Pokaż pełną wersje : Apel do MatKusa i Droma
MatKus mówiłeś na IRCu, że możemy rozmawiać tutaj na tematy jedzenia, bo uważałeś, że nie potrzebna nam grupa bo o niczym byśmy tam nie rozmawiali. Więc spoko, Drom nam grupy nie zrobił to zaczeliśmy pisać sobie tutaj nasze wywody kulinarne. I co? Oxy i She mają już bany. To taka sprawiedliwość? Może być grupa o konkretnym rodzaju muzyki, a nie może być ogólnie o jedzeniu? Pozdrowienia dla szanownych adminów.
MayGyver
17-01-2005, 17:23
@Raul
przeciez dokladnie wiesz za co She dostala bana
za spam
druga sprawa - jakie lubicie frytki jest porownywalne z tematem "ile lyzeczek cukru sypiesz do herbaty" wiec nie mieszaj w to bana She
@Str4t0s
nawet nie mysl o spamowaniu bo tym razem zamiast osztrzezenia bedzie ban
Vamerian
17-01-2005, 17:23
Popieram ! Niby możemy tutaj mówić o kulinarii więc za co she ma bana albo oxy ? Przecież pisali o Kulinarii! A jeśli nie mamy swojej grupy sądze , że będzie więcej takich topiców ...
Na forum można rozmawiać o prawie wszystkim, do puki nie łamie to regulaminu forum, polskiego prawa, i nie jest czymś chamskim.
Zgodnie z tym, co komuś napisałem na IRCu - rozmowy są dozwolone. Jednak jeśli pojawiają się głupie tematy bądź tematy, które uznawane są za spam, to oczywiście tematy znikają, a pojawiają się upomnienia/bany. To chyba naturalna kolej rzeczy (przynajmniej u nas) i nie zamierzamy tego zmieniać, obojętnie, kto będzie spamował i z jakiego powodu.
Możecie sobie banować, ile chcecie, wysyłam do droma proźbę o grupę, i kit. Dostanę bana i trudno, możecie sobie banować ile chcecie...
Możecie banowac ile chcecie, ale i tak zawsze będą ludzie, którzy będą chcieli taką grupę. Swoją drogą "wielka" grupa "redaktorzy" ma IMO jednego członka... Już 2 osoby oddały swój profil za frytki, może to da wam do myslenia... Trzeba iść z myślą tłumu.
Adolphus Elbragol
17-01-2005, 17:43
Trzeba iść z myślą tłumu.
To jest: ogladac bar i BB, nalogowo kupowac wszystko co ma napis "Pokemon" na sobie i sluchac HH? Nie, dziekuje. Co do grupy, czemu nie utworzyc grupy, ktorej motywem glownym byly by wszelkiego rodzaju kulinaria i przepisy?
Tibiańczyk
17-01-2005, 17:48
Jestem za grupa o jedzeniu jednak aminy (nie modki) maja racje. Na forum grupy zaczna sie pojawiac bezsensowne tematy i posty np. Dobra ta zupa no nie? lub Frytki firmy xxx sa lepsze niz frtyki yyy no nie? jednak postaramy sie aby tak nie bylo i mogła by byc 1 osoba w grupie która usuwała by niepotrzbne i bezsensowne tematy i posty
A ilu z was gotuje coś i interesuje się kuchnią :P?no niewielu ale jeśli jest taka grupa i nie może istnieć to kondolencje!
Trzeba iść z myślą tłumu.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jaka bzdure wlasnie napisales... Ale ja nie o tym chcialem w koncu. Ja tu w sprawie frytek :) Otoz co sadze na ten temat? A to, ze niektorym userom chyba najzwyczajniej w swiecie poprzewracalo sie w ich szanownych lbach. Taaak, zrobmy grupe/temat o frytkach, co sobie bedziemy zalowac. Zrobmy tez o keczupie, majonezie, przyprawach do kurczaka i sposobach kiszenia ogorkow -.- Ludzie, tak wysmiewacie 12-latkow, a sami nie okazujecie sie lepszymi od nich... Jezeli juz tak bardzo chcecie sobie gdzies poflame'owac, to proponuje zrobic forum (dzial? grupe?) 'Offtopic', gdzie wszelkiego rodzaju flame bedzie dozwolony, ale licznik postow zostanie wylaczony, no i oczywiscie wstep bedzie tylko dla chetnych. Czy pomysl przejdzie - nie wiem. Ale w obliczu zaistnialej sytuacji wydaje mi sie to dobrym wyjsciem.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jaka bzdure wlasnie napisales... Ale ja nie o tym chcialem w koncu. Ja tu w sprawie frytek :) Otoz co sadze na ten temat? A to, ze niektorym userom chyba najzwyczajniej w swiecie poprzewracalo sie w ich szanownych lbach. Taaak, zrobmy grupe/temat o frytkach, co sobie bedziemy zalowac. Zrobmy tez o keczupie, majonezie, przyprawach do kurczaka i sposobach kiszenia ogorkow -.- Ludzie, tak wysmiewacie 12-latkow, a sami nie okazujecie sie lepszymi od nich... Jezeli juz tak bardzo chcecie sobie gdzies poflame'owac, to proponuje zrobic forum (dzial? grupe?) 'Offtopic', gdzie wszelkiego rodzaju flame bedzie dozwolony, ale licznik postow zostanie wylaczony, no i oczywiscie wstep bedzie tylko dla chetnych. Czy pomysl przejdzie - nie wiem. Ale w obliczu zaistnialej sytuacji wydaje mi sie to dobrym wyjsciem.
Hehehe. Nie chodzi nam wcale o to, żeby sobie pospamowac. Skoro powstają grupy typu: Redaktorzy(2 osoby), Toun(2 osoby), Shadowdale(1 osoba). Czemu nie mogą być fani frytek?? Skoro są fani Hip-Hop, który jest defakto jednym z typów muzyki, czemy nie może być grupy fanów frytek, które są typem jedzenia?? Skoro już około 20 osób wyraziło chęć wstąpienia do takiej grupy, czemu jej nie może być?? Bo Drom nie lubi frytek?? Myślę, że trzeba iść z głosem tłumów, ponieważ niestety, to nie Matkus jest forem, tylko jego użytkownicy, on jest tylko małą cześcią forum.
daruj sobie ten glos tlumow, bo mi sie przy tym zbiera na spazmatyczny atak smiechu, a uczyc sie probuje :p Mysle, ze porownywanie frytek do muzyki to nie jest najlepszy pomysl - rownie dobrze moge porownac kolor skarpetek do wyscigow samochodowych. Musisz sobie uswiadomic, ze mimo wszystko jest to forum jednej z najwiekszych (najwiekszej?) strony o dosc popularnej grze, i ze nie mozna sobie pozwolic na takie wyglupy... Owszem, troche humoru jest potrzebne, nie wskazane bylo by trzymanie sie schematow "piszemy tylko i wylacznie o Tibii i tematach powaznych", ale grupa o frytkach... panie, daj pan spokoj :). A, bym zapomnial o jeszcze jednej rzeczy. Matkus faktycznie nie jest forum, a tylko jego mala (powiedzialbym nawet, ze malenka :]) czastka, ale zwroc uwage na fakt, ze to na jego glowie (no i Droma w sumie tez) jest zajmowanie sie takimi sprawami... sam jestem moderatorem na duuuzym forum, i wiem, ze czyszczenie glupot, ktore niektorzy usilnie uwazaja za "madre i potrzebne tematy" do wielce satysfakcjonujacych czynnosci nie nalezy... owszem, daje mi to perwersyjna przyjemnosc http://forum.tibia.pl/images/icons/icon12.gif, ale innych korzysci z tego nie odnosze, a procz forum mam(y) tez inne zajecia... wiec apeluje: darujcie sobie te frytki, bo na 99% i tak to nie przejdzie, a tracicie czas, ktory moglibyscie poswiecic na bardziej pozyteczne zajecia.
