Pokaż pełną wersje : Składka
Niestety jestem zmuszony prosić was o to o co zawsze chodzi czyli o kase. Ostatnio troche się spłukałem na nieudanej inwestycji a ponieważ nie zarabiam z takiego względu iż nadal się uczę. Chodzi o zakup licencjonowanego forum. Będzie to albo vBulletin albo Najnowsza wesja Wbb. Oczywiście musimy wykupić jeszcze domene na drugi następne lata. Możliwe, że później jakieś pieniądze będą z reklamy, ale na razie trzeba robić nowy design. Jak widzicie nie wprowadzamy żadnych opłat na stronie, czy chociażby za korzystanie z forum jak to robi konkurencyjny portal i niemamy takiego zamiaru, ale skąś trzeba pozyskać te pieniądze. Dla najchojniejszych darczyńców emaile w postaci
[email protected]. Już niedługo pojawi sie możliwość płatności sms'em (jednak dość niekorzystna ponieważ dostajemy tylko 50% z tej kwoty) niestety w tej chwili istnieje tylko możliwość zapłaty na konto oto dane:
Dane:
Inteligo
Jakub Boski
To opcjonalnie:
M.C. Skłodowskiej 13
27-200 Starachowice
I numer konta:
50 10205558 1111108629400094
W tytułem proszę podać: Zrzutka tibia.pl [nick]
Liste darczyńców będziemy aktualizować na bierząco... oto link: lista darczyńców (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4231&boardid=4&styleid=1)
Gonzo von Krenzel
19-01-2004, 19:12
Jak proszą o pomoc to czemu by nie... Chętnie wpłace coś tam, ale narazie KB24 mi coś nie chce się włączyć a do banku mi się iść nie chce. Ale jak tylko KB24 zadziała coś tam wpłace.
edit: o, już jest link:]
kotomaniak
19-01-2004, 20:09
A ja bardzo chętnie pomogę. Tibia.pl rulezz. A jak się będzie dało zapłacic SMSem to "porzycze" komórkę od starego :D .
ja za pomocom smsa chettnie wpłace
Jasne, że pomogę, ale coś z bankiem nie dam rady - czekam na opcje sms :)
hmm sms to nie zabardzo interes ale to wprowadzimy bo my dostajemy z tego jakies 50% moze wiecej.
hmm sms to nie zabardzo interes ale to wprowadzimy bo my dostajemy z tego jakies 50% moze wiecej.
Ale zawsze cos , a napewno wieksza grupka ludzi bedzie wolała wysłać sms'a niz leciec do banku :)
Ja tez sie dozucze ( żeby nie bylo ze zaluje < ze swojego telefonu > ) .
Bobercjusz
20-01-2004, 22:17
Już matke przekupilem i jutro ( 21.stycznia.2004) z rana leci do banku wplacic co nieco!! :)
Miejmy nadzieje ze nowe forum będzie tego warte ;)
Czekam na bramke sms, to kilka wysle =)
Bosal mam do Ciebie pytanie
ile kasy potrzeba w calosci ?
Mam propozycje. Na swojej stronie posiadam baner serwisu allegro, za każde klikniecie na niego dostaje 10 gr. Zapraszam na moją strone i klikajcie na baner ponieważ cały dochód z tego przeznacze na pomoc dla tibia.pl. Można kliknąć tylko raz ponieważ system rejsetruj adres IP kompa. http://oxygane.w.interia.pl Strona dopiero w budowie więc nie bluzgać!!. Co jakiś czas bede zamieszczał screeny ze stanem konta.
Jezeli to zły pomyś prosze o usuniecie tego posta
Liczba kliknię po pierwszym dniu:
http://oxygane.w.interia.pl/kasa.jpg
Oryginalnie dodany przez Oxygane
Mam propozycje. Na swojej stronie posiadam baner serwisu allegro, za każde klikniecie na niego dostaje 10 gr. Zapraszam na moją strone i klikajcie na baner ponieważ cały dochód z tego przeznacze na pomoc dla tibia.pl. Można kliknąć tylko raz ponieważ system rejsetruj adres IP kompa. http://oxygane.w.interia.pl Strona dopiero w budowie więc nie bluzgać!!. Co jakiś czas bede zamieszczał screeny ze stanem konta.
Jezeli to zły pomyś prosze o usuniecie tego posta
Jeśli cały dochód pójdzie na dofinansowanie tibia.pl to kliknę.
Oryginalnie dodany przez Bartix
Bosal mam do Ciebie pytanie
ile kasy potrzeba w calosci ?
Pozwol ze odpowiem za Bosala. Potrzeba okolo 99$.
Dr. Omader
22-01-2004, 21:31
Bosal a może powiesz ludzią co daje licencjonowane konto to ocenią czy jest sens dawania pieniędzy... Jakie rzeczy mogą się zmienić jak bedzie licencjonowane forum.
Gonzo von Krenzel
07-02-2004, 20:31
Link:
http://oxygane.w.interia.pl/kasa.jpg
Po kliknięciu na niego, w Temporary Internet Files stworzył się plik zainfekowany wirusem.
Oczywiście wirus ten (HTML.Redlof.A) nie oszczędził również mojego edytora rejestru, a dokładniej stworzył w nim kilka pomocnych sobie kluczy...
TO NIE ŻART!
Ostrzegam!
P.S. Pracuje nad jego skasowaniem - to było kilka minut temu.
