zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Programy o tematyce kulinarnej

Dr.Unknown
18-01-2005, 17:22
A więc to nie jest żadne nawiązanie do Frytex'ów, smakoszy itp. Zwykła sonda, na temat programów telewizyjnych, nie znam wszystkich, więc w sondzie umieszcze te bardziej znane, czekam na odpowiedzi.
@Down
Hmmm, zakładałem sonde razem z tematem, ale ważne, że teraz JEST.

rafal<vaviec>
18-01-2005, 17:23
Teraz jest dobrze doktorku ....Zagłosoawałem na Pascala fajnie gotuje , kupuje , przygotowuje taj jakoś ciekawie.

Gokufan
18-01-2005, 17:24
Podróże kulinarne Roberta Makłowicza - tis progrim a wymiata :D:D:D
JESTEM NAJLEPSZY Z ANGIELSKIEGO

Bambuko
18-01-2005, 18:17
Jeszcze jest 'Kuchnia z Okrasą' i 'Domowa Kawiarenka'. Ja to nie lubię jak te składniki wypisane za szybko znikają ;/ U Pascala to w ogóle nie ma podanych składników, trzeba go dokładnie słuchać, a on dziwnie mówi :(

Mikae
18-01-2005, 18:19
Zdecydowanie Pascal. Pokazuje on bardzo ciekawie jak przygotować zmaczne dania, a program leci o dobrej godzinie.

Zagan
18-01-2005, 18:37
Głosowałem na Pascala- fajnie gotuje i fajnie mówi :p

Tibiańczyk
18-01-2005, 20:52
Zdecydowanie Podróże kulinarne Roberta Makłowicza bo lubie jak gada i dobrze gotuje.

Thero
18-01-2005, 20:57
Zdecydowanie Podróże kulinarne Roberta Makłowicza bo lubie jak gada i dobrze gotuje.
Popieram... Zagłosowałem na niego.

Nerevareen
18-01-2005, 21:00
MAKŁOWICZ! Facet wymiata: ma zajefajną gadkę i nie tylko o kuchni i pierdołkach ale i o tym gdzie jest, a bywa wszędzie na plaży, w górach, w winnicy, na skoczni, w basenie, na statku, w parku itd itd w każdym rejonie i regionie świata, o ludziach i zwyczajach. Ten program oglądam nie dla fajnych przepisów [choś też wyamiatają, ALE CZEGO TYLKO NA EKRANIE?! (odezwało się beztalencie kulinarne :p )] ale dla formy programu, dla humoru loozikoo i koorcze ten facen to guru polskej kuchni i jeden z polskich-światowych the beściaków. A nie jakiś tam żabojad sepleniący... a ten z wąsami to wogóle się chowa.

Adolphus Elbragol
18-01-2005, 21:06
Nie specjalnie lubie takie programy, ale, jesli juz musze do stawiam na Maklowicza. Mowi ciekawie, jest z Kraka, program zwykle jest prz(y/e)gotowywany z pomyslem. A Pascal... On nie ma tego klimatu i doswiadczenia.

Sharphis de'Moon
18-01-2005, 21:14
Ja bym zagłosował na "Kuchnia z Okrasą" ale tego nie ma w odpowiedziach w sondzie. Więc zagłosuje na Makłowicza. A tego Kurta nie lubie bo jakiś taki dziwny, wogóle w swoim programie stoi tak nic nie mówi tylko ci jego goście więcej robią od niego.

wyseq
18-01-2005, 22:28
zaglosowalem na Pascala, ale uważam że Pascal i Makłowicz są najlepszymi programami, a nie moge zaglosowac na dwóch ;( ;( ;(

