. Ale to tylko moje zdanie..:) A co do 2 części newsa, to zapowiada się że Tibia.pl znajdzie się na podium najlepszychstron o Tibi. :)One nie zakazali używać OTS, ani nie zakazali go rozpowszechniać. Cipsoft tylko zasugerował, ze mogą być z tego jakieś kożyśći, jeżeli przestanie się rozpowszechniać Ots.
A co do blokowania:Po dwuch dniach powstaną programy blokujące tą "poprawkę"....ale wątpie aby coś takiego powstało kiedykolwiek.
@qkie, 2 posty niżej
O Ku**a co za decyzja ! ots miał zostać bo przez to stracicie ludzi (OTS cool)Taaa, jest zarejstrowanych prawie 15k userów....jak odejdzie połowa, raczej nikt tego nie odczuje. Spośród tych 15k może 300 udziela się regularnie(albo i mniej)
Hegemmon
17-01-2005, 17:20
OTS przetrwa i bez tibia.pl. Tylko wyglądać aż powstanie polski serwis OTSa.
MatKus, pamiętaj o mnie ^.-
O Ku**a co za decyzja ! ots miał zostać bo przez to stracicie ludzi (OTS cool)
Meitsall
17-01-2005, 19:17
Dla mnie strona straciła sens bytu. Macie usera mniej :confused:
Tibia.org.pl = :cup:
Szkoda ze nie ma juz OTS ma to swoje złe i dobre strony.
A szczegónie dobre dla naszej strony POLSKIE :evul: :) ;) :p B) :] :D :o 8o
TIBIA COOL TibiA COOL TIBIA TIBIA ...................UZALEŻNIA
to juz 2 userow mniej bye !! Bo o czym gadac teraz na forum ??
Nie zamierzam patrzec na pytania gdzie mozna expic ze skilami XX/XX itp.
Transparent Ghost
17-01-2005, 20:26
Zauważcie, że dział otsa cieszy się trzecią a nawet drugą najlepszą popularnością zaraz po zdjęciach i filmach ... naprzykład teraz: Zdjęcia (104 oglądających) ; Filmy (55 oglądających) ; Open Tibia Server (28 oglądających) ;
Dział O.T.S. przyciągał zaawansowanych graczy, którzy znudzili się prostotą zwykłej Tibi, grającymi w niej "dziwnymi" ludzmi ... Nie sądze natomiast aby wszyscy żucili się na tibia.org.pl ...
Wzywam zwolenników otsa do stworzenia Polskiego Forum skupiającym społeczność "ots'owców", lub zapraszam do pisania na szybkim forum (nie polskim, lecz z polskim działem): http://www.jvivancos.net/selo2/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=13
Co do uległości do cipsoftu, rozumiem adminów, wkońcu strona tibia.pl jest aktualnie z przodu za innymi polskimi portalami o Tibi i zbliża się do zagranicznych stron. Gratulacje.
Mi ta m szkoda otserc bo to wolny kraj i jak sie nie podoba to cipsotowi to niech napisze o tym na swojej stronie a nie przekupywac inne strony a jak znam cipsoft a znam (wiezcie mi) to te informacje beda "tak"ciekawe ze jeszcze tibia pl pozaluje tego wboru no ale ja i tak mam hight lvl wiec test czu normal mnie to wisi pozdr. dla tibijczyków!!
Zielevitz
17-01-2005, 21:35
niezłe CIP-y ze kazały zamknąć dzią ots :P ja i tak bede grał na otsie :]
Willy The Dark Druid
17-01-2005, 21:57
heh ja nie rozumiałem OTS'a
Szkoda forum o Otservie ale daja wam takie udogodnienia i wszystko abyscie nie zamieszczali informacji o Otserverze. No ale nie ma nic za darmo cos za cos.
Niepopieram!!!!!!!!!!! X(
Gdyż ots dla niektorych graczy to całe zycie!
EEEEEEEEEEEEEEEEE tam OTserv przyżyje....
