PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z banami

3M0-B0Y
01-04-2011, 18:13
Witam.
Dziś wchodząc na konto okazało się, że moje konto dostało bana co więcej dostało delete.
Konto jakiś rok temu dostało bana za share'owanie konta.
Po kilku miesiącach dostało po 2 ostrzeżenia za obrażanie gracze, ale nie bana.
Dziś dostałem za obrazę graczy bana, normalniej est to pierwszy ban na 7 dni, ale o dziwo dostałem od razu delete.
Czy jest to możliwe?
Jeśli tak niech to jakaś rzetelna osoba mi wytłumaczy o co w tym chodzi, proszę bez hejtowania w tym temacie.

Slythia
01-04-2011, 18:32
Trzeba było obserwować criminal record.

Ostrzeżenia przedłużyły ci bana za sharowanie, który był na 30 dni i przy którym była wzmianka, że kolejny ban (nie ostrzeżenie) jest równoznaczny z usunięciem konta.

Dodatkowo, jakoś w grudniu zmienili zasady, że wpisy za sharowanie nigdy nie znikają. Przez to cały czas posiadałeś ten zapis na swoim koncie. Jedna wpadka - tutaj poważniejsza obraza gracza (pominę fakt, że ban za to to idiotyzm ze strony CipSoftu) i delate.

3M0-B0Y
01-04-2011, 18:49
No tak pomimo że minął już rok za sharowanie notka nadal jest. Tylko, że myślałem że dostane delete za kolejnego "bana" za sharowanie. A nie za jakikolwiek ban. Myślałem, że to jest podzielone na typy.
Tak wogóle bana dostałem za napisanie: "eat my balls", czy to jest jednoznaczna obraza czy tylko podtekstowa? Zauważyłem że można wszystko podciągnąć pod obrazę.

Rybzor
01-04-2011, 19:05
Czy jest to możliwe?
Nie, to nie jest możliwe. Jesteś w limbo. To nie dzieje się naprawdę.

Sprawa jest prosta, dostałeś bana nie-usuwalnego, który był final warningiem, a potem drugiego bana, który zaowocował delete konta. Wszystko jasne i klarowne, nie wiem czego tu nie rozumiesz.

Slythia
01-04-2011, 19:07
Nie są podzielone na typy. W zależności od pierwszego bana albo 2, albo 3 jest równoznaczny z delatem.

Jeśli zaś chodzi o ten tekst... Ja się nie znam ;]. Wszystko można podciągnąć, zgadza się, dlatego należy teraz dość mocno uważać na teksty.

3M0-B0Y
01-04-2011, 19:38
No dobra już wszystko rozumiem, szkoda tylko kasy i eq, które straciłem.
Ale dalej się zastanawiam czy "eat my balls" jest aż tak obraźliwe, przecież to nie jest jednoznaczne... CipSoft i ich chore spekulacje...

Rybzor
01-04-2011, 20:22
Hahaha, tak, nie jest jednoznaczne. Na 100% chodziło ci o to, aby jadł twoje piłki.

3M0-B0Y
01-04-2011, 20:29
Wiesz to co ja miałem na myśli to moja sprawa(akurat chciałem by dławił się moimi piłeczkami do ping ponga ;D), tak samo co CipSoft sobie wkręcił.
Sytuacja jest taka sama jak z "kluczem" na maturze ;) (to co ja mam na myśli nie zawsze musi się zgadzać z tym co jest w "kluczu").
Ale pewnie po moim mailu co CipSoftu oni i tak się uprą, że "eat my balls" jest obraźliwe a ban jest słuszny itp. Nie wiem czy kiedykolwiek zdarzyło się tak aby graczowi udało się uniknąć kary jaką nałożył GM.

Slythia
01-04-2011, 20:40
To nie gm, a coustomer support nakłada bany ze zgłoszeń. I owszem, zdarzyło się, że cofnęli.

souldare
01-04-2011, 20:58
Jak byli gmowie to oni dawali ban jak byli 100% pewni winy a ci z supportu to wystraczy im niewielki dowod slowny,niestety takie czasy trzeba na wszystko uwazac by ci niewcisneli tego bana a tym gorzej ze dopusciles do delete.

Vasudanin
01-04-2011, 21:53
Polecę offtopem i powiem, że nabijają statystyki banowania i później są newsy, że customer support jest taki zajebisty i pomaga jak cholera. :D!