Możecie sobie banować, ile chcecie, wysyłam do droma proźbę o grupę, i kit. Dostanę bana i trudno, możecie sobie banować ile chcecie...
Możecie banowac ile chcecie, ale i tak zawsze będą ludzie, którzy będą chcieli taką grupę. Swoją drogą "wielka" grupa "redaktorzy" ma IMO jednego członka... Już 2 osoby oddały swój profil za frytki, może to da wam do myslenia... Trzeba iść z myślą tłumu.
<sarkazm>
Zapomniales dodac, ze mozemy banowac, ile chcemy.
</sarkazm>
rafal<vaviec>
17-01-2005, 18:54
@ moderatorzy
Chyba wybuchł bunt w waszym państwie . :wiking: :wiking: . Lud żąda jedzenia . Żyjemy w państwie demokratycznym , ale zaczynam w to wątpić ....
WOLNOŚĆ SŁOWA
kolejny id... malo inteligentny mlodzieniec. Bunt buntem, a spam spamem. A poza tym, gdzie masz napisane, ze to forum jest podporzadkowane aktualnemu ustrojowi politycznemu? :>
Adolphus Elbragol
17-01-2005, 19:07
@Hoomik: Tu nie chodzi o frytki, ani o zasady (ktos pisal nawet o wolnosci slowa O.o) tylko o grupe osob poswiecajacych sie dysksjom o jedzeniu, przepisach etc. etc. I gdyby taka grupe nagrodzic jakims odpowiedzialnym modem (tj. kasujacym idiotyczne tematy) to gwarantuje, ze nie pojawalyby sie tematy jak: "Ej A MYsliCIE,ZE JAKA ZÓPA, Jezt najlepsza, plx?" (zreszta nawet, gdyby sie pojawily, to nie istnialy by dluzej, jak do najblizszego pojawienia sie ww moda na forum).
Zreszta, jak juz ktos prubowal argumentowac, skoro pojawiaja sie fora gildii to dlaczego nie zalozyc fora dla wszelkiego rodzaju kucharzy i smakoszy?
A co do podazania za glosem tlumu... To przytocze pewna mysl. Otoz z kultura masowa jest tak, ze dostosowywuje sie do wiekszosci... A teraz udezmy sie w piers - kogo jest w naszym ukochanym kraju wiecej? Debili na poziomie ameby, czy ludzi inteligentnych i wrazliwych? =/
@down: Dla wlasnego dobra nie powinienes tego pisac... =]
kolejny id... malo inteligentny mlodzieniec. Bunt buntem, a spam spamem. A poza tym, gdzie masz napisane, ze to forum jest podporzadkowane aktualnemu ustrojowi politycznemu? :>
Tak, on akurat jest idiotą... Wolność słowa, mówionego, nie pisanego...
@ re Raval
A co ma wolność słowa do Royal Frytexu?? Nawet nie wiesz, o co chodzi. A Państow, to nie forum...
I jeszcze apel do modów, dajcie w regulaminie, taki punkt
punkt numer 1) Zabrania się by idiotą, i pisac postów pod wpływem totalnej głupawki...
@Hoomik: Tu nie chodzi o frytki, ani o zasady (ktos pisal nawet o wolnosci slowa O.o) tylko o grupe osob poswiecajacych sie dysksjom o jedzeniu, przepisach
zgadza sie, tylko ze akurat ci uzytkownicy pragna poswiecic sie rozmowie o frytkach jako-takich, co troche imo odbiega od tego, co napisales...
//edit:
@down: Dla wlasnego dobra nie powinienes tego pisac...
mysle, ze masz racje :>>
@ re Raval
A co ma wolność słowa do Royal Frytexu?? Nawet nie wiesz, o co chodzi. A Państow, to nie forum...
kurcze, wcielo mi tekst o roznicy wolnosci slowa pisanego od mowionego... whatever, i tak kazdy wie o co biega. Roznica miedzy wolnoscia slowa pisanego od mowionego jest taka... ze jej nie ma. Wolnosc slowa jest w kazdym aspekcie zycia codziennego (z prasa/multimediami wlacznie), oczywiscie obowiazuja jakies granice dobrego smaku. Teoretycznie, gdybym chcial, moglbym napisac co sadze o Twojej matce (no hard feelings, podaje tu czysto teoretycznie, dla przykladu, nic nie mam do Twojej matki i nie zamierzam nawet slowa o niej napisac), gdyz nie naruszam w ten sposob regulaminu forum, a chroni mnie konstytucyjny zapis o wolnosci slowa. Ale ze ja mam wyczucie dobrego smaku i potrafie szanowac uczucia innych, to tego po prostu nie robie. Logicznie to wyjasnilem, mam nadzieje...
I jeszcze apel do modów, dajcie w regulaminie, taki punkt
punkt numer 1) Zabrania się by idiotą, i pisac postów pod wpływem totalnej głupawki...
Ta, tylko ze to oznaczaloby smierc forum ^___^ Zostalo by max 50 userow (nie zeby mi to przeszkadzalo, ja bym nawet byl za) z ktorymi mozna pogadac na kazdy temat, oczekujac od swego rozmowcy rozsadnych argumentow i kultury slowa. Jak wspominalem, mi by to calkowicie nie przeszkadzalo, ale takie rozwiazanie jest niestety niemozliwe...
Adolphus Elbragol
17-01-2005, 19:17
Hmm wiekszosc rozsadnych userow porzucila pomysl royal frytex, ale owszem, zauwazylem pewnego psychopatycznego frytkozerce, ktory ryzykuje bana dla, z gory przegranej, sprawy. Wiec do tego usera: podaz za nami, rzuc nierealny pomysl, a wspomoz nas, ktorzy maja jeszcze jakowes szanse!
Btw. Hoomik, to przyjenosc sie z Toba klucic. Pozatym proponuje odwiedzic temat <edit> Pardon, pomylilem sie, chodzilo o przyklejony temat n.t. ww. gropy</edit>.
<Edit vol II> Mysle, ze masz racje Ja zawsze mam. No... Fakt, czasem po fakcie, ale zwykle wyciagam rozsadne wniosk...
<edit vol III> Smakosze, o ile powstana, beda mieli tan sam zwiazek z frytkami, co ze szparagami, homarami (tudziez innymi owocami morza), rodzynkami i sledzami. Ale na wiecej niz jeden temat o frytkach bym na twoim miejscu nie liczyl.
Hmm wiekszosc rozsadnych userow porzucila pomysl royal frytex, ale owszem, zauwazylem pewnego psychopatycznego frytkozerce, ktory ryzykuje bana dla, z gory przegranej, sprawy. Wiec do tego usera: podaz za nami, rzuc nierealny pomysl, a wspomoz nas, ktorzy maja jeszcze jakowes szanse!