Najważniesze że stronke będzie lepsza :) :)
Wg. mnie jeżeli CIPy walczą z OTS i w zaminian oferują informacje z pierwszej ręki. To nie ma na co czekać tylko się zgodzić.
OTS przecież będzie miało tylko chwilowy kryzys, i dla fani czy Maniacy tego zawsze znajdą rozwiązanie aby OTS zdobyć lub mieć świeże informacje.
To jak TIBIA.PL idzie w takim dobrym kierunku to brakuje jeszcze przetłumaczenia serwisu, chodz to co powierzchowne!!
to była by powazna konkurecja dla zagranicznych stron!
Grzes Przewodniczek
18-01-2005, 10:22
fajnie!!!!
mimo ze sam kiedys zagralem na OTS to i tak jestem za zeby go usunac!
co to za gra gdzie knight puszcza UE?! a co do wsparcia bardzo bardzo mnie interesi co to za wsparcie bedzie :D:D
A myslalem ze lepsza nie mogla byc :)
Zostanie równieżwprowadzony stosowny punkt do regulaminu forum zabraniający rozmawiania na forum o OTServ. Super... jak tak dalej pójdzie to nawet filmow z TibiiCam nie będzie. Żałosne X( Co im to do cholery przeszkadza?
Super... jak tak dalej pójdzie to nawet filmow z TibiiCam nie będzie. Żałosne X( Co im to do cholery przeszkadza?Podam przykład może on do ciebie dotrze:
Zapraszasz ludzi na impreze,wszystko gites a przed rozpoczęciem okazuje się,że idą na inną imprezę i co miło ci?
^^Cipsoft ma swoje servery ktoś buduje po roku to samo co oni ludzie się tam przemieszczają bo taniej mniej ludzi itp.i nie byłoby cipsoftowi miło
ZAMKNIJCIE SIĘ STWÓRZCIE FORUM O OTS I NIE PŁACZCIE
Super... jak tak dalej pójdzie to nawet filmow z TibiiCam nie będzie.
O to sie nie boj - beda. CS zezwala na TibiCam.
Hegemmon
18-01-2005, 15:33
tak trochę cytatami bo tu niektórzu wytwarzają niepowtarzalne teksty...
Niepopieram!!!!!!!!!!! http://forum.tibia.pl/images/smilies/mad.gif
Gdyż ots dla niektorych graczy to całe zycie! Weź na luz, pomyśl 10 razy a dopiero potem mów/pisz. To, że z tibia.pl zninie OTS nie oznacza, że zniknie wogóle. Jeśli OTS jest dla ciebie całym życiem to napewno znasz stronkę OTS-a etc. Jeśli dla ciebie to takie ważne to napewno znajdziesz wszystko czego szukasz.....
a z resztą nie chce mi siętutaj heblować tego tematu bo to monolog by był
L@p0juf0
18-01-2005, 16:42
Spoko że już nie ma OTSerwer ponieważ coraz więce ludzi grało tam a nie w tibie.I myśle że CipiSoft zrobli tak bo tam można było używać czary ktore w normalnej tibi mogą używać tylko płatne konta (PaCC).OTS bawiłem się miesiąc naprawde nudne to jest....
Qkobra-Rubera
18-01-2005, 17:50
może nudne bo grałęś na serverach z jakieś pier---- starej listy gdzie tylkoz abijasz niemasz własnego konta bez run bez exp gdzie knight bije z boltów a palek z sworda może nieszukałeś dobrze a może sie niewgrałeś bo nieumiesz ????????? ja niewiem do h - - a co wam sie tam niepodoba przecież jakz najdziesz cool serv to masz cool gre oczwiscie jak masz też konto bo to gra bez sensu poczekaj chwile a będzie można pewnie otwierać Depo wkładac itemki jak zabijesz demona to wypada MPA i wszystko co w normal tibia i by ci sie podobało ??? To poczekaj a nie gadaj że nudzne nudna to twoja gadka X( X(
tej dajcie mi jakis adres z otserv normal tibia jest do bani szczerze mowiac bo sie szybko nudzi moze cipsoft dalo rade z otserv gdyby zrobila test serv ktory abdateowal by sie co tydzien i wszyscy byli by szczesliwi a otserv by zniknal
Uwazam , iz CIPsoft dobrze zrobil....
