Pokaż pełną wersje : Jak unikac PK?
Witam, gram w tibie od bardzo niedawna i obecnie mam zacny 9 lvl. Moim sorcererem wyruszylem z IoD do Ab'Dendriel, ale ze nie moglem kupic tam zadnych czarow -przenioslem sie do Carlin. No i tutaj pojawia sie problem wiesniaka ktory trafia do wielkiego miasta. Przy spawnie latali jacys PK. Gdy tylko wyszedlem na momencik podregac mane by cwiczyc magie, jakis koles z tylu wypchnal mnie do przodu i blokowal mi przejscie, a PK z przodu zaczal mnie atakowac. Szczerze mowiac spodziewalem sie ataku PK wiec szybko udalo mi sie schowac, ale tutaj mam pytanie: jak unikac takich PK? Nie mam zadnych szans moim 9-lvlowym sorcem na 46-lvlowych paladynow. Jakies rady?
W jakim stylu rad się spodziewasz ? Naciśnij f13 i pk instant die ? O_o
Zapomniałem dodać, kolega z góry mi przypomniał - szukam odpowiedzi od ludzi z mózgiem. Z góry dziękuję.
Pepeszka.
02-08-2011, 20:50
On jest idiotą. Ja ci dam prawdziwą radę :cup:
Nie wychodź z dp +2 (bo na +1 czasem na balkonie pekują :\)
Lub graj na non-pvp.
Zapomniałem dodać, kolega z góry mi przypomniał - szukam odpowiedzi od ludzi z mózgiem. Z góry dziękuję.
Nie rozumiem o co ci chodzi - spytałem sie w jakim stylu rad szukasz ? Czego oczekujesz ? Mamy ci napisać jak naciskać strzałki żeby efektywnie uciekać? Mamy ci napisać rozkład pk w mieście ?
Idź na bugi pod karlinem :D blisko do depo w razie pk 8o
W Thais i Carlin jest największe Pk, mniejsze jest w Venore, najmniejsze w Ab'Dendriel, a w Kazzo nie wiem bo nigdy nie byłem. Po prostu - nie przysparzaj nikomu problemów - jeżeli exp zajęty dogadaj się z gościem, kiedy będziesz mógł zająć spawna. Nie zabijaj potworów, kiedy ktoś trenuje. Ale zawsze jakieś 10%-20% to random PK - zabijają z nudów i nic na to nie poradzisz :). Myślę że pomogłem, ~cya.
Ja zawsze gram na serwerach pvp, nawet ostatnio zaczynałem od nowa na nebuli jakies 4 miesiące temu i do nigdy mnie nikt nawet nie zaatakował a juz 100+ lvl. Poza tym nie rozumiem czym ty się martwisz... mając 9lvl nie powinieneś się w ogóle zastanawiać czy zaatakuje Cie pk, tylko expić... Ktoś Cie zabije to trudno, idziesz w inne miejsce (i tak nie tracisz prawie nic expa) + jest niewielka szansa, że ktoś zabije Cie kolejny raz. Po drugie mając 9lvl to prawdopodobnie gracze którzy będą próbowali Cie zabić będą mieli 8-20lvle, więc wystarczy kupić kilka potionów i uciekać. Większa grupa pk raczej nie będzie marnować fragów na 9lvl.
Ja robiłem sporo postaci od 1 do 30lvla i jakoś nigdy na pk nie trafiłem... Nie rozumiem skąd wy macie takie problemy:). Napisałeś też, że grasz od "niedawna" więc prawdopodobnie grasz minimum kilka dni... Po takim czasie grając nawet 2h dziennie powinieneś mieć 20-25lvl. Co sugeruje, że miotasz się po mapie bez celu i sam tych pk odnajdujesz:).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.