Btw. Hoomik, to przyjenosc sie z Toba klucic. Pozatym proponuje odwiedzic temat <edit> Pardon, pomylilem sie, chodzilo o przyklejony temat n.t. ww. gropy</edit>.
<Edit vol II> Ja zawsze mam. No... Fakt, czasem po fakcie, ale zwykle wyciagam rozsadne wniosk...
HEh, fakt tylko ja ryzkuję bana... Reszta ludzi, którzy popierali ten pomysł już dawno ma bana... Grupa popierająca frytki jest w rozsypce, ale jakaś grupa na tym forum i tak powstanie! I będzie choć trochę związane z frytkami...
Oczywiście, ale w grupie mogliśmy by rozmawiać o soli do frytek, o cukrze do cherbaty. Czemu metalowcywy mają swoją grupę, czemu hip-hopowcy też?
Czemu nie lepiej bylo zrobić grupę Muzyka? To może zrobimy grupy takie jak:
Milosnicy frytek
Miłosnicy hot-dogow
milosnicy hamburgerów
...
Czemu nie?
To dawaj robimy jecsez grupe dla techno, regge, pop, disco polo. Czemu nie? Metal, hip hop ma, to czemu nie inne rodzaje muzyki? Potem zaczniemy robic grupy dla poszczegołnych aktorow/piosenkarzy! Oczywiście, że tak. Przecież to, oczywsite i mądre!
Adolphus Elbragol
17-01-2005, 19:36
@By$iu: Czy ty mnie sluchasz? Walczymy o utworzenie JEDNEJ grupy do rozmowy na temat calej sztuki kulinarnej. I nie chodzi nam o nic wiecej, jak tylko o podforum, zrzeszajace ludzi na poziomie, z ktorymi mozna na te tematy spokojnie porozmawiac.
<edit vol I> @Down; Hmm twoj post nie jest sarkazmem? Bo na taki wyglada. No nic, witaj po wlasciwej stronie.
To własnie bronie żarcia. Chce zeby ta grupa powstała!
@By$iu: Czy ty mnie sluchasz? Walczymy o utworzenie JEDNEJ grupy do rozmowy na temat calej sztuki kulinarnej. I nie chodzi nam o nic wiecej, jak tylko o podforum, zrzeszajace ludzi na poziomie, z ktorymi mozna na te tematy spokojnie porozmawiac.
<edit vol I> @Down; Hmm twoj post nie jest sarkazmem? Bo na taki wyglada. No nic, witaj po wlasciwej stronie.
W takim razie walczcie o skasowanie grup o "jednym" typie muzyki i ustalenie grupy fanów muzyki "ogólnie"... Tak, tak... Me need frytki plx! (jem frytki z ketchupem z pół kilo sobie zrobiłem)
ja juz gdzies chyba pisalem o porownywaniu frytek do muzyki, prawda...? Dziecko, uswiadom sobie to wreszcie, ze muzyka jest cokolwiek bardziej zlozona dziedzina niz kulinaria, i ze hh z metalem nie maja _nic_ wspolnego... a taki hot-dog z hamburgerem juz niestety ma, i to sporo... dzisiaj na wiecej ripost ode mnie nie liczcie, chemia sama mi do glowy nie wejdzie, ale i will be back, a wtedy bojcie sie wszyscy, co pisza *******y, albowiem bedziecie zmieszani z blotem...
Matheous
17-01-2005, 19:47
@Bysiu-powstala grupa nt metalu bo zalozyl ja modek, a potem ktos rzucil ze chce grupke o HH to zamiast rozszerzyc 'zainteresowania' jednej grupki zalozono nowa:P
@rolandI jeszcze apel do modów, dajcie w regulaminie, taki punkt
Jak czytam NIEKTORE(powtarzam niektore:) twoje posty w ktorych usilujesz(lub usilowales) pokazac jaki z ciebie ostry krytyk to wydaje mi sie ze sam lamiesz i to ostro taki punkt regulaminu...:P Ale kazdy ma jakies odpaly... Ja dzieki temu zasluzylem sobie na zaszczytne miano trolla.
@topic-bylem pewien, ze to z ROyal Frytexem to jaja ktore kilku forumowiczow obgadalo sobie na IRCu, bo to mi sie wydalo az nazbyt debilnie smieszne. Grupa o frytkach(a moze Frytce?:) jest debilnym pomyslem, ale o jedzeniu juz mniej(NUTELLA POWER)... Wiec mysle ze nie byloby nic zlego w zalozeniu takiej grupy.
rafal<vaviec>
17-01-2005, 19:48
Co do frytek hmm....a czemu nie pasztet. Ale mi też chodzi jedzenie.Moim zdanie jest to swego rodzaju bunt . A demokracja i woność słowa to były ...nie mogę słowa znaleźć . Demokracja byłaby gdyby grupa smakosze została utworzona . A wolność słowa nie dali na grupy to rozmawiamy o jedzeniu tu a oni banują .Raul czemu milczysz?? Czyżby groźba bana odsstraszyła twórcce samego pomysłu??
Adolphus Elbragol
17-01-2005, 19:52
W takim razie walczcie o skasowanie grup o "jednym" typie muzyki i ustalenie grupy fanów muzyki "ogólnie"... Tak, tak... Me need frytki plx! (jem frytki z ketchupem z pół kilo sobie zrobiłem)
To co powiedzial juz hoomik + moje wlasne przemyslenia.
Moje wlasne przemyslenia: Mi chodzi tylko o ZALOZENIE jednej grupy do rozmowy na tematy kulinarne. W rzaden sposob nie przenosi sie to na muzyke. Zreszta wyobrazasz sobie forum, na ktorym metale pluli by na HH i odwrotnie? Bo ja niekoniecznie. Aha. I prosze nie wkladac mi w usta tego, co sie w twojej glowce uroilo, dobrze?
@hoomik: No plx Dont keal me! Iw yu keal me my friend with 666 lewel wiil kill you on mein!
@down: Oxys, jestes z Kraka? Gratz. A co do w*******ania sie w tematy, ktore zna sie tylko z forum, to jesli koniecznie Ci to przeszkadza to ok, ja tez moge sie z powrotem wy*******ic. -.-
Oxygane ll
17-01-2005, 19:52
Niestety moje konto zostało zablokowe, więc musiałem założyć nowe jedynie w celu wypowiedzenia się w tym temacie. MatKus na ircu nam powiedział, że nie może poświęcic 20 minut na założenie dla nas grupy Smakosze i żebyśmy pisali w OWION. Tak też zrobiłem, założyłem dwa tematy, jeden o przepisie na biszkopt i drugi o Knajpach w Krakowie i co? Zostałem zbanowany! Tak! I to za to, że dostosowałem się do słów naszego kochanego MatKusa. I co o tym myśleć? Yon i pare innych osób miało jednak kiedyś racje kierująć troche ostrych słów pod adresem tibia.pl. Nie rozumiem, dlaczego grupa Smakosze nie powstaje mimo, że wiele osób w innym topicu mówi, że to dobry pomysł, jedynie Drom i MatKus są nie do przekonania. Nic się w niej nie bedzie działo? A kiedy sie cos działo w innych grupach? Większość for prywatnych świeci pustkami i co? No właśnie nie wiem.... Mam nadzieje, że to jescze przemyślicie.
