Pokaż pełną wersje : Gdzie expić?
Witam. Pytam, ponieważ wróciła mi chęć, na granie w Tibię. Chce szybko nabić lvl 8 i przejść na Mainland'a (nie kręci mnie Elf Bot NG, ponieważ sciągnąłem go przedwczoraj i rozwalił mi kompa :/). Jeżeli znacie jakieś spody, to oczywiście proszę, abyście pisali niże. Pozdrawiam :)
Velgarth
28-02-2011, 14:56
Ehh... Powielasz tematy, a było poszukać... ale co tam...
Jeśli masz PACC to Edron - trolle na początek, później możesz spróbować na orkach. Następnie Darashia/Ankh - larvy i rotwormy.
Jeśli nie masz PACC to ja polecam Ci Thais i jego wspaniałe okolice. Sam tam "dorastałem". Zaczynasz na północy Thais gdzie najpierw chodzisz na trolle. Piętro niżej są rotwormy, więc daleko biegać nie trzeba. Gdy podbijesz trochę lvl i skille (dorobisz się sprzętu) biegniesz do MS na poziom -1 lub -2 i tam szalejesz na ghoulach. Możesz również zacząć powoli próbować na cyklopach. Wraz z rozwojem postaci (powyżej 30 lvla) zejdź na piętro -3 w MS. Spotkasz tam prócz ghouli i skeletonów: beholdery, crypt shamblery oraz mumie. Musisz uważać na crypt shamblery bo są silne w walce w zwarciu dla niskopoziomowych postaci oraz na duchy, które lurują z piętra -4 a których nie da się zabić bronią białą (tylko magią) - bywa też tak, że ktoś czasem zluruje jakiegoś draga, ale to już nie tak często. Jedyne czego powinieneś naprawdę obawiać się w podziemiach MS to PK - jest ich tam całkiem sporo i to w grupach chodzą, bo do miasta droga ucieczki daleka.
Nie zmienia to faktu, że miejscówka choć oblegana to nieźle się tam expi nawet na dużo wyższym poziomie.
Dodam tylko, że na piętrze -4 są już głównie crypt shamblery, mumie oraz beholdery. Są tutaj również dwa duchy (przeważnie lurowane na piętro wyżej) oraz kilka ghouli. Na piętrze -5 są dragi - dwie miejscówki: w jednej na południu jest jeden, a w drugiej na północy są aż trzy.
Polecam ponieważ exp i kasa niezła 8o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.