Pokaż pełną wersje : problem dosc powazny
Witam mam dosc powazny problem... jest od niedawna wiec problem w laczem wykluczam... otoz jak hram to w nieregularnych odstepach czasu wykopuje mnie z serwa... tylko mnie. myslalem ze samo przejdzie ale od tygodnia albo 2 jest tak samo mniej wiecej od 10s do 20 min jestem na serwie i kick... tak sie nic nie da zrobic nie mowiac ze juz dwa dedy przez to mialem zanim sie skapnalem ze tylko mnie wykopuje a nie wszyscy maja problem i nie powinien m na fuardy chodzic vbo zonk... Macie moze podobne doswiadczenia ?? Jak to naprawic ?? Z gory thx
Welshaire
19-01-2005, 16:24
Moze podasz jakies konkrety?
Na przyklad:
- o której godzinie tak sie dzieje
- jakiego masz kompa
- (najwazniejsze) jakie masz łącze
:)
o praktycznie akzdej godzinie o 15, 14 , 20 ,22 prawie kazdej jak gram ostatnio. lacze 128 kbit/s ale wczesniej chodzilo normalnie komp
AMD athlon 1.1 ghZ
128 RAM
Riva TNT 2 32 mb
Jak juz wspomnialem wczesniej bylo o ktyko teraz zaczelo sie walic :/
nawigator
19-01-2005, 23:19
To zalezy tez z jakiej sieci masz internet. Internet moze byc nie stabilny i kicki moga byc tym spowodowane.
Jak jesteś w sieci LAN to podziękuj ADMINOWI sieci, że nie potrafi dobrze servera postawić..... Znam wielu ludzi, którzy przez to, że mają niedoświadczonych adminów ciągle giną itp....
noz tym zxe wczesniej wszystko bylo normalnie, mozliwe jest to ze tak nagle poszlo sie je**c ?? Moze samo przejdzie jak sie pojawilo ?? :( Bo nie chce konczyc ze mam pier******ego admina sieci :/ no mam LAN :(
To nie wina Twojego komputera tylko kochango Cipsoftu, po updacie i wprowadzeniu kolejki bardzo często servery powoduja mass kick bez powodu.
W ciągu ostatnich tygodni już kilka razy wyrzuciło z gry mnie i wielu kolegów mających dostęp do internetu z różnych źródeł , co dziwne nie ma na to wpływu ilość graczy na serverze np: dziś o 6 rano był mass kick akurat trenowałem i monk poszedł do diabła. Mam nadziej że szybko coś z tym zrobią, bo powoduje wiele przypadkowych śmierci podczas polowań.
To nie wina Twojego komputera tylko kochango Cipsoftu, po updacie i wprowadzeniu kolejki bardzo często servery powoduja mass kick bez powodu.
W ciągu ostatnich tygodni już kilka razy wyrzuciło z gry mnie i wielu kolegów mających dostęp do internetu z różnych źródeł , co dziwne nie ma na to wpływu ilość graczy na serverze np: dziś o 6 rano był mass kick akurat trenowałem i monk poszedł do diabła. Mam nadziej że szybko coś z tym zrobią, bo powoduje wiele przypadkowych śmierci podczas polowań.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.... On niema "mass kickó" tylko go wywala wtedy, kiedy nikogo nie wywala, a to znaczy, że ma ch...kijowe łącze....
Podpalacz
20-01-2005, 12:29
Jakie to lacze??? to ze 128 kbit niewiele mowi
SDI??? Neostrada ???? LAN ???? ISDN ???? Czy moze jeszcze cos co nie wpadlo mi do glowy na 1 raz;p
W kazdym razie jezeli nie jestes w LANie to mozesz miec problem z robakami internetowymi, poprostu wbily Ci w kompa i na maxa obciazaja procesor i lacze i dlatego masz kicki....
Jezeli LAN to warto sie zastanowic czy nie macie jakiegos frajera ktory non stop wali Kazee inne zasysacze smiecia z netu, bo z tego co wiem to wystarczy 1-2 takich w sieci i w Tibie nie idzie grac
Ewentualnie Twoj Net Provider moze miec problemy z laczem tez tak kiedys mialem ze do godziny 12 rano gralo sie spox a pozniej dopiero po 23..... Inaczej kickowalo non stop ale laggow mialem 0
Zadzwon do tych frajerow od sieci i pogadaj sobie z nimi -.-
Pozdro
/Fenix
mam problem nie moge uruchomic tibi od wczorajszego wieczora pisze mi
cannot connent to a login serwer
Error:connection timeout.
wyskakuje mi to jak prubuje uruchomic liste postaci po jakiis 2minutach czekania na wlaczenie sie listy wyskakuje mi to
przeskanowalem system antywirusem sciagnalem i od nowa zainstalowalem tibie ponownie uruchamialem kompa ale to wszystko na nic dalej nie dziala
co moge z tym zrobic??
hehe poszukam jakis robali u siebie :P Najwyzej sformatuje kompa :D
Wujek Samo Zło
20-01-2005, 15:12
Miałem identyczny problem , i to jest wina admina po prostu postawcie serwer u kogos kto bardziej sie na tym zna, w moim przypadku było tak że ten wadliwy admin wyjechał i jego brat przejął po nim schede, coś tam ponaprawiał i działczy luxus :)
mam pier******ego admina sieci :/
Szanuj admina swego, jak siebie samego. >.>
Skoro ci nie pasuje, to zmień internet, inaczej su i ciesz się tym co masz bo lepiej mieć taki jaki jest niż wogóle.
Masz to samo co ja mialem nie wazne od godziny kick ewentualnie ostry freeze na 20 sekund co jakies 5 minut u mnie to byla normalka nie wiem jakim cudem dalem sobie jako tako rade
jaka ci dam rade..
zjepac adminow a jak nie pomoze to zerwac umowe
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.