...przekupujac popularne serwisy o tibi..
Przynajmniej czesciowa zmniejszyl zainteresowanie OTSerwerem....
n00bster
18-01-2005, 20:32
Hmm bać sie ze ludzie bedą grac tylkow OTS'a? Większośc serverów polega na tym ze mamy prędkośc 100lvlowaca SDki, explo, Uhy, GFB I inne runa i poprostu nawalanka. Mmnie sie powoli nudzi wszytko to samo... (Miałem jare pierwszy demon solo :D)
Galahard
18-01-2005, 20:35
A ja zapytam tylko - jak wyglądają kwestie praw autorskich OTS... ?
A ja zapytam tylko - jak wyglądają kwestie praw autorskich OTS... ?
A czego dokladnie w moich wczesniejszych postach na ten temat nie rozumiesz?
HAHAHA CIPY chcieli aby nie bylo OTS bo gdyby stalo sie ze zrobia prywatny serwer normal gry to nie byloby chetnych na pacca(na) :D
Dowizul z Inferny
19-01-2005, 07:30
Wielka szkoda ze usowaja ots ;( ale jak tibia.pl dostanie wsparcie to bedzie szybciej rozwijająca strona i z tego się ciesze :) ale jeżeli pamiętam na tej stronie zawsze wszystko bylo najsybciej i wogole najlepiej.
Większośc serverów polega na tym ze mamy prędkośc 100lvlowaca SDki, explo, Uhy, GFB I inne runa i poprostu nawalanka. Mmnie sie powoli nudzi wszytko to samo...
Widac, ze dawno w ots nie grales...
Expienie, wlasne domki itp, teraz ots sie rozbudowal...wiec nie jest nudno :evul:
Ja bardzo wielkie gratz dla Tibi.pl OTS nie będe żałował bo nigdy niezainstalowałem i niezamierzam a ożywiony kontakt z Cipkami bardzo wyjdzie stronie na plus :) :cup:
Tusiapłot
19-01-2005, 17:24
Szkoda OTS'a ale przecierz będziemy za to wiedzieć wszystko wcześniej...
ee no to fajnie na OTS's serwie i tak nie grałem wiec nie robi mi to róznicy ( wole tibie classic ;) ) a tibia.pl bedzie swiezsza.
A tak pozatym tibia.pl jest juz ( jesli nie była)oficjalna polska stronka
Witam.
Jedyne co moge powiedzieć, to to że jestem szczerze zadowolony z tego iż Tibia.pl zostaje uznana przez CipSoft jako oficjalna polska stronka poświęcona Tibi.
Gratuluję osiągnięcia takiego stopnia całej Redakcji Tibia.pl
Tak trzymać !!
Pozdrawiam
no to jak cip soft nie che zeby tu byly poruszane sprawy otsowskie, to jakim cudem tyle czasu po ogloszeniu jest jeszcze kacik??? czegos to ja tutaj nie rozumie...
Dr. Omader
19-01-2005, 23:10
(...) z tego iż Tibia.pl zostaje uznana przez CipSoft jako oficjalna polska stronka poświęcona Tibi.(...)
Nie! Nie! I jeszcze raz NIE!
Tibia.pl nie jest oficjalna strona tibii, ani oficjalna polska strona tibii.
Jedyna oficjalna strona tibii to www.tibia.com
to jakim cudem tyle czasu po ogloszeniu jest jeszcze kacik??? czegos to ja tutaj nie rozumie...
Kącik jest, ale spróbuj się w nim wypowiedzieć to dostaniesz nagrodę Nobla:D
Chciałbym pogratulować Tibi.pl i jego zespołowi redkcyjnemu tej nagrody.
