Pokaż pełną wersje : Płyta roku 2010 - FINAŁ
Pierwszy etap głosowania za nami, oddano w nim głosy na 46 albumów. Tak jak rok temu, jedynie 12 z nich uzyskało więcej niż 1 głos i to one przechodzą do etapu drugiego. Wyniki głosowania w pierwszym etapie prezentują sie nastepujaco:
3 głosy:
- Linkin Park - A Thousand Suns
- Kno - Death is Silent
2 głosy:
- Volbeat - Beyond Hell - Above Heaven
- Strachy na Lachy - Dodekafonia
- Triptykon - Eparistera Daimones
- Accept - Blood of the Nations
- Kaczor - Przyjaźń, Duma, Godność
- Eminem - Recovery
- The National - High Violet
- Armin van Buuren - Mirage
- O.S.T.R - Tylko dla dorosłych
- Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
2 głosy uzyskał tez album Justina Biebera, ale jeden glos, co zostalo przyznane zostal oddany tylko dlatego, ze osoba glosujaca nie miala na kogo oddac glosu, bez jakiegokolwiek zaznajomienia sie z albumem. Z tego powodu, ale tez przede wszystkim po to, zeby uniknac trollingu w postaci glosowania na Biebera, bo bedzie "smiesznie" jak wygra, album nie przechodzi do drugiego etapu.
Drugi, finalowy etap potrwa do 30 grudnia 2010 roku. Wybierac mozna 1 sposrod podanych w sondzie albumów.
Od razu uprzedzam, ze jezeli powtorzy sie sytuacja z poprzedniego roku, ze na jakis album beda oddawane glosy ze specjalnie pozakladanych do tego celu swiezych kont, te glosy nie beda brane pod uwage, wiec nie ma sie po co trudzic ;) Badzmy uczciwi
No to zabieramy sie do glosowania, niech wygra najlepszy ;)
Well, nie mogłem się zdecydować eminem czy ostry, ale jednak zagłosowałem na ostrego ;p
Moj glos poszedl na Volbeat - swietna plyta, kto nie sluchal, zdecydowanie polecam sie zapoznac, jak i z cala tworczoscia tego zespolu, wielki powiew swiezosci w ciezszym graniu ;)
Dziwi mnie troche ze nie przeszedl Iron Maiden, spodziewalem sie przynajmniej kilku glosow na niego na tym forum, ale fakt, ze niestety Final Frontier to slaba plyta poza pojedynczymi utworami.
zastanawialem sie nad lp a stary na lachy, ale jednak wybieram LP
Głos na kaczora.
Głosować ludzie !
Seeleesee1992
16-12-2010, 16:15
Strachy na Lachy - Dodekafonia
Jedyna płyta z finałowej dwunastki, którą znam i lubię.
Lechista
16-12-2010, 16:24
Stawiam browara na eminema!! : >>>
Wylansowany
16-12-2010, 17:28
Małe sprostowanie:
Płyta Motorhead "The World is Yours" powinna być zaliczona w głosowaniu, bo co prawda na oficjalnej stronie zespołu widnieje data 25 stycznia 2011, ale jest to data wydania (prawdopodobnie) w USA, Japonii i normalnego w Anglii. Natomiast na naszym kontynencie można ją kupić już od poniedziałku. Np. ja, idę jutro po swój egzemplarz.
A tak, to pozostaje głosować na Accept. Zespół powrócił naprawdę w wielkim stylu. B)
widze ze eminem wygra. Ehh...
widze ze eminem wygra. Ehh...
Niekoniecznie musi wygrac, dopiero jeden dzien glosowania za nami, a glosowanie trwa 2 tygodnie ;)
@Wylansowany - no to mala wpadka sie trafila ;) Chociaz w sumie, pamietam ze mial 3 glosy, wiec w zasadzie mozna go dodac do glosowania w tej ankiecie. O ile ludzie nie maja nic przeciwko, to dodam Motorhead do sondy.
Hmm, chyba jednak nie dodam, na forum chyba nie ma opcji edycji sondy, chyba ze po prostu nie umiem znalezc ;)
To może nowa sonda? Od wczoraj w sumie niedużo czasu upłynęło, a błąd jest znaczny, bo nawet w przypadku dodania Motörów nie mam już głosu (i być może nie tylko ja).
Trzeba by nowy temat zakladac, a ten usunac, watpie zeby takie kombinowanie sie spodobalo ludziom. Najlepiej jakby jakis mod sie wypowiedzial tu, czy jest jakas opcja resetowania sondy, albo usuniecia jej w tym temacie i dodania od nowa. Zobacze co da sie zrobic
GargoinX
16-12-2010, 21:41
Strachy na Lachy - Dodekafonia
Jedyna płyta z finałowej dwunastki, którą znam i lubię.
Ja tak samo jak kolega - jedyna płyta z tych 12, której słuchałem i bardzo lubię.
Mazur199
16-12-2010, 23:41
2 głosy były tez na AvB - mirage..
2 głosy były tez na AvB - mirage..
Przecież jest dodane do sondy?...
Małe sprostowanie:
Płyta Motorhead "The World is Yours" powinna być zaliczona w głosowaniu, bo co prawda na oficjalnej stronie zespołu widnieje data 25 stycznia 2011, ale jest to data wydania (prawdopodobnie) w USA, Japonii i normalnego w Anglii. Natomiast na naszym kontynencie można ją kupić już od poniedziałku. Np. ja, idę jutro po swój egzemplarz.