@Hoomik, nie zabieraj ****a głosu w sprawie którą znasz tylko z forum ok?
rafal<vaviec>
17-01-2005, 19:54
Brawa dla oxygane
Matheous
17-01-2005, 20:03
Jak mnie wnerwiaja te nierozerwalne wiezy OWIONu i IRCa. Forumowicze ktorzy na IRCa nie wchodza to niedlugo nie beda juz mieli czego szukac w OWIONie, bo kazdy temat bedzie jedynie dla grupy wtajemniczonych z #tibia.pl -.- LUDZIE! IRC to IRC a forum to forum. I nie powinnismy sie dzielic na dwie grupy-IRCownikow i nie-IRCownikow i zakladac tematy rozumiane jedynie dla jednej z nich... Wg mnie to bez sensu:/
A jak juz koniecznie chcecie pomysli z IRCa bez wyjasnien dawac na forum, to moze niech powstanie grupa IRCownicy w ktorej bylyby tematy rozumiane jedynie przez IRCownikow?...
Widzę, że temat się rozwinął? Niestety nie było mnie z 2 godziny.
Dzielić forum na IRCowników i nie-IRCowników? A wiesz co mnie obchodzi, że nie umiesz sobie wejść na IRCa i tam trochę posiedzieć? Sorry, ale uważam, że większość znaczących coś użytkowników na tym forum tam dość często przebywa i mi wystarczy tyle. Grupa Royal Frytex, tak zapoczątkowana może i bezsensu, głupota w sumie się zgadzam, ale czemu ****a nie można założyć grupy Smakosze? Co ****a jedzenie to coś gorszego niż muzyka? Muzyka może mieć miliardy grup o c*** wie czym, a nie może być jedna, dosłownie jedna grupa Smakoszy o jedzeniu? Tak jak Oxy napisał. Dokładnie, MatKus na IRCu mówił, że nie założy tej grupy bo nie mielibyśmy o czym w niej gadać i kazał wszystkie tematy z tym związane pisać w OWIONie. She i Oxy napisali i co? I ****a bany. I to jest sprawiedliwość? Nie no ale nasi wszechwiedzący adminkowie nadal uważają, że jak coś raz postanowili to mają rację, przecież nie będziemy mieć o czym rozmawiać, tylko tych co się nie zgadzają to pobanujemy i dalej będzie spokojne życie. Problem jest w tym, że aby być Adminem trzeba mieć forum, aby mieć forum trzeba mieć dużo ludzi, a w taki sposób tylko ich tracicie przez swoje kaprysy. Jak to piękne było powiedziane w filmie "Gladiator" (reklama filmu, może bana dostanę?), że Rzymem nie rządzi Imperator, tylko tłum, on tylko spełnia jego zachcianki.
Jeszcze coś, wiem hoomik, że fajnie lizać dupy modom (ooo a tu nawet adminom co za okazja), ale nie umiesz spojżeć obiektywnie? Czy tylko umiesz gadać, że muzyka to nie to samo co jedzenie? To ****a lepiej nic nie pisz.
Więć tak. Drodzy wszycy Ci, którzy uważają, że forum to forum, a IRC to IRC. Skoro nie jesteście na IRCu, to skąd macie coś o nim wiedzieć, co się tam działo? Wyrażacie swoje zdanie, niewiedząc nawet dokładnie o co poszło. "Bo Oxy założył temat, fajni ludzie go poparli to ja też".
No dobra teraz dalej: Zamieszczam wybrane cyaty oraz log, jak komuś by się nie chcaiło czytać.Wypowiedzi, które nie wnosiły nic do tematu oraz były o czymś innym wyciąłem.
[16:43] <@MatKus> [o2][off] : zakladanie grupy to jakies 20-30 minut zabawy (zabawa uprawnieniami)
No tak czas to pieniądz...
[16:43] <@MatKus> zdejmowanie jest szybsze o wiele, ale nie chce mi sie bawic pol godziny, zeby za miesiac wywalic to
No, ale niektóre grupy mają po 2 osoby (Shadowdale, Toun). Kulinaria to temat na miesiąc? Czyli sądzisz, że ludzie w wieku 11(Od She zaczynać) do 1 7lat nie mogą siedzieć przy kuchni? Bo to zadanie dla Kobiet? Smakosze nie zajmują się tylko pichceniem, a wręcz tylko wcinaniem.
[16:39] <@R4ul|afk> MatKus a grupa smakosze?
[16:39] <@MatKus> jesli chodzi o grupe, to jak na razie jest ona wylacznie powodem smiechu
[16:39] <@MatKus> i zanosi sie na to, ze raczej jej nie bedzie :P
[16:39] <@MatKus> ale juz duzo ludzi sie ubawilo, to musze przyznac
[16:39] <@[o2][off]> MatKus podaj jakis sensowny powod dlaczego mialo by jej nie byc
[16:39] <@R4ul|afk> lol moze byc grupa na konkretny rodzaj muzyki a nie moze byc ogolnie o jedzeniu?
[16:40] <@MatKus> idźcie se z takim czymś na www.przepisykulinarne.pl czy nie wiem, jakie strony są o tym :P
[16:40] <@MatKus> bo o tym temacie bedzie malo dyskusji na forum
[16:40] <@[o2][off]> to niech Metel Militia idzie tez na odpowiednie strony
[16:40] <@R4ul|afk> to niech metal militia idzie na strony dla metalu :/
[16:40] <@[o2][off]> Ordo Invictis itp. tez
[16:40] <@Vall> Rankor: http://images.google.com -> french fries
[16:40] <@MatKus> a nie ma sensu robić grupy, by pisano o tym 10 postów na pół roku
[16:40] <@R4ul|afk> MatKus jak tak bedzie to skasujecie grupe
[16:41] <@MatKus> a czemu nie?
[16:42] <@[o2][off]> Wiec MatKus jak jest za malo postow na ten temat, to mozemy nabic wiecej
[16:42] <@R4ul|afk> matkus widzisz jak ludzie popieraja ta grupe?
[16:42] <+Hubercik> MatKus: i dobrze ci tak, za to ze nie chcesz grupy zrobic
[16:42] <@MatKus> [o2][off] : ilu ludzi? 3? 4? W tym kilku takich, co do kazdej grupy chca isc
[16:42] <@kotlownia> jak mi zalatwicie jakies smaczne potrawy bezmiesne to was popre
[16:42] <@MatKus> chocby i o pierdzeniu grupa ta byla
[16:43] <@[o2][off]> MatKus, jesli grupa bedzie slabo sie rozwiajala to usuniesz i bedzie po sprawie
[16:43] <@R4ul|afk> MatKus daj nam szanse
[16:43] <@MatKus> [o2][off] : zakladanie grupy to jakies 20-30 minut zabawy (zabawa uprawnieniami)
[16:43] <@[o2][off]> MatKus Proszenie was o tą grupe to juz drugi dzien zabawy
[16:43] <@MatKus> zdejmowanie jest szybsze o wiele, ale nie chce mi sie bawic pol godziny, zeby za miesiac wywalic to
[16:44] <@[o2][off]> a Ty podczas zakladania nie mozesz sobie wziac cos do picia i jedzenia?
[16:46] <@[o2][off]> A skoro nie chcesz grupy, to nie miej do nas pretensji jak w OWION bedziemy o tym rozmawiac
[16:46] <@[o2][off]> Ja juz sie wzielem za pisanie recenzji frytek Aviko
[16:46] <@[o2][off]> zaraz dam do OWION.