OTS mi nie szkoda bo wiem, że nie zniknie.
ja wam powiem tak:
co do OTS:
troszke szkoda OTSa bo naprawde dobrze sie rozwija i niedługo (gdzies za rok) bedzie można skopiować kawałek po kawałku Tibie w taki sposub że powstaną free servery (to samo co tibia tylko nie musisz mieć pacc'a aby muc se iść na demona itp.), a Cip "ma nasrane" bo jak OTS sie rozwinie to nikt nie bedzie kupywać pacc tylko bedzie grać na free servach, baaa na *polskich (wszystko po polsku bedzie)/*niemieckich/*brazylijskich free servach (*nie potrzebne skreślić). i bedzie to samo co z MU czy Rangarokiem... A ja osobiście nie żałuje (jak narazie) braku OTS bo go zbytnie nie używałem...
A co do wspułpracy od Cipów:
to zanim sie wypowiem musze zobaczyć jak bedzie ta wspułpraca wyglądać bo Cipowie to specjaliści w "ściemnianiu"... pewnie nie bedzie sie to opłacało ale kto wie moge sie mylić....
PS.: jak narazie to gratzz dla tibi.pl oby tak dalej bo niedługo bedziemy nr1 wśród nieoficjalnych stron o Tibi.:cup:
To trochę bezsensu dla CipSoftu, zależey im żeby nie było nigdzie Otsa, a nam tak trudno wpisać dodatkowe "xx" w przeglądarce żeby mieć wszystko jak na tacy? Tibia.pl na tym wiele zyska, może i kilku userów opuści tibia.pl z powodu, że zacznie przypominać tibia.com(czyt. 0 filmów etc. <-- kto wie? ;)), ale przybędzie 2 tyle..
@MatKus
A kiedy zwykły szary uzytkownik forum dowie się o 'szczegółach'? :balwanek:
ja sie bardzo z tego ciesze! Dla mnie ot server to profancja tibii
Gra w kturej co pare minut giniesz nie powinna byc okreslana jako
tibia. I wcale sie cipom nie dziwie bo tez tak bym zrobil jak by ktos
ośmieszał moje dzieło bo tym som właśnie ot servery: profanacją i ośmieszeniem tibii...
Winnie The Pooh
20-01-2005, 17:14
Great! Nothing else to say , i tak nie lubie polskich stron o tibi bo tak sie nie miło składa ,że 80% grających w tibia Polaków to idioci i to dobro jakie można znaleść na naprawde dobrych polskich stronach (przedewszystkim Tibia.pl) , nie jest przez polskich graczy wykorzystywane ... so whatever...
Gratz for polish Tibia.pl Team :D
@Kolega wyżej ... I to ja jestem dyslektykiem ? Naucz się pisać...
L@p0juf0
20-01-2005, 17:17
Super ze tego już nie ma bo to jest po***ane :/ Ludzie grajcie w zwykłą tibie a nie w to
Hm, pewnie ktoś już pisał podobny post, ale, wstyd przyznać, nie chce mi się wertować tych kilkunastu stron. W kazdym razie po pierwszej 10 nie znalazłem podobnego :P
Ktoś napisał, że gdyby nie to, ze Matkus i spółka wybrał sławe u CIPów zamiast popularność strony [w tej popularności chodziło o to, zeby zamieszczać quest spoilingi i cheaty, czyli "to co najbardziej poszukiwane przez graczy" (sic!!)]. Hm... O nie wiem na czym ma polegać ta sława u CIPów, ale moim zdaniem quest spoilingi i cheaty są beznadziejne i NIE WARTO z tego korzystać i tego popierać. BO jaką czerpiesz przyjemność z gry, gdy już wszystko wiesz, wiesz co Cię czeka, jaki potwór wyskoczy, wiesz, ze nie musisz brać najlepszego sprzętu bo dasz rade, a do tego za pomocą rożnych cheaterskich programów masz darmowe światło, idziesz 3 postaciami naraz coby sobie wziąśc 3 nagrody z questa i dać jednej, etc... No i gdzie tu przyjemność z gry? Nie ma żadnej... Totalnie bezsensu >< Albo wytłumaczcie mi - jaka jest przyjemność ze skill 70, gdy się go nabiło za pomocą makra? [pytanie do pallów] Nie ma tej satysfakcji z tego, ze to machanie myszą, podnszenie zapałek, było warte tego białego napisu. :)
To jest bardzo prosty sposób do przeskanowania systemu tibi i wyłuskiwania z niej błędów.