Nie mam pojęcia z kąd on się tam wzioł, mam NAV 2003 z najnowszymi aktualizacjami i nic nie wykrywa. Ale mimo to usunełem wszystkie pliki z serwera i wgrałem stare kopie
wirus tam był ;( ale jest sposób na usunięcie go z rejestru ;] zapraszam tutaj http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/html.redlof.a.html jest to strona na kturej jest opisany sposub w jaki dziala wirus oraz jak go bezpiecznie usunąć.
Oxygen nie szalej tak plx
Gonzo von Krenzel
08-02-2004, 17:59
Ja nie wiem zabardzo co się u mnie dzieje...
Wykrył mi wirusa, powiedział, że nie da się skasować/naprawić zainfekowanego pliku i dałem OK. Teraz skanuje NAV-em cały komputer i nic mi nie wyrywa... ;( .
@Pejus:
A może po polsku? :D :P
P.S. Spróbuje przeskanować jeszcze na onet.pl ...
P.S. 2 Wszystkim którzy wcześniej klikneli na ten link też radze przeskanować cały komputer.
@Gonzo von Krenzel
wg życzenia :P
1. Kliknij start -> uruchom -> wpisz "regedit" i naciśnij OK. Otworzy ci sie rejestr systemu.
2. przejdź do klucza
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
w prawym okienku usun wartosc "kernel32".
3. przejdź teraz do klucza
HKEY_CURRENT_USER\Identities\[Default Use ID]\Software\
Microsoft\Outlook Express\[Outlook Version].0\Mail
W prawym okienku usuń wartosci
Compose Use Stationery
Stationery Name
Wide Stationery Name
4. teraz idź do :
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Ou tlook\Options\Mail
i w prawym okienku usuń wartosć "EditorPreference"
5.teraz znajdź i usun te klucze :
HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\Shell
HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ShellEx
HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ScriptEngine
HKEY_CLASSES_ROOT\dllFile\ScriptHostEncode
6. mozesz zamknonc edytor rejestru ;)
aha i jeszcze takie cos mozesz sobie dać
Start->znajdź ->pliki lub foldery i tam wyszukaj folder.htt i desktop.ini i usuń ;D
to rozwiązanie usuwa te wszystkie utworzone przez ten wirus pliki , ja u siebie takie coś zrobiłem i komp mi narazie działa :D więc jak chcesz mozesz usuwac ( na własną opowiedzialność :P)
mam nadzieje ze pomoze ;)
Wirus zosatal usuniety, bardzo przepraszam za klopoty z nim zwazane :(
kupie pacc i postaram sie dolozyc troszeczke
Wirus zosatal usuniety, bardzo przepraszam za klopoty z nim zwazane :(
Wirus ciagle jest, uwaga ta niby"chec wsparcia" dla tibia.pl to tylko podszywka dla tego by wam kompa zepsuc..nie dajcie sie^^ Mam norton anty vir z dzis akutalizacje wiec mi pokazal z 2 wirusy^^Auto protect rox!
Oxygane ^^ jak juz cos robisz zeby sie pobawic to rob to tak zeby cie nikt nie wykryl :P
Jasne, chce wam zepsuć kompa, tylko nie wiem w jakim celu - U$3r od tibi ci już chyba coś z głową dzieje. Wirusa nie ma na 100%.
PROSZE MODÓW O USUNIECIE WSZSYTKICH MOICH POSTÓW Z TEGO DZIAŁU.
Za klikniecia uzbierało sie jedynie 2 zł ale z taką sumą nie bede leciał do banku
Qfa tez mialem tego wirusa! A te 2 zlote to mozna przelac przez bankowosc internetowa wiec na co czekasz? Za takie cos powinien dostac bana
Nie rozumiem jednego. Jak przez kliknięcie w baner moge zarazić sie wirusem. Kliknąłem i teraz właśnie skanuje kompa jak będę miał wirusa to ci chyba zapie***** X(
Oryginalnie dodany przez Jedi
Qfa tez mialem tego wirusa! A te 2 zlote to mozna przelac przez bankowosc internetowa wiec na co czekasz? Za takie cos powinien dostac bana
No i pierdole to, wirus nie pochodzil odemnie bo pliki na moim kompie sa czyste, napisalem maila do biura obsugi kienta do interi ale mnie olali wiec wbijam w to. Jak dostane bana to trudno, jeste jeszcze wiele inncyh miejsc gdzie monza pogadac o tibi ,,l,,
Czkowron
10-02-2004, 21:36
Oryginalnie dodany przez Jedi
No i pierdole to, wirus nie pochodzil odemnie bo pliki na moim kompie sa czyste, napisalem maila do biura obsugi kienta do interi ale mnie olali wiec wbijam w to. Jak dostane bana to trudno, jeste jeszcze wiele inncyh miejsc gdzie monza pogadac o tibi ,,l,,
Re : Co wy tu mi gadaci ludzie ?? Ja też przed chwilą skanowalem kompa , czy przypadkiem nie mam tego wirka i okazało sie że.....nie mam!!! :) . Bo pomyslałem skoro plik kasa.jpg był zainfekowany , a jest wstawiony tu na froum to też sie możnma zarazić
Tychanowicz
20-02-2004, 12:39
Witam,
A dokladnie co robi ten wirus?
Sephiroth
20-02-2004, 18:06
Z góry przepraszam za offtopic: tego wirusa od Oxy pozbyłem się bardzo łatwo: mój Norton AntiVirus po prostu zatrzymał plik i zgodnie z moim poleceniem wykasował zanim cokolwiek się zainstalowało. (Norton System Works ROCKS!)
Edit: dla pewności sprawdziłem rejestr: czysto.
mam_sraczke
25-10-2006, 23:27
nom tez tak mysle
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.