[16:47] <@MatKus> R4ul|afk : nie bedzie setek tematow. Predzej one sie pokazuja, a bedzie setki banow
[16:47] <@Gewof> ale juz zienielem
[16:47] <@R4ul|afk> MatKus nam pokasowal
[16:47] <@[o2][off]> MatKus chcesz nas za to banowac?
[16:47] <@[o2][off]> no problemo
[16:48] <@[o2][off]> Skoro nie mozemy sobie na tym forum porozmawiac o jedzeniu to mi na nim nie zalezy
[16:48] <@MatKus> [o2][off] : wolno gadac o jedzeniu
[16:48] <@MatKus> kto ci zabrania?
[16:48] <@R4ul|afk> wlasnie nie rozumiem czemu istnieje grupa na KONKRETNY rodzaj muzyki, jeden gatunek, a nie moze istniec ogolnie o jedzeniu?
[16:48] <@[o2][off]> Ty przedchwilą mowiłes, że beda setki banow za to
[16:49] <@MatKus> [o2][off] : setki banow za spam bedzie, jak juz
[16:49] <@MatKus> o to mi chodzilo
[16:49] <@MatKus> jak by sie pojawilo setki tematow o frytkach
[16:49] <Tompior> matkus jak napisze temat: "Frytki" a w poscie: lubie frytki bo sa bardzo fajne
[16:49] <Tompior> to bedzie spam? :D
[16:50] <@R4ul|afk> poto wlasnie jest nam potrzebne suforum naszej grupy
[16:51] <+Szi> Walę to, zakladam temat o jedzeniu
[16:51] <@MatKus> Tompior : to bedzie wkurzania admina i modkow
[16:51] <+Szi> dokladniej o frytkach
[16:51] <@MatKus> a jak wiesz, to jest nawet gorsze od spamu ;0
[16:51] <@MatKus> ;)
Jaki problem w założeniu grupy "wyróżniającej się" między innymi stereotypowymi... Wydaję mi się, że forum tibia.pl powinno rozrastać się w każdą stronę, aby każdy znalazł tu co naprawde lubi. Ja naprzykład bym chętnie wstąpił bo mam to po ojcu, który jest kucarzem xP.
Oxyś, powiem tyle, poległeś w słusznej sprawie! Niech jedzenie ma w końcu przynajmniej taką samą ważność jak muzyka, bo w życiu jest ważniejsze...
A co do mojego opisu, edytowanego defakto przez Droma(niech szczęźnie!), to już zmieniłem, i zminiejszyłem jego wielkość(ponad 4 krotnie), bardziej się nie da(chyba, że zapiszę go w formacie "****** ;p)
Spam She swoja droga a istnienie grupy swoja. Spam musi byc karany ale zeby ludziom grupy nie dac bo uwazacie jej cele za idiotyczne? Kaze wam ktos to czytac?
Zindahjira
17-01-2005, 20:37
@Raul
Co do IRCa. Pomyślałeś może, że nie każdy ma czas lub ochotę siedzieć na IRCu? Czy dlatego, że tam nie wchodzę oznacza, że jestem kimś mniej ważnym na tym forum od Ciebie? Widzę, że masz ciut za wysokie mniemanie o swojej osobie. Co do Twojego odniesienia do tego, że forum traci użytkowników ponieważ modki banują kogo im się chce. A czytałeś regulamin? Ich obowiązuje tak samo jak nas. Banują tylko tych, którzy łamią regulamin.
@topic
Nadal uważam, że stworzenie grupy Smakosze nie ma sensu. Zostało już nadmienione, że wypowiecie się po kilka razy co kto lubi, co gotuje itd. A co później? W muzyce jest tak, że co chwila wychodzi nowy krążek i jest o czym rozmawiać. Ale jedzenie? Chyba, że znajdziesz miłośników jedzenia typu ananas ze śledziami w sosie pomidorowym.
I
@up.
Wyobraź sobie dwie sytuacje:
Życie bez muzyki. Tylko sąsiedzi się nie będą skarżyli.
Życie bez jedzenia. No i jak teraz? Skręcasz się z głodu cały dzień i wcinasz płyty z muzyką? Czy może muzyka uspokaja twoje pragnienia?
@Zindahjira
Gdzie ja napisałem, że ten kto siedzi na IRCu jest ważny na forum. Napisałem, że Ci co coś znaczą na forum z reguły dość często siedzą na IRCu. Nie, nie myślę o sobie. Ale zapewniam, że bardziej znani na forum są na przykład: Oxygane, Gewof, Gonzo czy She. A nie Zindahjira. Sorry, to moja opinia, ale możesz się zapytać kogo bardziej znają, Ciebie czy tych wymienionych wcześniej. Ale nie zbaczajmy z głównego tematu rozmowy.
@Zindahjira
Gdzie ja napisałem, że ten kto siedzi na IRCu jest ważny na forum. Napisałem, że Ci co coś znaczą na forum z reguły dość często siedzą na IRCu. Nie, nie myślę o sobie. Ale zapewniam, że bardziej znani na forum są na przykład: Oxygane, Gewof, Gonzo czy She. A nie Zindahjira. Sorry, to moja opinia, ale możesz się zapytać kogo bardziej znają, Ciebie czy tych wymienionych wcześniej. Ale nie zbaczajmy z głównego tematu rozmowy.
Ta, ci , którzy są na IRCU, są swoistego rodzaju elitą(oprócz Dryba). A co do Oxygana, go już nie ma, i nie będzie przez najbliższy miesiąc;p Narazie mamy Oxygana 2!!!
@ Zindicośtam
Tak, jesteś mniej ważny... I co z tego?? Nie wszyscy muszą być wszędzie "szychami"... A co do regulaminu, coraz częściej odnoszę wrażenie, że modowie i adminowie(zwłaszcza Drom) są jakby ponad prawem. Dromader nie trzyma się już zadnych zakazów, edytuje mi podpis, chociaż nie złamałem żadnego z regulaminowych praw... Sory Drom, ale jeśli jest jakieś niepisane prawo, to może je napiszcie, tak dla zasady.
Hail Royal Frytex!
Zindahjira
17-01-2005, 20:52
@Raul
Jeszcze jedna moja osobista wycieczka. Wybaczcie. Co do tego, że wymienieni przez Ciebie są bardziej znani na forum ode mnie zgadzam się całkowicie. Wcale mi to nie przeszkadza. Zauważ jednak, że jestem tu zaledwie niecały miesiąc. I jeszcze co do IRCa i forum. Teoretycznie są to różne rzeczy jednak jak widać są ze sobą nierozerwalnie powiązane. Zaraz sobie chyba instalnę mIRCa i zajrzę o co dokładnie biega. Nie zapominaj jednak, że spore grono użytkowników forum nie korzysta z IRCa i wypowiada się tylko w oparciu o forum.
Matheous
17-01-2005, 20:53
@Raul-e tam. A przyszlo ci do glowy ze moge(nie tylko ja ale i wielu innych) nie miec czasu czy ochoty zeby se wchodzic na IRCa? Zreszta, zeby sie z niektorymi waszymi pomyslami zapoznac to trzeba siedziec na IRCu jakis czas. A np. ja wchodzilem(kiedys teraz juz wogole nie wchodze;) raz na jakis czas i i tak IRCowe pomysly mnie omijaly. Na forum tez nie siedzi sie dzien w dzien po 20 godzin i nie zna sie po 5 minutach wszystkich nowych tematow i pomyslow. Poza tym, to forum JEST podzielone na IRC i nie-IRC. Czesto gdy gada ze soba w temacie dwoch IRC... to znienacka ktorys powie 'To co mowilismy na IRCu, wiec...' a common person nie wie osohosi. Nie kaz mi znajdowac przykladu, po prostu takie cos bylo...