Często można zobaczyć wykorzystywanie takich błędów. Między innymi sprawa związana z okradaniem ludzi przy depozycie. Przedmioty które znajdują sie na skrzyni depo przy której stoi ich właściciel są nie dozdobycia przez innych graczy. Ale czy napewno ...
Otserver ma wiele zastosowań nie tylko do grania ale również do oszukiwania przez wynajdywanie luk, z których potem najczęsciej są czerpane nieuczciwe korzyści w grze sieciowej.
Osobiście zaliczam blokowanie otserwera za kolejną próbe walki z nieuczciwymi urzytkownikami (walka z wiatrakami).
Również nie widze w tym powodów do niepokoju. :P
(*_-:Damianek:-_*)
21-01-2005, 17:37
:( szkoda ze ots R.I.P :/ ale to i nawet dobrze bo tibia.pl bedzie miala światową sławe :P
ps. srr za bledy
Gromexor
21-01-2005, 22:08
Niestety, wygląda na to, że OTS będzie musiał zejść do podziemia :( Ciekawe co CIP - owi tym razem nie pasuje?
Wątpie. Napewno ktoś zaraz wpadnie na pomysł "A ***! Robie strone o OTS!"
no i powstanie www.ots.pl :D
Moim zdaniem: OTS BĘDZIE TRWAŁ WIECZNIE!
Wg. mnie OTS to kiepska kopia gry ( grałem w OTSa troche ale mi się znudził ).
A tak poza OTS'em to bardzo fajnie, że stronka będzie miała świeże informacje B)
ja sie bardzo z tego ciesze! Dla mnie ot server to profancja tibii
Gra w kturej co pare minut giniesz nie powinna byc okreslana jako
tibia. I wcale sie cipom nie dziwie bo tez tak bym zrobil jak by ktos
ośmieszał moje dzieło bo tym som właśnie ot servery: profanacją i ośmieszeniem tibii...
Płakać(;() czy śmiać(:D)? Pomyśł chłopie.. Po prostu Cipowie zauważyli(co nie jest trudnym wyzwaniem) jak szybko rozwija się Otserver, próbują w tkaim razie to zwalczać, ale nie tak ażeby dawać najnowsze wieści pierwszej lepszej stronie, która zawarła z nimi współprace(dlatego powinniśmy się cieszyć, że tibia.pl jest w tym gronie) i usunęła dla niej qest spoiling i sprawy związane z OtSem. Jeżeli myślisz, że Cipowie nie chcą żeby ich gra była "ósmieszna" to jesteś w błędzie, bo gdyby OTS był tak prymitywny jak pół roku temu to nie chcieli by go zwalczać. Boją się go po mału, boją się... Lepiej późno niż wcale... Lepiej dla CipSoftu i dla tibia.pl. A gdyby OTS miał za zadanie ośmieszanie tibi to wyglądał by zupełnie inaczej i raczej nie rozwijał by się...
EDIT:
Chyba, że zabawne wydaje ci się to, że OTS zaczyna powolutko, ale sprawnie konkurować w Tibią, gracze będą woleli zrobić swój własny serv, grać z kumplami, samemu zostać gmem etc; a nawet robić nowe tereny, miasta(mieć taką swoją własną Tibijkę). Faktycznie ubaw po pachy :D. Serio.