joey
18-01-2005, 22:38
:D Kuroń rulezz :P:P:P

Bambuko
18-01-2005, 23:07
MAKŁOWICZ! Facet wymiata: ma zajefajną gadkę i nie tylko o kuchni i pierdołkach ale i o tym gdzie jest, a bywa wszędzie na plaży, w górach, w winnicy, na skoczni, w basenie, na statku, w parku itd itd w każdym rejonie i regionie świata, o ludziach i zwyczajach. Ten program oglądam nie dla fajnych przepisów [choś też wyamiatają, ALE CZEGO TYLKO NA EKRANIE?! (odezwało się beztalencie kulinarne :p )] ale dla formy programu, dla humoru loozikoo i koorcze ten facen to guru polskej kuchni i jeden z polskich-światowych the beściaków. A nie jakiś tam żabojad sepleniący... a ten z wąsami to wogóle się chowa.
Najlepsze było to:
Teraz wylewamy na patelnię trochę białego wina... Gulp... He-he... No i jeszcze trochę... Gulp... ;]

Immortalis Sortius
19-01-2005, 02:47
Najlepsi są Pascal i Makłowicz. Tylko którego wybrać? Trudna sprawa. Chyba jednak Makłowicz za doświadczenie.

Sinpal
19-01-2005, 10:38
PAscal i Makłowicz (czy jakos tak) pascal robi przepisy takie bardziej na spotkania a Maklowicz wikwintne albo takie jakie je sie w roznych regionach.

U neigo poraz pierwszy zobaczylem kielubase rybna :D

NORMALY OBYWATEL RP
21-01-2005, 14:27
zaglosowalem na maklowicza bo jest smieszny:P a kuroń dba o linie (kiedys tak powiedzial) i nie zaglosowalem na niego bo nie lubie ludzi ktorzy klamia:P
a pascala nie nawidze bo wogule go nie rozumiem:D ogladalem kilka odcinkow ale ani jednego slowa nie zrozumialem:D

Rinseregion
22-01-2005, 06:37
Pascal i Makłowicz sa najlepsi,a ten Kurt Shreder czy jak mu tam bylo, ten z "wasem" IMO to de^il (gdyby nie to, ze pisze tutaj, to bym przeklnol) jak on glupio tlumaczy, costam mruczy, tamten jego pomocnik tlumaczy, a gosc costam kroi, a jak juz cos zrobia, to jedza z jednego talerza, z jednego widelca FUJ! Costam w tym alfabecie kulinarnym Kurta Selera mowia, niewiadomo co, malo co cos tlumacza itp... A Makłowicz i Pascal bardzo dobrze tlumacza, a co do zalozyciela tematu to bylo napisane costam o frytexach... W jednym z programów Pascala, chyba wieczór piłkarski o ile sie nie myle, Pascal zrobil frytki i hamburgery. Jak sobie zrobilem takie frytki to mialy podobny (nie znaczy gorszy, prawe identyczny) smak frytek od Mc'donaldu!! Tylko jedno mi sie nie podoba u Makłowicza, gotuje zbyt tradycyjne potrawy, ale bardzo dobre! :)

Pogromca pk
02-02-2005, 17:17
Zagłosowałem na Makłowicza. Oprocz gotowania ciekawie opowiada o miejscach w ktorych sie znajduje (z wyksztalcenia jest bodajze historykiem).
Pascal tez moze byc. Natomiast Kurt to wg mnie porazka.

Najlepsze było to:
Teraz wylewamy na patelnię trochę białego wina... Gulp... He-he... No i jeszcze trochę... Gulp... ;]

Albo: (przyzadzajac krolika w belgii)
Podczas przyzadzania nalezy kontrolowac poziom piwa na patelni *dolewa*, i (gulp) w organizmie...

Dwarf
02-02-2005, 17:23
Ja sie wachalem miedzy Pascalem i Maklowiczem :P Pascal mam fajne przepisy x) i wogole milo to przyradza... a Maklowicza ogladam juz dluuuugo i sie juz przyzwaczilem :P duzym + jets to ze gotuje w roznych bardzo ciekawych miejscach i o nich opowiada i tez ma fajne przepisy :P Ale... wybralem Pscal - poprostu gotuj mueahea :D

Tasior
02-02-2005, 21:16
Redi stedi cuk :P (bibisi prajm :P)

To coś w stylu teleturnieju, dwie osoby robią zakupy za 5 funtów a potem pod okiem fachowców "kurzarzą" :P program wymiata :P