@Mateusz_90-LOL!!!!!!!!!!!!! Czy o tym co jest niezbedne do zycia da sie zawsze prowadzic dlugie i pasjonujace dyskusje, a o czyms co nie jest niezbedne nie? Co z tego ze gdyby nie bylo zarcia to bysmy zdechli? Co to ma qrde do rzeczy???
A co do grupy Smakosze-wg mnie moze powstac, ale WYDAJE mi sie, ze po krotkim czasie serio padla i nie dalo sie tam nic napisac. Tak mis ie WYDAJE. Co nie zmienia faktu, ze grupa powstac moze(mi to wisi).
Jak dla mnie czas to skonczyc.
Wezcie sie ludzie zastanowcie o co tak naprawde wam chodzi? Czemu grupa Smakosze nie moze istniec? Po Dromowi sie to nie podoba? Wez sie Roland zastanow? O ile same frytki byly krotochwila Oxysia i R4ula w czym czynnie bralem udzial ty sie uczepiles pomyslu i jestes gotowy popelnic harakiri. Czy naprawde nie mozna poswiecic tych 20 minut na zalozenie grupy i dla swietego spokoju???
@Zindahjira
Tak, zdanie Raula czy innych bywajacych na mIRCu jest bardziej cenione, bo to oni sa ztym forum od dawna a ty czasme wpadniesz skomentowac zdjecia tekstem typu: "Yeah, daj wiecej plx, normlanie orgazmu dostalem jak te ss zobaczylem" lub "S*******aj ***any noobie kogo to obchodzi"
Pewnie, że można prowadzić dyskusje, ale z tego co piszesz wynika, że nie można prowadzić dyskusji na temat kulinarii bo to jest nudne? Czy może monotonne? To z czego zyja strony o kulinarii sami sobie odwiedzaja? Ja kogos to interesuje, to dalczego nie moze o tym pisac? O metalu moż na, o hip hipoie można, to dlaczego nie można o pichceniu?
@down
Pewnie, nawet lepiej, że chodzisz na sesje niż zajmujesz się tą grą, ale po co stoisz za którymś z zdań, chociaż sytuacje znasz tylko z forum? W tej sytuacji, dużo rzeczy wydarzyło się na IRCu...
Zindahjira
17-01-2005, 21:10
@gangrel
Z tego co widzę powyżej to nie widziałeś ani jednego z moich postów. Nikogo od noobów nie wyzywałem ani nie obrażałem. Widzę, że co poniektórzy sądzą, że jak ktoś rzadko wchodzi na forum z powodu sesji czy innych rzeczy to można po nich jechać. Trochę kultury jeśli łaska. Już zresztą wspomniałem, że nie przeszkadza mi, że inni są bardziej cenieni ode mnie.
<edit>
Co do powstania grupy. Wycofuję swój sprzeciw. Niech zrobią taką grupę. W końcu mnie to i tak rybka. Pozostaję neutralny.
OMG ludzie.... wyjeżdzam na trzy dni i co zastaję? Czy wam się w głowach poprzewracało? Co to za pomysły? Ja rozumiem, koniec semestru, trzeba było się pouczyć, a niektórym to najwidoczniej źle robi...
Nie róbcie zadymy na siłę, bo i tak kiepsko wam wychodzi.
A poza tym: <style=B.Linda>Co wy k. wiecie o gotowaniu?</style>
ps. (malutka dygresja) Co do tego, kto siedzi na IRC-u, a kto nie... Że niby co? Ci co tam przesiaduja całymi dniami nie majac najwidoczniej nic ciekawszego do roboty są ważniejsi na forum? ROTFL
Do wszystkich, którzy twierdzą, że Zindahjira jest mniej znany/ważny na forum.... ludzie, popatrzcie na poziom jego postów, a potem wyłączcie mIRC-a (czy tam inne skrypty) i idźcie coś poczytać/pouczyć się... może po jakimś czasie zaczniecie powoli mu dorównywać... (do poziomu jego pięt na razie).
Ale oczywiście... jakieś rozwydrzone 11-latki, spamujące, wyrażające się wulgarnie są na tym forum ważniejsze... << ROTFL&LOL
@roland
Co do Twojego podpisu... wybacz, ale ja nie będe czekać aż mi się otworzy jakiś temat, bo akurat każdy tam się wypowiadający wsadził 400 kilo do podpisu...
Dr. Omader
17-01-2005, 22:29
@Oxy:
MatKus na ircu nam powiedział, że nie może poświęcic 20 minut na założenie dla nas grupy Smakosze i żebyśmy pisali w OWION. Tak też zrobiłem, założyłem dwa tematy, jeden o przepisie na biszkopt i drugi o Knajpach w Krakowie i co? Zostałem zbanowany! Tak! I to za to, że dostosowałem się do słów naszego kochanego MatKusa.
Such bullshit.
[16:08] <Baca (GG)> skoro fryki nie przechodzą
[16:09] <Baca (GG)> to może grupa fanów mielonki?
[16:09] <Drom> no masz bana od Maya
[16:09] <Baca (GG)> wiem
[16:10] <Baca (GG)> sam o niego prosiłem
[16:10] <Baca (GG)> ;]
[16:10] <Baca (GG)> JEszze nigdy bana nie miałem, a Ty mi nie chciales dac :P
Baca = Oxygane (Mam Baca w WPK bo taki nick ma rl)
Albo oklamujesz mnie albo reszte forum. Tylko drobna roznica jest taka ze my sie znalismy dlugo przed forum i jestesmy kumplami wiec albo oklamujesz swojego kumpla ktorego znasz juz parelatek albo ludzi na forum.
Więc spoko, Drom nam grupy nie zrobił to zaczeliśmy pisać sobie tutaj nasze wywody kulinarne.
Nie dalem tez odpowiedzi ze nie zaloze takiej grupy. Czasami na to az odpowiem czy bedzie grupa czy nie trzeba poczekac pare dni.
@roland:
Jestes chlopie kretynem jakich malo na tym forum. Wyrozniasz sie szczegolnym idiotyzmem oraz totlanym brakiem inteligencji. Myslisz ze jak bedziesz powtarzal i zachowywalal sie jak starsi userzy tego forum to ludzie cie beda szanowac czy myslec ze jestes madry? Oto jak rozumujesz: "ej kurde ej oxy ej zalozyl temat o frytkach normalnie ej raul go poparl ej normalnie jak ja bede z nimi trzymal to pomysla ze jestem ej fajny ej to dobry pomysl ej".
Nie bedziesz zadnym mega-kewl-l33t-hyper-userem, zawsze bedziesz kretynem dla mnie i dla tych ktorym sie podlizujesz tez:
[20:54] Oxygane sets mode: +b *!*@rolandzik.users.quakenet.org
[20:54] rolandzik was kicked by: Oxygane (What has 4 legs and an arm? A happy Pit Bull (87)12)
Ludzie nie maja ochoty ogladac jak ktos ma zdjecie frytek ktore zajmuje 400kb~, wyobraz sobie ile to czasu na zaladowanie dla modemowca ktory za kazda sekunde musi placic...