Zielevitz
25-01-2005, 18:18
nie wiem czy ktoś to już pisasł bo nie chce mi sie przekopywać topicu ale w donloadzie dalej jest 7.1 w zakładce "starszse wersje" w downloadzie
Dr. Omader
25-01-2005, 19:41
nie wiem czy ktoś to już pisasł bo nie chce mi sie przekopywać topicu ale w donloadzie dalej jest 7.1 w zakładce "starszse wersje" w downloadzie
Tibia 7.1 nie jest zakazana, mozesz ja sobie miec, dalej ja mozna sciagnac z downloadu tibia.com wiec nie bedziemy jej usuwac...
Transparent Ghost
07-02-2005, 10:14
Jak zauważyliście poradnik zniknoł, więc jeśli można podam nową lokalizacje. Poradnik został umieszczony pod tym linkiem: http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=41288
@UP=Ale przecież tibie 7.1 usuneli z dowloandy na tibia.com ...
Ziomisław
10-02-2005, 14:09
Chciałem Napisac tu cos co może przemówi wam do rosządku.
Spojrzcie - kazdy widzi ze skasowaliscie dzial ots itp na tej stronie poniewaz cip soft powaznie sie go przestraszył.
Ale co z tego?? Czy zalezy wam na tym zeby byc dalej ,,niewolnikiem" czy nie lepiej stworzyc własny swiat taki sam jak ich, wiem ze do tego jeszcze daleko ale naprawde przemyslcie to.
W tym poście napisałem to co o tym myśle i pamietajcie nie badzcie dla cip soft na życzenie tylko patrzcie na to czy wasz serwis podoba sie wam, użytkownikom oraz gościom.
Wszyscy moi kumple mówią ze wasza strona stała sie gorsza własnie przez skasowanie działu ots i zakazanie mówić o nim.
Chyba ze wolicie zeby cip soft rządził sie wami i my za to prawie nic nie mamy (oprócz tego ze bedziemy wczesniej poifnoromowani o up date czy cos) ale to i tak niewiele zmienia poniewaz inne strony które ten dział skasowaly tez dostaną takie bonusy jak wy wiec prawie wszyscy beda wiedzieli wczesniej.
<Posty By Me =) >
Wątpie. Napewno ktoś zaraz wpadnie na pomysł "A ***! Robie strone o OTS!"
no i powstanie www.ots.pl
Moim zdaniem: OTS BĘDZIE TRWAŁ WIECZNIE!
Gdybym ja znal sie dobrze na htmlu i tych innych sprawach dotyczących www , to ta strona juz by była :P
@Topic Ehh.... moim zdaniem , tibia.pl źle zrobila , spojzmy na to z innej strony , kiedy OTS będzie górował , tibia będzie upadała, to na co wam będą te wtyki w CipSofcie?? a dużo osob juz nie wroci do was jesli znowu aktywujecie dzial OTS'a , pomysla sobie , poco sie wysilac ,pisac posty, poradniki , jak w kazdej chwili mozecie znowu usunąc. To jest takie moje skromne zdanie...
@Up
O nie, stronka o otsie w wykoananiu Gokufana, który zaspammował otcommunity swoimi tematami typu "Pomóżcie!", "co to jest xxxxxx?", "A co to znowu za error?". Tak, twoja stronka o otsie Gokufan to by było coś :D.
A tak wogóle to dział otas jest, tlko, że nikt nie ma do niego dostępu, tak na wypadek jakby współpraca z CipSoftem się nie udała ;).
Ots hmm bawilem sie tym pochlania cholernie czas chcialem se ciupnac na jakims sewie a tu dupa walic to a cip soft gowno nam pomoze
patryk0810
08-05-2005, 15:58
Czyli znaczy że OTS siadł i nieda sie robic serverów(hociaz i tak nie umiem, lecz chce sie nauczyc) :( ;( :o
@up : Nie.Mozna robic servery i na nim grac.
Tylko na tibia.pl nie wolno gadac o tym
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.