Pokaż pełną wersje : Spike Sword - Mity Obalone/Potwierdzone + Informacje!
Kanfarus
20-01-2012, 21:40
@ty tam wyżej
Weź nie pierdol głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd. To są historyjki wyssane z palca.
@topik
09:49 ja [62]: sword of fury
09:49 Knightmare: Sorry, I'd like to discuss this topic only with Rookgaard characters. You are too high a level, the topic would only bore you.
Chyba możemy spodziewać się odwiedzin Knightmare na naszej wyspie!
Hahahaha
Nie.
Nie będzie knightmare zapewne na rooku, jeśli przypuszczać coś na logikę to specjalnie tak mówi by nikt się nie dowiedzał czy to prawda czy fałsz, bo jakby napisał, coś innego to by ludzie uznali to za oficjalną odpowiedź cipsoftu, bo knightmare ma największy wpływ na fabułę w tej grze i jego odpowiedź by musiała być w chuuj obszerana czy coś, ale też nie chcą by bylejaki noob zdobył spike'a bo wtedy byłaby to broń taka jak katana.. zwykły quest.. :)
Ciekawi mnie czy Knightmare naprawdę odpowie w języku 469, bo niektórzy mówią, że za to daje Anniversary Cake~~ (nie wiem czytoprawda ;p)_
MoGreene
21-01-2012, 02:24
@ty tam wyżej
Weź nie pierdol głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd. To są historyjki wyssane z palca.
@topik
09:49 ja [62]: sword of fury
09:49 Knightmare: Sorry, I'd like to discuss this topic only with Rookgaard characters. You are too high a level, the topic would only bore you.
Chyba możemy spodziewać się odwiedzin Knightmare na naszej wyspie!
Ta rozmowa to najprawdopodobniej fake. Knightmare nie popełnia aż tak banalnych błędów gramatycznych. B)
Duch Niespokojny
21-01-2012, 03:43
Nie widzę tu błędów. Chyba że chodzi Ci o "you are [...] a level", co faktycznie chyba nie jest zbyt poprawne ("jesteś poziomem"), ale tak się w MMO przyjęło.
Vermilion
21-01-2012, 08:17
Jaki fake, NPC stoi w jailu Thais.
oskaruniu
26-01-2012, 13:21
A więc znowu wątek z maze of furry, może naprawdę można przez niego przejść?
Hubertoo
27-04-2012, 12:16
Mnie się niestety wydaje, że Cipsoft zrobił te miejsca jako ozdoby a cała historia jest częścią fabuły. Ten temat jest tak na prawdę tysięcznym już chyba tematem, który dotyczy Spike Sworda na rooku i tak na prawdę kolejny raz czytając cały temat jestem w tym samym punkcie poszukiwań, w którym byłem. Bardzo bym chciał, żeby SoF był do zdobycia i był sposób na dostanie się do tych kilku elementów na rooku ale zobaczcie ile jest nawet na mainie dziwnych miejsc i drzwi, których nie da się otworzyć. Popatrzcie nawet w Carlin sklep mięsny, ma jakieś drzwi, które są zamkniete a za nimi łazi świnka. Gdybym powiedział, że 10 lat temu ktoś otworzył te drzwi i wyciągnął z tej świnki golden helmet to historia po 300 stronach postów byłaby taka sama. Na chwilę obecną musimy przyjąć, że to są po prostu zwykłe ozdoby, ciekawe miejsca będące fabułą gry. Dwa punkty na mainie są po to, żeby miecz co jakiś czas znikał, co za tym idzie po to, żeby ludzie zaczęli się dłużej zastanawiać. Można przyjąć takie założenie ale znowu z drugiej strony pojawia się poważny dylemat. Czy skoro ognie znikają w kilku miejscach a te 2 całkiem randomowe punkty sprawiają coś takiego to czy rzeczywiście to tylko zwykła część fabuły, żeby było fajnie? No i czy cała historia nie polega na tym, żeby ten Sword dało się zdobyć? Apeluje o popatrzenie na to wszystko z tych dwóch stron, które tutaj opisałem. Jeżeli ma ktoś jakieś screany ze starych tibii to niech wrzuci. Jak wcześniej wyglądała historia ze Spike Swordem? Czy był osiągalny? Macie jakieś screany jak Sunrise tam łazi na tst servie no i czy jest tu na forum jakiś wysokolevelowy rookstayer, który mógłby zamieścić jakieś wskazówki lub screany przedstawiające ciekawe rzeczy o których nikt tutaj nie wspomniał?
Też kiedyś próbowałem rozgryźć tą zagadkę. Pochodziłem po Rookgaardzie i powiem szczerze, że nie miałem się do czego doczepić. Elementy niedostępne są wprowadzane, aby Cipsoft mógł mieć pole manewru i tworzyć nowe historie.