Dromader nie trzyma się już zadnych zakazów, edytuje mi podpis, chociaż nie złamałem żadnego z regulaminowych praw... Sory Drom, ale jeśli jest jakieś niepisane prawo, to może je napiszcie, tak dla zasady.
Trzymam sie w pelni regulaminu modkow ktory jest na forum modkow. Wywalamy zdjecia z podpisu kazdej osobie ktora ma wiecej niz 20kb w podpisie. I to nie jest niepisane prawo, to jest netykieta, trzeba pomyslec o innych zanim sie wsadzi duzy plik w miejscu publicznym.
WOLNOŚĆ SŁOWA
Dla ciebie widze wolnosc slowa = spam.
Naucz sie odrozniac wolnosc slowa od spamu to pogadamy.
@forum & IRC:
Jak piszesz o czyms na forum to nie wymagaj zeby osoba ktora nie wchodzi na irc wiedziala co sie tam dzieje. Piszesz na forum, a jak mowisz o irc to powinienes przedstawic sytuacje jaka tam byla, a nie obwiniac ludzi ze nie siedza na irc bo nie jest to wymagane do zycia. IRC to irc, forum to forum i tak zostanie.
A wiesz co mnie obchodzi, że nie umiesz sobie wejść na IRCa i tam trochę posiedzieć?
Moze umie, ale ma lepsze rzeczy do roboty niz siedzenie i sluchanie tych pierdół jakie tam ludzie mowia.
She i Oxy napisali i co? I ****a bany. I to jest sprawiedliwość? Nie no ale nasi wszechwiedzący adminkowie nadal uważają, że jak coś raz postanowili to mają rację, przecież nie będziemy mieć o czym rozmawiać, tylko tych co się nie zgadzają to pobanujemy i dalej będzie spokojne życie.
Nic nie wiesz o sprawie, a piszesz... Poczytaj sobie poczatek mojego posta to zrozumiesz. Chyba bylo to wielokrotnie tlumaczone.
Jeszcze coś, wiem hoomik, że fajnie lizać dupy modom (ooo a tu nawet adminom co za okazja), ale nie umiesz spojżeć obiektywnie?
To nie jest lizanie tylka, to jest inteligencja, cos o czym ty i wielu ludzi moze tylko pomarzyc.
Napisałem, że Ci co coś znaczą na forum z reguły dość często siedzą na IRCu. Nie, nie myślę o sobie. Ale zapewniam, że bardziej znani na forum są na przykład: Oxygane, Gewof, Gonzo czy She. A nie Zindahjira. Sorry, to moja opinia, ale możesz się zapytać kogo bardziej znają, Ciebie czy tych wymienionych wcześniej. Ale nie zbaczajmy z głównego tematu rozmow
I tu sie mylisz. Jak ty sie na forum pojawiles to cie odrazu nie zauwazyli ludzie, ja Zindahjire poznalem odrazu jak zobaczylem jego pierwszy post, tak ten user wyroznial sie nad innymi juz pierwszym swim postem na forum.
Ty i wszyscy ktorzy robia afere o frytki bo maja za duzo czasu w rl i nudzi im sie widocznie, moga tylko snic zeby pisac na poziomie w polowie chociaz takim jak Zindahjira. On was przewyzsza iteligencja i klasa o wiele.
Pare osob ktore fo tej pory byly uznawane ze dobrych userow i ludzi rozsadnych pokazalo jacy sa naprawde. Nie roznicie sie niczym o usera ktory zaklada temat: "cipsoft to **** i *** a admini i modkowie na forum to tez **** i ****". Tyle ze on ma przynajmniej na celu wyzycie sie i powrzeszczenie sobie, a wy nie macie celu. Wam sie poprostu nudzi.
Co ciekawe najwieksi krzykacze odnosnie tej sprawy sa z Royal Members. Dalej uwazacie ze jestescie taka mega-kewl-grupa? Upadliscie na dno totalne, oceniacie ludzi po ilosci postow, po tym jak dlugo sa na forum i po tym ze nie chca zalozyc grupy o frytkach. Gratuluje.
(kiedys tacy nie byliscie)
Ta, ci , którzy są na IRCU, są swoistego rodzaju elitą(oprócz Dryba).
HAHA. Zamilcz gowniarzu. Dryb sie wypowiada madrzej od ciebie.
Elita? I ta sama elita zalozyla temat o royal frytex i zaczela klucic sie o frytki? To widocznie mowisz o elicie idiotow(nie nazywam idiotami ludzi siedzacych na irc bo jest tam duzo ludzi inteligentnych).
@Zindahjira
Tak, zdanie Raula czy innych bywajacych na mIRCu jest bardziej cenione, bo to oni sa ztym forum od dawna a ty czasme wpadniesz skomentowac zdjecia tekstem typu: "Yeah, daj wiecej plx, normlanie orgazmu dostalem jak te ss zobaczylem" lub "S*******aj ***any noobie kogo to obchodzi"
To nie czytales jego postow, a zanim cos napiszesz na forum to sprawdz swoje informacje nastepnym razem. Dla mnie zdanie Zindahjira lidzy sie duzo bardziej niz zdanie jakiegos tam Raula czy Oxego ktorzy chca miec grupe o frytkach i ktorym sie widocznie strasznie nudzi w domu.
Co do powstania grupy smakoszy:
Temat o grupye Royal Frytex byl nedzna prowokacja stworzona przez bande znudzonych dzieci, za ktorymi poszlo jeszcze wiecej bardziej znudzonych i mlodszych ludzi uwazajac ze jak beda ich wspierac to wyjdzie im to na dobre i beda kewl-mega-l33t userami.
W odpowiedzi na to ze nie zlozylem wam grupy o frytkach postanowilscie pokazac jacy to wy wielcy nie jestescie i ze mozecie sobei zalozyc grupe smakoszy.
Jakby ktos przed ta afera wyslal mi PW o grupe smakoszy, rozwazylbym propozycje, nie wiem czy by przeszla(to zalezy jaka osoba chcialaby to zalozyc). Teraz po tej aferze traktuje to jako probe dowiedzenia ze user moze wszystko lacznie z spamowaniem i zakladaniem glupich tematow. Nie wazne czy ktos jest rok czy 1 dzien na forum, regulamin jest taki sam dla wszystkich.
IMO co do tego, że są grupy dla osób słuchających różnej muzyki, zamiast jednej dużej grupy to jest plus, bo ja już widzę co jest w jednej jedynej grupie o grach komputerowych - zamiast grup 'Strzelcy Wyborowi' dla maniaków shooterów, 'Karatecy' dla fanów mordobić i tak dalej mamy jedną grupę, gdzie miłośnicy jednego gatunku gier należeć nie chcą, bo nie widzą potrzeby. Bo w gry gra wiele osób, ale bez przesady, nikt nie gra we wszystkie. Z innymi grupami jest podobnie, a Drom się upiera 'ale to są tak podobne tematy, wszystko razem do kupy'.
EDIT:
nie wiem czy by przeszla(to zalezy jaka osoba chcialaby to zalozyc)
Przy Elite Players nie zwracałeś na to uwagi, a parę osób [myślę, że hoomik też] by się ze mną zgodziło, że powinieneś.
Tibiańczyk
17-01-2005, 22:39
W odpowiedzi na to ze nie zlozylem wam grupy o frytkach postanowilscie pokazac jacy to wy wielcy nie jestescie i ze mozecie sobei zalozyc grupe smakoszy.
