Pokaż pełną wersje : netbooki
TaJemniczy
10-05-2011, 21:02
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś gra w tibie na wyżej wymienionym sprzęcie , czyli netbook.
Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, chodzi głównie o to czy :
- wydajność sprzętu jest optymalna co do gry
- czy przekątna (zakładam że to 10 cali / bardzo popularna) aż tak bardzo nie razi
Zbieram info dla kumpla , który aktualnie walczy z dostawcą internetu i nie ma możliwości osobistego skierowania się o pomoc do Was.
Serdecznie dziękuje i pozdrawiam;)
demoninator
11-05-2011, 10:10
W temacie piszesz netbook w poście notebook więc nie wiem zbytnio o co Ci chodzi, ale skoro wspomniałeś o 10 calach to chyba o ten malutki netbook. Tibia nie jest zbyt wymagającą grą więc specyfikacja na pewno da rade. W nich jest pewnie coś koło 1GHz 512 ramu więc na pewno mu pójdzie. Gorzej z tym ekranem bo będzie miał dość malutki. Poleć mu pozbyć się netbooka dołożyć 500 ziko i kupić normalnego 15 cali notebooka.
TaJemniczy
11-05-2011, 11:03
Literówka poprawiona:)
Właśnie zależy mu tylko na netbooku ze względu na to że co dzień będzie go nosił i jechał na baterii.
Jeśli ktoś używa netbooka do grania w tibie , prosił bym się o udzielanie w temacie .
Pozdrawiam
http://allegro.pl/msi-wind-u270-e350-3g-320g-hd6310-usb3-0-7h-etui-i1600533450.html
takie coś sobie wynalazł jak na razie :)
Przez jakiś czas używałam tylko 10, na początku przeskok był straszny, lecz z czasem szło się przyzwyczaić. Z Tibią nie było problemów, gorzej z firefoxem - bez usunięcia tych wszystkich zbędnych pasków trochę ciężko przeglądało się strony.
demoninator
11-05-2011, 14:09
Sprzęt nie jest zły, dosyć dobra bateria ale wyjdzie w praktyce że 7 godzin na pełnej nie pogra i nie posiedzi w necie. Takie moje zdanie. Ogólnie za tą cene można też porządnego notebooka dorwać. No ale jeżeli nie przeszkadza mu wielkość ekranu to może śmiało brać.
Na takim netbooku to mu nawet diablo 3 ruszy. Dla mnie idiotyzm kupowac tak drogiego i mocnego netbooka podczas gdy potrzebujesz tylko do przegladania stron czy grania w Tibie (lol). Netbook to koszt 300-500zl - wystarczy na to co chce.
TaJemniczy
12-05-2011, 00:31
Ja nie oceniam jego wyboru, pomagam zebrać info:)
Powiem ci 500=300 zł hummm... ciekawe...
Dawniej gdy grałem kupiłem sobie laptopa, 15 cali , procek 1,6 ati zintegrowana , 4gb ramu i do tej pory nie rozumiem czemu LOSOWO co np 20 min , 2h , 1,h 10 min różnie gra łapała mi zawioche :) a to tak na marginesie ....
Dawniej gdy grałem kupiłem sobie laptopa, 15 cali , procek 1,6 ati zintegrowana , 4gb ramu
Procek 1,6 i 4 GB RAMu? Mówisz o wielordzeniowym procku, czy po prostu była taka... dysproporcja?
Dawniej gdy grałem kupiłem sobie laptopa, 15 cali , procek 1,6 ati zintegrowana , 4gb ramu i do tej pory nie rozumiem czemu LOSOWO co np 20 min , 2h , 1,h 10 min różnie gra łapała mi zawioche :) a to tak na marginesie ....
grafy zintegrowane mają różne fanaberie.
Ogólnie mam kiepskie doświadczenia z używaniem netbooków do czegoś innego niż klepanie kodu/ firefox, więc odradzam próbowanie grania na nich.
TaJemniczy
12-05-2011, 12:01
Procek jedno rdzeniowy , wiem, wiem , szału nie ma , ale co ja miałem i w sumie miewam z tym laptopem to bania mała. Odradzam każdemu coś co ma zintegrowaną grafę .
demoninator
12-05-2011, 17:12
Więc najlepiej wydać więcej i kupić z normalną grafą. A co do Twojego kumpla. Jak on chce tyle kasy wydać na netbooka to na prawdę o wiele lepiej będzie mu kupić normalny 15 calowy laptop, który będzie pewnie o niebo lepszy i wygodniejszy.
A co do netbooków za 300-500 zł to tak można takie już kupić. Kumpla mama kupiła taki do sklepu dała 599 zł i używa go do wpisywania co sprzedała drukowania i chodzenia po necie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.