A tak, to pozostaje głosować na Accept. Zespół powrócił naprawdę w wielkim stylu. B)
W Anglii można już zdobyć The World Is Yours w limitowanej edycji wraz z magazynem (nie pamiętam nazwy).
Naprawiłam. Autor tematu ma ochrzan za ignorowanie slythii na gadu. A mogło być to szybciej zrobione..;].
ja marze o slythi gadu, a on sobie bezczelnie ja zignorowal ;p
Jak juz Slythi wyjasnilem, widocznie byly jakies problemy techniczne, bo zadna wiadomosc od niej do mnie nie dotarla ;) Dzieki jeszcze raz za naprawienie sondy, wszysktkich bioracych udzial przepraszam za zamieszanie ;)
No to zaczynamy glosowanie od nowa, tym razem glos poszedl na Motorhead
GargoinX
18-12-2010, 00:49
A ja zdania nie zmieniam - głos idzie na SnL - Dodekafonia. ;)
widze ze linkin park nie ma jakicholwiek szans, zmienilem glos na straachy na laaaaaaaaaaaaaaaaaachy
Seeleesee1992
18-12-2010, 13:55
Ja również zostaję przy Dodekafonii... Zapoznałem się również z płytką zespołu Volbeat (tak jak proponował Gtyk) ale coś mi nie podchodzi ;p
GargoinX
18-12-2010, 21:35
Rywalizacja jest dość wyrównana. ;d
Widzę, że mój głosik wzmacnia pozycję Motorhead. <3
A czy Motorhead to nie jest już rok 2011?
Zagłosowałem na Kno oczywiście, chociaż i tak wiem, że nie wygra on w tym plebiscycie.
@Lotress
W Polsce premiera plyty Motorhead byla w tym roku, dlatego album zostal dodany do glosowania ;)
piramjida
27-12-2010, 15:12
Głos na Kno.
Do konca glosowania zostaly 3 dni, a sytuacja jest bardzo wyrownana ;) Najwieksza szanse na zwyciestwo maja albumu SNL, Eminema i Motorhead. Tym bardziej zachecam do oddawania glosow na swoich faworytow w tych ostatnich dniach ;)
Simon996
27-12-2010, 16:08
Oddałem swój głos na Eminema. :)
Do konca glosowania zostaly 3 dni, a sytuacja jest bardzo wyrownana ;) Najwieksza szanse na zwyciestwo maja albumu SNL, Eminema i Motorhead. Tym bardziej zachecam do oddawania glosow na swoich faworytow w tych ostatnich dniach ;)
Fajnie by bylo, gdyby te 3 albumy przeszly do kolejnego etapu glosowania, bo to konto wyzej nie sadze, by sie liczylo. :d
Seeleesee1992
29-12-2010, 11:52
to konto wyzej nie sadze, by sie liczylo
Dokładnie, puki co zaważył głos z konta (prawdopodobnie) założonego tylko po to, żeby oddać głos w sondzie ;p
Jezeli bedzie remis, to fakt, bedzie trzeba zrobic dogrywke ;) Ale mam nadzieje, ze do jutra jeszcze kilka glosow wpadnie i nie bedzie potrzeby robic jeszcze jednego etapu.
A co do tego konta Simon996 - na to wyglada, ze to konto specjalnie do zaglosowania, wiec jezeli ten jeden glos bedzie mial przewazyc o wygranej, to nie bedzie liczony ;)
Glosowanie dobieglo konca, niestety, pozostawiajac dosc trudna sytuacje, bo 3 albumy uzyskaly ta sama liczbe glosow. Jako ze bylo zapowiedziane w regulaminie w pierwszym temacie, ze glosy osob swiezo zarejestrowanych nie beda brane pod uwage, bo moga byc to konta zalozone specjalnie w celu oddania glosu, tak jak to mialo miejsce rok temu, glos Simona996, oddany na album Eminema nie jest liczony. Uzytkownik zarejestrowal sie, zaglosowal, napisal 2 posty i zniknal z forum, wiec mysle ze to sprawiedliwa decyzja.
Dlatego tez, niezwykle zaszczytny ;) tytuł albumu roku 2010 wg uzytkownikow forum tibia.pl, uzyskując po 8 glosow, otrzymują ex aequo:
Motorhead - The World is Yours
Kno - Death is Silent
Rozwazalem opcje zrobienia dogrywki, ale zainteresowanie glosowaniem niestety nie bylo najwieksze, wiec nie ma sensu ;)
Dzieki wszystkim 44 osobom bioracym udzial w glosowaniu, za rok wybierzemy kolejny album, mam nadzieje ze frekwencja dopisze jeszcze bardziej ;)
GargoinX
30-12-2010, 22:33
Argh, a już myślałem, że SnL ma szansę na wygraną. Nie wiele brakowało. Teraz pozostaje mi tylko przesłuchać zwycięzców. ;)
piramjida
31-12-2010, 00:53
piona dla wszystkich co podbili Kno.
Dj Fara0n
31-12-2010, 01:09
eminem skończył się na kill'em all :/
Wylansowany
31-12-2010, 11:22
Yeah...dobrze, że rock'n'roll jeszcze podoba się ludziom. A niewiele brakowało i by w zestawieniu w ogóle nie było :p
rofl, Kno ex aequo z jakimis dwoma plytami na pierwszym miejscu! :D
Kaczor - Przyjaźń, Duma, Godność z tych tutaj wymienionych zdecydowanie :)
piramjida
18-01-2011, 12:56
zdecydowanie nie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.