Jakby ktos przed ta afera wyslal mi PW o grupe smakoszy, rozwazylbym propozycje, nie wiem czy by przeszla(to zalezy jaka osoba chcialaby to zalozyc). Teraz po tej aferze traktuje to jako probe dowiedzenia ze user moze wszystko lacznie z spamowaniem i zakladaniem glupich tematow. Nie wazne czy ktos jest rok czy 1 dzien na forum, regulamin jest taki sam dla wszystkich.Tzn. grupy nie bedzie i nie ma szans jej "przeforsowac"?
edit:
Tzn że tak samo oceniając działalność i "przydatność" grupy(np bardzo dobrze), (grupa jest takze po to aby nie oczyscic forum z nieodpowiednich tematów i umieścić je w forum grupy) nie założyłbyś jej gdyby ją zgłosił user co jest 1 dzien na forum i ma 5 postow i wyglada na inteligentnego ??
Chciałbym dodać kawałem rozmowy z Oxym (mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko):
Raúl (21:22)
to co on chce oglaszac?
Oxygane (21:22)
On to uznał za głupią prowokacje i w sumie ma racje, mogliśmy napisać noramlnie pw itp.
Oxygane (21:23)
ide na film zaraz pogadamy
Oxygane (21:31)
w sumie to musze mu racje przyznac
Raúl (21:31)
zalezy w czym
Raúl (21:32)
napewno przesadzilismy z tym frytkami
i zakladaniem tematow o biszkoptach
ale on przesadza ze tej grupy nie chce zrobic
Oxygane (21:33)
jakbysmy wysłali pw to grupa by była
Raúl (21:34)
w sumie bardziej nam zalezalo zeby zrobic jakas wrzawe na forum niz ta grupe
Oxygane (21:34)
nom
Oxygane (21:34)
i c***nia z tego wyszla jednym slowem
Raúl (21:35)
powiedz ze na***ani bylismy :P
eee tam jakas przygoda na forum
przynajmniej nie bylo nudno
Oxygane (21:35)
hehe
Najgorze jest to, że ja jestem jednym z wodzów 90% zadym na tym forum
:]
Raúl (21:36)
no ja pierwszy raz w takim czyms uczestniczylem
oj przynajmniej sobie kilka postow nabilem
to co temat zamkniety i zapominamy o tym? :P
trzeba tym krzykaczom na IRCu powiedziec
Oxygane (21:37)
jeszcze drom sie wypowiada
Oxygane (21:37)
ide na film
Raúl (21:37)
ok
Tak, jakby to skomentować? Zaczęło się od bezsensownego tematu o Frytkach, jakby go nikt nie zamknął to pewnie by potrwało to kilka dni i wszystko poszłoby w niepamięć. ALe został zamknięty i jakoś to się wszystko potoczyło. Mam nadzieję, że nikt tego nie brał na serio i dziwię się czemu jak ktoś inny robi sobie żarty niż modki to nie można się pośmiać? Ja napisałem tylko 2 tematy, jeden o prośbę założenia grupy Smakosze i drugi czemu Oxy i She zostali zbanowani i czemu Drom nie chce założyć grupy. Ok to na tyle. Nie będę nikogo przepraszał bo uważam, że jednak nie przesadziłem. I teraz będę wiedział, że nie można sobie żartować na tym forum (tylko Modki mogą). :/
Oxygane ll
17-01-2005, 23:33
Drom, nie do końca wiem o co chodzi Ci z tym okłamywanien, chyba o tego mojego bana. Więc May napoczątku dał mi bana, bo była to tylko taka zabawa. Szkoda, że nie mam logów. Rozmawialiśmy o jakimś banie i May powiedział, że może dać bana tylko nie wie komu i za co. Na to ja odparłem, że może dać mi. Po jakis 20 min go zdjoł. Potem po założeniu tematu o knajpach w Krakowie dostałem drugiego, nie wiem od kogo. Osoba ta się nie przyznała do tego, jedynie przez Shazbota mi to obiweściła, więc mogłeś to być Ty, MatKus, albo Scor. Ale już mniejsza z tym. Tak jak mówiłem, jakoś tak się składa, że często mam skłonności do głupich żartów które przeradzają się w lekkie konflikty. Jakbyś kiedyś pozwolił założyć temat o frytkach, pewnie nie było by teraz tego problemu, jak Raynold założył temat "Czemu niebo jest niebieskie" nikt nie robił mu problemów z tego powodu, ale juz nie chce do tego wracać. Troche przesadziłem, trudno już tego nie zmienie. Pewnie teraz będe postrzegany jako jakiś rozwścieczony gówniarz, ale może z czasem odzyskam dobrą opinie, jeśli kiedykolwiek taką miałem.
$corcerer
17-01-2005, 23:35
Najgorsze jest to, ze racja jest..... po obu stronach.
Oxy i Raul maja racje w ty, ze Drom wzial to zbyt serio. Drom, tak jak kiedyś mówiłeś to mnie, trzeba brać internet mniej serio.
Drom natomiast tez ma racje, bo ox przesadzil, produkujac dwa tematy przed prawdziwymi frytkami, co zostalo (i slusznie!) uznane za spam.
A co do paru wyjaśnień:
She nie dostała bana za powiązania z mafią frytkową
Ox dostał pierwszego bana odemnie, potem May go nadpisał
To ja przykleiłem temat o frytkach, uznając go za niezły żarcik :P
A dodatkowo, popełniłem błąd, bo powinienem dać oxemu punkty za pierwsze dwa tematy.... wtedy nie byłoby całej tej jazdy..
mea culpa.
[Edit]
No wlaśnie ox, to byłem ja. Nie widziałem całej konwersacji, ale stwierdziłem, że troche za bardzo się rozzuchwaliłeś.. powinienem o zrobić wcześniej.
Co do tematu Ray'a, to tam był troche inny cel, bo odpowiedzi były jak najbardziej sensowne- konkretne wyjaśnienie problemu nieba i kolejnych, a w Royal Frytex wszyscy dopisywali się tak jak w dyskusjach onetowych...
Ok więc doszliśmy mam nadzieję do końca tej afery. Jestem za tym, aby zamknąć ten temat, ale Drom nie chce bo uważa, że jak zamknie to wszyscy będą mu wypominać, że nie szanuje wolności słowa. Mam nadzieję, że każdy zgodzi się z tym, że popełniliśmy błąd. Tak jak Scor napisał, ja i Oxy przesadziliśmy z żartem, Drom zbyt na serio to wziął, a Scor w sumie nic złego nie zrobił, tylko przykleił nasz temat. :P I to on niechcący zapoczątkował całe frytki, jednym zdaniem. Ale to całkiem inna historia. -.-
rafal<vaviec>
18-01-2005, 10:33
Myślę , że tu już nie chodzi o żadne frytki.(frytki ehhh szkoda gadać -żart)Smakosze -na początku myślałem że to jest żart , ale właściwie taka grupa mogłaby istnieć . Ba miałaby nawet powodzenie.Ale wszyscy olali frytki i nie mogą zrozumieć dlaczego jest grupa o hiphopie a nie ma o jedzeniu...I to jest główny problem ..Moim zdaniem.
$corcerer
18-01-2005, 11:14
Drom pewnie nie zamknie, ale ja - tak :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.