Pokaż pełną wersje : Z jakimi skillami i EQ moge blokowac smoka?
Mam skille 55/55 22 lvl 4 m-lvl EQ:K-set,W-helmet,Fs,C-shield .Ile mi uh zejdzie na smoka.I jaki robi Max kombo?
Teraz smok po uptade jest o wiele lebszy i wdotatku ucieka i silnie uderza combosow niekiedy po 300 jak u cieka.Ty masz lvl 22 to masz za malo życ nie zdązyl by sie ożywiać. Minimum na smoka k set d shield - minimum,mozez isc z gs ale musisz miec lepsze skille a szczególnie shieldingu. Potrenuj troche tak do ponad 60 nabij 30 lvl i mozesz isc blokowac komus smoka bo solo to jeszcze nie masz szans
nawigator
18-01-2004, 13:44
a z tymi skillami to jedynie mozesz isc poblokowac beholdera
chlopie ja na tym levelu poszedlem na smoki 9 razy z czego 2 padlem ale na skillach 70+
Łatwo powiedzieć, zrób 30 lvl. Ja mam 23 k-arm p-legs steel helm dragon hammer dragon shield. skille 62/60. Mag lvl 4. Moge iść blokować smoka na zamku? Bo 30 lvl to nie wiem gdzie zrobić....
re: Benator
Jesli myslisz ze jako bloker bedziesz exp tlukl na smokach to sie mylisz.
Ze smoka jeszli z 700 exp wpadni ci 100 to bedzie dobrze, a zwykle spawn smoka to ok 10 minut.
Jesli masz kolege czarodzieja/paladyna to idzcie sobie na dwarf guardy/cyklopy/do miasta minosow, loot lepszy (wartosciowo), exp lepszy (w ciagu godziny wyciagniecie 10 razy tyle co na smoku), ryzyko duzo mniejsze.
re: Gaper
Smok nie tyle ze jest silniejszy, ale:
- Zmienia cele
- Nie stoi przy knighcie do konca tylko na koniec trzeba go gonic (na 22 lvl moze miec problem dogonic smoka)
- Wali GFB/fb nawet przez caly ekran, a nie tak jak kiedys ze palek uciekal i strzelal z duzej odleglosci a smok tylko za nim gonil jak frajer z wywieszonym jezorem.
DarkBraver
19-01-2004, 15:22
To jest jakis paradox, jak na moj gust, smoki nie byly i nadal nie sa takie silne zeby chodzic blokowac je na 30 lv... pochwale sie, ja 1 smoka blokowalem na 16 lv <sick!> ze starta 3 uh... moze polecialy w niego 2 sd a dokonczyli hmm ale strata hp'kow na smoku to wylacznie kwestia "umiejetnosci" blokowania takowych, wg. mnie najwazniejsze jest unikanie wava z pyska... tyle na ten temat <blokoalem ze skilami 55/55 eq k-set, w helmet, draggy shield i fire sword>
Jak do tej pory blokowalem juz legiony dragow,a mam 25 lv skile 65/65, eq crown armor, knight legs, crown shield, w helmet, p amulet or dragon necklance, bright sword i kwestia przyblokowania 10 smokow to kwestja niecalego bp uh.
Offtopic - zerka pokonalem na 13 lv ;D
Po updacie smoki sie rozszalaly szczegolnie na czerwonym pasku. Blocker 25lvl 55/55 moze spokojnie isc blokowac (2uh na smoka pojdzie), ale jak jest na czerwonym pasku i zaczyna biegac po calej planszy puszczajac combosy to lepiej spiepszyc i pozwolic pallkowi go dobic. Ja niestety raz zginalem przez takie combo (>200 hit - nie wiem dokladnie).
Oryginalnie dodany przez SkiLo
(2uh na smoka pojdzie
Tak samo tu jak i powyzej.
Ile UH pojdzie to zalerzy od skladu i od metody bicia.
Jesli pojdzie sie samemu lub z jedna slaba osoba to UH pojdzie duzo, jesli pojdziesz z dwoma czarodziejami na 40+ lvl i beda oni nawalac z SD to smok padnie zanim zdazy cie musnac.
Pozatym smoka nie da sie calkiem ominac, fakt ze F wave jest najgrozniejsze (100-180hp), ale i tak wali po kilkadziesiat (40-90hp) z fire ball i GFB, czego niestety nie da sie ominac w zaden sposob.
nawigator
22-01-2004, 15:27
Oryginalnie dodany przez DarkBraver
To jest jakis paradox, jak na moj gust, smoki nie byly i nadal nie sa takie silne zeby chodzic blokowac je na 30 lv... pochwale sie, ja 1 smoka blokowalem na 16 lv <sick!> ze starta 3 uh... moze polecialy w niego 2 sd a dokonczyli hmm ale strata hp'kow na smoku to wylacznie kwestia "umiejetnosci" blokowania takowych, wg. mnie najwazniejsze jest unikanie wava z pyska... tyle na ten temat <blokoalem ze skilami 55/55 eq k-set, w helmet, draggy shield i fire sword>
Jak do tej pory blokowalem juz legiony dragow,a mam 25 lv skile 65/65, eq crown armor, knight legs, crown shield, w helmet, p amulet or dragon necklance, bright sword i kwestia przyblokowania 10 smokow to kwestja niecalego bp uh.
Offtopic - zerka pokonalem na 13 lv ;D
pierwsze to ze gadasz bzdety mój knight na wysokich skillach i na 22 padl na smoku mimo toze stalem po ukosie takie combo dostalem ciebie mial by na 1/3 takiego comba
zerka na 13 lev ? Pierdola masakryczna *no chyba ze go przyblokowales jakmis runami i z hmm w niego strzelales ja na 16 lev ze skillami lepszymi od tych jakie teraz masz musialem uzyc uha
Takich bzdetów dawno nie slyszalem !
Oczywiscie Gremlin ma racje,wszystko zalezy od tego z kim sie idzie. Ja napisalem 2uh bo wliczylem 1 dobrego pally ze skillami 70+.
Tychanowicz
16-02-2004, 23:14
Siemka,
Mam takie pytanko:
Jestem Knightem jak narazie 20lvl skille 54/54, sprzęcior Steel Helmet,P Set,Fire Sword,BH SHield(mam zamiar za niedlugo kupic Crown Shield ale to po wykonaniu questa)Mam 2-óch kumpli:Palladyna 22lvl skille 61/49 i Druida 14lvl 15lvl magii.Kiedy bedziemy mogli isc na Dragona zeby jak najmniej stracic UH i jakie mamy miec skille?Proszę o pomoc.
Dr. Omader
16-02-2004, 23:19
@Tychanowicz:
Na smoka to możesz iśc jak będziesz miał lvl 25+ bo narazie to masz za mało życia. Druid ma też "troche" niski mlvl i jakbędzie z hmm czy tam sd nawalał to strasznie słabo będzie bił. Podbij też skille to okło 60 i będzie spox. Palek styknie ale na wszelki wypadek jak smok cel zmieni też by lvl troche podbił, ale najgorzej to ten biedny druid ma bo ma mało życia i jak mu smok walnie to będzie miał gorąco(możecie nie zdążyć odciągnąć uwagi smoka zanim ten go zabije).
Tychanowicz
16-02-2004, 23:31
THX mamy zamiar iść na tą pierwszą wyprawę za ok. 1 miesiąc wiec mam nadzieję że lvle pojda w gore,skille i eq:).Pozdrawiam
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.