Twórcy gry starają się, żeby Tibia była bardzo realistyczna, aby potwory nie brały się z niczego, tylko w jakimś celu. Poza tym gra jest tak zbudowana, żeby "niezauważalnie" przemienić zwykłą grę w nałóg. Pamiętajmy, że twórcy gry nie robią nic charytatywnie.
Długo by można było pisać...
Hubertoo
27-04-2012, 21:00
Z tym nałogiem jest na prawdę doskonale powiedziane. Kombinując jak zdobyć tego SoFa gracze poświęcają czas grze, często kupują premium account i przemierzają rookgaard w celu złamania zagadki. Patrząc jednak na to z drugiej strony dlaczego jak Sajk znika i wokół niego ognie maleją razem z tymi ogniami maleją też ognia w innym miejscu (wiecie co mam na myśli)? To mnie ciekawi. Jeden rookstayer się wypowiadał i wspominał, że postępował wg pewnych schematów i informacji, które zupełnie przypadkiem uzyskał od gm/cma no i Gm do niego przyszedł i zagroził mu banem za "wykorzystywanie słabości gry", czyli robienie zablokowanych już questów. Dobrze by było jednak tę sprawę dokładniej zbadać i obczaić o co może chodzić. Chętnie bym na Aurea moim rookiem (low level co prawda) o nicku Hubaj pogadał, tylko że większość h-leveli z rooka, których miałem okazję spotkać nie tyle grają i expią oraz poznają fabułę i tajemnice, co wpisują waypointy, ustawiają alarmy i co chwile zaglądają... Nie muszę chyba nazywać rzeczy po imieniu.
Hubertoo
30-04-2012, 12:17
O co chodzi? Dzisiaj na rooku wyskoczyło na biało:
12:05 The king's mages have summoned some goblins in the knights arena for your enjoyment.
2. Co do Spike sworda, kopiuje mój post:
"Może jestem archeologiem ale też wielokrotnie się napalałem na te historie o Spike Swordzie i to wszystko. Prawda jest jednak banalnie prosta. Jak już tutaj oponenci wyżej powiedzieli jest to część RPG. Mógłbym kontemplować nad tym godzinami ale poszedłem krok w przód i postanowiłem napisać maila do Cipsoftu. Prosiłem w tym mailu, żeby odpowiedzieli tylko na jedno pytanie: Czy quest istnieje czy nie? Odpowiedź dostałem. Osoba z obsługi, która mi odpisywała skrupulatnie starała się uniknąć odpowiedzi na moje pytanie, jednocześnie delikatnie mi sugerując, że niektóre elementy gry są pozostałościami starych questów, które są zamknięte/zablokowane, jeszcze inne są zwyczajnie niedokończone i z pewnością będą rozbudowywane w przyszłych update'ach. Myślę, że nie muszę stawiać wniosków, bo są one oczywiste."
oskaruniu
04-05-2012, 19:13
Witam, cieszę się, że forum odżywa.
"Jeden rookstayer się wypowiadał i wspominał, że postępował wg pewnych schematów i informacji, które zupełnie przypadkiem uzyskał od gm/cma no i Gm do niego przyszedł i zagroził mu banem za "wykorzystywanie słabości gry", czyli robienie zablokowanych już questów."
Strasznie naciągane, czytałem cały post kolesia, który o tym opowiadał, że niby GM mu się podlizywał, CM jakimś cudem wyczaił, że bawi się on starymi questami i że niby CIP nie był w stanie zlikwidować questa by nie mógł on zdebugować tibi.
Co do odpowiedzi od CIP'u, nikt nie zdobył spika a ludzie pamiętają od kiedy spike znika, więc, albo quest jest aktywny, albo jeszcze nie dokończony (przez ile updatów można robić questa skoro spike jest strasznie stary(stworzony przy dodaniu nowej wyspy do rookgaardu)).
patrynio18
04-05-2012, 21:03
gram w to od tylu lat i ciągle nie wierze w to żeby ktos miał spike na rooku
Legendarny16
15-07-2012, 20:10
... to mam nadzieję, że poszukujesz jeszcze rozwiązań na temat owych zagadek. Działałem kiedyś w pojedynkę, a teraz chcę działać w szerszym gronie, jeżeli wasz team nadal działa, jestem gotów dołączyć.
Jakby ktoś przeczytał to niech pisze na GG : 22363056.
Dostanie się do mino maga jest po prostu nie możliwe i tyle w temacie
https://www.tibiacast.com/recordings?sort=date&cutoff=all&search=spike+sword&world=all&min-level=1&max-level=&no-vocation=on&length=any
Przeszperałam google, podobno jest kilka osób które posiada spike sworda.
Alisa_Bosconovitch
26-12-2015, 19:15
Spajk Słordy na Rooku to nic. W wyniku bugu ludzie poprzenosili sobie na Rookgaard Demon Sety i Magic Swordy...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.