Pokaż pełną wersje : Muzyczka w tibii :)
Peter The Blacksmith
18-01-2005, 20:22
Czy wie ktoś jak napisać skrypcik, dzięki któremu można odtwarzać w Tibii muzykę?
I tak przy okazjii... dawajcie linki do jakiś fajnych muzyczek, bo może jak się uda, to trzeba to będzie podzielić na muzę np. do walki, do miasta, etc... :cup:
po co się męczyc ?? :p nie wystarczy wlaczyc winampa ? :P
Peter The Blacksmith
18-01-2005, 20:28
Alle mi chodzi oto, by np. w czasie walki była jakaś hmmm, bojowa :), a w mieście powiedzmy spokojna, chyba że ktoś zluruje do miasta gs - a :P
Mam pytanie:
Czy programy typu Winamp,Windows Media Player itp. lagują tibie???????
@up
raczej nie powinny lagowac...
(sorrka za off topic)
jeśli chodzi o ta muzykczke w różnych momentach gry to odbry pomysł :D :D ale moze trzeba poprostu pogadac Cip Soft ? ? B)
(sorrka ze pisze Cip Soft ;) ale jak pisze C(z)ipamimi to mi cenzura sie wlancza) ;)
Welshaire
18-01-2005, 22:04
1. Żeby sprawdzało czy walka, czy miasto to raczej trudna sprawa... No bo niby po czym ma poznawać? No oczywiście można na przykład sprawdzać pakiety, czy w pobliżu jest potwór, czy są budynki, no ale to jest trudne, spowoduje lagi, i może być nielegalne :P
Więc -> Winamp :)
2. Winampy itp. nie powodują lagów, chyba że masz bardzo słaby procesor :)
a ja sie nie zgodze winamp napewno pewnego rodzaju lagi powoduje sa one zroznicowane zaleznie od twojego sprzetu poniewaz winamp to program ktory jak kazdy obciaza zuzycie mocy (tak jak np gg ktore zrzera tej mocy bardzo duzo i czasami powoduje lagi) a co do muzyczki to wiadomo fajnie by bylo ale znowu na 100% zwiekszyla by sie liczba afkowiczow a zarazem makerow dzialajacych na macro poniewaz np wlaczasz kompa afkujesz ustawiasz muzyke na maxa i idziesz ogladac tv slyszysz tylko zmiane muzyki co oznacza ze np ktos cie atakuje i odrazu wiesz ze trzeba ruszyc dupsko z kanapy:)
ja mam pomysł, podłączyć elektrody które będą mierzyć nasze tętno i na podstawie stanu naszego organizmu będą dostosowywać muzykę, np. jak Cię goni PK to serducho bije ostro a łapki się trzęsą.
Sir gregor
18-01-2005, 23:19
Muzyka w tibi to często poruszany temat. Ja uważam osobiście, że muzyki niepowinno być ponieważ by niepotszebnie lagowała osoby ze słabymi łączami, dlatego też myśle, że Cip Soft nie uwzględnia jej i niedodaje. Ale mogła by być tylko dlatego, żeby podnosiła napięcie. A jeżeli chcesz muze do walki to se włącz "Ramstaine" albo "Linkin Park" ( niejestem metalem ale przy takiej muzie zaje...yy...fajnie się można wyżyć np. na hantah . WIENC DO DZIEŁA ...yyy...to znaczy... NO WIEC DO SŁUCHANIA :P
Peter The Blacksmith
19-01-2005, 10:22
Aaale według mnie bez sensu jest puszczanie muzyczek w Mediaplayerze w formacie .mp3 :o O wiele lepsze są .midi !!! Dlaczego? Po pierwsze gracz będzie rzadziej afkował (nie widać tych szalejących kolorków wizualizacji :) )
a po drugie dużo FANTASOWYCH midów można mieć ot, chodźby ze starego jak świat RPG Makera (coraz mniej osób wie co to jest :( )
...fajnie się można wyżyć np. na hantah . WIENC DO DZIEŁA ...yyy...to znaczy... NO WIEC DO SŁUCHANIA :P
pan to może lepiej poczyta słownik ortograficzny
Ja ci dam radę jak zrobić sobie dźwięki np. podczas walki w tibii:
Idź na kursy programowania lub do szkoły średniej o profilu informatycznym, potem zrób sobie studia informatyczne i sam do tego dojdziesz jak będziesz pilnym studentem......
Nie powinno byc w tibii muzy, bo:
a) strasznie by lagowało modemowców,
b) po pewnym okresie gry muzyczka zaczełaby, mówiąc prost, "w****iać"
Czy winamp laguje??
Odp 1: Jeśli masz połączenie modemowe + słaby komp: na pewno.
Odp 2: Jeśli masz SDI + słaby komp: Na pewno.
Odp 3: Jeśli masz mocny komp + połączenie modemowe: możliwe.
Odp 4: Jeśli masz mocny lub średni komp + SDI: Na bank nie.
Pozdro
Shinjix
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.